O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

65 komentářů

  1. 1

    Monika Konečná

    Dobrý den, prosím o radu, chtěla sem koupit dobrý foťák, potom sem se rozhodla, že raději investuju do nového telefonu, ten mám totiž stále u sebe. Proto bych chtěla telefon s velkým displejem a kvalitním foťákem. Přemýšlela sem nad LG D855 G3 32GB nebo Huawei Mate7. Prosím doporučte něco, co za to stojí. Cenu bych chtěla tak okolo těch 13000 Kč, ale pokud se vyplatí si připlatit, ráda si nechám poradit. Předem moc moc děkuji, Monika

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za mě určitě LG G3. Na první pohled sice nepůsobí tak elegantním dojmem jako onen Huawei, nicméně svými parametry má jasně navrch. Z obdobně výkonných modelů mne dále napadá jedině Motorola Nexus 6, je však s cenou zbytečně vysoko. Když už dražší, tak můžete rovnou popřemýšlet o aktuální novince LG G4 – tento smartphone bude fotit určitě legendárně. Více o něm v nedávném článku.

      1. 1.1.1

        jenda

        zdravim a co Sony Xperia Z3 nefotí líp než lg navíc je odolný i když to je taky spekulativní muže se dostat přes nabijecí konektor a jack voda a pak to na reklamaci neuznaji dik za odpověd.

        1. 1.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, Z3 má sice displej menší než výše uváděné modely, nicméně ano, smartphony Sony fotí zpravidla nejlépe. Levnější variantou je poté ještě předchozí model Sony Xperia Z2, který se od Z3 liší v podstatě pouze displejem s trochu horšími barvami.

  2. 2

    Petr

    Dobrý den, co si myslíte o telefonu Lenovo P70? Příjde mi že za 7000.- je to dost našlapanej a výkonej telefon. Případně co by jste volil jako alternativu? Děkuji

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, za 7000 Kč je to telefon velmi slušný, nicméně má jedno mínus v podobě nepodporování LTE na frekvenci 900 MHz. Toto pásmo v ČR využívá především Vodafone.

  3. 3

    Kuba

    Dobrý den, prosím o radu. Chtěl bych si pořídit nový telefon kolem 5000. Ze staršího článku mě zaujal Asus Zenfone 5, ale ten nemá LTE, nebo Xiaomi Redmi 2. Mohl byste mi doporučit nějaký podobný telefon který podporuje LTE? Respektive zda stojí za to do LTE investovat. Telefon využívám hlavně na internet, focení. Celkem se mi líbí třeba Sony Xperia M2. Děkuji mnohokrát.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučuji pročíst komentáře u onoho staršího článku, jsou tam tipy na telefony s LTE v této cenové relaci. Jinak aktuální novinkou je určitě nový model Asus Zenfone 5 (A500KL), který oproti svému předchůdci již LTE podporuje. Jinak pokud v mobilu využíváte mobilní internet pro více než jen synchronizaci dat, tak se určitě LTE vyplatí, jelikož je výrazně rychlejší především co se týče odezvy na dotaz / požadavek.

  4. 4

    Lukáš

    Zdravím, také bych poprosil o radu. Chtěl bych telefon max. do 8 500 Kč. Jsem běžný uživatel, co nepotřebuje mobil na celodenní hraní her nebo surfování na internetu, ale chtěl bych ho využívat primárně na telefonování, sms a kvalitní fotografie. Největší požadavky mám na kvalitní fotoaparát, co možná nejdelší výdrž baterky, to aby se nesekal a měl elegantní vzhled. Na internetu jich jsou mraky a rád bych znal váš názor na tři nejlepší podle těchto kritérií. Také bych se chtěl zeptat, pokud jsou telefony stejného modelu, jestli dát přednost verzi 32 GB nebo 16 GB. Do telefonu bych si stáhl maximálně pár her a aplikací, pak jen fotil a točil videa. Nemám moc představu, jestli 16 GB může stačit. Moc děkuji za odpověď, Lukáš.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz obsah článku. Dle vašich požadavků by byl mou první volbou Sony Xperia Z1, poté Huawei Ascend P7 či LG G2. Jinak 16 GB pro běžného uživatele stačí, pro ty náročnější (více her, hromada písniček a třeba i filmů) poté přichází v potaz přemýšlet o větší paměti či dokoupení paměťové karty.

    2. 4.2

      Lukas

      Doporučil bych Lenovo Vibe X2 ;)

  5. 5

    Martin

    Zdravím, rozhoduji se mezi: LG D722 G3s, HTC Desire 620, Asus Zenfone 5 8GB, který byste mi doporučili? LTE/FOŤák/ výkon (xda ROMky), nebo raději připlatit za Z1? Nyní mám Z ultra, ale je to placka a už mi docela ten rozměr vadí, jinak je to BOMBA telefon. Díky, Martin

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud jste spokojen se Sony a rozpočet vám to dovolí, tak bych šel do oné ve článku uvedené Xperie Z1. Jako alternativu pro tento mobil můžete poté mrknout na Lenovo S60, který je parametrově srovnatelný, ale levnější. Z těch vámi zmíněných bych jinak nejspíše volil nový Asus Zenfone 5 A500KL.

  6. 6

    Michal

    Dobrý den, co by jste doporučil v této cenové kategorii s úhlopříčkou 4,5 až maximálně 4,7 palce? Požadavek je jen na kvalitní foťák a výdrž na baterii. Výkon není důležitý, platforma Android/Windows také nerozhoduje.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z menších telefonů v této cenové relaci jedině ve článku uváděnou Xperii Z1 Compact.

  7. 7

    Lenka S. M.

    Dobrý den, už několik dní brouzdám na internetu a rozhoduji se mezi Huawei Ascend P7 nebo LG G2. Ale ke každému vždy najdu něco co mě odradí a tak je to už několik dní. Přijde mi lepší LG, ale bojím se nekvalitního reproduktoru, nemáte nějaké zkušenosti? Nejvíc by mi vadilo kdybych s někým telefonovala a on mi pořádně nerozuměl. P7 se mi zase líbí vzhledové více, ale určitě nemá v sobě takové „vychytávky“ jako LG. Nebo mám jít na jistotu a koupit Samsung i9505 Galaxy S4 16GB? Moc děkuji za odpověď. Lenka

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Lenko, všechny vámi uvedené telefony jsou fajn, každopádně měl bych-li já vybírat telefon pro dámu / slečnu, byl by to určitě onen Huawei P7. Líbivý vzhled je totiž také doplněn upraveným systémem od výrobce, tj. podobně jako u LG zde najdete nějaké ty „vychytávky“. ;-)

  8. 8

    David

    Ahoj Petře, doufám, že ti jako spolužákovi mohu tykat. Chtěl bych tě požádat také o radu. Vybral jsem si podle tvého doporučení v článku TV do 20 tis. tento model Samsung UE48H6670, kamarád z alzy mě ale poslal ke zvážení taky tyto modely 48″ Samsung UE48H6500, 48″ Samsung UE48H6200. Nevidím prakticky jiný rozdíl než frekvenci, která stejně asi není patrná okem. Je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl? Na krámě se mi líbil model 6670 ale pokud v nich není rozdíl přijde mi zbytečné tolik připlácet. Šlo mi hodně o konektivitu a jednoduchost smart menu, proto jsem chtěl 4 jádrovou TV a magic. Díky za tip (vybírám až přebírám)

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Ahoj Davide, ten první model jsem nikde nedoporučoval, nebo? :-) Pokud u televize využiješ satelitní příjem, tak určitě model 6500, pokud nikoli, tak onen levnější model 6200. Má sice poloviční frekvenci, ale nad 100 Hz stejně rozdíl nepoznáš. Výhodou modelu 6500 jsou ještě dvoje 3D brýle v ceně, nicméně ty můžeš dokoupit za cca 1500 Kč dvoje, takže i tak se model 6200 jeví výhodněji.

  9. 9

    Simona

    Dobrý večer, na trhu mobilních telefonů se už nějakou dobu nepohybuji, takže bych se Vás ráda otázala, zda-li byste mi doporučil spíše Sony Xperia Z3 Compact nebo Xiaomi Mi4 nebo snad i lepší telefon(?), který by stál do těch 10 000 Kč max. Prioritou je pro mě výkon (nemohu si dovolit, aby se mi po roce používání začal Android sekat, díky tomu se Androidu docela obávám, takže jsem přemýšlela i nad Apple iPhone 5S, ale cenově to nevychází), fotoaparát (spíše přední než zadní kamera, používání za účelem natáčení videí) a celková vybavenost by také neměla být špatná, jsem docela náročný uživatel (hraji hry, surfuji na internetu, prohlížím filmy, videa). Budu ráda za každé Vaše doporučení. Srdečně Simona

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Simono, dle vašich požadavků na kvalitní fotoaparát, výkon a zároveň dobrou konektivitu (plná podpora LTE frekvencí v ČR) bych šel z menších modelů určitě do Sony Xperia Z3 Compact. Z těch větších modelů bych poté zvážil oblíbený Samsung i9506 Galaxy S4 LTE či trochu slabší, ale kvalitnější kovový Samsung i9506 Galaxy S4 LTE.

      1. 9.1.1

        Simona

        Děkuji za odpověď. A kdybyste mi měl doporučit buď Mi4 nebo Z3 Compact (LTE není pro mě důležité, jsem převážně na WiFi), tak který byste mi osobně doporučil? HW výbavu mají velice podobnou, absence voděodolnosti se dá kompenzovat voděodolným krytem atd. Děkuji. Srdečně, Simona

        1. 9.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Za normálních okolností bych řekl Xiaomi Mi4 s 64GB pamětí, což je aktuálně i můj hlavní telefon a nemohu si ho vynachválit. Vzhledem k vašemu cenovému stropu to je však pouze na 16GB verzi. Pokud pro vás bude oněch 16 GB dostatečných, tak proč ne. Pokud nikoli, tak zvolte Xperii, jelikož u té lze paměť rozšířit micro SD kartou, to u Xiaomi nelze.

  10. 10

    David

    Zdravím, chtěl bych se zeptat na mobil do 8,5 tisíc. Často na mobilu hraji hry a surfuji na internetu, tak bych byl rád kdyby byl co nejvýkonnější, ale také aby měl nějakou slušnou výdrž. Děkuji za odpověď, David.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nejvýkonnější do 8500 Kč je MeiZu MX4 16GB. Jako alternativy poté můžete zvážit modely Huawei a Zopo uvedené ve článku.

  11. 11

    ondrej

    Dobrý den, v současnosti je telefon s nejlepším poměrem cena / výkon JiaYu S3.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, parametrově je 2 i 3GB verze super, osobní zkušenost však s tímto modelem zatím bohužel nemám. Každopádně vzhledem k tomu, že je operační systém výrobcem upravený, určitě bude trpět neúplnou lokalizací do češtiny. Další drobnou nevýhodou je nepodporování 900MHz LTE sítě (Vodafone).

  12. 12

    Vítek

    Nebylo by lepší si lehce připlatit a koupit LG D855 G3 16GB? Chci si kupovat mobil v takovéto cenové relaci tak se ptám.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud toužíte po větším (5,5palcovém) displeji, tak ano, jinak zde je rozdíl ve výkonu a ostatních parametrech minimální, tj. v poměru cena / výkon jsem spíše pro G2.

  13. 13

    Tomáš

    Zdravím, rád bych si koupil JiaYu S3 Advanced, proto se chci zeptat, jestli to je dobrá volba :-) Pak jsem měl na jazyku i Meizu MX4, ale to mě přišlo, že má toho za tu cenu málo…

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz jeden z předešlých komentářů. Pokud si umíte s Androidem trochu pohrát (root, custom Launcher, apod.), tak by pro vás mohl být určitě Jiayu zajímavá volba za minimum peněz, v opačném případě bych se spíše přikláněl ke kvalitnějšímu a již trhem ověřenému Meizu.

  14. 14

    Adam

    Dobrý den, co byste mi doporučil koupit si, přemýšlel jsem o Sony Xperia Z3 Compact a Apple iPhone 5S. Už dlouho mě láká si koupit iphone ale nemám s ním žádnou zkušenost. Díky za odpověd

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud vás láká iPhone, tak si ho kupte, nebo budete litovat. :-) Z běžného uživatelského hlediska je to super telefon.

  15. 15

    Jan

    Dobrý den, mám dotaz na telefon MeiZu MX4 32GB. Vyplatí se do tohoto telefonu investovat 10 tisíc nebo byste doporučil jinou variantu? Mně osobně svými parametry přijde hodně našlápnutý, co se týče poměru cena/výkon. Samozřejmě bych si raději přečetl názor odborníka. Předem děkuji za odpověď.

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, v poměru cena / výkon je to ten nejlepší telefon do 10 000 Kč, viz nedávný článek o nejvýkonnějších smartphonech současnosti. Svou výbavou a výkonem mu je poté nejblíže Zopo ZP999.

  16. 16

    Josef

    Dobrý den. Podle Vás, který mobil LG G2, nebo Sony Xperia Z1. Mám již delší dobu mobil lenovo S860 a dobrý, ALE tam kde ještě mají všichni cca 30% signál jsem již já s tímto telefonem na nule. Otázka tedy zní, který z těchto tel. má lepší příjem? SONY – LG? Moc děkuji Pepča

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, co se týče příjmu signálu, tak je na tom lépe určitě Sony.

  17. 17

    Adrian

    Dobrý den mám dotaz chtěl bych si koupit mobil ale na ceně mi nezáleží takže jsem koukal Samsung N910 Galaxy Note 4 nebo Nokia Lumia 1520 a nebo něco od LG. Prostě velký displej pořádný výkon a hlavně foťák. prosím poraďte děkuji Adrian.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v současné době nejlépe fotí Samsung G920F Galaxy S6 (či jeho alternativa Samsung G925F Galaxy S6 Edge), nevím však, jestli pro vás není těch 5,1 palců málo. Z těch větších smartphonů určitě poté onen zmiňovaný Note 4 či novinka LG G4. Z telefonů s Windowsem poté jednoznačně vámi uvedená Lumia 1520.

  18. 18

    Mirek

    Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit s výběrem telefonu kolem 4000. Mám LG KP 500 a šlape již pět let z LG se mi proto líbí LG D620 G2 Mini ale je to již loňský model proto bych se Vás rád zeptal na telefon stejných parametrů či zda mi jej i přesto doporučíte. Měl by mít plnou podporu českých LTE, dobře čitelný display, NFC, dobrá baterka (často jsem v terénu, hory) aspoň slušné fotky aby dělal, 1 GB ram a interní těch 8 GB. Mockrát Vám děkuji za pomoc

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, dle vašich požadavků je LG D620 G2 Mini jasná volba. Alternativou by mu mohl být asi jedině Huawei G620s.

  19. 19

    Filip S.

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš názor na telefon Prestigio MultiPhone 7557 Grace. Nyní je za 5000 na alze a dost o něm uvažuji. Jestli tam není schovaný nějaký pešek? Děkuji

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, systém tohoto telefonu prý není úplně odladěný, nicméně za ty peníze je to určitě zajímavá volba. Osobně bych si však raději 1000 Kč připlatil a koupil kvalitnější novinku Meizu M1 Note 16GB. Jedná se však již o telefon větších rozměrů…

  20. 20

    Dominik

    Dobrý Den, sháním telefon do 6 000. Chtěl bych, aby měl kvalitní foťák a slušný výkon a také pokud možno, aby podporoval LTE. Rozhoduji si mezi THL 5000 a Sony Xperia Z. Pokud máte nějaký jiný názor budu rád. Díky za radu, Dominik.

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, na to focení určitě Sony, THL má sice také 13Mpx foťák, ale nefotí nic moc. Pokud by vám ale nevadila 5,5palcová úhlopříčka displeje, šel bych do v předcházejícím komentáři uvedeného Meizu (s částečnou podporou LTE).

      1. 20.1.1

        Dominik

        A co říkáte na Huawei P8 Lite?

        1. 20.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Pokud jste ochoten jít s cenou ještě o trochu výše, tak proč ne, dle specifikací je to povedená novinka. Jaké LTE frekvence však tento model bude podporovat zatím bohužel nevím.

  21. 21

    Jaro

    Dobrý den, článek a info užitečné, jen dotaz k LTE. Opravdu LG G2 a Sony Xperia Z1 podporuji LTE 800 MHz (O2 a T-mobile)? Díky.

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, oba telefony tuto frekvenci podporují.

  22. 22

    David

    Zdravím, jaký telefon by jste mi doporučil na časté brouzdání internetu, muziku, filmy či příležitostné hraní (od 2048 až po Hearthstone)? Zatím vybírám z Honoru 6 nebo LG G2. Díky :)

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, osobně bych šel spíše do LG G2 s větším displejem, „kompletním“ LTE a dvojnásobnou uživatelskou pamětí „v ceně“.

  23. 23

    Máca

    Přeju krásný den:) mam prosbičku: telefon na androidu do 8000 s kvalitním sluchátkovým výstupemem a podporou sd karet. klidně víc možností. díky moc

    1. 23.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, rozhodoval bych se mezi ve článku uvedeném Huawei P7 a Sony Xperia Z1.

  24. 24

    Mirek

    Dobrý den, vybírám telefon a narazil jsem na tento web a zajímal mě odborný názor. Úplně nejlepší mě osobně přijde SONY XPERIA Z1, ale podle mě spolehliví prodejci, kteří můžou zaručit bezproblémové jednání a případnou reklamaci ho již nenabízí a co mě zaráží je cena za kterou ho tu publikujete, kde se dá koupit do 8000 Kč? Teď technický dotaz, je velký nebo je nějaký rozdíl mezi TFT a IPS LCD displejem? Děkuji za odpověď

    1. 24.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, podívejte se na Heureka.cz, naleznete zde celou řadu e-shopů, kde lze tento smartphone pořídit pod 8000 Kč. Nejsou to sice e-shopy příliš známé, nicméně dle referencí od uživatelů poskytuje řada z nich velmi dobré služby. Co se týče TFT vs. IPS, tak pokud byste dal vedle sebe telefony s takto odlišnými displeji, rozdíl určitě poznáte. Obraz IPS displeje bude jasnější, barevnější a bude mít lepší pozorovací úhly.

  25. 25

    Klára

    Dobrý den Petře, chtěla bych od Vás poradit při výběru mobilního telefonu. Hlavní požadavky jsou: cena kolem 5-6 tisíc, kvalitnější fotoaparát, úhlopříčka max. 5″, LTE O2, aspoň 1GB RAM. Byly mi doporuceny tyto: Lg G2mini a G3, Samsung galaxy s4mini, Lumia 640 a 735. Ale nechci platit peníze navíc jen kvůli značce a navíc jsem už dlouho chtěla Lenovo ( které mi někdo vymlouvá a někdo naopak doporučuje) nejdříve jsem zvažovala Lenovo A6000 ale prý nic moc foťák naopak S60 ma 13mpx a fotí prý slušně, nevím ale jestli podporuje LTE u O2 a jak je na tom se signálem. Trochu mi vadí že ma slabší a navíc nevyměnitelnou baterii. Děkuji za Vaši radu

    1. 25.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, svými parametry je určitě nejzajímavější Lenovo S60. O2 frekvence LTE podporuje, zde tedy určitě na problém nenarazíte. Je pravda, že kapacita baterie není úplně ideální, je to však nutnost na úkor minimálních rozměrů. V poměru cena / výkon tedy určitě skvělá volba. Z rozměrově menších telefonů bych poté vyzdvihl především Samsung Galaxy S4 mini VE i9195i, což je o trochu výkonnější verze velmi oblíbeného S4 mini.

  26. 26

    Michal

    Dobrý den. Mám dotaz na Huawei P7 nebo Samsung Galaxy S4? :-) Cenově zhruba stejné, co je podle vás lepší? Přemýšlím nad telefonem v rozmezí 8000-10000. Dobrý foťák, volání, poměrně dost SMSek, občas nějaká hra. Nebo navrhujete něco vhodnějšího? Přiznám, že bych raději něco novějšího, než třeba dva roky starý model. :-) Pohybuju se i po vesnicích a internet v mobilu samozřejmě využívám též… Což je pak na zvážení frekvencí u nějakých modelů že? Díky

    1. 26.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Galaxy S4 před rokem vyšel ve vylepšené LTE verzi, tj. pokud nechcete „dva roky starý“ telefon, šel bych do tohoto modelu (Samsung i9506 Galaxy S4 LTE), který mimo jiné také velmi hezky fotí. ;-)

  27. 27

    Lucie

    Dobrý večer, chci si pořídit nový telefon, teď mám Samsung 5830. To už je dneska skoro veterán :-). At hledám jak hledám, pokaždé skončim u Samsungu S6. Mám prosbu, je nějaký telefon, který by se trochu Samsungu vyrovnal, ale byl levnější? LG? Lenovo? Důležitá je výdrž baterie, fotak, internet a zabezpečení soukromí. Děkuji za radu už nevím který vybrat. Hezký večer Lucie

    1. 27.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, S6 je aktuálně nejvybavenější smartphone vůbec, tj. rovnat se mu může máloco. Z těch nejmodernějších telefonů se nabízí LG G4 H815 či HTC One M9, cenově jsou na tom však podobně, šel bych tedy určitě do Samsungu. Pokud byste však chtěla něco cenově příznivějšího, nabízí se předchozí verze od LG – LG D855 G3 32GB. Nejedná se již sice o tak prémiový telefon, jako je S6, cenově je však výrazně níže při zachování skvělých parametrů.

  28. 28

    Pavel

    Dobrý den, sháním odolný duální smartphone do 6 tis. Můžete mi poradit. Děkuji.

    1. 28.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za žádný duální odolný telefon v této cenové relaci bych ruku do ohně nedal, nicméně měl bych-li přeci jen zvolit, tak pravděpodobně iGet Armor T40. Pokud byste oželel ty dvě SIM karty, tak se nabízí novinka Samsung G388F Galaxy Xcover 3, pokud naopak tu odolnost, tak bych šel například do duálního Huawei Honor 3C za velmi rozumnou cenu.

  29. 29

    Standa

    Dobrý den, chci si koupit tel. do 8500,-Kč, velice zvažuji mezi LG D802B G2 32GB, Xiaomi MI3 64GB, možná ještě Honor 6. U LG a Xiaomi jsem se dočetl, že mají špatně umístěnou GSM anténu a tak se obávám, že mi ve vesnicích, kde je již tak špatný signál, nepůjde volat. Proto bych se chtěl zeptat, zdali uvedené tel. jsou na tom s příjmem signálu tak špatně? Děkuji.

    1. 29.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v dnešním světě bych spíše řekl, že pokud je problém se signálem, je na vině spíše operátor. Tj. pokud máte například O2, tak bych se LG ani Xiaomi nebál, pokud však například T-Mobile či ještě „horší“ Vodafone, je pravda, že signál nemusí být vždy ideální.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz