O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

24 komentářů

  1. 1

    T.

    Dobry den, otazka hodne mimo tema, ale rada bych vas poprosila o radu. Shanim nb 13′, caste prenaseni, takze spis lehci a s dobrou baterkou… hlavne do skoly na prednasky, net, filmy, apod. Nb neplanuji za 2 roky obmenovat, takze hledam drzaka. Dulezite je pro me ssd a cena cca do 26 tis. Zatim se mi libi Lenovo IdeaPad Yoga 2 59-442732, Lenovo IdeaPad Yoga 3 80HE00QXCK nebo Apple MacBook Air MJVE2CZ/A. Zajimal by me vas nazor, popripade mi muzete doporucit neco jineho. Predem dekuji :)

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše použití se mi z mého pohledu pro vás nejlépe hodí novinka Asus UX305CA-FC024T. Krásný notebook kvalitního provedení využívající nejmodernějších technologií, navíc s hmotností pouhých 1,2 kg. Za vhodnou alternativu poté považuji ještě notebook z předešlé modelové řady – Asus UX305LA-FC006T, který je o trochu výkonnější a za nižší cenu, s hmotností cca 1,3 kg.

  2. 2

    Jakub

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jaký telefon by jste mi doporučili do 5000 Kč na značce mi tolik nezáleží.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z telefonů menších rozměrů bych vám doporučil Xiaomi Redmi 2 Enhanced 2GB RAM, z klasických 5palcových Huawei Honor 4C, z největších „phabletů“ poté Meizu M2 Note 16GB.

      1. 2.1.1

        Jakub

        Dobrý den, ještě bych se chtěl zeptat jaký názor máte na Microsoft Lumia 640 XL nebo na Nokia Lumia 1320 děkuji za odpověď.

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, pokud chcete telefon s Windowsem, tak bych bral spíše tu Lumii 640. Osobně se však přikláním na stranu Androida – výkonnější zařízení s více možnostmi (podpora Googlu, více aplikací).

  3. 3

    Pavel

    Dobrý den, vím že má otázka, nepatří do této sekce, ale mohl by jste mi poradit, či doporučit, který notebook koupit, nebo jejich seřazení od nejvýkonějšího? Jedná se o tyto: Lenovo IdeaPad Z50 59-442740, Acer Aspire E5-572G NX.MV2EC.002, HP Pavilion 15-p203 L1S77EA, Lenovo IdeaPad Z50 80EC00FUCK, Asus X751MJ-TY006H. Moc děkuji.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nejsem si jist, zdali jsem trefil přesně ty modely, které jste měl na mysli, nicméně přímo ve vašem dotazu výše jsem notebooky seřadil dle výkonnosti, tj. doporučil bych vám první Lenovo, popř. druhý Acer.

  4. 4

    Jiří

    Dobrý den, uvažuji o Lenovo S60. Myslíte si, že je to kvalitní volba za rozumnou cenu nebo byste mi poradil něco cenově výhodnějšího?

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v podobné cenové relaci bych vám osobně doporučil spíše novinku Lenovo VIBE P1m s větší interní pamětí, větší baterií a kompletní podporou LTE. Popř. pokud vám nevadí si trochu připlatit, tak rovnou ve článku uvedené výkonnější Lenovo P70 či Huawei P8 Lite.

  5. 5

    Martina

    Dobrý den! Můžete mi, prosím, poradit s výběrem mobilu? Huawei P8 lite a nebo Samsung Galaxy A5 A500F? Byla jsem rozhodnutá pro Huawei, ale ve vícero recenzích jsem se dočetla, že dlouho nevydrží baterka. Anebo pak ještě Lenovo VIBE P1m, jak tu zmiňujete? Děkuji pěkně. S pozdravem

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den. Ano, je pravda, že Galaxy A5 vydrží na jedno nabití déle, než P8 Lite (až o cca 30 %), tj. pokud vám nevadí si za něj trochu připlatit, tak je to také dobrá volba. Uvedená novinka VIBE P1m poté již není smartphone zas až tak luxusního provedení, na druhou stranu baterii má téměř dvojnásobnou a stojí výrazně méně. Pokud si tedy příliš nepotrpíte na vzhled, je ono Lenovo tou nejlepší volbou v poměru cena / výkon.

      1. 5.1.1

        Martina

        Děkuji. To jste mi ten výběr pěkně zamotal :-). Už jsem byla rozhodnutá pro Huawei P8 lite a teď, abych uvažovala o Samsungu :-). Manžel mě od něj právě pořád zrazuje. že není zrovna moc kvalitní, tak já teď nevím… Díky ještě jednou za Váš názor.

        1. 5.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, za mě bych šel do Huawei. Tak jako tak je ideální telefon každý večer nabíjet a oba modely vám bez problému jeden den vydrží, takže rozdíl ve výdrži baterie bych neviděl jako tak kritický.

  6. 6

    Jarda

    Dobrý den, chtěl bych vás Petře poprosit o radu. Chtěl bych si koupit spolehlivý phablet v ceně okolo 5 tis. a nemohu se rozhodnout mezi 3… Elephone P8000, Meizu M2 Note 16GB a Lenovo K3 Note. nebo jiný poradíte? Předem děkuji

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za mě na prvním místě Meizu, poté Lenovo (tento model není pro český trh) a jako poslední Elephone (dle informací od mých partnerů poměrně dost poruchová značka).

  7. 7

    Marie

    Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, chci si koupit nový mobil a přemýšlím o koupi Huawei P8 Lite nebo Lenovo S90, který byste mi doporučil? Předem děkuji.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za mě určitě již několikrát výše zmíněný P8 Lite – je výkonnější i spolehlivější.

  8. 8

    Petr

    Dobrý den, dovolil bych si poprosit o radu. Sháním nový mobil v cenové relaci 5000 Kč až 10 000 Kč, když především potřebuji, aby telefon měl co nejlepší fotoaparát a naopak mi vůbec nezáleží na vzhledu telefonu. Mohl bych poprosit o doporučení?

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, na spodní hranici uvedené ceny bych volil Samsung Galaxy J5, na té vyšší poté LG G4, což je telefon s aktuálně jedním z nejlepších fotoaparátů vůbec.

  9. 9

    Daniel

    Dobrý den, rád bych vás poprosil o radu. Jaký telefon považujete za velmi dobrý? (fotoaparát, baterie, paměť…) S podmínkou ceny do 8000 Kč. Děkuji.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud vám nevadí větší telefon, tak s cenou lehce nad 8000 Kč bych vám doporučil phablet LG G3 ve 32GB verzi, který fotí výborně. Z 5palcových telefonů poté viz článek o mobilech do 8000 Kč – tj. Xperia Z1 nebo Honor 6.

  10. 10

    Martin

    Dobrý den Petře, kdybyste si měl vybrat mezi Sony Xperia M4 Aqua, Huawei P8 Lite, nebo Samsung Galaxy J5 J500F, co byste zvolil? Chtěl bych 5″, dobrý foťak, LTE a cenu kolem 6-ti tisíc. Nebo jiná možnost? Díky

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, já osobně bych si určitě zvolil P8 Lite, jakožto nejlépe vybavený telefon. Nicméně ani ten Samsung není za ty peníze vůbec špatná volba.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz