O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

9 komentářů

  1. 1

    boxforgames

    Dobrý den, sháním nějaký dobrý chytrý telefon v poměru cena/výkon pro vysokoškoláka. Poraďte prosím. Děkuji

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, slušně výkonný smartphone za rozumnou cenu je například LG D605 Optimus L9 II. Pokud je váš rozpočet o něco vyšší, tak jeden z nejlepších v poměru cena/výkon je poté Xiaomi Mi3 WD 16GB.

      1. 1.1.1

        Tomáš

        Děkuji za odpověď. Můj rozpočet počítá zhruba s telefonem mezi 5 – 7k, což se mi zdá akorád na ucházející telefon. Zmíněný Xiaomi MI3 vypadá slušně, ale přeci jen nemám zkušenosti s androidem a ještě nevím, zda bych si s „čínanem po česku“ rozuměl. :-) LG jsem zkoukl, ovšem podle recenzí mu chybí notifikační dioda (kterou jsem si velmi oblibil) a foťák prý taky není nikterak závratný. Nevím, zda by na focení přednášek v šeru obstál. Podle vašich dalších komentářů jsem zjistil, že mobilní OS Windows (viz. nokia lumia) není též obstojný. Mohu se zeptat na klady a zápory zmíněných OS + nějaké další telefony, ovladatelné jednou rukou – preferuji výdrž baterie, fot’ák, jednoduché a rychlé ovládání, možnost si nastavit spoustu věcí podle svého, pripadne i pridavne pameťové karty nebo nahradni baterie (proste telefon nejméne na dalsi 4 roky), předem děkuji :-)

        1. 1.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, tak v tom případě mne napadá buď Xiaomi Redmi 1S 8GB, nebo (pro vás asi ideální) Sony Xperia SP.

  2. 2

    Tomas

    Co se sedmipalcového tabletu týče, tak bych raději připlatil ještě tisícovku za Google Nexus 7 II 16GB WiFi, se kterým se Acer nemůže porovnávat, ale chápu, že je článek pojatý do 5000 Kč.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Určitě pravda, jen se již bohužel opravdu velmi špatně shání…

  3. 3

    Mareček

    22. 3. jsem pořídil Gogle Nexus 7 II za cca 5600 i s obalem a teď už není k sehnání za rozumnou cenu :( Hold musí se zákazníkům narvat nové výrobky… Jinak ještě jednou děkuji na tablet si nemůžu stěžovat opravdu dobře jste mi poradil a ten tablet vřele doporučuji všem.

  4. 4

    Tomáš

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na porovnání Lenovo Yoga 8 59-388066 a Lenovo IdeaTab A8-50. Oba dva ve verzi s 3G. Nedokážu se rozhodnout :-/ potřeboval bych to jak na jednoduché surfování, videa, čtení pdf souborů, tak na práci v Office 365 (uvažoval jsem o nákupu bluetooth klávesnice Evolveo WK29). Office by byl na poznámky z přednášek. Samozřejmě, pokud byste mi poradil něco jiného, klidně. Nejvíc bych chtěl utratit těch 5 tis Kč, samozřejmě čím mně tím lépe. V testech jsem se díval hlavně tyto dvě Lenova a A8-50 vyšlo lépe v testech, ale bude mít trošku horší baterii. Prosím o radu díky :)

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, A8-50 má o trochu výkonnější procesor, ale není to žádný rozdíl, který by byl schopen běžný uživatel pocítit. Pro vaše použití bych tedy rozhodně volil praktický tablet Yoga s vyšší výdrží baterie.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz