O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

68 komentářů

  1. 1

    Jitka z Děčína

    Dobrý den, chci koupit synovi (13) levnější tablet především na jednodušší hry, sledování videa a internetu. Má ještě cenu kupovat Samsung Galaxy Tab 2 7.0 nebo je lepší některý z Vámi doporučených (Acer, Asus nebo Lenovo)?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, aktuálně bych to viděl na ASUS MeMO Pad HD 7 ME173X. Do 4000 Kč to nejlepší, co se dá aktuálně sehnat. A navíc se dělá v mnoha barevných provedeních. :-)

  2. 2

    Ludmila

    Dobrý den, prosím o radu ohledně tabletu do 3.000 Kč, měla bych zatím vybráno mezi dvěma iGET N9A SCHOOL a GoClever TAB A741 popřípadě jiný, známý mi také radil koupit Asus MemoPad ME172V-1B065A, protože tento má USB host pro připojení neoriginální klávesnice. Předem velmi děkuji za radu. S pozdravem Ludmila

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ten iGET N9A SCHOOL je sice za super cenu, ale je to spíše taková levná hračka pro děti. GoClever TAB A741 je na tom o trochu lépe, ale nemá ani bluetooth, ani GPS. Asus MemoPad ME172V-1B065A je již kvalitní tablet, ale bluetooth (a GPS) na připojení bezdrátové klávesnice také nemá. Volil bych tedy Acer Iconia Tab B1-710 – poměrně kvalitní tablet s bluetooth i GPS.

  3. 3

    Martin

    Dobrý den, vybírám tablet pro dítě (na hry a internet) Acer Iconia Tab B1-710, nebo Lenovo Ideatab A1000. Cenově jsou oba stejné a Lenovo ma G senzor, který se mi zda pro hrani her zajímavý. Zase Acer má paměť DDR3 a nemá OTG host. Předem děkuji za odpověď.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, teď moc nevím, jak to myslíte. G senzor mají oba tablety, jinak by se Vám při jejich otočení nepřevracel obraz. Jinak tablety jsou více méně totožné, tj. volil bych ten, který se Vám více libí.

  4. 4

    dominik

    Dobrý den, co si myslíte o tomto tabletu HP Slate 7 E0H92AA? V Tescu maji tento tablet za 2800,-. Myslíte, že do 3000,- pořídím kvalitnější? Mockrát děkuji

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, přestože nejsem zastáncem těchto vyloženě nízkorozpočtových tabletů, tak ano, za dané peníze to není špatné. Jsou zde však ale i alternativy, např. 3Q q-pad RC0718C.

  5. 5

    Lenka

    Dobrý den, chtěla bych koupit tablet pro přítele. Hlavně na sledování internetu, videí a spíše k prohlížení po internetu. má teď Acer malý notebook, ale není s ním spokojený, protože se vše seká a je pomalý. Představuji si cenově max. do 3500,- a obrazovka tabletu by mohla být jako malý notebook. Prosím poraďte děkuji lenka

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud to dobře chápu, tak byste ráda tablet s co největším displejem za co nejmenší cenu? :-) Napadá mne 10palcový tablet 3Q q-pad LC1016C za cca 4000 Kč (viz. komentáře jiného článku o tabletech). Nic levnějšího bych asi nekupoval, jelikož by pak mohlo dopadnout jako s tím notebookem…

  6. 6

    Šárka

    Dobrý den. Sháním tablet velikost 8, je to pro dítě, na interaktivní hry, ostatní hry, internet, filmy. Cena kolem 4000 Kč, prosím poraďte, děkuji

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viděl bych to na Prestigio MultiPad PMP5588C. Slušná hračka za 3000 Kč.

  7. 7

    Stanislav

    Dobrý den, chci koupit přítelkyni tablet v ceně do 4000 kč. Co se týče používání elektroniky není až tak zběhlá. proto bych preferoval snadné užívání a kvalitnější obrazovku. Dobřé zpracování a fungující Wifi též není překážkou.:-) Díval jsem se na recenze, kde celkem dobře dopadl dovyprodávájící se Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo (PMP5770D). Nemá GPS ani bluetooth. Pak je takový typ Asus MeMo Pad Me 173X, Next Book Premium 8IPS Quad. Nebo poraďte jaký další. Některé se mohou jevit dobře, ale praxe je jiná. Proto raději dám na testy, recenze a doporučení. Děkuji a s pozdravem hezkého dne Standa. Ještě doplňující info… Přítelkyně chce tablet používat jako čtečku knih, hrát hry, podívat se na net. Proto něco praktického lehčího dobře padnoucího do ruky a kvalitní zpracování… i když v této cenové relaci…:-) Děkuji

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych (Vámi zmiňovaný) ASUS MeMO Pad HD 7 ME173X, viz. hned první komentář u toho článku.

  8. 8

    Jiřina Černá

    Dobrý den, chci 8 leté dceři koupit tablet 8″až 10″. Hlavně na hry, s G senzorem, školu a připojení k TV, do 4300 kč. Prosím poraďte. děkuji. MODECOM FREE TAB 8001, IGET COOL N 10 A, myPHONE my TAB 10 DUAL, SENCOR ELEMENT 9, 7, YARVIK TAB 10-150, , GOGEN TA 10200 DUAL. NE MOC PORUCHOVÝ. Jaký vyšel v testech obstojně? Moc děkuji.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych Vám něco kvalitnějšího, např. 3Q q-pad LC1016C, viz. jeden z předcházejících komentářů.

  9. 9

    Štěpán

    Dobrý den, sháním kvalitní tablet cenově do cca 4500 Kč. S displejem alespoň 7.9 palců. Spíše než na hry či hudbu by byl používán na prohlížení a úpravu dokumentů, obrázků atp., proto ten větší displej. Uvažuji o GoClever Terra 101 A1021KB, který podle ohlasů i parametrů vypadá dobře. Napadl mě ještě Acer Iconia Tab A1 NT.L1CEE.001, ale ten je možná pro mé používání až zbytečně výkonný. Nějaká rada? Děkuji za odpověď

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nákupem ani jednoho z tabletů určitě neprohloupíte, za dané peníze dobré stroje. Takže spíše pocitově… Pokud chcete spíše menší, 8 palcový tablet, tak bych volil určitě zmíněný Acer. 10 palcový GoClever má na můj vkus celkem malé rozlišení, tj. v případě zájmu o větší tablet bych spíše volil v předcházejícím komentáři zmíněný 3Q q-pad LC1016C, k němu však již nedostanete „zdarma“ klávesnici.

  10. 10

    marketa

    dobry den, chtela bych koupit pro starsi pani tablet s podporou 3G (mobilni sit), jelikoz nema WI-FI pripojeni, za relativne nizkou cenu, staci ji pouze na internet ev.emaily…, co rikate na „7palcový tablet ELITE NOTE Android 4.0.4“, dekuji

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, to bych určitě nedoporučil, tablet je parametrově velmi slabý… Pokud chcete nejlevnější použitelný tablet s 3G, tak bych šel alespoň do GoClever Elipso 71.

  11. 11

    Jiřina

    Dobrý den, moc děkuji za radu. Ještě bych se chtěla zeptat jestli 3Q… co jste mi doporučil má G senzor a jestli na něj seženu ochranný (silikonový) rámeček? Jak je to u této značky s reklamacemi, jestli jsou časté nebo ojedinělé? Mnohokrát děkuji a přeji hezký den.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, G senzor má určitě, jinak by se mu neotáčel displej. :-) Co se týče ochranného rámečku, tak o žádném bohužel nevím, není to tak rozšířená značka jako např. Asus nebo Acer. A reklamace? Určitě nějaké budou, nicméně nikterak velké procento to nebude, jinak by se o tom určitě více psalo a tablety se neprodávaly.

  12. 12

    Petra

    Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat zda k tabletu Lenovo IdeaTab A1000 půjde připojit neoriginální pouzdro s klávesnicí a prosím o váš osobní názor na tento tablet :-) Velmi děkuji za odpověď. S pozdravem Petra

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za danou cenu je to tablet slušný. Co se týče externí klávesnice, tak pokud bude připojena přes bluetooth, problém by být neměl.

  13. 13

    Zuzana Pragerová

    Dobrý den, vím že tento dotaz tu již padl vícekrát, ale chci koupit tablet pro dceru 7 let, na hry, filmy, abychom lehce vše stáhly, určitě s wifi a samozřejmě pamětí, abychom nebyly nucené používat další externí úložiště. A teď tedy tápu mezi 3Q q-pad LC1016C, Prestigio MultiPad PMP5588C a Acer Iconia Tab B1-710. Přiznám se že cena je důležitá, nicméně nechci koupit nepoužitelný krám. Poraďte prosím :))

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to záleží, jak velký tablet chcete. Zdali 10palcový (3Q), 8palcový (Prestigio) nebo 7palcový (Acer). :-) Osobně bych však pravděpodobně volil Acer, a to konkrétně ve verzi Acer Iconia Tab B1 NT.L2DEE.001, která má 16 GB interní úložiště.

      1. 13.1.1

        Zuzana Pragerová

        Díky za odpověď ;) krásné vánoce

  14. 14

    Lidka

    Dobrý den, prosím chtěla bych dceři 17 let koupit tablet do 3000 Kč, především na internet a věci do školy a s možností připojení pouzdra s klávesnicí. Měla jsem zatím vybráno Acer Iconia Tab B1-710, ale k Aceru se bohužel nedá připojit žádné klávesnicové pouzdro v nižší cenové kategorii, prý pouze originální a ty se pohybují kolem 1000 Kč. Mohl by jste mi prosím poradit jaký kvalitní tablet tedy vybrat? Po dvoutýdenním hledání jsem už celkem zoufalá. Předem vám velmi děkuji za odpověď.

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablet s klávesnicí okolo 3000 Kč je celkem oříšek, avšak v celku oblíbený je GoClever Terra 101 A1021KB, ten by se Vám mohl líbit (ale je to 10palcový tablet).

  15. 15

    Blažena Chovancová

    Dobrý den, chci koupit tablet pro 7 letou dceru a nemůžu se rozhodnout. Tápu mezi variantou 3Q q-pad RC0722C-LG a Acer Iconia Tab B1 NT.L2DEE.001. U 3G jsme se dočetla, že se trochu zahřívá. Poradíte mi prosím? Děkuji

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych spíše Acer Iconia Tab B1 NT.L2DEE.001. Má sice horší procesor než uvedený tablet od 3Q, nicméně na druhou stranu má větší interní paměť a GPS.

  16. 16

    Alex

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký tablet byste mi doporučil. Chtěl bych nějaký s menší uhlopříčkou, podpora paměťových karet, 3G, bluetooth, a byl by využíván i ke studiu (nějaké prezentace atd …) Děkuji za odpověď.

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, a jaký máte rozpočet? Osobně bych volil alespoň ASUS Fonepad 7 ME372CG, který splňuje veškeré Vaše požadavky + je to již tablet od renomovaného výrobce. Aktuálně se jeho cena pohybuje kolem 5500 Kč.

  17. 17

    Marian Komlóssy

    Dobrý den, co říkáte na tablet T900 A13 Cortex A8, který je nabízen na portálu Za pakatel ve slevě za 1999,- Děkuji za odpověď.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tento absolutně „no name“ tablet s malou operační pamětí a starou verzí Androidu bych si ani za tuto zvýhodněnou cenu nekoupil.

  18. 18

    Láďa

    Dobrý den, chci si pořídit tablet, hlavně aby měl kvalitní GPS. Je GPS u všech stejný nebo jsou v tom nějaké rozdíly? A poku ano, tak prosím o doporučení asi do 3 tisíc. Děkuji za odpověď

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, no kvalitní GPS to je celkem zavádějící pojem. Je to stále tablet, nikoli GPS navigace, tj. s tou se to nemůže vůbec rovnat. Každopádně nevýkonnější tablet s GPS do 3000 Kč – Lenovo Ideatab A1000.

      1. 18.1.1

        Láďa

        Super díky a ještě se chci zeptat, kterou navigaci by jste doporučil do 3000 Kč. Spolehlivost, přesnost a jednoduchost ovládání. Děkuji za odpověď

        1. 18.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den navigaci kolem 3000 Kč bych koupil TomTom Start 20 Europe Lifetime.

  19. 19

    Kateřina

    Dobrý den. Také mám dotaz. Sháním tablet cca do 3000 Kč. Uvažuji o těchto: Acer iconia tab B1-710, HP slate a nebo Lenovo a1000. Který byste mi doporučil? Četla jsem už spousty recenzí, ale moc se v tabletech nevyznám. Chtěla jsem i nějaký tablet, který by podporoval volání a sms, ale žádné v takové cenové hladině nejsou. Požadavky mám asi takové: aby se nesekal, paměť alespoň 8 GB, fotoaparát by neuškodil – aspoň ten základ, potřebuju wordy nebo pdf – chci ho zejména do školy, tak ani pouzdro s klávesnicí by neuškodilo. Děkuji moc za odpověď.

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučuji pročíst komentáře výše – kvalitní tablet do 3000 Kč a tablet do 3000 Kč s klávesnicí. Co se týče tabletu použitelného i na telefonování, tak víceméně jediná použitelná možnost je ASUS MemoPad ME372CG.

      1. 19.1.1

        Arno

        Texet TM-8041HD, cena 3200,-Kč. V dané cenové relaci špička.

  20. 20

    Michal

    Dobry den, doporucite nejaky tablet 7-8 palcovy, s GPS a nejlepe s klavesnici nebo alespon s dokoupitelnou klavesnici jak ma GoClever Terra 101 (bohuzel nema GPS)? Nejvice se mi zamlouva vyse uvedeny: Acer Iconia Tab B1 NT.L1NEE.001 pujde k nemu dokoupit obycejna klavesnice s pouzdrem, tedy myslim zapojit? Cenove kolem 3000 Kc. Diky.

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel k uvedenému Aceru žádná konkrétní klávesnice není, tj. jedině dokoupit klávesnici připojitelnou přes bluetooth, viz. komentář níže.

  21. 21

    Ondra

    Dobrý den, chtěl bych své přítelkyni pořídit tablet ke kterému by se dala připojit externí klávesnice s nějakou lepší výdrží. Využití by bylo hlavně do školy na zápisy, popř. na nějaké odreagování spojené s hrami. Cena by se měla pohybovat tak okolo 4-5000 Kč. Děkuji za případnou odpověď

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych nějaký kvalitnější menší tablet (aby se vešel i do kabelky :-)), tedy např. ASUS MeMO Pad HD 7 ME173X. K němu se dá v případě zájmu připojit bluetooth klávesnice. Bohužel u nás nejsou zatím bluetooth klávesnice (pro tablety) příliš rozšířené, tudíž většina z nich postrádá české rozložení kláves. Hezká (a malá) je klávesnice Canyon CNA-BTKB01, s českým rozložením kláves se poté dá pořídit třeba dražší a kvalitnější Apple MC184CZ/B.

  22. 22

    Jirka

    Dobrý den, chtěl bych pořídit tablet na manažerskou práci, cena kolem 15000,- značka Apple, prosím o radu. Děkuji

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to jednoznačně volte Apple iPad Air ve verzi s alespoň 32 GB prostorem (16 GB je málo i na běžné použití). Extrémně výkonný tablet, který je však zároveň i velmi tenký a lehký.

  23. 23

    Zdeněk Wolf

    Dobrý den, ohlížím se po nějakém tabletu a teď jsem našel kombinaci s GPS navigací (a DVB-T tunerem) Symfony Second MID tablet. Jak se tady na tyto hybridní věci díváte? Koupit vše v jednom nebo zvlášť tablet i navigaci (o ten tuner mi až tak nejde). Děkuji za názor i radu.

    1. 23.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablety (a mobily) nemají tak silné GPS přijímače jako klasické navigace, takže to chvíli trvá, než se GPS chytne, nicméně poté je navigace již celkem použitelná. Každopádně uváděný tablet bych si osobně určitě nekoupil, je to taková „no name“ slátanina všeho možného, takže nevěřím tomu, že to bude použitelně fungovat.

  24. 24

    Marcela

    Dobrý večer, ráda by se také zeptala na radu ohledně tabletu. Mělo by se jednat o tablet pro 12letého syna, cena max 4500,-. Použití na internet, hry, hudbu, občas nějaký filmek a syn rád čte, takže i na přečtení nějaké knížky. Rádi bychom, aby měl i nějaký ochranný rámeček, event, se dalo sehnat nějaké pouzdro. Máme tyto tipy: Acer Iconia Tab A1 NT.L2REE.001, Samsung Galaxy Tab GT-P3110TSAXEZ nebo Prestigio MultiPad PMP7079D. Můžete prosím poradit, nebo doporučit event. nějaký jiný do 4500,-??? Hezký večer

    1. 24.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, přestože je Samsung nejméně výkonný (jelikož se jedná o starší model), volil bych ten. Je to již trhem prověřená jistota kvality zpracování a dobré funkčnosti. + Pouzder na tento tablet seženete celou řadu.

  25. 25

    Jana

    Dobrý den, chci koupit příteli k Vánocům 10″ tablet, na kterém by se daly hrát výkonnější hry a pouštět filmy, vůbec se v tom nevyznám, z komentářů jsem vyčetla že 10″ má tablet 3Q q-pad LC1016C a tablet GoClever Terra 101 A1021KB, chtěla bych k tomu i klávesnici s pouzdrem, ale nevím jestli je to možné sehnat u obou těchto tabletů? A který byste mi s těchto dvou doporučil? Cena do 4 000 Kč.

    1. 25.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud trváte na 10palcovém tabletu, tak bych volil určitě ten 3Q, viz. předcházející komentáře. Nicméně pouzdro se na ně bohužel nedělá. :-(

  26. 26

    Radek

    Dobrý večer, sháním tablet do 5 tis., využíván bude zejména k hraní her a k prohlížení internetu. Mohl byste mi poradit, který by byl z vašeho pohledu nejlepší? Děkuji

    1. 26.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jednoznačně již několikrát výše zmiňovaný ASUS MeMO Pad HD 7 ME173X. Kvalitní a výkonný 7palcový tablet s GPS, na který se dá sehnat i celá řada pouzder.

  27. 27

    Deman

    Dobrý den, poprosil bych o radu ohledně koupi tabletu pro dítě (4 roky). Cenová relace 2500-4000 Kč. Specifika: Dětské prostředí v češtině. 7-8 palcový, OP: 1GB paměť atd. Zamlouvá se mi Sencor Elements Kids a 3Q pad (bez dětského menu). Máte jiný tip?

    1. 27.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, „dětské“ tablety znám pouze dva. Jmenovaný Sencor Element 8 4 Kids a dražší Samsung Galaxy Tab SM-T2105GYAXEZ. Každopádně jak znám děti (i ty 4leté), tak nemají problém ani s normálními tablety, tj. podíval bych se spíše po nějakém klasickém, viz. komentáře výše.

  28. 28

    Johanka

    Dobrý den, pro dceru bych chtěla levný tablet – jen do školy (word, prezentace, pdf, internet, fotky, možná nějaký film), připojení přes wifinu, bohužel si nemohu příliš vyskakovat, našla jsem GoClever TAB ORION 70 A741, líbí se mi, že má pouzdro s klávesnicí a rozumnou cenu. Jak vy ho vidíte??? Děkuji.

    1. 28.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, za dané peníze je to fajn že má pouzdro a klávesnici, ale jinak nic moc. :-) Bral bych spíše Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0 PMP5670C. To je výkonnější a kvalitnější tablet… Avšak pouzdro a klávesnici k němu „zdarma“ nedostanete.

  29. 29

    Honza

    Dobrý den, chtěl bych doporučit tablet s účelem pro čtení, filmy, prohlížení dokumentů (pdf, doc), s gps modulem, usb slotem, čtečkou karet, výdrží aspoň 5 hodin, možnost připojení klávesnice (BT, USB). Úhlopříčka 8-10 palců. cena do 3800. Děkuji

    1. 29.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to vás asi bohužel zklamu, nevím o žádném přijatelném tabletu splňujícím všechny vaše požadavky. Co bych vám doporučil je připlatit si 400 Kč a pořídit Acer Iconia Tab A1-810. Ten všechny ostatní požadavky splňuje.

  30. 30

    Ryšavý

    Dobrý den, prosím o radu. Sháním tablet pro 7letého prvňáka. Používat ho bude hlavně na hry, internet a filmy. Nechci ale žádné dvoujádro, jen nevím, zda kupovat poslední modely za drahé peníze. Manželka by tento tablet taky ráda použila občas jako navigaci. A taky bych asi raději dal přednost 8″. Díky za radu.

    1. 30.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. předcházející komentář, tedy Acer Iconia Tab A1-810 – ten by se vám mohl líbit. Nebo jste měl na mysli něco dražšího?

      1. 30.1.1

        Ryšavý

        Děkuji za radu. Právě něco dražšího nesháním spíše naopak. U tohoto tabletu je operační systém Android 4.0, což je stará verze. Je nějaká jiná alternativa? Taky mám prosbu o radu, zda tablet Lenovo YOGA je dobrá volba i když vím, že je dražší. Děkuji za odpověď.

        1. 30.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, pokud byste náhodou koupil tablet s Androidem ve verzi 4.0, tak půjde určitě (automaticky, resp. zdarma) aktualizovat minimálně na verzi 4.2.2, která je pro tento tablet oficiálně dostupná. Co se týče tabletu Lenovo Yoga 8 59-387690, tak výkonnostně je stejný s uváděným Acerem, jen rozlišení displeje má o trochu větší.

  31. 31

    Týna

    Dobrý den. Chtěla bych koupit levnější tablet pro syna na střední škole. Především na zápisy + když je s fotbalem na cestách, aby mohl být na internetu popř. si pustit film. Je samozřejmě žádoucí, aby to bylo rychlé a nesekalo se to. Váhám mezi Acer Iconia Tab B1-710 a Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0 PMP5670C, černá. Ještě prosím o tip pouzdra s klávesnicí kolem 500-600 Kč. Předem děkuji za odpověď.

    1. 31.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych spíše výkonnější Prestigio, nicméně více příslušenství seženete určitě k populárnějšímu Aceru. Originální klávesnice však neseženete ani k jednomu z modelů, takže jedině nějaké klávesnice přes bluetooth. Tak jako tak je třeba mít na mysli, že klávesnicí z tabletu notebook neuděláte…

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz