O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

58 komentářů

  1. 1

    Matěj

    Mužu se zeptat a co řikate na tablet Samsung Galaxy Note GT-N8000GRAXEZ nebo je nějaky lepši s 3G a takovym vykonem.. za ty peníze…

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, do 10 000 Kč lepší 10palcový tablet s 3G není. Nicméně osobně bych si ještě cca 1000 Kč připlatil a koupil ASUS MeMO Pad FHD 10 ME302KL, který má dvojnásobnou interní paměť a mnohem vyšší rozlišení displeje.

  2. 2

    Martina

    Dobrý den, tak jsem se rozhodla, pořídit si tablet. Začala jsem dálkově studovat a notebook je na nošení dost nepraktický a těžký. Do této doby jsem se tabletům nijak nevěnovala, ale když už jsem si s tím začala, pročetla jsem si celý Váš článek o poměru ceny a výkonu do 6 000,-Kč a pak si udělala výběr z uvedených tabletů a tabulku s porovnáním jednotlivých specifikací. Abych pravdu řekla, nejvíce sympatický je mi Google Nexus 7 II, nicméně, postrádám zde možnost vložení paměťové karty a to je pro mě dost důležité. Také je možná dost malý. Na druhém místě mi potom vychází Asus MemoPad ME180A-1B007A. Co se týče velikosti, spíše by mi vyhovoval nějaký střed – tedy asi 8 palců, ale pokud by 10-ti palcový nebyl těžký a měl k tomu dobré rozlišení a jas, nejspíše by mi to také nevadilo. Určitě preferuji možnost rozšíření paměti a dobrou GPS + k tomu vlastnosti podobné modelu Google Nexus 7 II. Samozřejmě můžete navrhnout i jiný model, jen cenu bych viděla max do 6 500,-Kč. Mockrát děkuji za pomoc, nadělím si užitečný dárek k Vánocům. Martina Kuricová

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak v podstatě jste si odpověděla sama. :-) Nexus je sice lepší, ale bez paměťovky, tj. jako 8palcovou jasnou volbu (se slotem pro paměť. kartu) bych viděl tablet Asus MemoPad ME180A, nic lepšího jsem nenalezl… Věřím, že to je slušný dárek a že budete spokojena.

  3. 3

    Tomáš

    Dobrý den, nenašel jsem zde článek na porovnání všech tabletů bez ohledu na cenu. Máte nějaký takový test? Rád bych si pořídil nějaký tablet – hodně se mi zamlouval Samsung Galaxy Tab 2 10.1, teď však vyskočili Tab 3, a také Tab 2014, trochu se v tom ztrácím a zjišťuji, že i třeba Asus (třeba řada Memo) jsou na tom dobře….. Nerad bych kupoval Ipad… z důvody ceny a navíc mám i telefon a televizi Samsung… Tak bych asi upřednostnil značku Samsung – ikdyž asusu bych se také nebránil… Dokázali byste mi prosím poradit… jen malý srovnávací test, jako máte tu… Zajímají mě větší modely min 8 ale spíše 10 palců…. Koukal jsem i na na Vámi popsaný samsung google nexus…, pokud byste mi mohl poradit, vcelku spěchám na koupi :D Předem děkuji za čas a odpověď, Tomáš

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, no pokud Vás zas tolik nelimituje cena a nechcete Apple iPad Air, tak bych šel určitě do tabletu Samsung Galaxy Tab 2014, ten je společně s uvedeným iPadem to nejvýkonnější, co se dá nyní sehnat. Kam se na tyto tablety hrabou notebooky, natož ostatní tablety. Je tedy spíše na Vás, zdali chcete tablet s Androidem, nebo iOS. Osobně jsem spíše zastáncem Androidu, nicméně nový iPad se opravdu povedl a navíc je i za rozumnou cenu, což je u Applu příjemná novinka. :-)

      1. 3.1.1

        Tomáš Sámek

        Dobrý den, děkuji za Vaší odpověď. Mohl byste mi ještě poodhalit tajemství rozdílu u Samsungu? Zajímá mě hlavně typ Samsung GALAXY Tab 3 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 2014 a Samsung Galaxy Tab3 10.1 LTE. Trochu se v tom ztrácím a zajímali by mě rozdíly a jak byste je ohodnotil – jaké byste jim dal umístění na stupních vítězů :D A ještě maličkost – co říkáte na nový Lenovo Yoga tablet? Děkuju moc za Váš čas a odpovědi… Pokud byste mohl rozepsat ty rozdíly, budu vděčný. S pozdravem Sámek T.

        1. 3.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, Samsung Galaxy Tab 2014 je oproti verzi Tab 3 tabletem novějším, výkonnějším, s vyšším rozlišením, operační i interní pamětí, apod. 3G znamená podpora SIM karty, resp. 3G internetu. LTE je následovník 3G mobilního internetu – novější, rychlejší. Jinými slovy to nejlepší co můžete aktuálně od Samsungu pořídit je Samsung Galaxy Tab 2014 LTE.

  4. 4

    Petra

    Dobrý den. Dcera si přeje tablet. Její požadavky jsou: 10″, min. Androdid 4.2, 3G. Bude sloužit ke hrá, různým aplikacím a komunikací s okolním světe :-) Vůbec se v těhle věcech nevyznám a nechápu funkci tabletu. Koukám a stále porovnávám a líbí se mi Lenovo Yoga 10 s 3G. Prosím o radu nebo doporučení. Cena do 8. tis. Děkuji za názor i doroučení. Petra

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, 10palcový tablet s 3G do 8000 Kč buď Lenovo Yoga 10 59-388219, nebo Lenovo IdeaTab S6000.

      1. 4.1.1

        Petra

        Děkuji za názor i doporučení:-)

  5. 5

    Kateřina

    Dobrý den, potřebovala bych pomoct s výběrem tabletu. Sháním nějaký v cenové relaci okolo 7000 Kč, 3G by bylo výhodou. Tablet bych využila hlavně ve škole, takže bych k němu určitě potřebovala klávesnici. Předem moc děkuji za odpověď.

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. předcházející komentář + nějaká klávesnice přes bluetooth.

  6. 6

    marek

    Gogen TA 10300 QUAD co říkate na tento tablet pro 9 let syna, cenova relace 6000 tis. Děkuji

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablety Gogen mají prý celkem problémy s WiFi, tj. volil bych spíše Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7 PMP5297C.

      1. 6.1.1

        Tonda

        No tam ta wifi podle zkušeností na fórech taky není bez problému a navíc se tablet seká.

  7. 7

    Nika

    Dobry den, chci koupit tablet predevsim na skypovani za co nejnizsi cenu. Co byste mi doporucil? Dekuji

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to bych volil Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0 PMP5670C – aby vám tablet alespoň chvíli vydržel.

  8. 8

    Vlaďka

    Dobrý den, mohl by jste mi prosím poradit s výběrem tabletu pro dceru (8 let). Využití – klasika – hry, internet, filmy. Měl by mít 10″, bluetooth, wifi. Ale nějak nedokážu posoudit ostatní parametry jako jestli 4 jadra, jaké je optimální rozlišení, RAMka, interní paměť, zda je potřeba i micro USB a to vše v poměru s cenou kol. 6000, nebo jestli si třeba ještě něco připlatit. Děkuji za odpověď.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v celku jednoznačně bych volil kvalitní a spolehlivý tablet Asus MemoPad ME102A.

  9. 9

    Michaela

    Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně výběru tabletu. Dávám přednost Samsungu, jelikož mám mobil Samsung Galaxy a jsem spokojená s Androidem. Chtěla bych nějaký 10 palcový s 3G i wifi. Ztrácím se však co se týče USB a HDMI, to jsem snad nenašla žádný, který by tohle měl obé (chtěla bych ho připojit k televizi, zároveň bych si k němu ráda připojila mobil. Předpokládám přes USB, více se v tom nevyznám). Co se týče ceny tak okolo 12. 000,-. Předem děkuji za pomoc. :)

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, hledala jste dobře – bohužel Samsung splňující veškeré Vaše požadavky není… Tj. doporučil bych pořídit si ASUS MeMO Pad FHD 10 ME302KL. Ten vaše požadavky do jednoho splňuje a je to také velmi výkonný stroj od renomovaného výrobce.

      1. 9.1.1

        Vlaďka

        Dobrý večer, děkuji za Vaši radu…mohl by jste mi prosím ještě pomoci s hodnocením lenovo yoga 10″ vs. Asus MemoPad. Nebo přidat 1000-1500 a pořídit něco „vyššího“. Ještě jednou děkuji za Vaši odpověď

        1. 9.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, Asus je výrazně výkonnější než Lenovo Yoga 10, nicméně také je dražší, takže se to nedá moc srovnávat. Osobně bych šel ale určitě do Asusu.

  10. 10

    Dagmar

    Prosím o radu, chci pořídit tablet pro manžela, líbí se mi Acer Iconia Tab Mango A1-811 7,9″ nebo Lenovo Yoga 8 8″, který byste mi doporučil, případně jaký podobný. Děkuji.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z těchto dvou bych volil spíše Lenovo, jelikož má vyšší rozlišení. Pokud se vám líbí onen design, tak to určitě není špatná volba, nicméně já bych osobně volil něco klasického, od renomovaného výrobce – ASUS MeMO Pad 8 ME180A.

  11. 11

    Monika

    Dobry den, vaham mezi tablet Samsung Tab 3 s 3G a Asus MemoPad ME302KL. Cenove vychazeji podobne. Ktery byste mi doporucil? Dekuji

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jednoznačně Asus MemoPad ME302KL – je to novější a výkonnější model s Full HD rozlišením a větší interní pamětí.

  12. 12

    Jana

    Dobrý den, prosím Vás o radu, koupila jsem si tablet 3Q q-pad LC1016C dle Vašeho doporučení. Bohužel tento přístroj nelze spárovat s google play, google nenajde tento přistroj v podporovaných přístrojích. Prosím Vás o pomoc, jak tento problém vyřešit, propojit tablet s google play a moci si tak stáhnout různé aplikace. Děkuji.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to mne mrzí, každopádně problém řeší aktualizace/přehrání firmware, viz. např. tato diskuze. Případně se obrátit přímo na výrobce.

  13. 13

    David Předota

    Dobrý večer, v návaznosti na výše uvedené informace, bych Vás chtěl požádat o radu srovnání dvou tabletů. Asus MeMO Pad ME302KL 32GB 3G LTE nebo Samsung Google Nexus 10 32GB. Nejsem si jistý. Předem Vám děkuji. David Předota

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý večer, tak to záleží, co od tabletu očekáváte. Samsung je jednoznačně výkonnější a má vyšší rozlišení, avšak oproti Asusu nedisponuje možností mobilního internetu a jeho interní paměť nelze rozšířit paměťovou kartou.

  14. 14

    misa

    Dobrý den, doma přemýšlíme o koupi tabletu. Chtěli bychom 10″ tablet s cenou kolem 5000. Máme vybráno několik modelů a nevíme si rady, který by byl nejlepší. Předpokládáme, že tablet budeme používat na prohlížení internetu, příležitostně hraní her, dělání poznámek apod. Asus MemoPad ME102A-1B017A, Toshiba Excite AT10-A-104 PDA0FE-009018CZ, Acer Iconia Tab A3 NT.L29EE.005, Lenovo IdeaTab S6000 59-382191, Prestigio MultiPad 4. Který z nich bude dle vašeho názoru nejlepší? Nebo byste doporučil jiný?

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, šel bych do trhem prověřené kvality, tedy Asus nebo Acer. Oba tablety jsou na tom výkonnostně i kvalitou zpracování podobně. Osobně mi je bližší značka Asus, volil bych tedy model Asus MemoPad ME102A, který je dostupný v několika barevných provedeních a je u nás i poměrně rozšířený, tudíž se k němu dá snadno sehnat i různé příslušenství (např. pouzdro).

  15. 15

    Martin

    Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat na tablety značky PHILIPS, konkrétně na Philips PI3900B2. Jestli je prodle Vás dobrý či byste mi nabídl nějakou jinou značku. Potřebuji ho pouze na filmy a poslech hudby nic náročného do autobusu a proto do něj tolik nechci invenstovat tak asi do 3500. A druhá otázka ze značek „no name“ byste mi doporučil jako nejkvalitnější tablet jaký? Děkuji za odpovědi

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablet to je zajímavý především díky IPS displeji, který bude mít určitě velmi pěkný obraz. S tabletem bohužel nemám osobní zkušenost, nicméně jeho udávaná výdrž cca 4 hodiny mi nepřijde pro vaše použití dostačující. Volil bych tedy spíše tablet Lenovo IdeaTab A1000 59-383591 – technologie displeje sice starší, nicméně dvojnásobná (udávaná) výdrž na baterii a také 16 GB interní paměti, což určitě využijete více, než o trochu lepší obraz.

  16. 16

    Katka

    Dobrý den, prosím Vás o radu v případě výběru tabletu 10″ pro přítele, řidiče z povolání, na běžné surfování na netu, hry nehraje, není nutno GPS, internet má předplacený v mobilu ovšem s omezením. Cena kolem 5000,-. Moc Vám děkuji.

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v této cenové kategorii bych volil jednoznačně Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1 PMP5101C, jakožto nejlepší 10palcový tablet do 5000 Kč.

  17. 17

    Pavel

    Dobrý den, chtěl bych znát Váš názor na tablet LG G Pad V500. Mám pocit, že pořádný 10″ tablet do 8 tis. není možné sehnat a 7″ je pro mě už moc malé. Myslím, že ani Asus MemoPad ME180A ani Apple iPad Mini (první generace bez retiny) na něj ve výkonu nemají, co myslíte? V poměru cena/výkon mi přijde asi jako dobrá volba. Napadají Vás nějaké alternativy, nebo mi výběr schvalujete? Děkuji předem za Váši odpověď.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, omlouvám se, že má odpověď tak trvala a přitom bude tak krátká – Ano, LG G Pad V500 je jednoznačně nejlepší (8palcový) tablet do 8000 Kč, nevolil bych jinak.

  18. 18

    Jiří Kvasniak

    Dobrý den, mohl byste mi zdělit Váš názor na Asus EEE Pad Transformer TF701T-1B008A? Za odpověď předem děkuji.

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablet to bude určitě velmi výkonný, jelikož Tegra 4 patří mezi nejvýkonnější mobilní čipy současnosti. No a pokud toužíte po tabletu s klávesnicí, tak v podstatě není moc z čeho vybírat. Řešení je to zajímavé a Asusu bych se určite nebál, záleží však, na co to chcete používat. Za tyto peníze by se vám možná vyplatilo koupit rovnou notebook, např. Samsung ATIV Book 9 Lite – recenzovaný v nedávném článku k noteboocích.

  19. 19

    Lenka

    Dobrý den, jako studentka vysoké školy bych si ráda pořídila tablet. Měl by splňovat podmínky: otevírání power pointových prezentací, pdf, excelu, wordu,.. Možnost nahrávání přednášek, psaní diplomové práce, poznámek. Ráda bych i výkonnou baterii a hlavně možnost připojení klávesnice. Co se týče „palců“, ocenila bych nějaký větší tablet. Můžete mi prosím nějaký tablet doporučit? Ráda bych se pohybovala v nižších finančních sazbách. Děkuji

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den. Rád bych, ale bohužel použitelné tablety s Windows (abyste na nich mohla psát diplomovou práci) začínají cca na 10 000 Kč. Pro vaše použití bych si tedy dovolil doporučit spíše pořádný (ale přesto malý a s vysokou výdrží na baterii) notebook, třeba Samsung ATIV Book 9 Lite, zmíněný v nedávném článku o noteboocích. Při studiích na VŠ ho určitě skvěle využijete.

  20. 20

    Vlasta

    Dobrý den, plánuji koupit tablet pro svoji 12letou vnučku, rozhoduji se mezi těmito typy: Asus MemoPad ME102A, Samsung Galaxy TAB GT-P5110, Google Nexus 10 32GB, XtechTab XT1001A5. Nebo poraďte nějaký jiný 10.1 palců. Děkuji

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych zlatou střední cestu, tedy Asus. Dostatečně kvalitní ale zase ne zbytečně drahý.

  21. 21

    Petra

    Dobrý den, můžete prosím okomentovat značku iGet? Případně i jejich iGet SCHOOL. Hodí se pro syna na střední školu? Pro poznámky, otevírání formátů jako PDF, Word… Případně mi nějaký poraďte – hodně chvály jsem slyšela na značku Samsung, ráda bych se vešla do 9000 max. Děkuji

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, na 9palcovou úhlopříčku má tablet celkem nízké rozlišení, neomezoval bych se tedy „školním“ tabletem a koupil např. „klasický“ (v předcházejícím komentáři uvedený) Asus MemoPad ME102A. Středoškolák si s ním určitě hravě poradí. Android je to tak jako tak, takže si tam můžete nainstalovat co chcete. :-)

  22. 22

    Eva

    Dobrý den, můžete mi prosím poradit při koupi tabletu, který by sloužil na sledování filmů, běžné surfování na netu a v neposlední řadě čtečka elektronických knih a časopisů. Líbí se mi Google Nexus 10 32GB, je vhodný i jako náhrada čtečky knih? Děkuji.

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, tablet je to skvělý a díky světelnému čidlu a možnosti automatického nastavování jasu displeje ho lze i komfortně používat jako čtečku knih.

  23. 23

    tuareg

    Dobry den, rad bych pro otce poridil 10″ tablet s windows v cenove relaci 10-15 tisic. Muzete mi nabidnout nejake moznosti? Je to predevsim na internet, takze slot na sim kartu je vyhoda… dekuji

    1. 23.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud opravdu toužíte po tabletu s Windowsem, tak nejlevnější přijatelnou variantou je Acer Iconia Tab W511 NT.L0LEC.004. Každopádně osobně bych Windows určitě nedoporučil, jelikož za tyto peníze si již můžete rovnou koupit luxusní a zároveň uživatelsky přívětivější Apple iPad Air Wi-Fi Cellular 16GB s iOS. Popř. nějaký Android, např. Asus MemoPad ME302KL, či výkonnější Toshiba Excite AT10LE-A-107 PDA0EE-00901KPL.

  24. 24

    Burianec

    Dobrý den – prosil bych Vás o radu, který tablet pořídit – potřebuji především dělat rukou poznámky do pdf souborů – děkuji.

    1. 24.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, to zvládne každý tablet (nebo mobilní telefon s Androidem), je to spíše otázka softwaru – co např. nejlepší tablet do 4000 Kč?

  25. 25

    d1s4rmu

    Dobrý den rozhoduji se ke koupi tabletu, jaký mi doporučíte z hlediska výkonu? Cenově kolem 12-13 000 tis. s 3g, hdmi, sd. Zatím se rozhoduji mezi Asus MemoPad ME302KL-1B011A nebo Toshiba Excite AT10LE-A-107 ale testy procesorů těchto zařízení jsou dost rozdílné. nebo se vyplatí na něco počkat? Děkuji za info

    1. 25.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablety jsou slušné oba dva, však do vašich požadavků ani jiné nepasují. Toshiba má sice výkonnější procesor a větší rozlišení, nicméně je také cca o 2000 Kč dražší, takže z mého oblíbeného pohledu cena/výkon bych volil Asus MemoPad ME302KL-1B011A, jelikož jeho výkon mi přijde dostatečný a cena tomu přiměřená.

  26. 26

    Jarda

    Dobrý den, snažím se najít dost dobrý tablet 10″. Právě jsem vrátil Toshiba Excite Pure AT10-A-104 kvůli nízkému rozlišení displeje (s ostatním jsem byl spokojen), teď váhám mezi Samsung Nexus 10, Toshiba Excite AT10LE-A-108 a Samsung Galaxy Note 10.1. 2014 Edition. Zaplatil bych si i za Note 10.1, i když např. pero na nic nepotřebuju, ale vadí mi tam lapálie, že někdo vymyslel dát konektor s nabíjecím kabelem na horní hranu a já to chci používat i jako navigaci a toto mi tam mechanicky silně překáží. Kvůli ceně bych bral Nexus, ale dost se mi nelíbí, že nemá slot na kartu. Kvůli tomu právě píšu – Vaše poznámka „…na druhou stranu pokud tablet používáte opravdu jako tablet, tak 32 GB na aplikace a např. hudbu je více než dost“ mě naprosto mate. Na hudbu přece žádné špičkové rozlišení displeje taky nepotřebuji. Není mezitím na trhu ještě nějaký jiný vhodný typ? Jarda

    1. 26.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, šel bych do toho Nexusu. Za ty peníze jednoznačně nejlepší, viz. tento článek. Co jsem myslel tím, že 32 GB je dost? Myšleno tak, že pokud tablet nehodláte používat jako „skladiště filmů“, tak vám stačit bude. Velikost dokumentů a aplikací je zanedbatelná, hry mohou něco zabírat, ale když to hodně přeženu, tak i se systémem třeba cca 10 GB. A zbývá vám 22 GB = např. 7 GB na cca 1750 písníček, a 15 GB na cca 20 filmů.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz