O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

32 komentářů

  1. 1

    Tomáš

    A iPhone 6 s 54 000 body je kde?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Děkuji za připomínku. AnTuTu jej pravděpodobně do výsledků předešlého kvartálu nezahrnulo, jelikož iPhone 6 byl představen až začátkem září a první kusy „k testování“ byly dostupné až začátkem října. Tak jako tak ani s tolika body by se iPhone vzhledem k jeho ceně v tomto článku neobjevil.

      1. 1.1.1

        Filip

        Promiňte ale Note 4 stojí 21 a půl talíře a Iphone 6 je dražší? Vadí mi když někdo neoprávněně pomlouvá moji oblíbenou značku. Na antutu sem dosáhl s Iphone 6 54k což iPhonů nikdo z těchto telefonů nikdo nemůže konkurovat. Tak prosím pro ty s prominutím dem..ty co koukají na jádra ale ne na konečné testy benchmarků prosím přemýšlejte hlavou a né kolenem než vypustíte něco na internet. Pochopím to i já v 15 letech.

        1. 1.1.1.1

          Pavel

          Milý Filipe říká Ti něco poměr cena/výkon? To že ti nějakej předraženej „supermobil“ dá o sotva 6 000 víc na antutu než mobil za poloviční cenu je velmi smutné.

    2. 1.2

      Tomáš

      apple se nepočítá

    3. 1.3

      Jaroslav

      iPhone 6 tam není protože trhá vlasy. :D Ve skutečnosti je iPhone na nic.

  2. 2

    Tomáš

    Cenou iPhonu statecne sekunduje Note4. A ani galaxy alpha nebo xperia Z3 nejsou lidovky. Dnes uz je to v teto kategorii otazka preferenci. Ale autor pise v zavorce modely s androidem. To jsem prehledl. Srovnavat tri platformy (Android,iOS,WP) a jejich vykon je slozite, nekomu staci 2jadra a 1gb ram k vykonu 54 000 bodu, nekomu osm jader 2,5ghz a 3gb ram k plynulosti systemu a modernich aplikaci.

  3. 3

    maca

    Nevím co tu měříte cenu note 4 a iphone 6? Výkon není jen o odladenosti a počtu jader, ale i třeba rozlišení tam hraje roli. To jak je ten telefon přizpůsoben vevnitř. Já mám HTC Desire X a hraju na něm hry co spolužák na s4 a jemu se laguje. A podle té stupnice je HTC Desire asi někde uprostřed takže nevím co je na té tabulce pravdy

  4. 4

    Linda

    Dobrý den, mohu mít dotaz na smartphone Colorovo CityTone Vision? Nemůžu se nikde dopátrat jestli má gyroskop, popřípadě jestli je to o samé jako g-senzor. Děkuji, Linda

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, gyroskop je gyroskop a g-senzor je akcelerometr. Viz. např. článek o senzorech. Vámi zmiňovaný mobil by tyto senzory mít měl.

  5. 5

    sarinka

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, který mobil byste mi doporučil. Cenu bych chtěla do 5tis a aby dobře fotil.

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z těch vyloženě pod 5000 Kč bych volil Huawei Ascend G6, s cenou jemně nad bych přemýšlel o Sony Xperia M2 D2303, popř. méně známém, ale parametrově ještě lepším Gigabyte GSmart Guru G1.

  6. 6

    David Černí

    Dobrý den jaký máte názor na tuto sestavu? :http://www.czc.cz/4te9hm8ihcg48bruoc7kun62t5/seznam Chtěl bych abych na tomto počítači rozjel nejnovější hry aspoň na středních detailech
    v rozmuných FPS 30+. Pokud možno abych s tímto pc neměl problémy tak po 4 letech (samozřejmě v průběhu času nějaké upgrady např RAM min na 8 GB nebo po pár letech grafika). Děkuji že provozujete tuto stránku spoustukrát jste mne pomohl :)

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše záměry je sestava povedená a se slušným základem v základní desce a procesoru vám určitě vydrží i do budoucna. Pro představu… s touto sestavou budete mít přibližně 50 FPS v Bioshock Infinite a přibližně 40 v Battlefield 4 (na plné detaily).

  7. 7

    Radek V

    Chtěl bych se zeptat, který z telefonů by jste více doporučil. Rozhoduju se mezi Meizu MX4 a Xiaomi Mi4. Děkuji

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za mě určitě Xiaomi Mi4 v 64GB verzi, který aktuálně také používám.

  8. 8

    Eva

    A jak vidíte novou Motorolu Moto G 2nd Gen. versus Motorolu Moto G LTE? Sice o trochu lepší foťák, ale bojím se, že větší displej + stejná baterka = horší výdrž. Nebo byste měl tip na lepší mobil do 5/6000 Kč? Hledám: android (neomylná synchronizace s Gcal a funkční Gdocs), slušná výdrž baterky, displej max. 5″, hladký bezproblémový chod aplikací, solidní foťák, odolné tělo a jednoduchý design (nemusí být, pokud se dá sehnat měkký „gumový“ silikonový obal, který se mi osvědčil jako nejlepší ochrana proti pádům :-)) (NEBUDU: poslouchat muziku, dívat se na video, na to mám jiné přístroje…) DÍÍÍKY!

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud vám nevadí absence češtiny v oficiální verzi ROM, tak je to super telefon za rozumné peníze. Jinak parametrově jsou na tom opravdu v podstatě stejně. Jen ten první má větší displej a druhý disponuje potenciálně rychlejším internetem díky modulu LTE. Takže je to na vás, co více využijete. Co se týče baterie, tak máte pravdu – větší displej rovná se menší výdrž baterie, v tomto případě cca o 20 až 25 %.

  9. 9

    Blanka

    Dobrý den, chtěla bych poradit s výběrem mobilu. Cena kolem 5000 Kč, duální a s dobrým fotoaparátem. Děkuji za odpověď

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Xiaomi Redmi 1S 8GB nebo Asus Zenfone 5 8GB. Xiaomi je jistota (jen pozor, kde to kupujete), Asus je novinka, ale zase má větší operační paměť, což se může při běhu více aplikací najednou určitě hodit.

  10. 10

    Hans

    Dobrý den, jaky by jste mi doporučil telefon do 10000 aby dobře fotil a mel kvalitní displej? Aby rozjel nějaký lepší hry a nebyla baterka za pul dne vybita? Děkuji za odpověď

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v celku jednoznačně bych vám doporučil první uvedený Meizu MX4, který disponuje velmi kvalitním IPS displejem a skvělým fotoaparátem od Sony.

  11. 11

    Tomáš V.

    Dobrý den, pročetl jsem hodně Vašich článků a musím říct, že jsou to nejlepší informace, na které jsem narazil – díky. Nicméně, chtěl bych nový mobil cca kolem 4500,-. V té změti tel. se ale neorientuju. Xiaomi Redmi by byl naprosto OK ale má jednu (pro mě) nevýhodu – je moc velký. Je tu nějaká podobná, menší, alternativa? Nejsem mobilní blázen = zásadně nehraju hry, při cestě metrem si raději čtu, v noci tel. vypínám a na netu jsem jen občas, preferuju dlouhou výdrž baterie, dobré rozlišení, rychlost aplikací a samozřejmě ho nechci za rok měnit. Díky moc za odp.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji vám, že jste přečetl hodně článků. :-) S těmi menšími telefony je to však bohužel problém… O trochu menší a dejme tomu srovnatelný s Xiaomi je Huawei Ascend G6, který má 4,5palcový displej. Ten by byl pravděpodobně mou volbou číslo jedna. Pokud byste však raději nějaký ještě menší, nabízí se LG D280n L65. Tento smartphone má ještě o další dvě desetiny palce menší displej, ale zároveň poměrně slušnou 2100mAh baterii. Výkonnostně je již sice trochu horší, ale zase o to levnější. Přesto ale věřím, že pro vaše použití by dostačující určitě byl.

  12. 12

    INken

    Dobrý den, zaujal mě telefon Huawei Ascend G6. Stále váhám, zda za telefon radši nepřiplatit. Představa byla 5000,-, což Huawei splňuje. Co nejlepšího navrhujete vy? Ráda bych výdrž baterie a rychlost. Používám hodně aplikací, líbí se mi kancelářský balíček. Ideálně, aby se nesekal a měl dost úložného prostoru. Internet využívám často. Děkuji za radu.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. jeden z předcházejících dotazů. U vámi uváděného modelu vidím výhodu v menším displeji oproti Xiaomi i Asusu, tj. výdrž baterie by mohla být o trochu lepší, jelikož kapacita baterie je u všech tří modelů podobná. Na druhou stranu ostatní parametry má horší… např. rozlišení displeje, interní paměť či (oproti Asusu) operační paměť. Pokud však oceníte spíše menší telefon s větší výdrží baterie, uváděný Huawei je určitě dobrá volba.

      1. 12.1.1

        INken

        Děkuji, po několika komentářích jsem se rozhodla si připlatit – oslnil mě Sony Xperia Z1 Compact.

        1. 12.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Děkuji za zpětnou vazbu, tak hlavně ať dobře slouží!

  13. 13

    Dalibor

    Dobrý den, mohl by jste mi poradit s počítačem, který bude stát 20 000 kč a zahraju si na něm třeba RYSE:SON OF ROME. A jestli je to možné, tak na jaké detaily a FPS? Představuji si alespoň střední detaily. Rád bych v budoucnu cca 2-3roky PC vylepšil, ale teď bych rád věděl, na čem se dá třeba RYSE zahrát. Děkuji

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, inspirovat se můžete například touto sestavou za 20 000 Kč, kde při použití grafické karty s čipem R9 280X můžete při plném rozlišení a vysokých detailech očekávat odhadem tak 50 FPS.

  14. 14

    Michal

    Dobrý den, jaký byste mi doporučil mobilní telefon? Využívám mobil opravdu hodně. Nahrazuje mi spoustu jiných věcí – PC, GPS, foťák, rádio, atd. Určitě bych chtěl, aby toto všechno splnil i můj nový telefon a taky aby hodně vydržel. Nemám problém s větší investicí max. do 13-15 tis. Meizu MX4 mě opravdu moc zaujal a myslím, že Meizu Pro bude ještě lepší. Přemýšlím nad ním, protože mi nevadí chvíli počkat. Jen mě odrazují nejasnosti ohledně kompatibility sití na volání a internet. Navíc není plně podporovaný češtinou. Rád bych se zeptal i jaký je váš názor ohledně kompatibility sítí a češtiny? Zda bude problém využívat v ČR a orientaci v telefonu? A ještě jedna otázka na Meizu Pro: Všude čtu samé plusy, jaké jsou podle vás mínusy telefonu?

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, používat Meizu MX4 v ČR není rozhodně žádný problém. Čeština v telefonu je, žádných nemilých čínských či jiných znaků se tedy bát nemusíte. S tou konektivitou je to ale opravdu trochu horší. Co se týče signálu na volání a „klasický“ internet, tak zde problém není, jelikož telefon podporuje všechna v ČR používaná pásma. U LTE internetu však ale bohužel nepodporuje u nás nejrozšířenější pásma 800 a 900 MHz, pouze pásma vyšších frekvencí, která jsou u nás zpravidla používána výhradně ve větších městech. U novějšího modelu MX4 Pro tomu není jinak. Zas takový problém bych v tom však neviděl… internet vám půjde všude tak jako tak, byť někde na pomalejší technologii. Pokud byste však v podobné cenové relaci toužil nějaké alternativě podporující všechny technologie a pásma u nás používaná, nabízí se např. voděodolný Sony Xperia Z2.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz