O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

11 komentářů

  1. 1

    Levix

    Zdravim, shanim notebook na kterem si dokazu neco zahrat, do 15 000, necekam zazraky :) Diky

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, aktuálně mi nejlépe vychází Acer Aspire E15 NX.MVREC.004, se slušným procesorem, nadstandardně výkonnou grafickou kartou a Full HD displejem.

  2. 2

    Mike

    Dobry den. Mohl byste mi doporucit herni sestavu kolem 25 000 kc?? Predem diky za odpoved.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sestavu v této cenové relaci již připravuji, zveřejněna bude pravděpodobně začátkem února.

    2. 2.2

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, článek zveřejněn – viz nejlepší herní PC do 25 000 Kč.

  3. 3

    Jakub

    Dobrý den, rád bych se zeptal jestli je velký rozdíl mezi procesory INTEL 5 a 6 generace tedy haswell a skylake abych byl přesnější zmiňovaný i7 4790k a i7 6700k. Když si odmyslím že skylake už umí pracovat s DDR4 paměťmi (nedávno jsem objevil že jsou zhruba o 5% výkonnější) tak mají ještě nějakou skrytější výhodu? ptám se kvůli tomu jestli má cenu dát novější tedy dražší motherboard a taky samozřejmě paměti typu DDR4 (i když možná cena už klesla takže by nemuseli být o tolik dražší) a procesor který je o pár tisíc dražší (dají se sehnat za poměrně stejnou cenu ale 4790k je i s chladičem). Předem děkuji za odpověď. :)

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, oba procesory jsou výkonnostně srovnatelné, tj. záleží jen na vás, jakou sestavu plánujete. Pokud pro vás není důležité použití co nejmodernějších komponent pro případný snazší upgrade PC v budoucnu je pravda, že procesor 4790k se může jevit jako výhodnější volba. Mohou za to především stále poměrně předražené DDR4 paměti, které sice mají obecně vyšší frekvenci než DDR3, zároveň však také mají horší časování. Výsledek je tedy takový, že za cca 3000 Kč v současné době pořídíte 16 GB DDR4 pamětí tak rychlých, jako DDR3 paměti s cenou okolo 2300 Kč.

  4. 4

    Marek

    Dobrý den, máte nějaké zkušenosti s tímto notebookem Acer Aspire V15 NX.G66EC.001? Myslíte, že je to dobrá volba pro programy jako Autodesk Inventor a občasné hraní her? Předem děkuji za odpověď

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud budete s notebookem hezky zacházet, tak určitě vydrží. :-) Za dané peníze je to určitě dobrá volba, schopná poradit si i s náročnějšími hrami.

  5. 5

    Lukáš

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, je lepší si pořídit i7 nebo nejvýkonnější i5? Jestli není zbytečná investice do i7, když její maximální výkon nevyužiji? děkuji

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za zajímavý dotaz. Obecně platí, že nejvýkonnější i5 (např. Intel Core i5-6600K) je stále méně výkonný, než nejslabší i7 (Intel Core i7-6700). To ale také mimo jiné reflektuje i jejich cena. Pokud však extrémní výkon i7 nevyužijete, určitě nemá cenu za tento procesor utrácet.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz