O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

16 komentářů

  1. 1

    Stefan

    Dobry den chtel bych koupit synovi na vanoce novy mob. telefon do 4500 kc plus minus. Mohl byste mi poradit? Ja jsem se rozhlizel a zaujal me telefon Lenovo A760 a nebo EVOLVEO XtraPhone 4.5Q4 jsou to ale nezname znacky. Synovi je 11 let takze hry, docela rad foti a rad kouka na filmy kdyz jede v autobuse na zapas. Moc dekuji za radu a vas cas.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, to Lenovo A760 by nemuselo být špatné, nicméně na značku Evolveo jsem moc chvály neslyšel (problémy s WiFi apod). Zajímavou alternativou by mohla být ještě silnější varianta od Lenova, model Lenovo A820, popř. mobilní telefon téměř zapomenuté, avšak nyní ožívající, značky – ALCATEL ONETOUCH X´POP.

  2. 2

    Henry

    Dobrý den, jakej mobil byste doporučil na náročnější hry do 5000 kč? Lenovo A820, Sony Xperia L nebo HTC Desire 500 nebo jinej za přijatelnou cenu. Děkuji za radu

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Lenovo je sice ze jmenovaných mobilů nejvýkonnější, avšak osobně bych volil spíše Sony Xperia L, jakožto mobil spolehlivější a kvalitněji zpracovaný – od renomovaného výrobce. Lenovo na poli mobilních telefonů teprve začíná…

  3. 3

    pip69

    No vybíral jsem taky mobil do 6000 ale myslím si, že jsem vybral líp. Koupil jsem Prestigio MultiPhone 5044 DUO a není tu telefon který by ho předčil. Doporučuju kouknout se na Heureku a počíst si tam recenze!

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tento mobilní telefon byl v době psaní mého článku úplnou novinkou, s cenou v rozmezí 6500-7000 Kč (tudíž do porovnání nebyl zařazen). Nicméně máte pravdu, Prestigio MultiPhone 5044 DUO je výkonný stroj, který se již nyní dá sehnat i pod 6000 Kč. Každopádně jsou zde i další obdobně výkonné mobily od méně známých výrobců, kteří se snaží prosadit, např. HUAWEI Ascend G700 či Lenovo S820.

  4. 4

    Kamil

    Dobry den. Co z toho byste mi doporucil? Sencor Element P500, HUAWEI Ascend G700, Lenovo S820. Nebo něco jiného?? Podmínkou je 4jadro min 1,2GHz a 1GB RAM. Velikost displaye min 4,7″. Cenova relace do 7000 Kc… :) Dekuji

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nejlépe se mi jeví HUAWEI Ascend G700 (nejvýkonnější), jako alternativa poté Prestigio MultiPhone 5044 DUO. Lenovo je zbytečně drahé a není v ničem lepší, Sencoru jako značce moc nedůvěřuji.

  5. 5

    Diethy

    Dobrý den, chtěl bych si koupit nový mobilní telefon max do 13 tisíc. Vyhlédl jsem si Samsung Galaxy S4, který už do mého cenového rozmezí seznat lze. Mohl by jste mi poradit, jestli je to dobrý tah nebo ne? Popřípadě doporučit jiný mobilní telefon do mého cenového rozmezí? nejvíce mi jde o výkon a také o vzhled. Předem moc děkuji

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, S4ka je dobrá koupě za dané peníze a určitě by vás nezklamala. Já bych však již pravděpodobně šel do novinky od Googlu, Google Nexus 5 – kvalitní výkonný mobil (ještě výkonnější než S4ka). Za jednu jeho nevýhodu mohou však někteří považovat nemožnost rozšíření paměti paměťovou kartou. Jako další varianta se poté ještě nabízí nejvýkonnější mobil současnostiXiaomi MI3. Ten je však určen spíše technologickým nadšencům, jelikož čínská značka Xiaomi u nás není zatím příliš rozšířená.

      1. 5.1.1

        Diethy

        Dobrý den, děkuji za rady a chtěl bych se zeptat, jaký je rozdíl u Samsungu S4 s českou distribucí a EU distribucí? Zajímá mě proč je česká distribuce v jednom nejmenovaném obchodě o 2 tisíce dražší než EU distribuce? Předem děkuji

        1. 5.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, rozdíl tam není žádný (jen v té ceně :-)), v evropské distribuci je také čeština. Prodejci to tahají z Polska a proto to vyjde levněji, než oficiální česká distribuce. Doporučuji např. http://www.1-2umobil.cz/, tam mají super ceny.

  6. 6

    Lenka

    Dobrý den. Prosím o radu. Řeším nákup mobilu a rozhoduji se mezi HTC Desire 500 (asi lepší zvuk a zpracování, menší) a LG D605 Optimus L9 II (větší kapacita baterie, rozlišení, paměť, nepatrně větší). Díky slevové akci na jeden z nich by měla být cena obou srovnatelná. Nemám zkušenost se žádnou značkou. Můžete mi být, prosím, nápomocný? Moc děkuji

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych určitě LG D605 Optimus L9 II z důvodu většího rozlišení, uživatelské paměti a modernější výrobní technologie (28 nm, oproti 45 nm u HTC), která zaručuje menší spotřebu (resp. lepší využití) elektrické energie.

  7. 7

    Šárka

    Dobrý den, doporučil byste mobil ZTE Blade V?

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, proč ne. Tento čínský výrobce se snaží expandovat po celém světě, tudíž lze jeho výrobky pořídit za velmi slušné ceny. Mobilní telefon ZTE Blade V je toho krásným příkladem, jelikož je to tuším nejlevnější mobil se 4jádrovým procesorem – takže poměr cena/výkon je opravdu jedinečný.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz