O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

52 komentářů

  1. 1

    sulc pavel

    Dobry den, velmi by mne zajimal tablet s co nejlepsim prijmem 3G a 4G.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, podle mne budou nejlepší modely z řad Apple iPad a Google Nexus.

      1. 1.1.1

        Pavel

        Tak jsem přehodnotil finance… G4 padá a tak mne zajímá váš názor na ASUS Fonepad 7 ME372CG. Skoro mi to připadá jako jediná volba pokud z toho chci i telefonovat a s cenou do 5 000 Kč. Díky za váš názor s pozdravem Pavel

        1. 1.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, ano, potvrzuji vaši volbu. Je to jediný „značkový“ tablet do 5000 Kč na telefonování.

      2. 1.1.2

        Hana Řízková

        Dobrý den, také sháním tablet s dobrým 3G příjmem okolo 4000 Kč, určený do kabelky na cesty – hlavně pro internet a také jako čtečka knih (důležité, pohodlnost a čitelnost textu). Přečetla jsem dost recenzí, ale nemohu se rozhodnout mezi tablety Google Nexus 7 (2012), Lenovo A8-50 a Lenovo IdeaTab S5000 (ten je velmi lehký, ale moc recenzí jsem nenašla). Velmi váhám také nad velikostí obrazovky, zda není vhodnější 8’nebo 7′. Měl by jste nějaké doporučení, i třeba jiné typy než výše uvedené. Předem moc děkuji za radu.

        1. 1.1.2.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, Google Nexus bohužel asi kolem 4000 Kč seženete pouze bez 3G, jinak spíše 6-7000 Kč, zaměřil bych se tedy na Lenova. První uvedené (A8-50) je novější model, je sice těžší, ale to pouze a právě kvůli větší baterii – vydrží tedy déle bez nabíjení + je o trochu výkonnější. Model S5000 je sice starší, nicméně stále dostatečně výkonný + lehčí. Rozhodnutí je tedy na vás. Buď větší výdrž na baterii, nebo o cca 100 gramů v kabelce méně. PS: 7 palců je dle mého názoru do kabelky více než dost.

  2. 2

    Jirka

    Dobrý den, hledám vhodný tablet pro celou rodinu. Jedná se mi především o brouzdání po internetu, přehrávání filmů na Youtube, příp. hraní her a sledování stažených filmů na cestách. Uvažuji o Asus MemoPad 7 za 3000 Kč, Lenovo IdeaTab A7 za 3500 Kč a též uvažuji ještě o Google Nexus 7 2012 za 3700 Kč. Nejnovější je Lenovo, ale informací o něm je jako šafránu a tak nevím, co vybrat. Jak byste volil vy? Pořád ten Asus? Děkuji za odpověď.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablety jsou to všechno velmi dobré, nicméně pokud máte rozpočet 4000 Kč, tak bych šel určitě do Google Nexus 7 (2012) v 32GB verzi, který se dá sehnat za krásných 3990 Kč. Pokud by pro vás však 32 GB bylo málo, šel bych do levnější novinky od Aceru – Acer Iconia Tab B1 NT.L4DEE.002. Tento tablet totiž disponuje slotem pro paměťové karty (oproti Nexusu).

  3. 3

    Vojta Michalek

    Dobrý den chtěl by se zeptat jaký tablet byste mi doporučil do 10 000 Kč. Zkoušel jsem najít a zaujal mě Lenovo Yoga 10 59-411057. Mohl byste mi říct jak je na tom. Popřípadně něco jiného do teto cenové kategorie. Předem děkuji.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. článek o nejlepším tabletu do 10 000 Kč, tj. mým číslem 1 by byl stále Samsung Google Nexus 10 32GB. Každopádně vámi uváděný tablet je také velmi slušný a uživatelé si ho právě díky jeho zajímavému designu a stojánku často pochvalují.

  4. 4

    Rosťa

    Dobrý den. Potřeboval bych nějaké „požduchnutí“ ve výběru. Vlastním notebook Lenovo ThinkPad T61. Jsem s ním spokojen. Nicméně je dost těžký na časté přenášení, tak přemýšlím co dál. Momentálně se mi jeví jako nejlepší varianta zakoupení tabletu s klávesnicí a WindowsAsus T100TA-DK003H. Pro přednášky nemusím tisknout papíry a můžu používat tablet. Na pracovní porady a setkání mohu nechat notebook v kanclu a vzít si toto mobilní a lehčí zařízení sebou a využít klávesnici. Rovněž synchronizace s Windows je pro mne IT laika asi jednodušší. Můžete poradit? Cena do 12000,- možná i více. Děkuji

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý ten, ano, pokud přístroj budete používat více méně pouze na kancelářskou práci, tak je tento Asus dobrým řešením. Je však třeba počítat s tím, že se jedná opravdu spíše o tablet, nežli notebook. Pokud byste chtěl něco blíže notebooku, tak se nabízí např. Lenovo IdeaPad Yoga 11 59-411607.

  5. 5

    Petr

    Dobrý den, chceme dát dceři za vysvědčení 10 palcový tablet. Ale bohužel se v nabídce vůbec nevyznám. Ve článku nejlepší tablet do 3500 Kč jste doporučoval 3Q q-pad LC1016C, ale ten už není k sehnání. Můžete mi poradit? Cena cca 3000,- Předem děkuji. Petr

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud byste opravdu raději 10palcový s cenou okolo 3000 Kč, tak se mi jako nejlepší volba jeví model 3Q q-pad RC1025F. Osobně bych si však možná raději trochu připlatil a koupil sice menší, ale určitě kvalitnější tablet Asus MemoPad ME180A, který by se vaší dceři určitě líbil např. v růžové či bílé barvě.

      1. 5.1.1

        Petr

        Petře děkuji za doporučení. Koupili jsme Asus MemoPad ME180A v bílé barvě. Maká dobře a dcera je z něho nadšená… a 8 palců bohatě stačí. Ještě jednou děkuji. Petr

  6. 6

    Roman

    Dobrý den, prosím o radu, hledám 10″ tablet, slušnou výdrž na baterii, kvalitnější displej, pokud možno slot na paměťovku, nebo alespoň větší paměť. Cenu bych viděl orientačně kolem 6000. Kdyby uměl fotit alespoň 3 M, tak bych se nezlobil, ale není podmínkou. Využití na internet, prohlížení fotek, občas film a hudba, občasné psaní poznámek. Připojení stačí wifi a bluetooth. Rozhodně nebudu hrát žádné hry. V tabletech se nevyznám, jen bych asi spíše raději nějaký značkovější. Předem děkuji za radu.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, do 6000 Kč se mi jako nejlepší jeví tablet Acer Iconia Tab A700 HT.HA0EE.001, který potěší Full HD displejem. Bohužel je to ale starý model, který se již jen doprodává, tudíž jeho podpora ze strany výrobce bude pravděpodobně brzy končit. Doporučil bych vám tedy spíše Asus MemoPad ME102A – velmi slušný kousek z loňského roku, který je aktuálně k sehnání okolo 5000 Kč.

      1. 6.1.1

        Roman

        Dobrý den, velmi děkuji za radu. Nakonec si říkám, jestli ještě pár korun nepřihodit a nevzít Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ (59411057) za 8000 Kč. Přiznám se, že mě láká displej, možnost držení za výstupek s akumulátorem, výdrž baterie a ač to asi vypadá úsměvně, zabudovaný stojánek. Jen nevím, zda věřit té značce. Jaký je Váš názor? Děkuji. Roman

        1. 6.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, Lenova se v případě tabletů nebojte, především tato řada Yoga Tabletů se jim velice povedla, tj. ano, proč ne právě tento model.

  7. 7

    Michal

    Dobrý den rad bych se chtěl zeptat na dobrý tablet na kterým bych mohl sledovat filmy v dobré kvalitě bez viditelných pixelů aby měl 3G a slot na paměťovou kartu. Co se týká ceny do 6000,- děkuji za odpověď

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, myslím, že by se vám mohl velmi líbit Lenovo Yoga 8 59-388066, který nejen splňuje vaše požadavky, ale má i velmi vysokou výdrž na baterii.

  8. 8

    Anna

    Dobrý den, hledám vhodný tablet, potřebuji jej hlavně k prostudovávání odborných textů, případně vkládání vlastních poznámek. Zajímá mě i práce s dotykovým perem. Na čtení knih mám čtečku, ale potřebuji něco svižnějšího, s možností mít dvě okna vedle sebe. Čím více vybírám, tím více jsem bezradnější. Osmipalcový je akorát do ruky, je praktičtější na přenášení, desetipalcový je obrovský, těžký, ale také již dávám přednost větším písmenům. Rovněž cena mě děsí. Už jsem ji zvýšila na 7000 Kč. Asi to nebude stačit. A co operační systém? Znám jen android. Nebráním se jinému. Pokud bych měla být skromná, takže s levnou variantou – přenést si do tabletu text z počítače a prohlížet si jej svižně. Hry nepotřebuji.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám již výše zmiňovaný tablet Lenovo Yoga 8 59-388066. Velikostně tak akorát, praktický tvar a především vysoká výdrž na baterii.

  9. 9

    Adam

    Dobrý den chtěl bych poradit. Sháním 10,1″ tablet do 6000 Kč a líbí se mi např. Samsung Galaxy Tab GT-P5210ZWAXEZ. Uvažoval jsem i o Asus MemoPad ME102A-1B017A, ale v obchodě s elektronikou mi poradili, že Asus má špatnou kvalitu displeje a nemá tak pěkné barvy jako Samsung a přitom Samsung zvládá s dvoujádrovým procesorem to co Asus s čtyřjádrem. Proto Prosím o radu jaký 10,1″ tablet do 6000 Kč je nejlepší a nejkvalitnější. Předem dík za odpověď.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, svými parametry jsou si tyto tablety v podstatě rovny, tj. ano, jak píšete, Samsung má určitě lepší displej, na druhou stranu je ale také výrazně dražší. Kdybych tedy nehleděl na cenu, šel bych do Samsungu, ale jinak Asus.

  10. 10

    Lenka

    Dobrý den, prosím o radu ohledně výběru tabletu pro mojí devítiletou dceru. Na běžné potřeby, internet, přehrávání filmů, hudby, fotek, čtení. 7 až 8 palcový by byl dostačující, se slušnou vydrží baterie a cenou do 2500 Kč, pokud je to vůbec možné. Předem děkuji za radu.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, je to možné. Volte buď ten ve článku uvedený, nebo o trochu dražší (ale také lepší) Lenovo IdeaTab A7 59-410285.

  11. 11

    Vašek

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš názor na tablet od výrobce Xiaomi Mi Pad. Vyplatí se objednávat? V ČR jde koupit za cca 8500,-, z Číny se dá objednat za cca 6000,-Kč. Díky za odpověď.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, kdybych měl využití pro tablet, určitě bych si pořídil právě tento. V poměru cena/výkon neporazitelný a velmi kvalitně zpracovaný tablet. Koupil bych ho ale samozřejmě z Číny, u nás je opravdu šíleně předražený (a přitom se nejedná o oficiální českou distribuci, ale také dovoz).

  12. 12

    Iva

    Dobrý den, mohu se zeptat na Vaše doporučení – tablet velikosti 8, primárně určeno na čtení knih, surfování po Internetu (nutno 3G), filmy, hraní her ne. Zaujalo mne Lenovo Yoga 8 59-388066, ale není tam malá operační paměť 1GB a malá paměť 16GB? Nebo raději tento? Lenovo MiiX 59-411764? Je za tu cenu o tolik kvalitnější? Děkuji za odpověď

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše použití jednoznačně první zmíněný – systém Android (který je výrazně méně náročný na hardwarové požadavky) a vysoká výdrž na baterii. Co se týče pamětí, tak 1 GB operační pro vaše použití stačí, 16 GB uživatelské není moc, ale lze ji snadno rozšířit paměťovou kartou až o dalších 32 GB, což je více než dost. :-)

  13. 13

    Anna

    Dobrý den, jsem studentka a potřebovala bych tablet s windows 8 do 7000, využívala bych ho hlavně do školy, stahování a čtení prezentací, občas vytváření nějakého dokumentu. Dívala jsem se už na nějaké tablety v obchodě, ale je jich moc a těžko se mi vybírá, když tomu nerozumím. Chtěla bych, aby byl opravdu výkonný, vydržel mi dlouho na nabití, aspoň 8h. a asi ten větší (10), protože bych ho používala jako druhý počítač,když budu mimo domov. Děkuji

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel v rámci tohoto rozpočtu a s danými parametry moc na výběr není. V podstatě to jediné, co by přicházelo v úvahu, je Prestigio MultiPad Visconte PMP810EWH.

      1. 13.1.1

        Anna

        Děkuji za odpověď, ještě bych se chtěla zeptat, jaký máte názor na ipady? Byla jsem se včera podívat na tablety a pán mi poradil, že bych si mohla pořídit místo windows tabletu,který v 10 do 7000 seženu jen obtížně, ipad. Prý bych se cenově vlezla a dokumenty bych si mohla synchronizovat se svým pc doma s operačním systémem windows přes skydrive a navíc ipady jsou minimálně poruchové, velmi rychlé, lehké a mají perfektní obraz.

        1. 13.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, ano, 8 palcový Apple iPad Mini je rozhodně lepší řešení, než nejlevnější tablet s Windows, pokud tedy na Windows netrváte. Na druhou stranu to už bych si možná raději 1000 Kč připlatil a pořídil rovnou výrazně výkonnější a modernější Android tablet, např. 10palcový Lenovo Yoga 10 59-411057 či 8palcovou luxusní novinku Xiaomi Mi Pad 16GB.

  14. 14

    Mirka Peknušová

    Dobrý deň chcela by som kúpiť tablet syn chce Lenovo Yoga má 8 rokov chce to na hranie. Má vybrate Lenovo Yoga 10 59-388005, 59-388203, 59-411057 neviem ktorý vybrať chce k tomu aj klávesnicu. Alebo by ste mi odporúčal niečo lepšie ďakujem Mirka

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, první zmíněný je „základní“ verze a není vůbec špatný, druhý má navíc možnost internetu přes 3G, což mi přijde pro syna jako zbytečnost, a poslední uvedený nemá 3G, ale má Full HD displej, což je za těch pár korun navíc určitě super koupě a osobně bych volil tento model. Nicméně pokud vašemu synovi „hračky“ moc nevydrží, raději bych koupil ten základní model a oněch pár korun ušetřil. :-)

      1. 14.1.1

        Mirka Peknušová

        Dobrý deň, ďakujem za radu objednala som podľa Vášho výberu aj keď nema 3G, teraz už len čakáme čo príde. ďakujem za radu a prajem pekný deň

  15. 15

    Ivan Babáček

    Prosím o radu, jaký je prosím vás rozdíl v označení model Asus MemoPad HD 7 ME173X-1B013A nebo 1B078A nebo 1A083A nebo 1A014A, apod. nějak se v tom nevyznám. Děkuji

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tuším že pouze v barvách.

  16. 16

    Alexandra Tomanová

    Dobrý den, můžete mi prosím pomoct s výběrem tabletů pro 9tiletá dvojčata. Kluci chtějí každý svůj s cenou 3.000 – 3.500 Kč. Jde nám pouze o brouzdání na netu, hry, sledování filmů, poslouchání hudby, s dobrou pamětí a výdrží baterky, a taky pokud možno s jednoduchým ovládáním. Zaujaly mne tablety ASUS MeMO Pad, ovšem na netu je X čísel např. ME173X-1F066A. Osobně v tom nevidím rozdíl :-) moc děkuji za pomoc, A.T.

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tablet je to dobrý a jednotlivé modely se liší více méně jen barvou, viz. předcházející komentář. Nicméně kolem 3000 Kč bych aktuálně pořídil spíše modernější a výkonnější tablet Acer Iconia Tab B1 NT.L4DEE.002.

      1. 16.1.1

        Alex

        Dobrý den, děkuji vám za pomoc. Mám prosím ještě jeden dotaz. V čem zásadně se liší vámi doporučovaný Acer Iconia Tab NT.L4DEE.002 a Acer Iconia Tab A1 NT.L3WEE.004, děkuji za info A.T.

        1. 16.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, zásadně v ničem, jen ten druhý uvedený má větší displej (8 palců), ale menší rozlišení a je dražší.

  17. 17

    Alex

    Dobrý den, můžete mi prosím napsat váš názor na tablety iGET Cool N10C, a Gogen TA 10200 DUAL? Děkuji A.T.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, osobně bych si tablety od těchto značek nekoupil – nejedná se o nic extra kvalitního.

  18. 18

    Hana

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor na tablet Alcatel One Touch Pop 8, máme do něj jít, nebo se spíše vyplatí raději jiné, resp. „značkové“ tablety? Předem děkuji!

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s cenovkou kolem 3000 Kč je to parametrově velmi slušný tablet. Nicméně Alcatel s tablety na českém trhu začal teprve tento rok, takže jak do bude se softwarovou podporou jeho produktů v této oblasti si zatím netroufám ani odhadnout.

  19. 19

    Romana

    Dobrý den, chci koupit tablet s 3G modemem (pro příjem internetu, nikoliv telefonování), s dobrou výdrží baterie, dostatečně rychlý a spolehlivý, s velikostí cca 8″, ale netrvám na žádné renomované značce (pokud je splnitelné, pokud chci, aby byly splněny výše uvedené požadavky:-)). Používat ho chci na prohlížení internetu, na nějaké hry (ale nemusí to být ty nejnáročnější), případně čtení knih, časopisů. Váhám nad velikostí interní paměti, zda 16GB stačí či raději 32GB (jestli mám správné informace, tak např. z Google play lze stahovat pouze do interní paměti, nikoliv na SD apod. karty). Dívala jsem se např. na Prestigio MultiPad PMP7079E, či Lenovo IdeaTab A8-50 3G, ale i další. Četla jsem recenze, ale většinou se najdou jak kladné, tak záporné, takže nevím, jak se zorientovat a co vybrat, abych nebyla pak nespokojená. Měla jsem představu cca 5000,- Kč, ale pokud by byl nějaký tablet třeba o 1500,- Kč dražší a přitom výrazně lepší, připlatila bych si. Děkuji předem za radu.

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z výše uvedených bych raději volil Lenovo, jelikož má vyšší rozlišení displeje a větší výdrž baterie, byť je o trochu dražší. Každopádně pokud jste ochotna si ještě trochu připlatit, tak bych vám určitě doporučil pořídit si již několikrát výše zmiňovaný tablet Lenovo Yoga 8 59-388066. Ten ještě o úroveň výše, především co se týče zpracování a výdrže baterie.

  20. 20

    Tereza H.

    Dobry den, shanim 10′ tablet na sledovani filmu, brouzdani po internetu, hrani her apod… moc se v tabletech neorientuji a tak bych uvitala nejake tipy nejlepe do 7000. Predem dekuji za Vasi odpoved

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych tablet Lenovo Yoga 10 59-388005 – hezký design i zpracování a extrémní výdrž na baterii. Jako zajímavou alternativu bych potom zvažoval „klasický“ a kvalitní Asus MemoPad ME102A-1F016A.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz