O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

58 komentářů

  1. 1

    Hricer

    Ahoj, vybírám sestře na Vánoce telefon a docela by se ji hodil dual sim. Zaujaly mě tyto: Gigabyte GSmart Roma R2, Samsung S7562 Galaxy S Duos, LG E455 Optimus L5 II Dual. Nemůžu se rozhodnout. Parametrově vychází dobře, jen s kvalitou nevím.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Ahoj, v této cenové relaci bych se asi vůbec nebál mobilu Gigabyte GSmart Roma R2. Má pěkné zpracování a z uvedených strojů je nejen nevýkonnější, ale také nejlevnější. Samsung to je taková jistota, nicméně také moc neoslní. Zajímavou volbou by ještě mohl být mobilní telefon PRESTIGIO MultiPhone 5450 DUO, který je také velmi pěkně zpracován a navíc má ještě větší displej, včetně jeho rozlišení.

  2. 2

    Martin

    Ahoj, je nějaký rozdíl v GPS obsažených v mobilech, nebo jsou všechny na stejné úrovni? Jde mi o mobily v řadě okolo 5000,- Dík

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nikoli, GPS moduly jsou u všech mobilů více méně stejné.

  3. 3

    Marek Hovorka

    Dobrý den jedna rada by se mi moc hodila, nemůžu si vybrat Sony Xperia Z, Nokia Lumia 925, Apple iPhone 5S, jak by jste je seřadil poměr cena výkon kvalita a proč děkuji za radu.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v poměru cena/výkon(/kvalita) je na tom jednoznačně nejlépe Sony Xperia Z. Parametrově zdaleka nejvýkonnější, s největším displejem a jeho rozlišením, za super cenu + s nejrozšířenějším operačním systémem Android. Nokii bych nekupoval, podstatně horší než Sony, s „nepovedeným“ operačním systémem Windows a v podstatě za stejné peníze. A iPhone to je otázka… Je to jednoznačně nejkvalitněji a nejluxusněji zpracovaný telefon, nicméně ta cena je přeci jen přestřelená, jelikož si kupujte nejenom kvalitu, ale také „platíte za značku“.

  4. 4

    Martin S.

    Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi nedal pár tipů na mobilní telefon do 8000 (cena/výkon).

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, k výše zmíněnému mobilu GIGABYTE GSmart Guru G1, který je jednoznačně nejvýkonnější, bych ještě přidal zajímavé kousky: HUAWEI Ascend G700 (výhodná koupě v poměru cena/výkon) a Sony Xperia SP (kvalitní klasika).

  5. 5

    Pavla

    Dobrý den, vybírám si „chytrý“ mobil a ráda bych se vešla do 5.000,- Kč. Nabídka je velká, ale orientovat se v ní je nad mé síly. Poradíte mi prosím. Díky, Pavla

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych v nedávném článku zmiňovaný Sony Xperia L. Velmi kvalitně zpracovaný a luxusně vypadající mobilní telefon s androidem od renomovaného výrobce + navíc dostupný např. ve vínové či bílé barvě, což jako slečna/paní určitě oceníte.

  6. 6

    Tereza

    Dobrý den, ráda bych si koupila mobil do 7 tisíc. Potřebuji, aby mi dlouho vydržel, měl kvalitní displej, nesekal se, velikost displeje ne větší než 4,5, s kvalitním fotoaparátem. Rozhoduji se mezi Nokia Lumia 920, nejakou Sony Xperia, napr. T, a z tech levnejsich Motorola Moto G (vim, ze nema moc dobry fotak). Muzete mi poradit, popripade navrhnout jiny mobil?

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Nokie sice vždy byly a stále jsou velmi kvalitně zpracované mobilní telefony, nicméně Windows 8 mi nedělá příliš velkou radost ani na počítači, natož na mobilu. Volil bych tedy něco s androidem, a právě vámi zmiňovaná Sony Xperia T je asi tou nejlepší volbou v poměru cena/výkon/kvalita. Zajímavou alternativou je dále v přecházejícím komentáři uvedená Sony Xperia L, která je sice o trochu méně výkonná, ale za to se jedná o novější model, který je levnější (a hezčí).

  7. 7

    Iva

    Dobrý den, ráda bych poprosila o radu s koupí telefonu. Moc mi nevyhovují tzv. „lízací“ telefony, ale musím jít s dobou, bohužel. :-) Představovala jsem si telefon cca do 5000,-Kč můžete mi poradit, kterou značku? Byl mi doporučen Samsung S6810 Galaxy Fame… Děkuji za odpověď.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za dané peníze to není špatný telefon, avšak pokud máte rozpočet 5000 Kč, tak bych doporučil již několikrát výše zmiňovaný Sony Xperia L. Ten Samsung má na můj vkus (na „lízací“ telefon) moc malý displej s malým rozlišením, takže aby vás ten telefon nepřestal bavit dříve, než začal, doporučil bych něco většího, např. onu Xperii.

      1. 7.1.1

        Iva

        Děkuji za Váš názor. Ještě bych se ráda zeptala, který telefon byste doporučil, aby měl klasickou klávesnici, kvůli pohodlnějšímu psaní sms a zbytek může být „lízací“ :-) Děkuji

        1. 7.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, bohužel žádný, takové telefony (s klávesnicí a použitelným operačním systémem) se již nevyrábí. Každopádně s androidím telefonem nemusíte sms psát, můžete je diktovat. Google má skvěle fungující rozpoznávání řeči.

  8. 8

    Marek Kijonka

    Dobrý den, mám v plánu zakoupit smartphone Lenovo A760. Máte nějakou zkušenost s touto značkou? Dočetl jsem se, že není z CZ distribuce a má malé chyby v českém překladu, občas vyskočí anglické slovíčko, což mi nedělá problém. Ale jako lajkovi mi parametry moc neříkají. Chci telefon kolem 3000 a tento se mi zdá nejlepší.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel osobní zkušenost s telefonem nemám, ale určitě bych se ho nebál. Velký displej se slušným rozlišením vás určitě potěší + cena je právě díky „dovozu“ těchto mobilů ze zahraničí (většinou Polska) bezkonkurenční.

  9. 9

    Petra

    Dobrý den, ráda bych si koupila nový mobil, ale váhám nad Samsung i8190 Galaxy S III mini a HUAWEI Ascend P6, nemohl byste mi pomoci v rozhodování? Samsung mi připadá jako klasika, ale Huawei má na můj vkus lepší recenze. Co byste si vybral vy? Děkuji za odpověď.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tyto dva mobily se nedají moc srovnávat. Huawei je téměř o rok novější model a má jednoznačně lepší parametry, nicméně také je o cca 35 % dražší. Kdybych nehleděl na peníze, tak bych bral samozřejmě Huawei, nicméně v poměru cena/výkon u mě vítězí Samsung, jelikož to je skvěle zpracovaný mobil, který se dá sehnat již pod 5000 Kč.

  10. 10

    Vittorio

    Prosím sdělte mi co si myslíte o telefonu Xtech HD9000, QuadCore, 6.0″ HD, Android 4.2 CZ, GPS, BT, 13MPX za 6250 Kč, děkuji za odpověď.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel s touto značkou nemám vůbec žádné zkušenosti, ale vypadá to jako celkem povedená „parodie“ na Samsung telefony. V celku výkonný stroj za zajímavé peníze, který by mohl stát za to minimálně ho vyzkoušet. Ale je to pěkný obr, spíše tablet, nežli telefon.

  11. 11

    Gabriela

    Dobrý den, ráda bych si pořídila nový telefon – hlavní prioritou je dobrý foťák. Z recenzí a info na netu vychází dobře HTC Desire 500, event. Galaxy S4 (asi bych preferovala verzi mini) – ale tam je to dost nahraně s cenou :o), další doporučují Xperie. Tak nevím… Co byste mi poradil Vy – jak říkám, hlavní priorita je foťák a také přiměřená cena… Díky za info i odpověď.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud chcete něco vyloženě na focení, tak si nekupujte mobil, ale foťák. :-) Je pravda, že na denním světle jsou mobily schopny vyplodit hezké obrázky, každopádně jejich nemožnost optického zoomu a pořádného osvětlení dostatečně silným bleskem nadšeného fotografa dosti limitují. Pokud bych měl však určit mobil s nejlepší foťákem do cca 8000 Kč, byl by to Huawei Ascend D2, ten prý fotí opravdu velmi slušně. Jinak co se týče Sony, tak to také nebude špatná volba, jelikož jejich kvalitní foťáky se dávají i do mobilů jiných výrobců. Z těch dražších hezky fotí např. Sony Xperia Z.

  12. 12

    Vittorio

    Dobrý den, prosím o radu jaký telefon si mám pořídit chci aby měl kvalitní navigaci, která funguje bez připojení na net (jako normální navigace) a kvalitní fotoaparát. Telefon chci používat jako navigaci a fotoaparát samozřejmě i na volání a sms. Buďte tak hodný a nabídněte mi v různých cenových relacích. Moc Vám děkuji za odpověď, s pozdravem Vittorio

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, všechny telefony s GPS jsou schopny fungovat jako „normální“ navigace bez připojení k internetu, jen si do mobilu musíte nahrát příslušnou navigaci včetně map, aby mobil nemusel z internetu nic stahovat (např. navigace Sygic). Co se týče kvality GPS modulů v mobilech, tak jsou na tom všechny v podstatě stejně, tj. stačí to, ale s klasickou navigací se to rozhodně nemůže rovnat (co se přesnosti a rychlosti rozpoznání polohy týče). A kvalitní fotoaparát v mobilu? Viz. předchozí komentář.

  13. 13

    Eva V.

    Dobrý den, prosila bych o radu. Ráda bych si pořídila smartphone v ceně do 6000,- s kvalitním displayem 4-4,5″, GPS modulem, kompasem, rádiem, NFC, bluetooth, wifi a baterií s lepší výdrží. Předem děkuji za tip.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vaše požadavky by měl splňovat např. smartphone Sony Xperia L, popř. stejně výkonný ale menší Sony Xperia M. Kapacitu baterie mají oba mobily stejnou, tudíž druhý uvedený si s baterií vystačí déle (jelikož má menší displej).

  14. 14

    Roland

    Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat jestli byste mi mohl poradit s výběrem smartphonu do 5000 Kč. Byl mi doporučen ZOPO ZP700, ale vůbec tuto značku neznám. Předem děkuji za tip.

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nevybral bych Vám lépe. Tato novinka je to nejvýkonnější (do 5000 Kč), co lze u nás nyní sehnat. Mobily čínské značky Zopo nejsou vůbec špatné ani svým zpracováním, a jelikož se tato nová značka snaží prorazit do světa, jsou ceny více než příznivé.

  15. 15

    petr

    Dobrý den, zvažuji nákup XIAOMI Red Rice (Hongmi) nebo myPhone S-LINE. Můžete mi poradit či doporučit telefon v podobné cenové hladině. Děkuji petr

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, oba kousky jsou s cenou okolo 6000 Kč to nejlepší, co se dá sehnat, takže bych se být Vámi rozhodl pro ten, který se Vám více libí. Já osobně bych volil Xiaomi, jelikož kromě hezčího vzhledu a výkonnějšího procesoru má také větší kapacitu baterie. Ale je to opravdu spíše o tom vkusu. ;-)

  16. 16

    K

    Dobrý den, chtěla bych vás moc poprosit o pomoc s vybráním vhodného smartphonu s Androidem, který bych si ráda koupila v cenové relaci do 7 000 Kč. Důležitým požadavkem je pro mě především kvalitní fotoaparát a dobrý výkon mobilu, aby vše jelo jak má a mobil se nesekal. Mobil chci využívat především na focení, brouzdání po internetu, kde bych si mohla pustit i nějaká videa, používání sociálních sítí a také bych si hlavně chtěla do mobilu nainstalovat různé šikovné aplikace, které by mi ten mobil udělaly opravdu chytrým. Občas bych si na něm ráda zahrála nějaké hry. Takže bych prosím preferovala právě to, aby mi vše jelo bez problémů a mobil měl dobrý výkon. Předem vám moc děkuji za jakékoliv rady a tipy, moc mi tím pomůžete.

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s těmi foťáky je to takové ošemetné – pořád jsou to mobily. Nicméně ve vašem případě bych se rozhodoval mezi (ve článku uváděném) HUAWEI Ascend G700 a XIAOMI Red Rice. Volil bych ten, který se vám více libí, jelikož výkonné jsou oba modely dostatečně.

      1. 16.1.1

        K

        Dobrý večer, moc vám děkuji za odpověď. Upřímně řečeno se ale tady těchto méně známých značek bojím, raději bych si koupila mobil nějaké více známé značky. Zatím nejvíce se mi líbí LG L9 II a když bych si trošku připlatila, tak ještě Samsung Galaxy S III nebo Samsung Galaxy S4 mini. Na tyto máte prosím jaký názor?

        1. 16.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, těch neznámých značek se vůbec nebojte, stejně se to všechno dělá v Číně/Koree, je jen otázkou, jak moc práce si s tím výrobce dá. Aktuálně mobilní telefony Samsungu, Sony, LG, apod. vnímám, jako již celkem předraženou záležitost. Samsung si může dovolit mít vyšší ceny, jelikož je jedničkou na trhu, tak proč by zlevňoval, nicméně „neznámé“ značky typu Huawei, Lenovo a Xiaomi se právě cenou snaží prosadit. V poměru cena/výkon tedy jednoznačně vítězí a co se týče kvality, tak jsou na tom také velmi dobře, ne-li lépe, než plastové Samsungy. Já osobně jsem aktuálně vlastníkem Xiaomi Mi3 a nemohu si ho vynachválit co do kvality zpracování… a co se týče výkonu, tak není co dodat, je to aktuálně nejvýkonnější mobil současnosti. Co bych tedy doporučil ve vašem případě? Kupte si Xiaomi Red Rice – určitě budete také spokojená. Tato značka je v Číně aktuálně velmi populární a tam přeci jen pár lidí žije. :-)

  17. 17

    Michaela

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám v plánu si objednat mobilní telefon Lenovo S720, vím že s tím nemáte zkušenosti jak jste již psal, ale chtěla bych aspoň vědět váš názor na něj =) Děkuji za odpověď.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, koupil bych spíše výkonnější a navíc i levnější model Lenovo A820.

  18. 18

    Petr K.

    Dobrý den, doposavaď mi stačil mobil na volání a sms, mám duo sim. Občas jsem dostal mms, kterou jsem neotevřel. Chtěl bych dotykový mobil od 1400 do 2500, Duo, občas focení, možná gps použiju, žádné hry nehraju. Zn. Hodně muziky za malou cenu. Děkuji za radu.

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den – Prestigio MultiPhone 4044 DUO, nic výkonnějšího se zadanými požadavky aktuálně neseženete.

  19. 19

    Pepa

    Dobrý den měl bych dotaz jak hodnotíte telefon Zopo C2 32GB a zda by jste mi poradil něco jiného třeba i výkonějšího ale v cenové relaci do 7000 korun.

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, osobně bych ještě přemýšlel o již několikrát zmiňovaném mobilu XIAOMI Red Rice, který je sice také od „neznámého“ čínského výrobce, ale jeho kvalita zpracování je na opravdu skvělé úrovni. Zopo však také není špatné + svými parametry je to do 7000 Kč určitě to „nejnabušenější“, co se dá aktuálně sehnat.

  20. 20

    Miroslav Houšť

    Dobrý den, potřebuji mobil cca do 6000. Musí mít dobrou hlasitost vyzvánění, mám velký dům a zapomínám ho vzít s sebou. Preferuji funkce pro telefonování, psaní SMS, jednoduché, snadné ovládání. Potřebuji velká písmena pro vyhledávání v seznamu volaných a psaní SMS. Mám 1,5 dioptrie a brýle stále hledám. Hry nehraji. Počítač není mým koníčkem, ale chci vysokorychlostní internet. Taky dobrou výdrž baterie. Poradíte mi prosím? Děkuji Mirek

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vás by se hodil nějaký mobil od Lenova, jelikož tento výrobce si zakládá na vysoké výdrži baterií. Jako nejlepší kandidát mi přijde model Lenovo P770 – dostatečně velký, s ohromnou výdrží baterie. Jako dražší, ale větší a výkonnější model pak přichází v potaz Lenovo S890, ten má kapacitu baterie také slušnou, avšak výrazně menší než P770ka.

  21. 21

    Petr

    Dobrý den, jak je na tom Xiaomi Mi2S s „odolností„? Běžně nosím telefon ve stejné kapse jako klíče, drobné apod.:) Počítám s kvalitní folií na ochranu displeje, ale jde mi o ostatní kryty telefonu. Má (v mém případě) smysl investovat tolik peněz? Stávající telefon vypadá po roce používání jako 5 let starý. Mockrát děkuji za odpověď.

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, mobil je to fajn, ale za ty peníze bych ho ke klíčům opravdu neházel, na to je ho škoda. Doporučil buď koupit něco levnějšího (např. Xiaomi Hongmi), nebo odolnějšího, např. Lenovo S750.

  22. 22

    Jan

    Dobrý den, potřeboval bych poradit s koupí odolného telefonu do 6.000,-. Živím se rukama, takže potřebuji, aby něco vydržel. Potřebuji hlavně volat, psát sms, přístup na net, poslech hudby, rádio, GPS. Zatím nemám s dotykovými telefony zkušenost, stačila mi stará nokia, která ale odchází. Váhám mezi Samsung S7710 Galaxy Xcover 2, EVOLVEO StrongPhone Q4 a Lenovo S750, co byste mi radil? Díky za odpověď.

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, parametrově nejlepší je Lenovo, jehož plusem je velký displej, ale zároveň nízká váha a normální vzhled. Nešetrné zacházení určitě bez problému snese. Pokud však chcete opravdu odolnou hračku, tak si kupte Evolveo, je sice výrazně těžší, ale o to odolnější + má větší kapacitu baterie, takže vám déle vydrží bez nabíjení. Otázkou však zůstává, jestli je nutné kvůli tomu připlácet 1500 Kč, tj. osobně bych volil pravděpodobně raději to Lenovo.

  23. 23

    Kateřina

    Dobrý den. Bohužel mi dnes, skoro po 4 letech odešel telefon. Měla jsem Samsung S8000 Jet. V telefonech se celkem orientuji, ale bohužel jen takové ty známější značky. Chci se tedy zeptat, potřebuji nějaký telefon, hlavně je pro mě důležitý poměr cena/výkon. Ráda bych měla v telefonu alespoň obstojný fotoaparát, wifi, pdf prohlížeč a aby se nesekal. Dobrá čitelnost na slunci je pro mě taky celkem důležitá. Uvažovala jsem o Samsung S7710 Galaxy Xcover 2, jelikož je i odolný a můj samsung mi bohužel odešel, protože byl politý :( Ale je mi jasné, že žádný odolný cca do 3500 neseženu. Nějaký tip prosím?

    1. 23.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, koupil bych spíše něco kvalitního a klasického, než přehnaně odolného. Ano, že se telefon polije se stává, ale když z něj ihned vyndáte baterii a necháte alespoň týden vyschnout v uzavřené nádobce s rýží, tak se s velkou pravděpodobností telefon zachrání. Ale zpět k věci – volil bych mobil Samsung S7580 Galaxy Trend Plus.

      1. 23.1.1

        Kateřina

        Děkuji moc za komentář… Ještě mě zaujal ZTE Grand X nebo ZTE Blade V, nebo ještě ZOPO ZP700? Moc ty „cizí“ značky neznám, ale telefony ZTE mi přijdou dost kvalitní :) Který byste mi doporučil z těchto tří? :)

        1. 23.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, první ZTE má slabý procesor, druhý ZTE má sice již 4jádro, ale vzhled a fotoaparát nejsou žádná sláva – šel bych tedy do ZOPO.

  24. 24

    Martin

    Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně telefonu do 4500 kč, který docela dobře fotí a taky hezky vypadá. PS: design Samsungu je už moc okoukaný a ani se mi moc nelíbí. Moc děkuji za odpověď

    1. 24.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sice se jedná již o starší model, nicméně hezky vypadá a dobře fotí již několikrát výše zmíněný mobil Sony Xperia L. Pokud byste chtěl něco modernějšího, tak v celku povedený je v předcházejícím komentáři zmíněný ZOPO ZP700. Já bych však osobně ještě pár korun přidal a koupil si rovnou XIAOMI Red Rice. Je to super telefon za více než slušnou cenu.

      1. 24.1.1

        Martin

        Hm tak ten Red Rice se mi líbí a kdyby byl pro mě tak ho taky hned beru, ale je pro přítelkyni, která má malé ruky tak by ti chtělo asi něco trochu menšího. A nějaký tip na telefon s win 8 nemáte? Děkuji za odpověď

        1. 24.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, tak to už asi jedině mobil Sony Xperia M. Pokud byste opravdu toužil po Windows, tak v této cenové kategorii se nabízí pouze Nokia Lumia 520.

  25. 25

    Barton

    Dobrý den, uvažuji o koupi nového telefonu v cenové hladině 8000 Kč. Jelikož mám už delší dobu samsung ace. Takže první volba padla na Samsung i9300 Galaxy S III 16GB. Na netu jsem našel tel PRESTIGIO MultiPhone 7500 který se mi celkem zalíbil. Šlo by srovnat SGS3, PAP7500 a tu již z miňovaný GIGABYTE GSmart Guru G1. Popř pokud by jste mohl navrhnout nějaké alternativy. Za odpověď děkuji.

    1. 25.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, S3 je jistota kvality zpracování, ale za dané peníze bohužel svými parametry zaostává, ať se již bavíme o rozlišení, procesoru, operační paměti, apod. Gigabyte a novinka od Prestigia jsou na tom parametrově podobně, ale musím vám dát za pravdu, že PRESTIGIO MultiPhone 7500 vypadá přeci jen lépe, tj. aktuálně bych volil spíše tento model.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz