O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

102 komentářů

  1. 1

    Jaroslav Plot

    Prosím o radu při koupi tabletu 7″ v ceně do 3500,- kč,uvažuji o Lenovu ač Asus se mi nezdá špatný ale zaráží mě malá operační pamět.Děkuji předem.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den Jaroslave. Děkuji za velmi zajímavý dotaz, odpověděl jsem na něj formou článku, viz.: http://www.cena-vykon.cz/2013/07/22/nejlepsi-tablet-do-3500-kc-cervenec-2013/

  2. 2

    Pepan

    Dobrý den!
    Prosím o radu při nákupu tabletu a to zn. CUBE U30GT2 a AINOL Novo9 Spark. Pokud doporučíte jiný tak max do 7000Kč. Děkuji

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z těchto dvou tabletů bych určitě volil Cube U30GT2, jelikož na tablety Ainol Novo jsem zatím neslyšel žádnou chválu. Problémy s Wifi, problémy s aplikacemi z Google Play (zařízení je nepodporuje), apod. Na druhou stranu značka Cube u nás také není nikterak rozšířená, avšak svými parametry vypadá tablet velmi slušně. Pokud byste však chtěl volit jistotu, doporučil bych spíše nějaký Samsung (např. Samsung Galaxy Tab GT-P5110ZWAXEZ), nebo menší Asus (Google Nexus 7 16GB). Oba tyto tablety jsou si sice výkonnostně horší než tablet od Cube, ale mají pro změnu GPS, což je něco, co bych u tabletu od Cube určitě postrádal.

  3. 3

    roman

    Zdravím,
    doporučil by jste Texet TM9750HD. Nebo obecně jak se kvalitativně pohlíží na výrobky texet?

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den Romane, bohužel s „ruskými“ tablety od společnosti teXet nemám vůbec žádné zkušenosti. Snažil jsem se alespoň něco dohledat na anglických webech, ale také se nepovedlo. Žádné recenze, či porovnání a testy. Pouze produktové stránky na ruských webech. Co se týče „hrubých“ parametrů, tak tablet vypadá za danou cenu více než zajímavě, nicméně vzhledem k absolutní neznámosti této značky (na internetu), bych alespoň prozatím nákup tohoto tabletu neriskoval.

  4. 4

    Adam

    Dobry den,chci si poridit tablet do 7 tis korun,doporucite mi nejake kousky,dekuji mockrat!

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nevím jak moc velký/malý tablet byste chtěl, ale osobně bych si asi nyní měsíc počkal na nový Asus Google Nexus 7 II. Ten věřím, že bude stát za investici. :-)

  5. 5

    ainsworth

    Dobrý den, přemýšlím o koupi tabletu, měl bych ho pouze na knihy, hry, zkrátka zabavení ve vlaku, mohl by jsme mi nějaký doporučit do 2.000,-? Děkuji :)

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel do 2000 Kč mne opravdu žádný tablet nezaujal. :-( Jako nejlevnější „použitelný“ tablet mi přijde Acer Iconia Tab B1 NT.L15EE.003, který aktuálně vychází na cca 2500 Kč.

  6. 6

    Jaroslav Plot

    Před nedávnem jsem se dotazoval na tablet v nižší cenové relaci avšak jsem opomněl i verzi s mobilním připojením tedy 3G.Stačí rozměr 7″,předem děkuji.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak v tom případě bych to aktuálně viděl na tablet 3Q q-pad MT0729B. Je to v podstatě jediný tablet s 3G a GPS do 3000 Kč, který se u nás dá sehnat. Švýcarská značka 3Q sice není příliš známá, nicméně kvalita zpracování tabletů tohoto výrobce prý není vůbec špatná.

      1. 6.1.1

        Jaroslav Plot

        Myslel jsem v cenové relaci nad 3000,- 6000,-kč,cěkuji.

        1. 6.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, tak v tom případě bych volil Asus FonePad ME371MG-1B028A.

  7. 7

    Rafi

    dobrý den. sháním tablet 8-9 palců, 4jádro, 2G ram, uložiště 16 G, aspoň 10 000mAh baterii, zadní foťák kolem 5MP, HD rozlišení. cena 6000-8000 kč. děkuji

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to jste si vlastně odpověděl sám. :-) Jediný tablet, který znám a který splňuje bez výjimky všechny Vaše požadavky je Ainol Novo 9 Spark.

  8. 8

    Jakub Krča

    Dobrý den. Mám v plánu si koupit Asus Nexus 7, ale nevím, jestli se rozhodnout pro první verzi nebo druhou, která dorazila na trh?
    Děkuji za odpověď.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, určitě berte tu novou verzi, tedy Google Nexus 7 II. Pár korun navíc (cca 1400 Kč v té základní verzi) a máte téměř 2x tak dobrý stroj. :-)

  9. 9

    Petr Bareš

    Dobrý den,
    hledal jsem nejlepší poměr cena/výkon u tabletu 9″ a výše s cenovým omezením 4000 a nic lepšího než 3Q q-pad LC1016C jsem neobjevil .. jen neznám značku 3Q a nic moc jsem o ni neobjevil… dá se to použít nebo máte jiné doporučení?
    Dík za odpověď a za radu

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den. Ano, máte pravdu. Do 4000 Kč se aktuálně lepší tablet než 3Q q-pad LC1016C sehnat nedá. A jak jsem psal již výše, kvalita zpracování švýcarských tabletů 3Q prý není vůbec špatná, tj. za ty peníze bych do toho šel.

  10. 10

    Lu2

    Dobrý den,
    shaním 7palcovy tablet do 5000 Kč ktery by graficky zvládal i narocne 3D hry. Momentalne premyslim o Asus MemoPad Hd 7 a narazil jsem i na Lenovo IdeaTab A3000. Ktery by jste mi doporucil, popr. nejaka jina varianta?
    Dekuji

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud bych měl volit mezi těmito dvěma, tak bych šel do Asusu MemoPad HD 7, má rychlejší paměti (DDR3) a je to kvalitnější značka. V této cenové relaci je sice asi nejvýkonnějším tabletem Ainol Novo 7 VENUS, nicméně jak jsem již psal výše, tablety této značky jsem ještě neslyšel nikoho vychvalovat.

  11. 11

    Jirka.S

    Je dobrý na hry a aplikace Acer Iconia TAb B1? Děkuji. Napište dobrý tablet, cena od 2000 – 2600. Díky.
    PS: Zajímá mě jestli jde dokoupit na tablety barevne pouzdra a koukal jsem i na Goclever a ten má přibuzny a rika ze je poruchovy :D – Napiste jaky byste doporucil a jestli je dobra klavesnice k tabletu.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Ahoj Jirko. Ano, kolem těch 2500 Kč bych volil Acer Iconia Tab B1 nebo 3Q q-pad (výkonnější než Acer). Pouzdra na ně určitě nějaká „vygooglíš“. Co se týče klávesnice, tak mi to přijde k tabletu jako zbytečnost, od toho přeci máme počítače a notebooky. ;-) Nehledě na to, že taková bluetooth klávesnice vyjde skoro stejně draho jako tebou hledaný tablet.

  12. 12

    Monika

    Dobrý den,
    prosím o radu při výběru tabletu. Mám mobil Samsung galaxy s3, vyhovuje mi, takže tablet aby „uměl“ minimálně to samé a byl velký. Cena do 10 000. :-)
    Předem děkuji Monika

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den Moniko. Do 10 000 Kč mě lepší tablet než Google Nexus 10 nenapadá. A nebude náhoda, že je také od Samsungu. :-) Věřím, že Vám poslouží více než dobře.

  13. 13

    Kateřina

    Dobrý den,
    možná píšu pozdě, protože tablet budeme kupovat zítra, ale který byste si vybral vy?

    Prosím o radu. Zítra budeme kupovat tablet a já nejsem rozhodnutá, do kterého jít. Myslela jsem si, že Samsung galaxy tab 2, jenže jsem ještě našla na netu Asus Memo pad 301T. Cena je téměř stejná, ale Asus má více jader a Tegru 3, ikdyž tomu vůbec nerozumím! Chci ho na vš na psaní poznámek, nebaví mě s sebou vláčet pořád velký notebook a netbook si kupovat nechci – na co další „notebook“.
    Který by byl podle vás lepší?

    Nebo znáte jinou „lepší“ variantu v této cenové relaci? Určitě bych ráda 10″ :) Děkuji

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nevím jestli je zrovna tablet ideálním řešením na psaní poznámek ze školy, ale co se týče tabletů jako takových, tak bych nevybral lépe. Oba dva jsou super. Samsung Galaxy Tab GT-P5110TSAXEZ je trhem ověřená jistota, Asus MemoPad ME301T-1G015A je novější, výkonnější, ale zase na druhou stranu dražší. Pokud Vás však zas tolik nelimituje rozpočet, tak v poměru cena/výkon bych volil ten Asus.

      1. 13.1.1

        kateřina

        Dobrý den, děkuji moc. Nakonec jsme zvolili variantu samsung s 3g, protože mam na mobilu zaplacený internet, tak se to da využít i na tabletu. Bohužel asus tuto možnost neměl. Jinak jsme koupili i pouzdro s klávesnici, tak snad to půjde. Moji kolegové studenti tak píší normálně :-) a v pohodě, doma se to pak upraví na notebooku :-)

        1. 13.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, rádo se stalo a děkuji za informaci. Tak hlavně ať dobře slouží. :-)

  14. 14

    Tom

    Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat jaký by jste mě doporučil tablet první jsem měl představu tak do 4000 Kč ale pokud by jste mě přesvědčil byl bych ochoten když tak dát i 5500 Kč kdy to zahrnovalo i obal a možná folii. A teď k tabletu co bych si představoval velikost určitě kolem 10 určitě ne 7. A chtěl bych to spíše na školu a internet takže výdrž a dobrá wifi a třeba sem tam nějaká hra ale to velmi ojediněle (určitě by mě nevadilo že nerozjedu náročnější hry). Tak doufám že mě něco poradíte. Předem děkuji za odpověď

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v rozmezí 4-5000 Kč bych se u 10palcových tabletů rozhodoval mezi značkami 3Q a Prestigio. Pokud bych měl být konkrétní, tak aktuálně kolem těch 4000 Kč bych volil tablet 3Q q-pad LC1016C, za 5000 Kč bych šel však již do tabletu Prestigio MultiPad PMP5101C. Oba tablety mají velmi dobrý poměr cena/výkon a zároveň celkem slušné tovární zpracování.

      1. 14.1.1

        Tom

        Dobrý den děkuji vám za váš názor já už před 14 dny jsem chtěl skoro kupovat ten 3Q. Ale pak se ještě procházel nějaké názory zákazníků a trochu jsem se lekl jak píší slabá wifi po 2 měsících na reklamaci… A zase někdo si ho chválí a tak teda nevím. To samé třeba u značky Sencor. A teď jsem z toho už tak zmatený že přemýšlím že bych ještě připlatil a koupil si rovnou Samsung kolem 6000 Kč. Tak jestli by jste mě prosím mohl napsat váš názor jestli by si mělo doopravdy cenu připlatiti nebo jestli se nemusím vůbec bát koupit ten 3Q. Zase nejsem úplně omezený dát tech 6tis jen mě to připadlo zbytečné ale po tom co jsem četl tak jsme tak zmatený že doopravdy nevím a nerad bych se nechal unavením z lákat koupit třeba ten 3q nebo dávat 2000 navíc.

        1. 14.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, tak pokud pro Vás není ten rozpočet tak limitující, tak bych šel do Samsung Galaxy Tab GT-P5110TSAXEZ. To je dle mého názoru tablet, který Vám vydrží, jelikož se těší velké podpory ze strany druhého největšího výrobce tabletů, je velmi kvalitně zpracován a zároveň za rozumnou cenu. Věřím, že budete spokojen.

  15. 15

    Miroslav

    Dobrý den,
    rád bych Vás poprosil o názor, který tablet do 5000 Kč byste volil? Využití tabletu především na hraní her + pořizování fotografií. Děkuji moc :-)

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. předcházející komentář. Jako 10palcový tablet do 5000 Kč bych volil Prestigio MultiPad PMP5101C. Pokud byste však rád menší, 7palcový tablet (do 5000 Kč), tak bych šel do Samsung Galaxy Tab SM-T2100ZWAXEZ. :-)

  16. 16

    Katka

    Dobrý den, víte mi poradit tablet do cca 9.000 – 10.000,- Kč. Nevím zda jsou lepší 7″ nebo 10″ palcové. Jde mi hlavně o výkon a rozlišení. Chci, aby měl 4 jadrový procesor,…SIM, HDMI, Ram 2GB, pamět min. 16GB, WiFi, 3G,… přítel je grafik/programátor a chci mu tablet koupit k narozeninám…ale s ním se radit nemůžu :-) Děkuji :-)

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak za tyto peníze a v požadované specifikaci mne napadá pouze a jenom Google Nexus 7 II. :-) Každopádně je to tablet 7palcový a nevím, jestli to pro Vašeho přítele nebude moc malé. Větší variantou je také výborný Google Nexus 10, avšak ten bohužel nemá podporu pro SIM.

      1. 16.1.1

        Katka

        Dobrý den, moc děkuji za odpověd,…právě jsem se koukala i po tomhle tabletu, chci se Vás ale ještě zeptat jak jsou na tom s kvalitou samsungy? Pár výrobků od samsungu máme a jsme s nima spokojeni. Jak jsem výš psala cenovou relaci 9.000 – 10.000 s co nejlepším výkonem a dalšíma specifikacema. Děkuji za odpověd.

        1. 16.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den Katko, ten Nexus 10 vyrábí Samsung, Nexus 7 pro změnu Asus. Kvalitativně jsou na tom dle mého názoru tyto dvě značky nejlépe a právě i z těchto důvodů si je Google vybral pro „své“ tablety.

          1. 16.1.1.1.1

            Katka

            Moc děkuji za vaše rady :-)

  17. 17

    Michaela

    Dobrý den,
    ráda bych Vás poprosila o názor, který tablet do 5000 Kč byjste volil? Využití tabletu především na internet, čtení knih, hlavně mě něbaví přenášet notbook a mobil má na některé věci malý display. Nechtěla bych velký stačil by 8 palcový a ráda bych aby měl 3G. Děkuji moc :-)

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, 8palcový tablet s 3G do 5000 Kč bych volil Prestigio MultiPad PMP7280C, ono se ani nic moc jiného sehnat nedá (a špatný stroj to není). :-) Pokud byste však chtěla 7palcový, tak to už bych šel do Asusu nebo Samsungu, např. Asus FonePad ME371MG-1B028A. Sice dražší, ale výkonnější a s vyšším rozlišením displeje.

  18. 18

    Miroslav Gabriel Mayer

    Dobrý den,
    rád bych si pořídil tablet primárně určený na zábavu (sledování filmů, internet, hudba) a něco málo i na práci v officech. Rád bych tablet se slotem na SIM, neboť na cestách a v přírodě není všude WI-FI. Dost se mi zamlouvá tablet Google Nexus 7 II 16gb, nevíte, zda tento slot má? A pokud ne, je nějaký jiný tablet se stejnými parametry jako Nexus se slotem na SIM?
    Děkuji za odpověď.

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nový tablet Google Nexus 7 II se dělá ve více variantách, s i bez podpory SIM (resp. 3G internetu). Např. varianta Google Nexus 7 II 16GB WiFi je variantou levnější, nicméně bez 3G. Oproti tomu varianta Google Nexus 7 II 32GB 3G je sice cca o 2000 Kč dražší, avšak již disponuje podporou 3G internetu (a zároveň větší pamětí). Záleží tedy na Vás, jestli chcete s nebo bez 3G, každopádně bych šel určitě do Nexusu. :-)

      1. 18.1.1

        Miroslav Gabriel Mayer

        Dobrý den, děkuji Vám za pomoc. Právě jsem si objednal Vámi doporučený Google Nexus 7 II 32GB 3G a zítra si ho jdu vyzvednout. Přeji Vám příjemný den.

  19. 19

    Lucie

    Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu,který tablet s cenou cca do 10.000Kč by jste mi doporučil. Doma mám již starší netbook a další se mi kupovat nechce. Tedy bych jej chtěla nahradit takovým tabletem,u kterého nebude problém s instalací a přenosem přes skype,dostatečná paměť pro filmy,který má kvalitní fotografie a vůbec je 100% náhradou za pc ve všech směrech :-))
    Mnohokrát děkuji. Lucie

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den Lucie, jako skvělý tablet za necelých 10 000 Kč bych Vám určitě doporučil Google Nexus 10 32GB. Je to velmi výkonný a kvalitní tablet za přijatelnou cenu. Nicméně určitě bych ho nenazýval náhradou za PC a to především z toho důvodu, že tablety mají malou paměť. Na ukládání mnoha filmů to tedy rozhodně není. Tento „nedostatek“ lze však odstranit např. pořízením síťového disku a jeho zpřístupnění přes Wifi.

  20. 20

    Antonín

    Dobrý den. Chci pořídit tablet pro syna 10 let. Mám vybrané tři. Prestigio MultiPad PMP5780D, Asus MemoPad HD 7 ME173X, Sencor Element 10. Cena do 4500.Jaký by jste vybral,nebo doporučil jiný? Děkuji.

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Sencor bych si nekoupil, od této levné značky neznám jediný dobrý výrobek. Tabletem Prestigio MultiPad PMP5780D určitě nic nezkazíte, je to poměrně dobře zpracovaný výkonný tablet za přijatelné peníze. Nicméně šel bych na jistotu, do Asusu MemoPad HD 7 ME173X. Tablet je sice menších rozměrů, ale zároveň dostatečně výkonný a od trhem prověřeného výrobce.

  21. 21

    David

    Dobrý den, mohl byste mi doporučit 10´ tablet do 7000 pro běžnou činnost, s HDMI, WIFI, paměť. karty… vaše předchozí srovnání je přeci jen staršího data a vývoj jde rychle vpřed :-) děkuji

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den Davide, šel bych do novinky od Aceru, konkrétně Acer Iconia Tab A3 NT.L29EE.005. Splňuje veškeré Vaše požadavky a je za příjemnou cenu 6000 Kč.

      1. 21.1.1

        David

        Moc děkuji, bezva tip… koukal jsem tez na ASUS MemoPad 10, ale tento je o 1500 levnejsi. Super. Diky.

  22. 22

    Martina

    Dobrý den, sháním pro přítele tablet do 6500 Kč. (sledování filmů, prohlížení internetu, měl by mět i navigaci) Jaký by jste mi doporučil? Jsou 7p. displeje dosti velké i pro pány? Děkuji za odpověď.

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, myslím si, že 7palcové tablety jsou akorát. Jak do tašky, tak např. na připevnění do auta v případě použití jako navigace. V dané cenové hladině bych volil Google Nexus 7 II, viz. jeden v předcházejících komentářů.

  23. 23

    Pavel

    Dobry den, prosim o radu s vyberem tabletu pro syna, velikost 8-10″ na hry, internet, potesi GPS, 3G neni treba, po zklamani od GC A104, kde vraci penize, hledam vykonejsi pro hry, lepsi zpracovani, rozhoduji se mezi Acer Iconia A1-810, pripadne nejakym Prestigio, cenove do cca 5000,-, dekuji za vas nazor

    1. 23.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud Vám nevadila absence GPS, tak bych volil Prestigio MultiPad PMP5101C – velký a výkonný tablet v hliníkovém těle. Kdybyste na GPS trval, tak bych šel do Vámi zmiňovaného tabletu Acer Iconia Tab A1 NT.L1CEE.001 – ten je sice menší, s menším rozlišením a nižším výkonem, ale mám onen modul GPS, lze ho tedy použít jako navigaci.

  24. 24

    Ladislav Michalica

    Dobrý den Petře, čtu Vaše komentáře a děkuji za ně. Pomáhají mi při rozhodování. Ale přesto položím otázku. Chceme koupit tablet do rodiny i se sim kartou na telefonování +- 5.ooo,-. Nově je v prodeji ainol se 2 sim a nebo fonepad od asusu případně starší samsung 3100. Co vy na to jako znalec?

    1. 24.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za zájem. Když rozpočet umožňuje nákup Asusu nebo Samsungu, tak Ainol bych určitě nekupoval, i když by byl svými parametry lepší. Osobně bych tedy šel do novinky od Asusu s názvem ASUS Fonepad 7 ME372CG. Věřím, že za dané peníze pořídíte co hledáte a že Vám tablet i nějakou tu chvilku vydrží.

  25. 25

    Michal

    Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor na tablet Asus MemoPad ME302C. Přemýšlím o jeho koupi a při porovnávání všech parametrů jsem upřednostňoval deseti palcový dislej, rozlišení a celkovou praktičnost před variantou s mobilním připojením a extra výkonem. Sháním tablet na surfování a občas jako náhradní tv (vše přes wi-fi). Super hry opravdu nemusím :-). Díky.

    1. 25.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den Michale, ano, Asus MemoPad ME302C není vůbec špatný, nicméně pro mě by byl až na druhém místě, po tabletu Google Nexus 10, který je parametrově téměř totožný, dá pořídit za stejné peníze, ALE jeho displej má téměř 2x tolik pixelů než Asus, jelikož má vyšší rozlišení. :-)

      1. 25.1.1

        Michal

        Dobrý večer Petře, děkuji za Váš komentář, ale nakonec jsem přece jen zvolil Asus. Podle popisu jsem se dočetl, že Nexus nemá možnost rozšíření paměti a rozlišení 1980×1200 je na 10ti palcovém displeji podle zatím týdenních zkušeností více než dostačující. Ale přesto ještě jednou díky a všem budoucím „tabletářům“ přeju šťastnou ruku při výběru :-). Já si zatím svou novou „hračku“ užívám.

  26. 26

    Marek

    Dobrý den, je skvělé, že zde poskytujete rady a proto bych se Vás také rád zeptal na Váš názor, jaký tablet zvolit v ceně cca 5.000,- Využil bych ho na surfování po netu, čtení knih, filmy a sem tam nějakou hru. Přemýšlel jsem o těchto 3: Samsung Galaxy Tab SM-T2100ZWAXEZ, Asus Google Nexus 7 a Acer Iconia Tab A1 NT.L1CEE.001. Co byste pro toto využití zvolil. Chtěl bych pěkný displej a aby se mi to při běžném použití nesekalo. Děkuji

    1. 26.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, určitě Google Nexus 7 (II). Sice nejdražší, ale také nejvýkonnější. Za tu investici to stojí, jistě nebudete zklamán.

  27. 27

    David

    Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor na Ipad od Applu. Uvažuji nad koupí Ipadu Air 32GB. Vychází od 1.11 a cenově se pohybuje okolo 14 tisíc. Myslíte si, že to je dobrá volba nebo je na trhu lepší varianta, která je např. i levnější? Děkuji za odpověď

    1. 27.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, iPad Air od Applu bude jistě super, nicméně nerad bych se zde pouštěl do diskuze (nebo ji svým názorem vyvolal), zdali je lepší Apple (iOS 7), nebo Android. Na to se totiž nedá jednoznačně odpovědět, jelikož se jedná o dvě odlišné platformy. Každopádně měl bych-li Vám nabídnout alternativu pro takto výkonný tablet od Applu, byl by to určitě Google Nexus 10 32GB, který je snad ještě výkonnější než iPad Air a zároveň o více než 40% levnější.

  28. 28

    Lenka

    Dobrý den, prosím Vás je pravda, že cena tabletů půjde o 2500-3000,- Kč dolů, protože na trh přijdou novinky 2014? Mám vyčkat s nákupem tabletu samsung galaxy note GT – N8010EAAXEZ, který stojí okolo 10000,-Kč? Nebo je za tuto cenu jiný lepší? Děkuji za radu.

    1. 28.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pochybuji, že před Vánoci půjdou ceny tabletů nějak výrazně dolů, po Vánocích možná trochu, ale že by až tak výrazně se mi nechce věřit. U tabletů to je spíše tak, že než aby se zlevnil, tak se radši přestane prodávat starý model a začne se prodávat nový. Každopádně co se týče Vámi zmíněného modelu Samsung Galaxy Note GT-N8010EAAXEZ, tak ano, tento konkrétní model by mohl být zlevněn (a nebo se přestane prodávat :-)), jelikož za tyto peníze se dá aktuálně pořídit již několikrát výše zmiňovaný a výrazně výkonnější tablet (Samsung) Google Nexus 10 32GB.

  29. 29

    Eva

    Dobry vecer, chteli bychom pro syna (8 let) koupit k vanocum tablet do 8000 Kc (vyukove programy, nejake hry). Vyuzivat ho chceme i my na internet, praci s foto, jako navigaci do auta, sledovani filmu. 7palcovy monitor se nam zda na vyukove programy maly. Predem dekujeme za radu.

    1. 29.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, do Vámi uvedených požadavků mi pasuje pouze ASUS MeMO Pad 10 ME102A. Nemá sice podporu 3G (internet ze SIM karty), nicméně internet si můžete kdykoli nasdílet z mobilního telefonu a přijímat přes Wifi. Zmiňuji to především z toho důvodu, že např. navigace přes Google Maps standardně vyžaduje připojení k internetu.

      1. 29.1.1

        Eva

        Děkuji za odpověď. Pokud bychom chtěli i podporu 3G, jaký byste nám doporučil ve vyšší cenové relaci? Předem díky.

        1. 29.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, tak to buď 8palcový Samsung Galaxy Tab SM-T3110ZWAXEZ, nebo 10palcový (+ výkonnější, ale také dražší) Asus MemoPad ME302KL-1A009A.

  30. 30

    Pospecnik

    Chtěl bych se zeptat jestli je lepši na tablet si koupit folii anebo obal na cely tablet. Děkuji

    1. 30.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, osobně fólie vůbec nepoužívám. Přijde mi to jako zbytečnost, tablet/mobil je drahá hračka, takže by s k ní člověk měl chovat tak, aby fólii nepotřeboval… Takže ano, ideální je pouzdro, které chrání tablet např. před poškrábáním v tašce. Něco na tento způsob: Belkin Nexus 7 F7P036vfC00 – černá.

  31. 31

    Luboš

    Dobrý den, řešíme problém s výběrem tabletu. Máme dvojčata 14 let a chceme jim pořídit tablety pro práci ve škole. samozřejmě musíme očekávat, že na tom budou i hrát nějaké hry. Nají ale laptopy a smartphony, takže váháme nad velikostí 10palcový nám přijde velký a 7palcový zase malý. V 8palcových je malý výběr. Uvažujeme o Asus MemoPad ME180A-1B007A, Samsung Galaxy Tab SM-T3110ZWAXEZ či Prestigio MultiPad PMP7480D. Nevím třeba by jim stačil nějaký podobný Google Nexus 7 II 32GB. Chci vás poprosit o doporučení velikosti případně typu (poměr výkonu vůči ceně – nemusí mít G ani GPS). Díky moc za odpověď.

    1. 31.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jakou práci ve škole máte na mysli? :-) Na tom pak závisí ta úhlopříčka… Jinak osobně si myslím, že na každodenní nošení je 7palcový tablet ideální, tedy např. Google Nexus 7 II 16GB WiFi. Jinak co se týče těch 8palcových, tak tam bych volil ten Asus MemoPad ME180A-1B007A, levnější hračka než Samsung a zároveň lepší než Prestigio za podobnou cenu.

      1. 31.1.1

        Luboš

        Dobrý den, děkuji za odpověď, jen vás ještě jednou poprosím o radu. Jde nám o to, aby si ve škole mohli psát poznámky a zápisky přímo do tabletu. Studují gymnázium a vzhledem k ortografickým problémům byl doporučen právě tablet jako řešení tohoto problému. S laptopy je problém s váhou a výdrží (problém prodlužovaček po třídě). proto neustále váháme nad velikostí. Vámi doporučovaný Google Nexus 7 II 16GB se nám zamlouval, ale šlo by psaní řešit třeba pomocí externí klávesnice. Jde mi o zkušenost s velikosti. Díky za radu.

        1. 31.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, externí klávesnice není vůbec problém, dá se snadno připojit přes bluetooth, použitelná je např. klávesnice od Applu – Apple MC184CZ/B (umí i češtinu). Co se týče velikosti, tak je pravda, že na větší tablet by se určitě koukalo lépe, nicméně opět na úkor výdrže baterie. Např. 7palcový Google Nexus vydrží až 11,5 hodiny, kdežto 10palcová varianta cca 8,4 hodiny.

  32. 32

    Markéta

    Dobrý večer, potřebovala bych poradit ohledně tabletu. Chtěla bych 10ti palcovou velikost a také aby měl možnost připojení k TV ( HDMI??). Zároveň větší paměť nebo alespoň slot pro SD kartu, WIFI a také trochu obstojný fotoaparát. A také USB výstupy. Cena nejlépe do 6300,-… mohl byste mi prosím poradit?

    1. 32.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý večer, veškeré Vaše požadavky splňuje tablet Prestigio MultiPad PMP5297C, to je asi jediný, o kterém bych v rámci stanoveného rozpočtu uvažoval.

  33. 33

    Michalek

    Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu při nákupu tabletu. Účel: 1/ práce na cestách (word, excel, powerpoint, občas access) – nemám požadavek na OS Windows, ale potřebuji kompatibilitu s MS Office tak, abych stále nemusel konvertovat soubory (soubory MS používány na tabletu i na PC v práci nebo doma – tj. Windows a MS Office). 2/ zábava (internet, video, hudba, četba e-knih). Požadavky: 1/ cena cca 7-13tis, 2/ možnost připojení klávesnice, 3/ rychlost a především delší výdrž baterie (např. jedna baterie v tabletu, druhá v klávesnici). Komentář: bohužel se vůbec nevyznám v tabletech ani v jejich rozdílech, v operačních systémech apod. Rád bych něco málo vážícího s možností připojení klávesnice (notebook ani netbook nechci). Dle čeho mám vybrat operační systém? Dle čeho mám vybrat procesor? (můžete případně zaslat odkazy na stránky, kde se tato problematika řeší? děkuji.

    1. 33.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jedno vím jistě, určitě bych si nekupoval tablet s operačním systémem Windows, jelikož to je prostě utrpení, které již pravděpodobně nemá žádnou budoucnost. :-( Rozhodoval bych se tedy mezi androidem (např. Google Nexus 10) a iOS (např. novinkou Apple iPad air Wi-Fi 16GB). Oba tyto systémy nabízejí možnost nainstalování aplikace Office Mobile pro Office 365 a v případě, že máte u Microsoftu předplacený Office 365, tak se ke svým dokumentům z tabletu dostanete. Nejedná se sice o plnohodnotné editory dokumentů jako na počítači, nicméně k prohlížení a základním úpravám to stačí. Toto je jediné oficiální řešení. Poté však existuje celá řada různých aplikací, které si s MS dokumenty poradí, vždyť nakonec i samotný Google Drive to zvládne (i když bohužel na úkor formátování). Co se týče klávesnice, tak přes bluetooth lze k tabletům připojit např. i klávesnici od Applu, viz. komentář o dotaz výše.

      1. 33.1.1

        Michalek

        Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Dle dosud zjištěných informací souhlasím, že windows by asi nebyla nejlepší volba a Vaše slova mi to potvrzují. Předběžně mám vybraný Asus EEE Pad Transformer TF701T. Rád bych se zeptal, zdali nevíte o jeho „dvojčeti“, které by mělo i možnost 3G. Tento Asus se mi líbí, ale bez 3G by to asi nebylo to pravé – být odkázán pouze na wifi….

        1. 33.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, ano, starší, méně výkonnější varianta tohoto přístroje 3G měla (Asus EEE Pad Transformer TF300TG), nicméně nejsem si jist, zdali ji ještě seženete. Možná někde v bazaru. Osobně bych si tedy koupil spíše Vámi uvedenou novější verzi, pokud máte smartphone, tak si internet můžete snadno nasdílet z mobilu, a máte vyřešeno.

  34. 34

    Matina

    Dobrý den, rozhoduji se mezi 3 tablety, poradíte mi který vybrat Asus MemoPad ME102A-1B017A, 2 je Samsung Galaxy Tab GT-P5110TSAXEZ a 3 Acer Iconia Tab A3 NT.L29EE.005. Zatím děkuji za odpověd.

    1. 34.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych Asus, jakožto nejvýkonnější z Vámi uvedených.

  35. 35

    Josef

    Dobrý den, rozhoduji se mezi dvěma tablety do 5.000,-Kč. NextBook Premium 10 UMM100N10Q a Prestigio MultiPad PMP5101C. Mohu se zeptat na Váš názor ??? Předem děkuji za odpověď.

    1. 35.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablety jsou v podstatě totožné, osobně bych tedy volil spíše Prestigio, jelikož se značkou NextBook nemám vůbec žádnou zkušenost (nejsou v ČR moc rozšířené).

  36. 36

    Klára

    Dobrý den, zajímalo by mne, zda již zmíněný tablet Asus MemoPad ME102A-1B017A má zabudovaným DVB-T tuner? Jestliže ne, jaký by jste mi doporučil jiný s podobnými vlastnostmi a v cenové relaci? Předem děkuji.

    1. 36.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel tento tablet DVB-T nemá. Pár tabletů se s touto funkčností sice dělá, ale jsou to takové výrobky, že bych jejich nákup rozhodně nedoporučil. To spíše koukejte na televizi přes internet, popř. si k tabletu pořiďte externí USB tuner.

  37. 37

    Jirka.s

    Dobrý den, zajímá mě jestli je dobrý 7palcový tablet na hry nebo jaký byste mi doporučil cena tak do 3 500. Našel jsem si jich pár – Acer Iconia Tab B1 NT.L15EE.003, Asus MemoPad ME172V-1B055A, iGET N9A SCHOOL, Prestigio MultiPad PMP7280C, Lenovo IdeaTab A1000 59-383590. Nebo byste mi doporučil nějaký lepší děkuji za odpověď (cena 3500 Max).

    1. 37.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den Jirko, o tabletech do 3500 Kč jsem psal v jiném článku, mrkněte tedy spíše na něj.

  38. 38

    Lenka

    Dobrý den, má na Vás dva dotazy. Chtěla bych pořídit tablet k Vánocům pro přítele a moji mámu. 1. Tablet pro přítele by měl být asi 10´. Víceméně hlavní činnost bude prohlížení internetu. Cena do 7000 tis. max. 2. tablet pro mámu. Máma je absolutně technikou nepolíbená. Takže určitě nic drahého. Chtěla bych ji díky tabletu naučit surfovat po netu, protože PC znalosti 0. požadavky – tablet bude fungovat jako úložiště fotek vnoučat + možnost se připojit k netu a zjistit, kdy např. jede autobus. Volila bych větší uhlopříčku. Cena – čím méně tím lépe, protože si nejsem jista, zda ho vůbec bude používat. Děkuji za rady.

    1. 38.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro přítele určitě Asus MemoPad ME102A, již párkrát zmiňovaný výše. Pro maminku bych poté přemýšlel o 10palcovém 3Q q-pad LC1016C. Slušný tablet za bezmála 4000 Kč se slotem pro paměťovou kartu.

  39. 39

    Martina

    Dobrý den, sháním tablet pro dceru 12 let. Převážně na hry a připojení na internet, aby byl asi do 5000,- jaký by jste mi doporučil? A ještě se chci zeptat na značku Evolveo Vision VIO-XD9. Děkuji za radu.

    1. 39.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych již několikrát výše zmiňovaný Prestigio MultiPad PMP5101C. Vámi uváděný model má na můj vkus moc malé rozlišení (vzhledem k tomu, že se jedná o 10palcový model).

  40. 40

    Honza Z

    Dobrý den, řeším nákup tabletů pro dcery /20 let, VŠ/, hry nehrají, spíše se jedná o přítup na net (3G), hudba, fotky, ebook. Ve výběru mi zůstaly ASUS Fonepad 7 ME372CG nebo Lenovo A3000. Cenová relace max. 6000-7000 kč. Děkuji

    1. 40.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud je Vaším požadavkem 3G, tak bych určitě volil Vámi zmiňovaný tablet Asus MemoPad ME372CG. Nicméně jestli mají Vaše dcery ve škole dostupné WiFi, popř. mají internet v mobilu, který si mohou nasdílet do tabletu, tak bych radši volil již několikrát výše zmiňovaný Google Nexus 7 II 16GB WiFi, které je téměř 2x tak výkonný, než zmíněný Asus.

  41. 41

    Michaela

    Dobrý den, prosím o radu. Chci koupit tablet pro manžela, cca do 10 000 Kč. Kamarád mi doporučil Dell Venue Pro 11, co si o tomto tabletu myslíte? Děkuji

    1. 41.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud jste rozhodnuti pro tablet s Windowsem, tak ano, Dell nebude špatná volba. Osobně bych v této cenové relaci však vybíral tablet s androidem, viz. nedávný článek o tabletech do 10 000 Kč.

  42. 42

    Jirka

    Dobrý den, uvažuji o koupi tabletu pro přítelkyni a po „dlouhosáhlém“ hledání na internetu a porovnávání parametrů přemýšlím o tabletu „Sencor Element 9.7Q201“. Co si o něm myslíte? Nějaké alternativy v této cenové relaci? Děkuji za radu

  43. 43

    Petr Mlejnek

    Dobrý den, tablet Sencor bych si osobně určitě nekoupil, jelikož jsem se nesetkal ani s jedním dobrý výrobkem od této značky. Ať již se jedná o vysavač, nebo autorádio, ba dokonce tablet. Jako alternativu s podobnými parametry bych volil např. Prestigio MultiPad PMP5297C, nebo případně Asus MemoPad ME102A, který je sice parametrově horší, ale o to lépe zpracovaný.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz