O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

6 komentářů

  1. 1

    Daniel

    Dobrý den, omlouvám se píši pod tento příspěvek ale témata s mobily mají uzavřené komentáře. Mám dotaz ohledně nového mobilního telefonu pro mého otce (střední věk), parametry aby měl 4,7 palcový display, operační systém android, přibližně 8GB interní paměti a odladěný systém a to vše aby se vešlo do 5 000 Kč. Děkuji

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše použití bych šel pravděpodobně do jistoty v podobě mobilu Samsung i9301 Galaxy S III Neo.

  2. 2

    Pavel

    Dobrý den, chtěl bych poradit tablet kolem 8000 tisíc, nemohu se rozhodnout jaký operační systém jestli android nebo win8, raději bych asi win8 jestliže na tablet nainstaluji ty samé programy jako na mé pc ale upřímně se mi líbí více prostředí androidu a navíc používám hodně nástroje od googlu jako chrome, gmail, google disk, mapy a youtube. Chtěl bych od toho tabletu kvalitní připojení wifi možná i LTE, dobré rozlišení, solidní výdrž baterie a kvalitní procesor, display pokud možno 10 palců. Děkuji Pavel

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, každý operační systém má něco do sebe (jak jste již zmínil), každopádně Windowsu bych se nebál, jelikož vámi uváděné aplikace můžete na Windowsu používat standardně jako na počítači, tedy skrze internetový prohlížeč. Pro dobrou použitelnost je však třeba sáhnout trochu hlouběji do kapsy – doporučil bych vám buď ve článku uváděné tablety Lenovo Yoga, z levnějších poté asi jedině Lenovo MIIX 80HV004NCK. U androidů je to naštěstí cenově příznivější a hezké modely jsou například Lenovo Yoga 10 59-412193 (s 3G) či Acer Iconia Tab 10 NT.L5MEE.002.

  3. 3

    Hanka

    Dobrý den pane Mlejnku, v prvé řadě díky za Vaše skvělé komentáře, jsem moc ráda, že jsem tyto stránky objevila. Hledáme z manželem zařízení na občasnou práci na cestách ve wordu, excelu apod., surfování na internetu, občas hry – pro děti. Zvažovali jsme tablet s Windows, ale začínáme se přiklánět k menšímu notebooku s dotykovou obrazovkou. Důležitá je pro nás skladnost zařízení, tedy spíš něco menšího, ale ne za cenu toho, že se na klávesnici nedá psát. Důležitý je samozřejmě výkon zařízení a výdrž baterie – čím déle tím lépe. Nelpíme moc na extra grafice. To vše bychom rádi pořídili cca kolem 8-9.000,- Kč. Našli jsme dva modely, které zvažujeme: Acer Aspire V11 NX.MP0EC.002 a Lenovo IdeaPad S20 59-436646, budu ráda za Váš názor, který byste preferoval, případně doporučte jiný. Děkujeme moc za ochotu!

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji, to rád slyším. Z notebooků jste v dané cenové relaci vybrali asi opravdu ty jediné přijatelné možnosti, z nichž bych vzhledem k předpokládané lepší výdrži baterie volil spíše Lenovo. Zajímavou a v podstatě jedinou možností z tabletů je poté model Lenovo MIIX 80HV004NCK s klávesnicí v ceně, který by mohl být zajímavou alternativou.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz