O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

14 komentářů

  1. 1

    Jakub

    Dobrý den, chci se zeptat jaký co nejvýkonnější notebook do 10 000 Kč převážně na hraní CS:GO byste mi doporučil?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz předchozí článek o noteboocích do 10 tis. Kč. Doporučil bych vám uvedené Lenovo.

  2. 2

    Ondřej

    Dobrý den, byl byste tak laskav a zhodnotil tuhle pc sestavu? Popripade ma cenu kupovat hned nebo pockat do cca cervna kdy maji vyjit nove graficke karty? Pripadne mohl byste mi doporucit pc sestavu do cca 20k? Díky moc za odpovědi, a omlouvám se za špatný topic, ovšem jinde jsou uzavřené komentáře. Mockrát díky.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, předpokládám, že vycházíte z této sestavy, že? Jen vám tam chybí základní deska a skříň. Ano, tato sestava je vzhledem k poklesu cen komponent určitě výhodným pořízením, na druhou stranu v současné době bych zkusil vydržet do léta, jelikož za použitou grafickou kartu by mohl přijít cenově srovnatelný ale výkonnější model.

  3. 3

    Petr Hertl

    Dobry den, omlouvam se za dotaz mimo tema. Presto doufam v odpoved. TV topic je jiz locknuty. Uvazujeme o koupi televize Samsung UE50JU6872. Max 50 uhlopricka. Rozpocet lehce pres 20k, max kolem 25k. Behem kvetna maji dorazit nove modely 2016, ale v uhloprickach 50 a rade 6 (parametry ovlivnujici cenu) neprichazi s nicim novym. Vyssi rady maji napr HDR, ale jeho vyuziti je diskutabilni. Doporucil byste zminovanou tv nebo existuje jina, vyhodnejsi alternativa. Preferuji Samsung, diky osobnim a bezproblemovym zkusenostem. Mnohokrat dekuji za odpoved.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Samsung je určitě spolehlivá volba. Je sice pravda, že nový model Samsung UE50KU6072 bude brzy k dispozici, na druhou stranu přílišných změn se u něj nedočkáme. Ztotožňuji se tedy s vaším názorem a s přihlédnutím k ceně doporučuji zvolit vámi zmíněný model.

  4. 4

    Jakub

    Dobrý den, rozhoduji se nad 3 variantami a hledám tu nejlepší, která bude vyhovovat nárokům VŠ studenta, který používá notebook na veškeré činnosti (přes práci ve wordu, sledování filmů, až k hraní her). Prosím o doporučení a komentář k tomuto výběru. 1. možnost: Asus K501UX-DM198T. 2. možnost (slabší grafika, k prodeji až v červenci, ovšem cenově vychází daleko lépe): Asus K501UQ-DM011T 3. možnost: Dell Inspiron 15 N5-7559-N2-03. Děkuji za pomoc při výběru a komentáře ke všem 3 notebookům.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, každý z uvedených notebooků je za dané peníze dobrou volbou. Jak z pohledu výkonu, tak výdrže baterie je na tom však nejlépe poslední uvedený Dell. V důsledku toho má sice vyšší váhu, nicméně i tak by byl mou volbou číslo jedna. Druhý uvedený Asus se díky ceně jeví také určitě zajímavě, použitá grafická karta je však výkonnostně výrazně slabší než GTX 960M či 950M, proto o tolik nižší cena. Pro méně náročné hraní je ale i tento notebook dostačující.

  5. 5

    Jakub

    Dobrý den, můj dotaz míří ke článku „Herní počítač za 25 000“. Chtěl bych se zeptat zda tento počítač umí bez problémů pustit nějakou náročnou hru + streamovat třeba na Twitchi? Děkuji Jakub Bauer

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, tato sestava splňuje doporučené požadavky pro streamování na Twitch.tv, každopádně pro streamování těch nejnáročnějších her bych pro plynulé hraní doporučil určitě volit sestavu výkonnější, tedy ideálně s procesorem Core i7.

  6. 6

    Martin Hercík

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat co by jste volil jako lepší variantu? Huawei P8 a nebo novější Huawei P9 Lite? Nebo byste upřednostnil nějakou jinou variantu v této cenové kategorii?

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, oba telefony jsou svými parametry i výkonem srovnatelné, tj. doporučuji se rozhodnout pro ten, jehož přednosti více oceníte. Ve prospěch P8 hovoří elegantnější design a lepší fotoaparát, P9 Lite naopak potěší větší kapacitou baterie (to by byla má preference).

  7. 7

    Michal

    Dobrý den, díky Vaší odborné znalosti bych se rád zeptal, zda byste mi doporučil za NTB Dell Inspiron 15 N5-7559-N2-02. Jedná se především o práci v grafických programech na rastru nebo ve vektoru od Adobe (Photoshop, Illustrator, apod.), dále také autocad od autodesku, potom také 3d modelace objektů a jejich následné rendrování v programech sketchup, vray, artlantis, popříadě rhino, cinema 4d a také další běžné kancelařské úkony v officu atd. Přiznám se že pc hry nehraji vůbec, ale bylo mi řečeno, že na převážné grafické programy jsou nejlepší právě herní notebooky, proto hledám v těchto vodách, ale není to nutností, já osobně se přikláním k stylovějším ultrabookům, ty jsem vypozoroval že se převážně liší právě v „horší“ grafické kartě a 2jádrovém procesoru, tudíž se chci zeptat, zda je pro mnou výše uvedenou práci nutné 4jádro a zda bych vůbec poznal při mé práci rozdíl mezi těmito dvěma procesory. Popřípadě jaký NTB by jste vybíral právě Vy pro takovou práci. Předem děkuji za odpověď a odborný názor:)

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, vámi uvedený Dell je z pohledu výkonu tou nejlepší možnou volbou. Zmiňované programy totiž kromě jeho výkonného procesoru a dostatku operační paměti využijí také jeho slušně výkonnou grafickou kartu. Na druhou stranu tyto aplikace ve většině případů nejsou schopny využít potenciál vícejádrových procesorů… v potaz tedy můžete vzít také ve článku uvedený 15palcový ultrabook HP, který má sice „pouze“ 2jádrový procesor, pro vaše použití bude však také určitě dostatečný.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz