O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

49 komentářů

  1. 1

    AnTTick

    Dobrý den, velice by mě zajímalo, jestli je sestavení vlastního herního stroje vždy tou výhodnější variantou a nebo se zde nachází nějaká mezní hranice, od které je výhodnější nakupovat již hotové PC sestavy. Předem děkuji za odpověď.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, obecně bych řekl, že se spíše vyplatí si počítač sestavit. 1) Máte v něm přesně takové komponenty, které chcete, 2) ve většině případů to vzhledem k použitým komponentám vyjde výhodněji, než již sestavený PC. Z již hotových PC sestav se mi však v poměru cena / výkon zamlouvají například stroje od společnosti Lynx, jejichž konfigurace se mi velmi často zamlouvá.

    2. 1.2

      Daniel

      Dobrý den, vždy je výhodnější si seskládat PC sám. Když kupujete hotový je to vždy o dost a řekl bych naprosto zbytečně dražší. A stejně to nemá výkon. Hotový PC za 20k nemá lepší výkon jak seskládaný podle sebe za 15k :)

  2. 2

    Lukaš

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se do takto sestaveného PC hodí tento procesor AMD FX-6300, popřípadě AMD FX-8320E a jestli změní nějakým způsobem výkon.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, i tyto procesory lze použít, nicméně přílišné navýšení výkonu (ve hrách) nečekejte, jelikož procesory mají sice více jader, ale jednotlivá jádra sama o sobě nejsou výkonnější, než u použitého procesoru.

      1. 2.1.1

        Lukaš

        dobře děkuji za odpověd :)

  3. 3

    Jakub Víťazka

    Dobrý den, jaký herní notebook by jste mi doporučil od 20000 do 30000. Předem děkuji za odpověď.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz článek o herních noteboocích. Do 30 000 Kč bych vám doporučil uvedený Asus, s cenou na spodní hranici je poté skvělým pořízením například doprodávající se Lenovo IdeaPad Y50 59-442715.

  4. 4

    Lukáš

    Dobrý den, hledám nějakou tv s uhlopříčkou od 99-109cm, s cenou do 15000,- hlavně aby měla reálnou frekvenci panelu 100hz, na ostatních parametrech a vybavenosti už mi nezáleží. Děkuji za radu

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám rozhodovat se mezi doprodávající se 3D TV Panasonic TX-40CS630E a o něco dražší „klasickou“ televizí v podobě modelu Samsung UE40J6302. Ani jeden z těchto výrobců sice reálné frekvence použitých panelů nezveřejňuje, nicméně dle dostupných informací by tyto televize měly být opravdu 100hertzové.

      1. 4.1.1

        bubak

        Pokud se neplanujes divat na 3d filmy tak jdi do klasicke tv bez 3d a nejlepe si priplat na 4k. 3d ve hrach sem zkousel ale nez hrat v 1920×1080 tak si radsi hry poustim 2560×1440 (max co dovoli hdmi1.4 60hz). Vlastnim Panasonic TX-50CX700E. Pokud ti jde jen o filmy sem pro Panasonic, ale musis poustet filmy prez SW tv ktera si upravi kvalitu nekde jinde nez je origo zdroj.

  5. 6

    Jakub Víťazka

    A co takhle HP Pavilion Gaming 15-ak006 P7T55EA? Děkuji za vaši ochotu a přístup.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Může být. Jen má o trochu slabší grafickou kartu, tj. to už bych si raději ještě trochu připlatil za onen Asus.

  6. 7

    hoholu

    Dobrý den, na kolik FPS by jelo Armored Warfare při nejnižších detailech? [vykreslování 0.8-1.0]

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, použitá grafická karta by si měla s touto hrou bez problému poradit na střední až vyšší detaily, tj. při nejnižších bude počet snímků jistě více než dostatečný. Přesnější údaj ale bohužel nejsem schopen odhadnout.

      1. 7.1.1

        hoholu

        děkuji za odpověď :)

  7. 8

    Tomáš

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli tato sestava by měla větší výkon než tato, kterou bych si sestavil.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vámi uvedená sestava je především vzhledem k použité grafické kartě výkonnostně o dost slabší.

  8. 9

    Jan

    Zdravím rád bych se zeptal na jaké rozlišení a kolik snímku by běžel Counter Strike: GO. Předem děkuji za odpověď.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, při Full HD rozlišení a vysokých detailech odhadem tak 150 FPS.

  9. 10

    Majlo

    Dobrý den, super recenzia. Chcem sa spítať akú dosku a úsporný ale výkonný zdroj byste volil pri stávajúcich komponentoch aby bolo možné urobiť časom z tejto zostavy výkonnú mašinu na grafické práce a občasné hranie náročnejších hier na full detaily? Ďakujem

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, základní desku bych doporučil například Asus M5A97, zdroj poté SEASONIC S12II-620.

  10. 11

    Michael

    Dobrý den, chtěl bych požádat o pomoc se sestavou do 20 000,- Kč včetně monitoru a OS, všude se uvádějí sestavy bez periferií a OS. Pokud by rozpočet přesáhl +-1000,- Kč tak to nebude problém. Mám stařičký notebook, který pomalu ale jistě odchází do křemíkového nebe. Jde mi o počítač převážně na hry, ať už League of Legends, ale i novější tituly (GTA V, Zaklínač 3, Far Cry Primal) na střední či vyšší rozlišení při hratelných FPS. Předem děkuji za ochotu a radu

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel kompletní sestavy na míru doporučuji pouze v rámci placených služeb, jelikož se jedná o poměrně dost časově náročnou záležitost. Pokud byste o takovéto individuální řešení měl zájem, neváhejte se na mne obrátit (viz Kontakty). V opačném případě můžete vycházet z již zveřejněných článku ze sekce PC sestav, kde jsou u řady z nich uvedeny i periferie a monitory. Děkuji za pochopení.

  11. 12

    Denis

    Dobrý den tahle se sestava mě zaujala a nejspíš si jí i pořídím ale mám problém na alze už mají tento zdroj co doporučujete dočasně vyprodaný takže bych se chtěl zeptat zdali by se sem nemohl dát LC Power LC500H-12 děkuji za případnou pomoc a odpověď.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, i tento zdroj můžete použít.

  12. 13

    Adam

    Dobrý den, chtel bych se zeptat jestli uz tam je windows nebo si ho muzu nejak ziskat zdarma

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, licence na operační systém Windows bohužel v ceně není, tj. pokud již licenci nemáte např. s předešlého počítače, je třeba ji dokoupit, viz závěr článku.

  13. 14

    Jan

    Chtěl bych se ze zeptat. Musím si koupit tu wifi kartu když chci hrát online hry?

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, součástí základní desky je ethernetová síťová karta, tj. pokud máte možnost připojit počítač k internetu kabelem, je toto ideální řešení. Pokud však máte internet dostupný pouze bezdrátově, tak ano, je třeba dokoupit Wi-Fi kartu.

  14. 15

    Adam

    Dobrý den je tohle dobry notebook Asus R554LJ-XO009H?

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za ty peníze to není špatná volba, nicméně osobně bych doporučil spíše Asus F555LF-DM074T. Má sice slabší procesor, ale o to výkonnější grafickou kartu a jemnější Full HD displej k tomu.

  15. 16

    mineS10

    Dobrý den, mam si koupit tento pc? Bohemia Computers 15PRAUKD

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tato sestava nemá dedikovanou grafickou kartu, tj. její herní výkon bude oproti té ze článku cca poloviční. Záleží na vašem plánovaném použití, nicméně osobně bych vámi uvedený PC na hry nedoporučil.

  16. 17

    Lukáš

    Dobrý den vím že to sem nepatří ale co říkáte na telefon Doogee X6.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za ty peníze to není špatný mobil, nicméně v dnešní době bych doporučoval spíše telefon s větší operační pamětí, např. Doogee X5 Pro.

  17. 18

    Ondřej Pechan

    Dobrý den chci se zeptat jestli tento PC rozjede hry třeba GTA 5 nebo Rainbow Six: Siege.

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den. Ano, na střední až vysoké detaily by to při Full HD rozlišení měl zvládat.

  18. 19

    xx

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat co si myslíte o této sestavě? převážně na hraní her.

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, povedená sestava, nevidím žádný problém. :-)

  19. 20

    MichalJ

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké ještě hry tato sestava rozjede. Předem děkuji za odpověď.

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tato sestava je v podstatě schopna spustit jakoukoli současnou hru, nicméně u těch nejnáročnějších je samozřejmě nutné snížit detaily a vypnout vyhlazování, což to velké míry ovlivní požitek ze hry. Chcete-li si tedy pořádně užít nejnovější herní tituly, doporučuji se porozhlédnout po nějakém výkonnějším stroji.

  20. 21

    Clovek co rad PC

    Dobry den, utahne tento PC hratelne GTA V?

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, viz jeden z předešlých dotazů.

  21. 22

    Jácym

    Dobrý den chtěl bych se zeptat která sestava je lepší. Jestli nejlepší herní počítač za patnáct tisíc nebo tento? Předem děkuji za odpověď.

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sestava za patnáct tisíc je samozřejmě výkonnější (především z důvodu použití lepší grafické karty).

  22. 23

    Richard

    Dobrý den, chci vám poděkovat, konečně někdo kdo umí poradit bez toho aby propagoval určitou značku a výrobce. Jinak mám takto postavené dva počítače necelý rok, akorát s procesorem AMD FX-4300, paměti o frekvenci 1600Mhz a zdroj od CoolerMaster 600W a jediná hra u které byly nutný kompromisy v nastavení, tak jsou GTA V. Jinak všechno na FULL HD. A jak tady byl dotaz na FPS v CS: GO tak kluk to hraje s touto sestavou při 350 FPS. Děkuji, jen tak dál.

    1. 23.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát za chválu i doplnění obsahu, jistě bude vaše zkušenost přínosná i dalším čtenářům.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz