O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

46 komentářů

  1. 1

    Jaroslav Hašek

    Dobrý den, chtěl bych Vás moc poprosit o doporučení, jaký telefon je v dnešní době nejspolehlivější. Uvažoval jsem o značce Apple, o které jsem slyšel, že je nejstabilnější, ale děsí mě ta vysoká cena. Uvažoval jsem o mobilu cca do 10 tis. Manželka má Samsung, ale neustále jsou s ním nějaké nějaké problémy (zamrzá). Já mám Nokia C6-00, ale systém symbian moc stabilní taktéž není (vypadává internet, ukončují se samy aplikace: např. Sport Tracker), a teď dokonce už odešel i flexi kabel, díky němuž mi nefunguje reproduktor a musím volat přes připojená sluchátka. Mockrát děkuji za odpověď a za radu.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, osobně mohu doporučit ve článku zmiňované mobilní telefony Xiaomi. Sám mám nyní Xiaomi Mi3 a nemohu si ho vynachválit. Např. se zmiňovaným Sports Trackerem nemám absolutně žádné problémy, GPS pozici mobil chytí do několika sekund a „natrackováno“ mám již přes 2000 km, zatím žádný defekt. I přes svoji velikost mne telefon velmi příjemně překvapil výdrží baterie, která při aktivním používání vydrží dva dny, což je u těchto telefonů velký nadstandard (většinou je třeba mobil nabíjet každý den).

  2. 2

    JT

    Dobrý den, hledám smartphone do 10 tis, a velmi přemýšlím nad Vámi zmíněných Xiaomi Mi3, ale přemýšlím nad pamětí. Myslíte, že je 16 GB dostačujících? 64 GB už se mi do rospočtu nevejde. Jakou paměť máte Vy? Dále jsem přemýšlel nad Sony Xperia Z, která šla s cenou hodně dolů, mohl byste tyto dva telefony porovnat? Děkuji, JT

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, mám 16GB verzi – uživatel má k dispozici však pouze 10 GB, 6 GB je pro systém. Pro mé použití to stačí (cca 20 her a 500 písniček). Na nějakou databázi filmů to není, ale to v případě potřeby řeším připojením přenosného disku přes OTG kabel. Každopádně pokud máte rozpočet 10 000 Kč, tak za to novou 64GB verzi seženete, např. na Aukru. To by tedy byla má volba. :-)

  3. 3

    Jirka

    Dobrý den, dá se sehnat nějaký slušný telefon za cca 3(až 4) tis.? Je pro manželku, měl by být co nejmenší, pokud možno kvalitní zpracování, velká výdrž a aby se nesekal. Využití hlavně na volání, sms a sem tam nějaká hra. Díky za radu. Jirka

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v dané cenové relaci bych jako jedinou rozumnou volbu viděl mobil Sony Xperia M.

  4. 4

    Denisa

    Dobrý den, chtěla bych poradit s výběrem telefonu zhruba do 5-6 tis. (s dobrými funkcemi) Děkuji

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. článek? :-)

  5. 5

    jirka

    Prosím o radu s nákupem mobilu. Synek 14 let. Hlavně muzika a hry. Škola, basket, cestuje po Praze každý den několik hodin. Proto je limitována i velikost a váha. Jsem ochoten jít do 7t. No a nosí mobil po kapsách, občas mu upadne, takže pokud možno odolný. Díky předem za odpověď. S úctou JT senior

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Pokud chcete vyloženě odolnější, tak se v podstatě nabízí pouze Samsung S7710 Galaxy Xcover 2. Je to sice mobil staršího data, ale odolný opravdu je, bohužel samozřejmě na úkor výkonu, jelikož za podobné peníze se dají pořídit výrazně výkonnější kousky. Zajímavou alternativou by mohl být např. LG D605 Optimus L9 II, který sice není „odolný“, ale rozhodně lépe vybavený.

  6. 6

    Kateřina

    Prosím Vás o názor na telefon Samsung G900 GALAXY S5?

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, hezký, vybavený, ale na můj vkus zbytečně drahý, jelikož se za menší peníze dají pořídit telefony výkonnější a minimálně stejně kvalitní (např. Xiaomi MI3 WD 64GB).

  7. 7

    Markéta

    Dobrý den, chci se zeptat jakej byste telefon doporučili pro moji dceru, před tím měla S4 mini a rozflákala ji. Teď přemýšlíme jakej telefon je pro ni vhodnej. Na nás furt zkoušela iPhone iPhone ale nechce se mi dávat tolik peněz za telefon kdyz se bojim že ho zníčí. :( Předem děkuji za info :-)

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, na zničení je škoda každého telefonu, nicméně iPhone bych opravdu nekupoval. V cenové relaci Samsungu S4 mini se dá pořídit maximálně iPhone 4S, který se vyloženě nepovedl (obrovská poruchovost). Celkem povedený kousek je nejnovější iPhone 5S, nicméně ten s cenou okolo 15 000 Kč také není zas takovým lákadlem. Pro vaše použití bych tedy přemýšlel o mobilu Xiaomi Mi2S. Výkonnější než zmiňovaný iPhone 5S, cena poloviční a operační systém MIUI postavený na androidu si myslím že nezklame žádného uživatele.

  8. 8

    Petr

    Dobrý den, je to sice lehce off topic dotaz, ale chtěl bych se zeptat jaký byste mi doporučili telefon. Ideálně dle vlastních zkušeností. Vybírám mezi Sony Xperia Z, LG Nexus 5 a HTC One Mini. Díky

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z těchto tří určitě LG Nexus 5 – vlajková loď Googlu, která se těší jeho velké podpory co se aplikací týče + je to telefon elegantní a kvalitně zpracovaný.

  9. 9

    Alex

    Dobrý den, chci se zeptat co je podle vás lepší Lenovo S820 nebo Sony Xperia L? Podle mě jsou oba fajn ale nevím který má lepší funkce a bude pro mě celkově výhodnější.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, výkonnostně jsou si oba telefony v podstatě rovny, nicméně vzhledem k ceně bych volil spíše levnější Sony Xperia L. Lenovo je sice větší a má vyšší rozlišení displeje, každopádně uživateli často hlášené problémy se signálem a nekompletním překladem systému do češtiny asi jen tak někoho nepotěší.

  10. 10

    Lukáš

    Dobrý den, mám v současné chvíli S Duos je hrozně pomalý, otevření kontaktů mu trvá nekonečné vteřiny. Rád bych ho vyměnil za něco podobného (i cenově). S telefonem telefonuji (kupodivu :-)), píšu SMS, chodím na internet, maximálně hraji nějaké nenáročné hry. Již se změnila situace a nepotřebuji dvě SIM, takže to rozšiřuje výběr, ale stejně nevím co vybrat. Samsung se mi nějak přestává líbit. díky za radu

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v této cenové relaci bych pořídil mobil ZTE Blade Q. Je to sice telefon od (u nás) méně známého výrobce, nicméně v poměru cena/výkon jeden z nejlepších kousků a uživatelé si ho celkem chválí.

  11. 11

    Ondřej Fiala

    Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o názor na Xiaomi Redmi 1S 8GB, popřípadě náhradní volbu v cenové relaci do 5t. Předem děkuji za odpověď.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jedná se o trochu výkonnější verzi ve článku uvedeného mobilu, tj. ano, nic lepšího dle mého názoru v poměru cena/výkon/kvalita do 5000 Kč neseženete.

  12. 12

    Jana

    Dobrý den, prosím o radu s výběrem mobilu s displejem do 4,5 palce. Do 5-6 tis. a s dobrou výdrží baterie. A co říkáte na Samsung i8730 Galaxy Express (který již není na trhu), ale dá se ještě sehnat.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, uváděný telefon není špatný, nicméně jak říkáte, je to starší model a tudíž již brzo přestane být podporován (aktualizacemi systému) ze strany výrobce. volil bych tedy spíše novinku ze začátku toho roku – LG D620 G2 Mini. Má sice 4,7palcový displej, ale je to velmi povedený telefon s poměrně slušnou výdrží baterie.

  13. 13

    Oldřich Vágner

    Dobrý den, hledám mobil v podobné cenové relaci jako v článku, max do 7 000 Kč a nejdůležitějším parametrem je pro mne kvalita fotoaparátu. Mohl byste mi nějaký doporučit? Předem díky za odpověď.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s cenou lehce nad 7000 Kč velmi pěkně fotí Sony Xperia Z.

  14. 14

    Holly

    Dobrý den, uvažuji o koupi Sony Xperia SP, ale v hledáčku mám i Samsung i8190 Galaxy S III mini. Chtěl bych se zeptat, co je podle Vás lepší volba, popřípadě doporučit nějaký telefon ve stejné cenové kategorii. Děkuji

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. článek, resp. komentář výše.

  15. 15

    Miluše Chanasová

    Dobrý den. Chtěla bych poradit s výběrem telefonu. Již dlouho si vybírám a pořád si nemůžu nějak vybrat. Hodně důležitý je pro mě foťák a velikost displeje. Vybírám si z Sony Xperia SP, Acer Liquid E3, dále uvažuji i nad HTC Desire 610. Přemýšlela jsem i nad nějakým telefonem značky Huawei. Uvítám jakoukoliv radu i jakýkoliv jiný tip. Předem děkuji.

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, je to sice stále mobil, ale když už focení, tak primárně Sony – volil bych tedy Sony Xperia SP.

  16. 16

    jan

    Dobrý den hledám pro manželku malý smartphone který má mít maximálně na výšku 110 cm v cenové relaci do 5000 kč. Předem díky za odpověď

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den. Tak to je celkem prcek… To asi jedině Samsung S6310 Galaxy Young nebo starší Samsung S6500 Galaxy Mini II.

  17. 17

    Lenka

    Dobrý den, prosím o radu, který mobil je podle Vás lepší Blackberry Z10 nebo Acer Liquid E3? Děkuji za odpověď

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, upřímně řešeno nejsem schopen odpovědět, jelikož ani jeden z telefonů bych nikomu nedoporučil. Oba to jsou takové pokusy… Blackberry běží na novém systému od stejnojmenného výrobce, který dle mého názoru nemá příliš budoucnost (a podporu uživatelů) a Acer je jeden z prvních pokusů této značky prorazit na mobilní trh, takže „bez much“ určitě nebude. V této cenové relaci bych nyní kupoval Xiaomi Redmi 1S.

  18. 18

    Josef

    Dobrý den, pane Mlejnku, nejdřív bych Vám chtěl poděkovat za Vaše odborné rady, které tady poskytujete a také čas, který tomu věnujete. Chtěl bych poprosit o radu, chci si pořídit nový telefon cca do 5 tisíc, jde mi hlavně o jeho vybavenost, aby byla pokud možno co nejlepší, ale aby ten telefon byl taky konstrukčně bytelnější, dělám i v prašném prostředí apod. Ocenil bych také co nejlepší displej jak na zobrazování, tak na odolnost/pevnost. Po přečtení Vašich odpovědí se vůbec nebojím výrobků z Číny, naopak je rád vyzkouším. Co se týče mých požadavků, tak bych možná lovil v těchto vodách – Xiaomi Redmi 1S, Xiaomi Red Rice, Lenovo S750, ale opravdu si moc rád nechám poradit, třeba mě nasměrujete úplně někam jinam. Rád bych i takový, který má minimum reklamací, ale to je kus od kusu, takže tohle po Vás samozřejmě nemůžu chtít. Moc děkuji za odpověď

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji, jsem rád, když se mohu podělit o můj názor. Volil bych určitě první zmíněný, viz. již několik doporučení výše. Pokud tedy nechcete nějaký vyloženě odolný telefon, tak mi tento mobil přijde jako ideální volba – jeho celý zadní kryt je celistvý, takže se vám do něj snad zas až tolik prachu nedostane. :-)

      1. 18.1.1

        Josef

        Dobrý večer, tak mám nakonec s tím Xiaomi telefonem problém s designem, na pohled není ani trochu zajímavý, ale vybavený je opravdu dobře. To Lenovo mi proti němu přijde jako krasavec. Ještě budu hledat dál, nenápadná Vás ještě nějaký? Klidně i s menším displejem. A co vy na to zmiňované Lenovo, to se mi líbí opravdu hodně, ale absolutně nic o této značce nevím. Děkuji za odpověď

        1. 18.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, tak to je již spíše na vás, je to věc vkusu. Obecně má Lenovo však dobré spíše notebooky a tablety, mobily zatím žádná sláva – malá podpora ze strany výrobce, tj. např. nekompletní překlady popisků v telefonu, apod.

  19. 19

    Karolína

    Dobrý den, chci si koupit nový telefon, ale nemohu se absolutně rozhodnout který vybrat. Líbí se mi LG G2, ale nejsem si jistá tou cenou. Co na něj říkáte? Děkuji

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, LG G2 je super (jak parametry, tak cenou) a pokud se vám i libí, tím lépe. :-) Jinak pokud byste chtěla o trochu menší (a levnější), tak verze mini je také slušná, viz. nedávný článek o telefonech s podporou LTE.

  20. 20

    Míša

    Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Už delší dobu vybírám nový mobilní telefon. Jelikož nejsem žádný expert, začala jsem hledat spíše podle recenzí a doporučení přátel. Přesto si ale stále nejsem jistá, neboť jich je na trhu neskutečné množství. Měl by být rychlý, hezky fotit a cenově do 6t. Byla jsem rozhodnutá pro nějaký od Xiaomi, ale otázkou je jaký. Xiaomi Hongmi Red Rice, Xiaomi Redmi 1S, Xiaomi Hongmi Redmi Note nebo Xiaomi Mi2S :D? V této cenové relaci bych chtěla (samozřejmě jako každý:)) ten nejlepší. Tato značka ale není podmínkou. Máte nějaký typ? Předem moc děkuji za odpoveď.

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud máte rozpočet na Mi2S, tak to už bych si možná rovnou koupil Xiaomi Mi3 WD 16GB, který je o trochu dražší, ale výrazně lepší. Jinak bych volil zlatou střední cestu v podobě Xiaomi Redmi 1S 8GB.

  21. 21

    Mikin

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jaký mobil byste mi doporučili v kategorii do 4 000,- Kč. Podmínkou musí být velký výkon a display minimálně 4,5″… předem děkuji za odpověď :)

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jako nejzajímavější volba se mi aktuálně jeví smartphone ZOPO ZP700.

      1. 21.1.1

        Mikin

        Moc vám děkuji za odpověď a chtěl bych se ještě zeptat co si myslíte o HUAWEI Ascend P7?

        1. 21.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Slušná hračka za super cenu, každopádně osobně bych za tyto peníze šel raději to Xiaomi Mi3 WD 16GB, je výkonnější + Android má uživatelsky velmi příjemnou nadstavbu MIUI.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz