O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

35 komentářů

  1. 1

    George

    Dobrý den, chci se zeptat, zda-li by za zmínku v sekci do 25 000 Kč nestál i MSI GE60 2PL-646XCZ a také co by byla lepší varianta, Lenovo má sice lepší grafickou kartu, nicméně MSI je naopak pouze herní značka a má také zabudovaný Cooler Boost který chladí notebook při zahřívání. Který by jste mi spíše doporučil? Děkuji za odpověď a za každou radu budu rád. :)

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za doplnění. Z pohledu kvality zpracování a spolehlivosti bych byl také spíše pro MSI, tj. pokud se nepotřebujete honit za maximálním výkonem, je to dobrá volba. Jinak ale jednoznačně Lenovo, jelikož jeho grafická karta je u modernějších herních titulů až o cca 20 % výkonnější.

      1. 1.1.1

        George

        Děkuji za odpověď! :) Ale i v případě MSI se dá zahrát na vyšší, přinejhorším střední detaily i rozlišení nějáké novější hry, jako například Assassin’s Creed: Unity nebo Battlefield 4 či GTA V, že ano? A pokud bych byl pro Lenovo, myslíte že jeho kvalita a spolehlivost nezradí, i v případě herního notebooku? Mám strach, že by se hodně přehříval oproti MSI. Opět budu rád za každou radu a předem děkuji za odpověď. :)

        1. 1.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Ano, i tyto moderní hry by měla karta 850M zvládnout. BF4 na střední detaily, GTA na nižší, ACU poté jedině na minimální. Jinak Lenovo by se přehřívat určitě nemělo, snad jen pokud by bylo zase takové teplo, jako toto léto. :-)

          1. 1.1.1.1.1

            George

            Dobrá, moc děkuji za odpovědi a rady. Váš web je pro mnohé včetně mě skvělým zdrojem informací. :) Přeji hezký den! :)

            1. Petr Mlejnek

              Já děkuji vám, mějte se krásně!

  2. 2

    Kuba

    Dobrý den chtěl bych se zeptat co si myslíte o této sestavě?

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sestava pěkná, jen skříň bych vyměnil za nějakou s podporou USB 3.0 a pevný disk bych vzal větší Seagate Barracuda 7200.12 1TB za stejné peníze.

  3. 3

    Pavel

    Dobrý den kolik je pravdy na obtížích nvidie s podporou directx12. Opravdu není v nabídce více grafik od AMD? s příchodem direct x12 by i starší amd mohlo získat na výkonu. Trochu mně štve kralovani jedné značky se všemi nepříjemnými důsledky jako zpomalení vývoje neúplné informování veřejnosti a diktovani trhům

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, je škoda že AMD je v poslední době dosti nekonkurenceschopné, nicméně společnost si za to do jisté míry může sama, jelikož ustrnula ve vývoji jak procesorů, tak grafických karet, kde má konkurence především díky modernějším výrobním technologiím navrch. U notebooků, kde uživatele také velmi často zajímá výdrž na baterii, je to tedy o to větší problém. Nicméně je také pravda, že dle předběžných testů si grafické karty od AMD velmi dobře rozumí s novým DirectX a získávají oproti NVIDII na výkonu. Jak se toto promítne do situace na trhu si zatím netroufám říci, nicméně v zájmu všech koncových uživatelů doufám, že AMD nabere na síle.

  4. 4

    Miroslav Otruba

    Dobrý den, prosím o radu jaký aspoň trochu herní notebook do max 20 000 Kč? Díky.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ideálně za 21 000 Kč MSI GP60 2QF-1092XCZ, pokud pod, tak Lenovo IdeaPad Z51 80K600FACK.

  5. 5

    Silver

    Dobrý den, rozhoduji se mezi prvním Lenovem a pod ním uvedeným Acerem. Který doporučíte? Tu grafickou kartu klidně oželím (stejně rozdíl je minimální v jednotkách FPS a nebo je to fakt tak velký rozdíl?). Spíš mě zajímá chlazení, použité technologie a materiál (někdy se dozvídám, že jsou plastové a někde z hliníku). Děkuji za odpověď. :)

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, svým provedením (chlazení, materiály) jsou si oba modely velmi podobné, za mě bych tedy volil výkonnější Lenovo, jelikož u moderních her na střední detaily bude mít o 10 až 20 % větší výkon, než onen Acer.

  6. 6

    Seraf

    Dobrý den, zvažuji koupi NT a vycházím z Vašich recenzí. Zaujala mne kategorie do 30K. Mohl by jste mi prosím doporučit z prvního Lenova a druhého Aceru? Využití bude nejen na hry, ale například na spuštění java aplikačního serveru, SQL serveru, mixovaní hudby a gaming. Děkuji za Vaši radu a přeji hezký den

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, notebooky jsou parametrově opravdu v podstatě totožné tj. volte spíše ten, který se vám více libí. Za mě by to byl pravděpodobně Acer, jelikož disponuje lepším IPS displejem.

  7. 7

    jaroslav

    Dobry den. Mohl bych se vas zeptat na nazor jaky tablet koupit za cca 3000 kc. Na trhu je takovych moznosti. Prosim o radu. Dale by me zajimalo co si myslite o XtechTab XT1027. zajimal by me vas nazor. Dekuji

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, uvedený tablet sice láká velkou úhlopříčkou displeje, nicméně obrazovka má na takovéto rozměry poměrně malé rozlišení, osobně bych jej tedy nedoporučil, jelikož kvalitní obraz je u takovýchto zařízení základ. Za mě bych v této cenové relaci volil Asus MemoPad ME181CX-1A049A. 8palcový tablet s lepším rozlišením a hlavně velmi slušnou IPS obrazovkou.

  8. 8

    Standa

    Dobrý den, chci se zeptat, jaký by jste doporučil 17palcový herní notebook v kategorii do 25 000 Kč?

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s cenou lehce nad vaší částku „lehčí“ Acer Aspire V17 Nitro NX.MQREC.004, popř. ve článku uvedený extrémní MSI GX70 3CC-201XCZ.

  9. 9

    Pavel

    Dobrý den, pokud budou cca stejně vybavené notebooky bral byste raději MSI nebo Gigabyte? Cenová hladina kolem 40 tisíc. Diky za odpověď

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z mého pohledu jsou si obě tyto taiwanské společnosti společnosti v podstatě rovny, tj. rozhodoval bych se spíše na základě vzhledu – extravagantnější MSI vs. elegantnější / jednodušší Gigabyte.

      1. 9.1.1

        Pavel

        Děkuji za odpověd

  10. 10

    Honza

    Dobrý den, prosím o radu jaký pořídit notebook v cenové relaci do max 20000,-. Bude se používat k občasné praci v AutoCADu, úprava fotek, nějaká ta hra. Předem děkuji za radu a přeji krásný den

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, buď volte to již výše uvedené Lenovo, nebo si pořiďte doprodávající se Asus F555LB-DM076H s o trochu slabší grafickou kartou, ale výkonnějším procesorem a rychlejším diskem.

  11. 11

    Jan Dušek

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na grafickou kartu obsaženou v Lenovo IdeaPad Y40-80 Black. Moc recenzí jsem nenašel tak jsem se chtěl zeptat zda se vyplatí tento notebook s touto grafickou kartou kupovat. Děkuji

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, který model konkrétně myslíte? Lenovo IdeaPad Y40 80FA0042CK? Grafická karta v tomto notebooku je srovnatelná s konkurenční GeForce 940M, tj. za částku oněch 21 000 Kč je s uvedenými parametry tento notebook skvělou volbou.

  12. 12

    Peter

    Dobrý deň, mal by som záujem o tento notebook MSI GE72 2QF-229CZ avšak odrádzama fakt, že sa nedá vyberať baterka. Ja rád šetrím životnosť baterky tým, že ju vyťahujem avšak čital som články všeliaké a niekde píšu, že pri nových notebookoch je to jedno. Vedeli by ste mi prosím poradiť? A neviete prosím ako je na tom s chladením? Ďakujem.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, myslím, že u takto moderního notebooku již netřeba baterii vyndávat, resp. mohlo by to být dokonce spíše nežádoucí. Co se týče chlazení, tak u MSI bych se toho nebál, byť je tento model z té „lehčí“ řady. Určitě bude dosahovat vyšších teplot, nicméně nemělo by ho to nikterak omezovat / poškozovat.

  13. 13

    Jirka

    Dobrý den. U Lenova IdeaPad Y50 59-442851 mám výhrady vůči otáčkám HDD. Má pouze 5400 ot/min, což mi přijde jako velké mínus a chtěl bych vědět, zda se mnou souhlasíte nebo ne. A také jsem se chtěl zeptat jak by si vedlo toto MSI GE70 2QE-814CZ proti Lenovo IdeaPad Y50-70 59-442852 (do 30 000), zde mám opět problém s diskem a u Lenova mi přijde SSD poměrně zbytečné, protože ta grafika není natolik výkonná, aby to HDD 7200 ot/min nestíhalo načítat. Opět budu rád, pokud mě opravíte.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v případě prvního Lenova se nejedná pouze o disk 5400otáčkový, ale o disk hybridní (SSHD), tj. při nejčastějších operacích (např. spuštění Windows) klasickému magnetickému disku pomáhá malý SSD disk. Výkon takovéhoto disku je tedy pro většinu častých operací velmi dobrý, řekl bych lepší, než obecně rychlejšího 7200ot. disku. Co se týče porovnání vámi uvedeného MSI a Lenova, tak já osobně si pořádný PC či notebook bez SSD ani nedovedu představit. Při hraní vám samozřejmě SSD nikterak výrazně nepomůže, nicméně při „práci ve Windows“ rozhodně ano. To je pro mě v kombinaci s minimálním zahříváním, absolutní tichostí a výrazně větší odolností více než rozhodující. Navíc uvedené Lenovo má 4jádrový procesor i7, kdežto MSI „pouze“ 2jádrový i5…

  14. 14

    Viktor

    Dobrý den. Chtěl bych si koupit herní notebook do 35 000. Krom hraní na něm budu provozovat práci v CAD systémech a občasné úpravy fotek, či rendrování projektů. Dal bych přednost 15,6 palců display, protože ho budu relativně často přenášet. Momentálně se rozhoduju mezi Gigabyte P55KV4 9WP55KV43-CZ-A-001 a MSI GE62 2QC-402CZ s tím, že bych do obou musel dokoupit SSD disk, který byste doporučil?

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, dle vašeho plánovaného použití podle mě více využijete větší operační paměť, nežli o trochu výkonnější grafickou desku, tj. volil bych uvedené MSI.

  15. 15

    Peter

    Chcel by som sa ešte spýtať či je možné dokúpiť do tohto notebooku MSI GE72 2QF-229CZ aj SSD. Ďakujem.

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Ano, měl by jít dokoupit SSD pro M.2 socket, viz oficiální dokumentace výrobce.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz