O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

21 komentářů

  1. 1

    Kamil

    Dobrý den, Váš návrh sestavy se mi zdá celkem rozumný, vzhledem k tomu, že myš, klávesnici, monitor mám, tak jsem se i s doporučenou lepší pamětí a zdrojem dostal na cenu okolo 13 tisíc, což je slušné, uvažoval jsem nad sestavením tohoto pc nebo koupením této hotové sestavy BARBONE W HORNET Bronze, myslíte, že to má smysl? (když odečteme cenu OS, tak se dostaneme na skoro stejnou částku)

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, uváděná hotová sestava je podobná jako mnou zmiňovaná, avšak má o trochu horší procesor i grafickou kartu. Na druhou stranu má o 2 GB větší operační paměť, bohužel ale není uvedeno, o jakou konkrétní paměť se jedná (chybí mi údaj o časování), takže to může být ve výsledku horší, než rychlejší 4 GB. Stejně tak není uvedeno, o jakou konkrétní základní desku se jedná. Sečteno a podtrženo, raději bych volil mnou uváděnou sestavu, jelikož je výkonnější a zároveň mi aktuálně vychází na cca 12 000 Kč, kdežto sestava Barbone i po odečtení ceny za OS, myš a klávesnici vychází o 1000 Kč dráže.

  2. 2

    JOHNY

    Dobrý den. K této sestavě s lepším zdrojem a pamětmi ale bez monitoru, klávesnice a myši jsem přidal naopak ještě disk SSD a operační systém. Jsem na ceně cca 17 200. Můžu se dostat na 20 000. Které konkrétní komponenty byste vyměnil pro zvýšení herního výkonu. Děkuji za odpověď.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vycházel bych spíše z této sestavy + dal bych to ní lepší grafickou kartu, viz. např. jeden z komentářů.

  3. 3

    Jiří Vaněk

    Dobrý den, měl bych dotaz ohledně této sestavy, zdali bych mohl místo AMD procesoru dát Intel i5 a také se chci zeptat o jak moc výkonný stroj se jedná, respektive které hry si zahraji na plné detaily. Děkuji za odpověd

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud Intel i5, tak pro hraní bych doporučil model Intel Core i5-4430. Výkonné 4jádro s vysokými frekvencemi jednotlivých jader. S výměnou procesoru v sestavě je však také třeba vyměnit i základní desku, zde bych tedy (z těch co nejlevnějších variant) volil např. Asus H81-PLUS. Co se týče nejnovějších her na plné detaily při Full HD rozlišení, tak např. Battlefield 4 s touto sestavou odhaduji tak na 30-40 snímků za sekundu, což znamená že hrát se to dá, ale plynulé ve všech situacích to rozhodně nebude.

      1. 3.1.1

        Jiří Vaněk

        Děkuji za odpověd pane Mlejnek, v případě že bych se rozhodl 4 GB ram vyměnit za 8 a investovat do nějaké výkonnější grafické karty tak, aby mi celá sestava vyšla na nějakých řekněme 18-20 000, co byste mi prosím doporučil?

        1. 3.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, tak to už se spíše mrkněte na tuto sestavu. Jelikož vyměníte-li grafickou kartu, je třeba dát i lepší zdroj… A jedná se v podstatě již o úplně jiný počítač.

  4. 4

    Tomáš

    Dobrý den, pane Mlejnek kdybych chtěl zaměnit procesor, tím pádem i základní desku a klávesnici: Intel Core i5-4430, Asus H81-PLUS, Dell 580-15794 bylo by možné si jej od vás nechat sestavit a zakoupit?

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, s těmito komponentami bude sestava také funkční (a ještě výkonnější), nicméně my na těchto stránkách počítače zatím bohužel neprodáváme, pouze doporučujeme. Sestavu vám však zdarma rádi zkompletují ve většině velkých e-shopů u nás. Jen doporučuji do poznámky při objednávce uvést, že si i v případě sestavení přejete zaslat veškeré příslušenství, včetně krabic. Aby vás o něco neošidili.

  5. 5

    Pavel

    Dobrý den pane Mlejnek. Chtěl by jsem vás požádat o váš názor, zda tento počítač http://stolni-pocitace.heureka.cz/hal3000-silver-81008-pchs1064/ je dostatečně výkonný, především pro hraní her. Moc děkuji za odpověď

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za ty peníze to na hry žádná sláva není, jelikož má sestava integrovanou grafickou kartu. To si raději poskládejte PC z tohoto článku, jeho herní výkon bude více než 2x tak dobrý.

      1. 5.1.1

        Pavel

        Mockrát vám děkuji. Nechám si sestavit herní pc dle vašeho článku.

  6. 6

    Tomáš

    Dobrý den pane Mlejnek. Uvažuji o koupi nového herního počítače (bedna bez příslušenství s OS Win. 8.1) v cenové relaci cca 22 000,- CZK +/-. Podle informací z vašich článků a z informací na internetu jsem pokládal nějaký nástřel. Pro ukázku http://www.czc.cz/bvihm4bt6ijrcasphphj14qovf/seznam. Prosím vás o shlédnutí, o vaše rady a tipy. PS: Preferuji procesory od intelu, všechny co jsem měl, šlapali velmi dobře. S otevřeným taktováním neumím, proto jej nevyhledávám (akorát bych si procesor zničil). U grafických karet sem si nemohl vybrat, je jich velké množství, tak tam prosím věnujte svoji vetší pozornost (preferuji dnešní hry na nejpodrobnější detaily). Podobné je to i se základní deskou, nerad bych aby mi brzdila výkon ostatních komponent, víc o ní nevím. Skříň bych též nechal zcela na vás, mám radši praktičnost než krasný design (jediné co bych rád, aby měla zdroj na horní straně, dole mívám hodně prachu). Veškeré informace a důvody klidně i rozepište k jednotlivým dílům, rád se poučím. Předem děkuji :-)

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, základní deska bych řekl, že je dostačující (když nehodláte nic taktovat). Skříň bych vyměnil buď za Cooler Master CMP 351 nebo Aerocool V3X Advance, jelikož mají USB 3 porty. No a na závěr úvaha… Pokud hodláte do počítače v budoucnu dokoupit druhou (stejnou) grafickou kartu, nechal bych ho již tak, jak ho máte (lepší procesor, silnější zdroj). Pokud však chcete nyní to nejlepší na hraní a nějaký upgrade v budoucnu řešit moc nebudete, koupil bych nyní co nejlepší grafickou kartu (MSI R9 280X GAMING 3G) a trochu ušetřil na onom procesoru a zdroji, tj. pořídil bych např. Intel Core i5-4430 a ZALMAN ZM600-LX.

      1. 6.1.1

        Tomáš

        Mockrát děkuji. V budoucnu bych rád investoval do upgradu GK (můj stávájící „herní“ PC tímto způsobem fungoval 7 let :-). Nevím, jak funguje technologie ATI CrossFire, proto jsem se chtěl zeptat, zda by bylo možné propojit různé GK (slabší + silnější) nebo musí být bezpodmínečně totožné. V takovém případě mě napadla ještě třetí možnost a to nyní investovat do vámi zmíněné MSI R9 280X GAMING 3G a v budoucnu pořídit ještě jednu (třeba postupně opadne cena :-). Měl bych na vás ještě jednu otázku a to ohledně zdroje. Doporučený zdroj pro MSI R9 280X GAMING 3G je prý 750 W, což v aktuálním seznamu Zalman ZM700-GLX je již nedostačující. Přemýšlím, že bych zatím pořídil zdroj pro naši zmíněnou výkonnou GK a v budoucnu vyměnil za nějaký silnější zdroj, který by utáhl druhou, výkonnou GK. Co myslíte? Předem děkuji

        1. 6.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, ano, nebo tak. :-) Jinak pro CrossFire musí být karty stejné, resp. stejný čip (výrobce stejný být nemusí).

  7. 7

    Milan

    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli by se dala vyměnit grafická karta, protože jsem nenašel žádný obchod, který by tuto ještě prodával. Chtěl bych nějakou podobnou-klidně lepší. Za odpověď předem děkuji.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, podobná varianta: Sapphire Radeon R7 265 Dual-X 2GB DDR5, 11232-00-20G, lepší varianta: MSI R9 270X GAMING 2G.

  8. 8

    Denny

    Dobrý den chtěl bych se zeptat zda-li je možná nejaká agresivnější varianta Case např. Cooler Master K380 moc se nevyznám zdali to ovlivní komponenty této sestavy, předem děkuji za odpověď

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, to by neměl být problém. Jen vám možná nebude stačit kabel od zdroje k základní desce, jelikož je zdroj ve skříni umístěn dole. To se dá ale případně řešit prodlužovacím kabelem.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz