O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

21 komentářů

  1. 1

    Nevim

    Dobry den, nemaji tyto herni monitory moc malou frekvenci?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v rámci stanoveného rozpočtu je to to nejlepší, co se dá pořídit. Nicméně máte pravdu, že pro ještě lepší kvalitu obrazu jsou vhodnější monitory s větší než základní 60Hz frekvencí (viz článek o herních monitorech). To jsme však již cenově trochu jinde.

  2. 2

    Ondřej

    Pár týdnů zpátky jsem měnil Benq RL2455HM, u kterého mi vadil ghosting kurzoru myši a černého textu na bílém podkladu, za IPS LG za 5200 Kč s TV tunerem a 20W reproduktory. LG 24MT57D. Doporučuji už jen kvůli těm reproduktorům, kterým se ty klasické (obvykle) 2W nemohou vůbec rovnat.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát za doplnění, i ten TV tuner by mohl být pro někoho lákadlem.

  3. 3

    Siegl

    Dosluhuje mi můj starý letitý monitor LG FLATRON M2262D a porozhlížím se po novém. Docela mě zaujal Dell U2515H. PC mám na odreagování a surfuju na internetu nebo si zahraju sportovní nebo strategické hry (FIFA, XCOM2 apod.). Zajímá mě jaký je rozdíl v rozlišení oproti 1920×1080, zda je písmo v prohlížeči dobře čitelné (nosím brýle na dálku 3 dioptrie) a jaký rozdíl to bude ve hrách a zda hry při vyšším rozlišení nebude něco brzdit a raději nezůstat u 1920×1080? Případně zda mi doporučíte jiný monitor?

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doba odezvy onoho Dellu by sice mohla být nižší, nicméně vzhledem k tomu, že to je IPS a neplánujete jej používat výhradně na hry, tak bych v tom neviděl problém. Monitor má sice větší rozlišení (2560×1440), má ale také větší úhlopříčku, ve výsledku se tedy dostanete na podobnou velikost prvků / jemnost obrazu, na kterou jste zvyklý ze svého současného monitoru. Pokud se vám tedy tento monitor zamlouvá, proč ne, pro vás se jeví jako ideální volba.

  4. 4

    Cj

    Ahoj, vím že to sem nepatří ale prosím zkus mi poradit vybírám tablet/mobil do 10000 Kč který bez problému zvládne ty nejnáročnější 3D hry přemýšlím nad Sony Xperia tab z ale nejdříve si nechám poradit od tebe, máš nějaký typ?

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Zdravím, z pohledu maximálního výkonu je super volbou herní NVIDIA Shield Tablet K1, který je výkonnější než celá řada dražších tabletů (jeho dostupnost je však v ČR velmi omezená). Z trochu luxusnějších řešení bych poté doporučil Huawei M2, viz nedávný článek o nej. tabletech to 10 000 Kč.

  5. 5

    Nejkolkol

    Dobrý den, co říkáte na tuto pracovní sestavu. Šlo by případně v budoucnu pro větší grafický výkon doplnit grafickou kartu? A jestli by fungovala upravená sestava do 10k?

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, první sestava je v pořádku, v budoucnu samozřejmě můžete bez problému doplnit dedikovanou grafickou kartou. U té sestavy za 10 000 Kč v případě výměny procesoru musíte vyměnit také základní desku, např. za Asus B85M-E.

  6. 6

    Ladislav K.

    Trošičku mi tady chybí nějaké IPS do 5k pro domácí úpravy fotek a videa kde tedy záleží na přesnosti barev a tedy co nejvyšší pokrytí sRGB gamutu a odpovídající křivka a ne jen na odezvě.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát za velmi trefný doplňující dotaz. Bohužel v této cenové relaci nevím o monitoru, který by byl schopen pokrýt celý sRGB gamut, nejblíže tomu však je Dell S2415H (viz PCMonitors.info). Z těch ve článku uvedených poté vychází nejlépe onen PLS Samsung či IPS AOC.

      1. 6.1.1

        Ladislav K.

        Je jasne že cely sRGB gamut se v teto cenove relaci nepokryje, to jsou az monitory vysoko nad 15k ktery pokryvaji cely (téměř) sRGB ci pripadne i Adobe RGB. Já osobně mám Dell U2515 ktery ma velmi pěkné podaní barev v továrním natavení ale i za ty penize (nad 8k) to je kompromis. Sveho času byl třeba výborný Benq GW2320, velmi solidni nastaveni barev v základním nastavení (odcyhlka dE byla v průměru pod 4 což už je dobré), regulace podsviceni bez PWM takze neblikal, akorat už je to 2 roky stary model tak nevím jak je na tom dnes ale stál lehce nad 3 000 Kč, takže s určitými ústupky člověk získal něco na ty domací úpravy fotek a vypadalo to po tisku i reálně :D

  7. 7

    Roman

    Ahoj vím že to sem nepatří. Ale potřeboval bych poradit ohledně této sestavy. Chci spíš na hry ale i běžnou práci v pc.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sestava zajímavá, na hry vám tam však chybí nějaká ta grafická karta. :-) Dále pokud chcete kvalitní modulární zdroj, tak bych vám doporučil spíše Seasonic SS-650KM3 F3. Po nedávném rozdělání jednoho ze zdrojů společnosti Fortron nejsem z této značky úplně našen.

  8. 8

    JosefPol

    Dobrý den, nepatří to sem stejně jako jiné dotazy (komentáře jinam) ale i tak bych se rád zeptal. Co si myslíte o této sestavě? Předem děkuji

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sestava parádní, nevidím v ní žádná slabá místa. S tou speciální skříní sice nemám osobní zkušenost, nicméně vypadá velmi zajímavě. Pokud ji opravdu pořídíte, za případné foto po instalaci všech komponent budu určitě rád. :-)

  9. 9

    Bra1ne

    Dobrý den, mohl byste mi poradit nejlepší herní notebook bez OS a s SSD diskem do 25 000 Kč? Předem moc děkuji.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sice s licencí na Windows, ale jednoznačně nejlepší volba Acer Aspire V15 Nitro NX.MTDEC.005.

  10. 10

    kubas

    udělejte výběr nejlepších 4K monitorů :))

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za tip, napíši si to do To-Do listu. :-)

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz