O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

58 komentářů

  1. 1

    Tomáš Kořený

    Pěkné odpoledne, nejprve bych Vám chtěl složit poklonu za veřejné a předpokládám také objektivní recenze notebooků a mobilů. Také bych rád vyjádřil obdiv pro Váš přehled na trhu a ochotu odpovídat na dotazy netýkající se přímo článku. Měl bych proto také jeden dotaz a prosbu :) Mohl byste mi, prosím, doporučit notebook, na kterém: neutratím více než 19.000 Kč (+- 1.000 Kč), půjde Photoshop, SonyVegas, nebude problém mít otevřených 15 záložek v prohlížeči (Youtube, Gmail, Gdisk, Facebook,…) nechci na notebook čekat, půjde hra TES: Skyrim, bude obrazovka čím větší, tím lepší, bude podsvícená klávesnice, délka výdrže baterie ani hmotnost celého notebooku nerozhoduje, bude součástí Windows. Moc Vám děkuji :) Tomáš Kořený

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát. Veškeré vaše požadavky splňuje 15palcový notebook Acer Aspire V3-572G NX.MPYEC.001. Poměrně přísnou podmínkou je však v této cenové hladině podsvícená klávesnice. Pokud byste ji oželel, nabízí se možná ještě zajímavější varianta v podobně novinky Lenovo IdeaPad Z70 80FG0046CK, což je notebook 17palcový s velmi líbivým IPS displejem.

      1. 1.1.1

        Tomáš Kořený

        Moc Vám děkuji, vyberu si nakonec Vámi doporučené Lenovo :)

  2. 2

    Honza

    Co si myslíte o SSD discích v noteboocích nižší kategorie? Má cenu ještě trochu připlatit a mít SSD?

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, spíše než připlácet za notebook s SSD má smysl si koupit SSD zvlášť a v počítači si ho vyměnit. To poté dle mého názoru určitě smysl má.

  3. 3

    Roman Langer

    Dobrý den. Palec nahoru za informace. Našel jsem si Asus X552MD-SX060H, zdá se mi lepší nežli vámi zmiňovaný Asus X555LA-XX061H. Přitom je jen o 1000 Kč dražší, jsem však laik a tak bych byl rád za váš názor. Vyplatí se mi tato investice? Děkuji!

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den. Záleží, co od notebooku očekáváte. Vámi uvedený model má lepší grafickou kartu a větší kapacitu pevného disku, ale má horší procesor. Pro běžné používání bych tedy stejně spíše doporučil onen ve článku doporučovaný model, jelikož výkonnější procesor využijete více, než grafickou kartu.

  4. 4

    Radim

    Dobrý den, super stránky. Chtěl bych poprosit o radu. Jaký notebook byste mi doporučil pro občasné hraní her – případně, aby rozjel i novější hry alespoň na medium (např. Shadow of Mordor, Fifa 2015, CS: GO)? Před rokem jsem zakoupil: Lenovo IdeaPad Z710 (59404636), rád bych něco podobného/lepšího ze současného výběru za podobnou cenu (kolem 21 000) s co nejlepším výkonem. Rád bych 17,3′ (popřemýšlel bych případně i o 15,6′), 1920×1080, podsvícená klávesnice nemusí být, ale je výhodou, nejlépe 4x usb, grafika srovnatelná s výše zmíněným (nebo lepší), upřednostňuji značky Lenovo/Dell/Msi, může být bez OS, baterie nehraje tak zásadní roli, disk nejlépe 750GB+ (hybrid a 7200 ot. předpokládám v té ceně neseženu :)). Pokud by byly i varianty o něco málo dražší, které by se výrazněji vyplatily, také bych zvážil. Díky moc za tipy. Radim

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ze 17palcových notebooků asi jedině MSI GP70 2PE-014XCZ, výkonnostně je však tento model srovnatelný s vaším předešlým notebookem. Osobně bych tedy spíše přemýšlel o připlacení si za 15palcový notebook Acer Aspire V15 NX.MQLEC.002, který má výrazně výkonnější grafickou kartu a disponuje i hybridním diskem a podsvícenou klávesnicí. Alternativou by mu poté mohl být například MSI GE60 2PL-646XCZ, ten má však již grafiku trochu slabší (stále ale lepší, než ona 17palcová varianta) a nemá ani hybridní disk, ani podsvícenou klávesnici.

      1. 4.1.1

        Radim

        Dobrý den, děkuji za radu. Nakonec jsem se odhodlal vyzkoušet poprvé ACER, snad to nebude špatná volba :-) Rozhodl jsem se připlatit si a objednal jsem 17palcovou verzi Vámi zmiňovaného Acer Aspire V17 NX.MQREC.003, na který jsem shodou okolností narazil právě na Vašich stránkách v předchozím článku. Díky moc, pěkný den, s pozdravem, Radim

  5. 5

    Ondra

    Dobrý den. Rád bych si pořídil PC do 17-18tis. (tzn. PC+monitor nebo AIO) pro úpravu fotek (Raw) a občasný střih videa (z GoPro HD), hry nehraju (max simulátory aut). Nechci sestavu, která je skládaná a zabere půl stolu – zaujala mě sestava HP Pavilion 500-425, K2F17EA (monitor si nechám doporučit) a z AIO mě bylo doporučeno Lenovo IC C460, 57330578 – to je všeobecně perfektní řešení s minimem káblů ovšem na úkor výkonu. Co si o tom myslíte? Děkuji za Vaši pomoc a hlavně Váš čas! Díky Ondra

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, V podstatě jak píšete… nemám k tomu moc co dodat. Oba PC jsou dle mého názoru to nejlepší, co v této cenové hladině lze pořídit. Osobně bych se však asi raději přiklonil k výkonnějšímu řešení od HP, které když doplníte např. o monitor Samsung S24D300H, získáte za stejné peníze (jako uvedené AIO) i větší obraz, což jak při úpravě fotek a videa určitě oceníte.

  6. 6

    Barbora

    Dobrý den, prosím o radu, sháním notebook. Využívám ho sice jen na internet, office a photoshop, ale zato v podstatě pořád a notebook často přenáším (studentka VŠ). Nyní mi na notebooku (v květnu bude 3 roky starý) odchází baterka (musí být už pořád připoután k zásuvce), nabíječka a mám problém s drátky spojující obrazovku se zbytkem. Nevím, kolik má smysl do nového notebooku vrážet peněz, když déle jak 3 roky asi nevydrží a nevím, jaké mám pro moje využití hledat parametry. Potřebuji aby měl čtečku SD karet a nejlépe numerickou klávesnici, nejvíce se mi líbí bílá barva notebooků a měl by být rychlý, protože jinak jsem hrozně nervní. Koukala jsem na HP, Toshiba, Lenovo, Macbooky,… a nevím si vůbec rady. Předem moc děkuji za odpověď

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, myslím, že pro vaše použití by byl nejideálnější malý kvalitní ultrabook v podobě modelu Asus UX303LA-RO385H. Nemá sice numerickou klávesnici, nicméně vzhledem ke svým rozměrům a konstrukci je ideálním partnerem na cesty. Z klasických notebooků (v bíle barvě) mne poté napadá Asus X555LN-XX413H či levnější o trochu méně výkonná varianta Asus X555LD-XX852H.

  7. 7

    mimuscha

    Dobry den, potrebujem kupit maly prenosny notas prevazne kvoli fotkam a foteniu… velky monitor mam doma… Poradite mi? Zatial u mna vyhrava: Asus UX303LA-R4390H. Dakujem :-)

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, buď ten, nebo obdobný (starší) model Asus UX303LA-R4207H, kde máte za stejné peníze 2x tak velký SSD disk.

  8. 8

    Ondřej

    Dobrý den Petře, mám zčásti otázku k tématu. Uvažuji o tomto notebooku: Asus UX303LA-RO385H. Líbí se mi kovové tělo, antireflexní displej, cena a jeho velikost. Počítám s ním klasicky na film, internet, lehčí multitasking, hry už ani tolik ne. Co mu říkáte? Ta cena mi přijde podezřele nízká, není tam nějaký háček? Za odpověď předem děkuji! S pozdravem, Ondřej

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. doporučení výše. Za ty peníze je to dobrá koupě. :-)

  9. 9

    Denis

    Mohl bych se zeptat na nejaky herni pocitac do 13000 diky moc

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, inspirovat se můžete ve článcích o počítačích, popř. využít placených služeb a nechat si doporučit sestavu na míru.

  10. 10

    Vláďa Kubošek

    Dobrý den, v první řadě dávám kloubouk dolů před Vašimi recenzemi, jsou super:-). Podle nich jsem koupil mobil Huawei Honor 3C ( max. cena byla do 4 tisíc). Ještě před tím jsem koupil repasovaný počítač ASUS K70 za cenu 5500 Kč. (baterka k.o.) To jsem bohužel ještě Vaše stránky neznal:(. Mohl by jste mi prosím zdělit Váš názor na tento herní notebook? Díky moc za info a vše nej pro Váš web. S pozdravem Kubošek

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát. Nevím jaký model konkrétně myslíte, nicméně notebooky této řady jsou již poměrně stará záležitost a za herní stroje bych je tedy v této době rozhodně nepovažoval. Na druhou stranu za ty peníze se to jeví jako zajímavá volba. Máte-li však nějaké konkrétní herní požadavky, dejte určitě vědět, pokusím se vám něco najít. Vyhledávat jsem však schopen pouze v nových noteboocích, nikoli repasovaných, tam se nabídky a ceny příliš rychle mění.

      1. 10.1.1

        Vláďa Kubošek

        Dobrý den Petře, byla to koupě spíš pro děti takže jsem nechtěl investovat žádnou velkou částku:-). Na druhou stranu jsem hledal něco, kde by rozchodili nějakou tu hru, takže jsem nechtěl žádnou integrovanou grafiku. V dohledné době chci kupovat novou televizi a trošku zmodernizovat stolní PC, takže se určitě rád na Vás obrátím :-). Mějte se zatím pěkně a ať se daří, s pozdravem Kubošek.

  11. 11

    Petr

    Dobrý den, potřeboval bych NTB převážně na úpravu fotografií, /RAW v lightroom + sem tam photoshop/. Soudě dle konfigurace domácí PC by mi vyhovoval Lenovo IdeaPad Y50 59-432244 se 256 SSD. Rozum a peněženka velí, že by měl stačit i core i5 procesor… tedy budget varianta Asus N551JQ-CN050H. Vaše doporučení? Jiný kompromisní tip? Děkuji a zdravím

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, myslím, že více než dostačující pro vás bude uvedený Asus. Ten SSD disk u Lenova podle mne nevyužijete tolik, jako 1TB klasický magnetický disk, který je také mimochodem nadstandardně rychlý (7200 otáček). Jako jediná zajímavá alternativa mne dále napadá notebook Acer Aspire V15 NX.MQLEC.001, který kombinuje výhody SSD i klasického disku + potěší navíc kvalitním IPS displejem.

      1. 11.1.1

        petr

        Děkuji.

  12. 12

    Svatomír

    Dobrý den, všestranný, lehce přenositelný notebook 13″ okolo 20 tis., který by mi nahradil domácí PC připojením na větší monitor. mám nějaké typy, jestli byste mi poradil co si vybrat. DELL Inspiron 13 N3-7348-N2-511, Asus UX303LA-R4389H, Lenovo IdeaPad Flex 14 59-425388, nebo ještě něco podobného? děkuji za radu.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše použití bych řekl, že nepotřebujete dotykový displej, za dostačující a kvalitní notebook tedy považuji již výše zmíněný notebook Asus UX303LA-RO385H. O trochu výkonnější variantou by následně mohl být Asus UX32LA-R3120H.

  13. 13

    Kašpárek

    To, na co se chci zeptat, je již v diskusi pod článkem částečně zmíněno. Rád bych si pořídil do hlavní místnosti v bytě (kuchyně plus obývací pokoj) na místo, které používám pro práci, PC/Desktop. Zvažoval jsem 2 alternativy: 1. PC typu All-in-One, 2. SFF Desktop. Předpokládané určení PC/Desktopu – kancelářská práce (MS Products), internet, multimédia – fotografie, sledování videí v prohlížeči (YouTube, iVysilani, IPTV), případně – pokud bude dostatečně výkonný – občasné hraní her pro sedmiletého syna. Preferované vlastnosti – tichý provoz, rychlost práce s kancelářskými aplikacemi (asi bych uvítal SSD disk), minimum, popř. žádné kabely, dotyková obrazovka – Nice to Have, nikoli nezbytně, dostatečný herní výkon – počítám s tím, že pro nejnovější herní pecky toto zařízení nebude. Cena do (okolo) 25k Kč (iMac se mi zda již opravdu zbytečně drahý).

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jako jediná rozumná varianta mi pro vás vychází All in One PC Acer Aspire U5620, DQ.SUPEC.001. Kromě SSD disku splňuje tento počítač všechny vaše požadavky, tedy především minimální rozměry / minimum kabelů, dotyková obrazovka a dostatečný výkon pro občasné hraní středně náročných her.

  14. 14

    Štěpán

    Dobrý den, delší dobu jsem vybíral NTB na kterém bych mohl pracovat zejména s aplikacemi jako je Photoshop, Sony Vegas, WordPress, Videoscribe a podobně a případně občas spustit nějakou tu hru (Battlefield 4, World of Warcraft: Warlords of Draenor) – samozřejmě nejspíše ne na nejvyšší detaily. Vybral jsem HP Pavilion 15-p204 L4H16EA a podle všeho jsem totálně šlápl vedle. Abych to upřesnil, ty hry z toho klidně vypusťte, klíčové jsou pro mě zmíněné aplikace a jejich hladký chod. Měl byste nějaký nápad, co pořídit jako alternativu? Cca do 20 tis. Děkuji velice za Váš čas :)

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vámi uvedený notebook mi nepřijde jako „totální šlápnutí vedle“, nicméně je pravda, že použitý procesor nepatří k těm výkonnějším. Pro vaše použití potřebujete dostatečně velkou operační paměť a ideálně i rychlý disk. Z tohoto důvodu se mi nejlépe jeví „firemní“ notebook Lenovo ThinkPad Edge E550 20DF0052MC, který kromě moderního výkonného procesoru nabídne také právě rychlejší 7200otáčkový pevný disk. Cenově je však trochu výše. Z levnějších modelů mne nejvíce zaujal Lenovo IdeaPad Z50 59-432123, který sice nebude tak kvalitně zpracován, jelikož se jedná o notebook pro „domácí použití“, nicméně potěší výkonnější grafickou kartou, se kterou si užijete i modernější hry (byť na snížené detaily).

  15. 15

    Lukáš

    Dobrý den. Chtěl bych od Vás poradit. Přemýšlím o výběru notebooku velikosti 15,6″ k běžnému užívání – kancelářské práce, filmy, hudba, fotky… Přemýšlím o Lenovo IdeaPad Z50 59-432137, který máte zmíněný v listopadové recenzi. Chtěl bych se zeptat jestli za těch 13000 Kč se s odstupem času dá sehnat něco zajímavějšího. Také se chci zeptat jak si tento notebook stojí proti Asus X555LA-XX061H a HP Pavilion 15-r003 J1R88EA zmíněným v této recenzi jako nejlepší levné notebooky.

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, výhoda prvního uvedeného Lenova je především ve Full HD displeji. Pokud však plánujete notebook připojovat k externímu monitoru nebo televizi, možná tento displej tolik nevyužijete. V tom případě bych volil spíše uvedený Asus či HP, jelikož mají lepší procesor a nižší cenu. Za kombinaci těchto notebooků však lze aktuálně považovat model Acer Aspire E5-571 NX.MLTEC.002, který má jak slušný procesor, tak Full HD displej, tj. pokud máte rozpočet 13 000 Kč, šel bych do tohoto notebooku.

  16. 16

    Soňa

    Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor na Asus G551JK-CN101H. Vím, že v dané cenové kategorii doporučujete spíše Acer Aspire V15 NX.MQLEC.002 příp. Lenovo IdeaPad Y50 59-432261, ovšem vadí mi absence CD/DVD mechaniky a pomalejší disk. Je grafika u tohoto modelu opravdu o tolik horší, aby to „běžný uživatel“ pocítil? Nechystám se denně hrát nejnovější hry, spíše jednou za delší čas si něco z těch novějších pustit, ale nehledám nějaký špičkový výkon, rozhodně ne v této kategorii. Nebýt té grafiky, vzhledem k ostatním parametrům i luxusní výbavě, se kterou je Asus dodáván, už bych ho měla doma, takhle se raději ptám, jestli by to nebylo úplné šlápnutí vedle.

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, grafická karta u Asusu je v modernějších hrách přibližně o 20 % slabší, zas tak markantní rozdíl to tedy není. Pokud se vyloženě nehoníte za maximálním herním výkonem a oceníte ostatní parametry společně s kvalitnějším zpracováním, uvedený Asus je rozhodně skvělá volba.

  17. 17

    Petr Knopp

    Dobrý den nevěděl byste o nějakém 12 notebooku, který by stál za to koupit i repas či bazar? i3, i5, HDMI, camera, mobilita. Díval jsem se buď na Delly nebo Lenova, ale nemohu se rozhodnout. Nechci rozlišení 1200. Moc děkuji

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bazary a repasy bohužel nesleduji, nicméně dle vašeho zadání je mi z nových notebooků nejvíce sympatický Dell Latitude E5250 (5250-5038). Cenově je to však již poměrně vysoko.

      1. 17.1.1

        Petr Knopp

        No děkuji za radu. Je hezký a drahý… obávám se, že půjdu s cenou dolu. :-)

  18. 18

    Ondřej

    Dobrý den, mohl byste my poradit v dnešní době nějaký rozumný herní notebook do 25k a 17.3″ LED. Díky za odpověd

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz článek o herních noteboocích do 25 000 Kč – uvedený Acer je v této cenové hladině jednoznačně tou nejvýkonnější možností.

  19. 19

    Zdenek

    Dobry den Petře. V první řadě kloubouk dolů před Vámi! Vaše orientace na dnešním obsáhlém trhu je úžasná! Rád bych se Vás zeptal na herní notebook. Cena by měla být do 30.tis. S tím že bych na tom rád rozchodil i nejnovější hry (AC: Unity, Battlefield: Hardline apod.) značku vyloženě neprferuji ale jako ideální mi přišel např. Asus G551JK-CN100H nebo Asus G551JX-CN047H. Předem díky za odpověď!

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, mnohokrát děkuji, jsem rád, že se vám stránky líbí. Co se týče notebooku, tak z vámi uvedených možností bych volil určitě první uvedený model. Jedná se sice o starší verzi, nicméně především díky 4jádrovému procesoru je tento notebook výkonnější, než nový model JX. Měl bych-li se však zaměřit vyloženě na výkon a parametry, šel bych do notebooku Acer Aspire V15 Nitro NX.MTDEC.002. Aktuálně je to to nejlepší, co se dá pořídit. Maximálně výkonná grafická karta i procesor, kvalitní IPS displej a dva disky: 128GB SSD + velký 1TB magnetický disk. Z mého pohledu tedy tomuto notebooku nic nechybí. Záleží ale samozřejmě na vás, Acer = maximální možný výkon, Asus = velmi slušný výkon a robusnější zpracování.

      1. 19.1.1

        Zdenek

        Děkuji za odpověď. Ještě jeden dotaz u Vašeho doporučení má disk pouze 5400 otáček. Není to na herní notebook málo?

        1. 19.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Není, jelikož to nejdůležitější (operační systém a nejhranější hry) budete mít na SSD, který je několikanásobně rychlejší, než kterýkoli magnetický disk.

          1. 19.1.1.1.1

            Zdenek

            Mockrát Vám děkuji za pomoc.

  20. 20

    Dan

    Dobrý den jaký notebook můžete doporučit na občasné hraní her do cenové výše 13 tisíc? Třeba u Acer Aspire E5-571 NX.MLTEC.002 se obávám integrované grafické karty.

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám si připlatit 1000 korun a pořídit si Acer Aspire E5-572G NX.MQ0EC.009, tj. model s výrazně lepší grafickou kartou, než notebooky levnější. Vyplatí se to.

  21. 21

    Honza

    Dobrý den, ještě předtím než se Vás zeptám bych chtěl ocenit Vaše znalosti a Vaši ochotu poradit! Opravdu se vyznáte! Do budoucna přeji hodně štěstí. A teď konečně zpátky k dotazu. Poradil byste mi prosím použitelný notebook s 17 palcovou úhlopříčkou pro běžného uživatele (internet, videa, fotky) s cenou do 15 tisíc? Pokud možno ne Acer. Děkuji :)

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, mnohokrát vám děkuji. :-) Co se týče notebooku, tak pro vaše potřeby dostačující mi přijde určitě Asus X751LAV-TY138H za velmi rozumnou cenu. Alternativou by poté mohl být dražší Lenovo G70 80HW000RCK s hybridním diskem a výkonnější grafickou kartou.

  22. 22

    Pavel

    Dobrý den, ano potřebuji nějaký levný notebook pro běžné použití. To znamená, internet, foto, filmy, videa a kancelářská práce s wordem a excelem. Váma vybrané levné použitelné notebooky jsou ok, ale rád bych znal váš názor na tento vybraný mnou – Toshiba Satellite C55-A-1NU. Cenovka podobná jako u Asusu a HP 12 400,-kč. Děkuji za radu

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za ty peníze je to určitě slušný notebook. Jeho jedinou nevýhodu spatřuji v absenci licence na OS Windows, pokud vás to však netrápí a licenci na systém Windows již máte, popř. nepotřebujete z důvodu použití Linuxu, tak proč ne.

  23. 23

    Pavel

    Dobrý den, chci si teď koupit notebook do 16 000 Kč a chtěl sem Vás poprosit o radu mám vybrány tyto 3: Acer Aspire V3-572G NX.MSQEC.001, Asus X555LN-XX144H, Lenovo ThinkPad Edge E531 N4IEYMC. Chtěl bych ho spíše k hraní her a na práci ve wordu, excelu, atd. Předem děkuji za odpověď.

    1. 23.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vzhledem ke slabým grafickým kartám u uvedeného Aceru a Lenova bych vám určitě doporučil zvolit zmíněný Asus.

  24. 24

    Martin

    Dobrý den. V první řadě chci poděkovat za velmi užitečný web a hlavně za informace podávané srozumitelným způsobem. Rád bych Vás také požádal o radu resp. pomoc při výběru NTB – měl by být pro manželku (takže trochu stylový – aspoň barevně), co se týče náročnosti na HW, tak tady to nebude o herním výkonu, spíš o svižnosti při surfování po internetu a při běžné práci s Office a obrázky, přiklonil bych se k přístroji s delší výdrží při napájení z baterie. Mám vytipované takové dva favority: Acer Aspire E5-571 NX.MR7EC.001 nebo Acer Aspire E5-511G NX.MS0EC.004. Ocením každý Váš názor. Děkuji a přeji hezký den. Martin

    1. 24.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát, nicméně příliš vám nepomohu, již jste v podstatě z barevných notebooků v této cenové relaci vybral to nejzajímavější. :-) Osobně bych se určitě přiklonil k první zmíněné variantě, jelikož má výkonnější procesor a rychlejší operační paměť, tj. za ten drobný příplatek 1000 korun se to vyplatí.

  25. 25

    Michal

    Dobrý den, mám možná až moc náročný dotaz, ale líbí se mi stylové, lehké a hlavně tenké ultrabooky, ale vzhledem k tomu že potřebuji notebook k praci s autocadem, potřebuji velikost displaye 15,6´, (FHD výhodou) a lepší výkon, čas od času si i něco zahraji, např. FIFU, potřeboval bych tedy tenký, lehký notebook s větším výkonem okolo částky 20 tis. Mohl byste mi poradit nějaké zajímavé tipy? Předem děkuji. Btw: váš web je velice užitečný a kvalitní.

    1. 25.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel v této cenové hladině slušně výkonný ultrabook s takto velkou úhlopříčkou nepořídíte. Z lehčích notebooků mne napadá novinka Asus F555LB-DM074D či model Lenovo IdeaPad Z50 59-432384. Z designově zajímavějších je poté ještě stojí za zmínku HP Pavilion 15-p054 J1R83EA.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz