O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

91 komentářů

  1. 1

    Mareček

    Jen tak pro zajímavost. Jaký notebook bez OS byste doporučil do 15 000? Nebo se za ty peníze dá sehnat sehnat něco lepšího s OS než bez? Zajímá mě jak OS navyšuje cenu notebooku. Díky za odpověď.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      I přes navýšení rozpočtu bych pravděpodobně doporučil ve článku první zmíněný. Pokud byste raději něco kvalitněji zpracovaného, nabízí se např. „firemní“ notebook Lenovo ThinkPad Edge E545 20B2000MMC. Parametrově je na tom však bohužel hůře. Notebooky si vyplácí kupovat spíše s OS, cenově to vychází většinou o pár stovek lépe, než jej poté dokupovat.

    2. 1.2

      Tom

      Dobrý den mám dotaz, sháním notebook k domácímu použití v částce cca 15-20K. rozlišení: 1920×1080, HDD: 1 TB (pokud by šlo aby byly dva jeden SSD a druhý HDD bylo by to výhodou), dedikovaná grafická karta (když už se to kupuje, pokud možno v dané relaci nejlepší). Zajímavý byl Acer Aspire V5-573G, ale ten se očividně už neprodává a nevím zda je nějaký jeho nástupce? Zatím jsem někde u Lenovo IdeaPad Z50 59-432384, ale nejsem si jist zda je tohle to nejlepší řešení? Existuje nějaká další varianta? OS: pokud možno WIN 7 (očividně to je docela problém), děkuji

      1. 1.2.1

        Petr Mlejnek

        Dobrý den, o nástupci onoho Aceru bohužel nevím, ale to Lenovo je za ty peníze opravdu dobrá volba, resp. o lepší nevím. Pokud si tedy počkáte, až bude dostupné. :-)

  2. 2

    Robert

    Dobrý den, vybírám notebook cca do 9000,- (méně je lépe) a zaujali mě tyto dva modely: Acer Extensa 2510 Black a Lenovo IdeaPad B590. Prosím o radu, který byste volil vy z těchto modelů, případně jestli mi doporučíte něco lepší v dané cenové relaci. Hledám nějaký použitelný ntb za rozumné peníze. Vážím si toho co děláte a předem děkuji za odpověd.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z uvedených modelů určitě lepší to Lenovo. Jen nemá bohužel v ceně operační systém. Pokud opravdu tlačíte vyloženě na cenu, tak věřím, že pro běžné používání by pro vás mohl být dostačující např. notebook HP 250 G3.

  3. 3

    Pavla

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak je na tom co se funkcí týče o proti výše zmíněným Lenovo G505 59-411494.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, špatný notebook to není, ale v porovnání s výše uvedenými je to starší a výkonnostně horší model.

  4. 4

    David

    Zdravím Vás, předem Vám chci poděkovat za velice přínosné články a rady. Chtěl bych koupit pro děti herní notebook asi tak do 17000 Kč. Mohl byste mi v současné době nějaký takový doporučit? Ještě bych měl malou otázku, jestli je lepší a rychlejší mít pevný disk 7200ot/s nebo 5400ot/s +SSD. Velice Vám děkuji za odpověď.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nejlepší je mít celý SSD. :-) Ale jinak hybridní disky jsou také fajn. Obecně však nelze říci, že hybridní disk je lepší, než disk klasický s 7200 otáčkami. Jak na co. Hybridní bude rychlejší při startu systému a práci v něm, klasický při kopírování souborů… Co se týče doporučení, tak bych volil model Lenovo IdeaPad Z50-70 Black. Slušně výkonný a za rozumné peníze.

  5. 5

    Roman

    Dobrý večer, chtěl bych se zeptat jaký je Váš názor na počítač Acer Aspire E17 NX.MNVEC.001. Děkuji

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud hledáte co nejvýkonnější 17palcový notebook do 18 000 Kč a s MS Windows v ceně, tak je to právě on. :-)

  6. 6

    Filip

    Dobrý den, jde mi především o hraní her a tak jsem se chtěl zeptat, zda se nevyplatí pořídit si Lenovo IdeaPad Z50 59-432382 oproti již zmiňovaným, nebo je ještě nějaká jiná alternativa do 15 000? Předem děkuji za odpověď.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, toto je do 15 000 Kč ta nejlepší volba, resp. na hry nejvýkonnější.

  7. 7

    Veronika

    Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, jaký byste mi doporučil notebook do cenové kategorie 10 000 Kč. Notebook potřebuji ke studiu na VŠ – preferuji úhlopříčku 15,6 palce, větší výdrž baterie (min. 4 hod.), menší hmotnost (nejlépe do 2,3 kg) a jinou barvu než černou a bílou. Notebook hodně používám k surfování na internetu, k občasnému zkouknutí filmu, k psaní seminárek a prací (velmi využívám word, excel a powerpoint), na emaily atd. Hry nehraji téměř žádné, max. nějaké „on-linovky“ (mým cílem není herní notebook). Mým přáním je, aby se notebook „nesekal“ a „nezamrzával“, pokud mám na internetu pootvíráno spousty oken + využívám výše zmíněné programy apod. Děkuji Vám velmi za odpověď a Váš čas.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, to máte celkem hodně požadavků na takovýto rozpočet… nicméně když se to snažím vše nějak zkombinovat, tak mi z toho nejlépe vychází asi HP Pavilion 15-r008 J5B27EA. Pokud byste chtěla větší výdrž baterie a přežijete černou barvu, tak bych ještě přemýšlel o notebooku Lenovo B590 59-422099.

  8. 8

    Tereza

    Dobrý den, hledám notebook, popřípadě ultrabook, který bude lehký, ale spíše větší (ideal 15 palců), svižný, s rychlým startem, matným displejem, slušnou baterií, numerickou klávesnicí (nejlépe s možností podsvícení, ale není podmínkou), vhodný na poslouchání hudby, přehrávání filmů a „kancelář“. Hry nehraji, extra výkon nedocením a na jeho vzhledu mi taky zrovna nezáleží. Cenu bych si představovala v rozmezí 12-16 000. Budu ráda za každý nápad. Děkuji předem.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, řekl bych, že pro vás bude ideální notebook Lenovo IdeaPad Z510 White. Pro vaše použití dostačující a i s podsvícenou klávesnicí…

  9. 9

    Petr

    Dobrý den, prosím Vás mohl by jste napsat článek stejné téma, kde by rozpočet byl kolem 25 – 30 000, tzn herní kategorie 15″ i 17″ děkuji předem za Váš názor a čas který tomuto webu věnujete.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za podnět, rád tento článek napíši, z důvodu předvánočního shonu se k tomu pravděpodobně ale dostanu až v lednu. :-( (AKTUALIZOVÁNO: Viz. Nejlepší herní notebooky do 25 000 Kč)

      1. 9.1.1

        Petr

        Dobrý den, děkuji, to nevadí sleduji tento web pravidelně :-)

  10. 10

    Ondřej Zíma

    Dobrý den Petře, pravidelně si projíždím Vaše stránky a chci poděkovat za výbornou práci, člověk se něco dozví. Čeká mě teď koupě notebooku/ultrabooku a budu vděčný za radu, která bude reflektovat aktuální situaci na trhu. Můj rozpočet je maximálně 17 000 Kč. Požadavky: 14″ matný displej a budu rád, pokud šasi bude alespoň z části kovové. Užívání tradiční, studentské, takže i hry se tam občas najdou. Zatím mám jednoho favorita: ASUS N46VJ-V2G-V3010H Otázka ale je, jestli jsem vybral správně, nebo jestli se za podobnou cenu dá najít mnohem lepší/spolehlivější notebook? Předem díky za čas, který tomu věnujete. Ondřej Zíma

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, já děkuji vám, že stránky pravidelně sledujete. Jinak nevím, kde jste ten notebook vyhrabal :-), ale jestli ho ještě opravdu někde mají, tak ho berte, lepší 14palcový do 17 000 Kč neseženete.

      1. 10.1.1

        Ondřej Zíma

        Dobrý den, díky za odpověď.:) Teď koukám, že jsem přehlédl, že to byl předváděcí notebook, takže pro mě bohužel… Takže snad poslední otázka – napadá Vás nějaká jiná alternativa? Osobně preferuji Asus, Dell, HP, ale rád si nechám poradit i s čímkoli jiným. Díky!

        1. 10.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, jedině DELL Vostro 5470 N-5470-N3-003, popř. o trochu lepší DELL Vostro 5470 N-5470-N3-005, který bych spíše doporučil. Díky slušné grafice se i se hrami celkem dobře popere, jen byste musel přežít lesklý displej. :-)

  11. 11

    Greg

    Dobrý den, potřeboval bych poradit s NB v ceně zhruba okolo 18 000,- kč, nemůžu se rozhodnout ve velikosti 15″ nebo 17″ a v procesoru i5 a i7 haswell. Přibližné požadavky: minimálně procesor i5 nebo jestli vybírat přednostně i7, paměť 8gb +, hdd bohatě mi stačí cca 500gb. Co se týká grafiky úplně přesně se nevyznám v číslování grafik, nevím zda full HD či nikoliv – zda je to vůbec potřeba na běžné použití. Účel použití: řekl bych multimedial film, částečně hry wow, wot apod. nové graficky náročné hry nevyhledávám, váha nerozhoduje nenosím NB daleko, jediné co je + pro verzi 15″ je, že mam na něj brašnu, jde mi spíše asi o kvalitnější provedení, možná něco s dobrým chlazením, menší hlučností. Má předběžná volba Lenovo IdeaPad Z50-70 Black, předem děkuji

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z těch 15palcových se mi asi také nejvíce zamlouvá ten vámi uvedený. Parametry slušné a s Full HD rozlišením na notebooku této velikosti se již dá pracovat. Ze 17palcových bych pravděpodobně volil model Acer Aspire V3-772G Black, který je na tom výkonnostně ještě o něco lépe, než 15palcové Lenovo a pokud budete notebook používat primárně bez externího monitoru, tak bych se takto velkého notebooku rozhodně nebál.

  12. 12

    Jarda

    Dobrý den, mám dva dotazy. 1. Chci koupit nějaký výkonnější ntb (herní), ale nechci moc investovat (taková česká klasika). Takže tak do 14 000 kč – Co by jste doporučil? Známý mi nedoporučuje AMD a je zcela jen pro i5 či i7. 2. Chci koupit nový telefon. Přemýšlel jsem na levným a v celku kvalitním v poměru cena x výkon : a to Lenovo A606 – doporučil byste ho či něco jiného. Děkuji za odpověď a s pozdravem J.H.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, notebook bych vám doporučil Acer Aspire E15 Midnight Black. Máte tam i5, slušně výkonnou grafickou kartu a Windows v ceně. Na hry v podstatě to nejvýkonnější, co se dá nyní sehnat. Co se mobilních telefonů týče, tak zde bych šel v cenové hladině do 4000 Kč raději do modelu Huawei Honor 3C, který je svými parametry výrazně lepší, než zmiňované Lenovo.

  13. 13

    Marek

    Dobrý den, hledám notebook do 20.000,- na běžnou práci, fotky, videa i hry. Co říkáte na Lenovo IdeaPad Z50-70 Black. Nemá sice OS, ale já mám koupený W7. Který ntb se Vám zdá být momentálně nejlepší v poměru výkon-cena. Předem děkuji za odpověď.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, buď ten, nebo Acer Aspire E5-572G NX.MQ0EC.004 s trochu lepším procesorem, větší baterií a Windows 8.1 v ceně.

  14. 14

    Jarda

    Dobrý den, zvažuji koupi doporučeného NTB Lenovo IdeaPad Z50 80EC0052CK. Doma mám 128GB SSD disk, kterým bych chtěl nahradit DVD-R/RW, a na tomto SSD bych chtěl mít OS. Bude to možné? Děkuji

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, teoreticky to určitě jde, prakticky nevím, jestli se již na tyto nové modely notebooků dají sehnat „mechanikové“ rámečky na HDD. Můžete to ale zkusit poptat např. na http://www.lenovoshop.cz/.

  15. 15

    Jiří Zárybnický

    Dobrý den, jaký byste mi, prosím, doporučil notebook (na hry) do 21000 kč. Bez OS a disk nějaký horší, použil bych SSD ze starého.

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Acer Aspire V7-582PG NX.MTCEC.008 je určitě tím nejvýkonnějším, co do 21 000 Kč seženete, jelikož má již grafickou kartu GeForce 850M. Další zajímavou volbou je poté např. Asus N56JN-CN034.

  16. 16

    Vojtěch

    Dobrý den, rád navštěvuji tento web a chtěl bych se Vás zeptat, který notebook by jste doporučil pro sledování filmů, poslouchání hudby, běžné používání doma, sem tam nějaká hra apod. v cenové kategorii okolo 12000,- Předem děkuji za odpověď :-)

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, buď nějaký z těch ve článku uvedených, popř. pokud oželíte Full HD rozlišení a rád byste se dostal s cenou níže, tak je slušný také model Toshiba Satellite C55-A PSCGAE-05401WCZ.

  17. 17

    vratislav

    Dobrý den, hledám notebook na úpravu fotek, práci v RAVu, sledování filmů, práci v Exel a Word, Internet, menší úpravu videa z foťáku. Notebook bude sloužit místo stolního počítače. Uhlopříčka min. 15“. Cena do 10 000 Kč.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše použití byste tedy jistě využil větší rozlišení. S Windowsem v ceně bych volil notebook Acer Aspire S1-711 NX.MS2EC.001, bez OS poté o trochu výkonnější a levnější model Lenovo G700 59-411502.

  18. 18

    Marie

    Dobrý večer potřebuju poradit, sháním notebook do 10000 kč, pro syna, který na tom chce hrát nenáročné hry (minecraft) a onlinovky. Děkuji

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v poměru cena / výkon je asi nejzajímavější notebook Asus X553MA-SX376H za krásných 8000 Kč. Dražší notebook (do 10 000 Kč) nemá cenu kupovat, jelikož by nebyl o moc výkonnější. Pokud byste však byla ochotna jít s cenou na 12 000 Kč, tak lze pořídit již výrazně lepší model Lenovo IdeaPad Z50 80EC004XCK.

  19. 19

    Tomáš Marný

    Dobrý den, hledám notebook na grafiku a hraní. Cenový strop 20 tis. Ideální velikost 14´. Zatím jsem našel Lenovo y50 70 ale nesplňuje požadovanou cenu a proto jsem našel náhradu Dell inspiron 7537. Co si o tomto výběru myslíte popřípadně doporučtě nějáký ntb podobný výše zmíněnému Lenovu. děkuji

    1. 19.1

      Petr

      Dobrý den, řeším podobný problém. Také hledám ntb ale spíše na grafiku a studentské účely (tam patří i hraní her a to spíše těch nových, náročnějších :) ). Max. co mohu invenstovat je + – 20 000. Značka, velikost a vše ostatní vcelku nehraje roli. Zatím jsem našel Acer Aspire V7-582PG Iron Touch a pc jenž je nyní v akci na alza a to: Acer Aspire V15 Nitro Black. Žádnou značku nepreferuji, takže ta není až tak zásadní. Prosím poraďte s výběrem vyhledem k výkon / cena. Děkuji

      1. 19.1.1

        Petr Mlejnek

        Dobrý den, berte určitě ten první zmíněný. Grafická karta je sice starší model, ale lepší než ten nový v druhém uvedeném notebooku. Výkonnější je již jedině notebook Acer Aspire V3-772G NX.M74EC.009, ten je ale 17palcový.

    2. 19.2

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ty Delly jsou 15,6 palcové. Doporučil bych vám Lenovo ThinkPad Edge E440 20C5007GM. Kvalitní provedení, výkonný procesor i slušná grafika, a 14 palců.

  20. 20

    Jakub Kučera

    Dobrý den, doporučil byste mi prosím notebook s úhlopříčkou displeje alespoň 15,6″, rozlišením obrazovky alespoň 1600x900px, s 256 GB SSD, numerickou klávesnicí a Windows 8.1 (Pro) do 20 000,- Kč? Našel jsem notebook HP ENVY 15-u000 G7Y58EA za 20 490,- Kč, ale má zbytečně dotykový displej, místo i5 by stačila i3, operační paměť by také stačila 4GB atd. Možná by se tak našlo něco levnějšího.

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vámi uváděný notebook mi přijde jako zajímavá volba. Levnější s 256GB diskem však určitě nenajdete. Jedině koupit nějaký „klasický“ a disk si v něm poté vyměnit, každopádně cenově by vás to o moc lépe nevyšlo.

  21. 21

    Marie

    Dobrý den a jaký máte názor na Lenovo IdeaPad G500? děkuji

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel nevím, jaký model máte konkrétně na mysli, nicméně obecně řečeno jsou to notebooky pro běžné domácí použití dostatečné.

  22. 22

    Vlado

    Dobrý deň, stále sa nemôžem rozhodnúť, ktorý notebook si mám vybrať. Ide o Lenovo IdeaPad B5400 alebo Lenovo ThinkPad Edge E540 Black 20C60-0HU. Je to tá istá cenová kategória, rozdiel vidím v použitom diskovom poli. Jeden má SSHD, druhý 7200ot HDD. Je medzi tým velký rozdiel? Ďakujem za radu.

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, teoreticky tam není jiný rozdíl, než píšete, prakticky bych ale určitě volil raději ten druhý model, který je z „kvalitnější“ řady ThinkPad.

  23. 23

    Marek

    Dobrý den, rozhoduji se mezi těmito notebooky Lenovo IdeaPad Z50-75 Black, Lenovo IdeaPad Z50-70 Black. Byly by na běžnou práci, ale občas i na hraní her. Můžete mě napsat svůj názor, hlavně co se týká procesoru a grafiky, protože tam se liší. Děkuji.

    1. 23.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z uváděných modelů bych určitě volil ten druhý, jelikož jak procesor, tak grafickou kartu má lepší.

  24. 24

    Ales

    Dobrý den, jaký byste nám doporučil „levnější“ notebook pro dceru ke studiu na VŠ. Hlavně preferujeme velkou výdrž baterie! + menší hmotnost – do 2kg! Uhlopříčka by ani nemusela být 15″ stačila by asi 12-14″, barva NÉ bílá. Notebook bude používat k surfování na internetu a na e-maily atd. (Windows media player + fotky) Hlavně pak k psaní seminárek (velmi využívá word, excel a powerpoint). Hry nehraje! Aby byl spolehlivý a „nesekal“ se a „nezamrzával“, pokud je na internetu pootvíráno více oken + k využívání výše zmíněných programů apod. Dříve jsme měli HP ProBook 6545b, který ale stejně vydržel pouze 4 roky!? A asi ani nebyl plně využitý (např. větším rozliš. displeje). Proto asi nemá cenu do toho vrážet nějáké větší peníze. Takže chceme „obyčejný – co nejlevnější“ notebook, který bude (bez problémů) fungovat zase asi těch 5 let. Prosíme o variantu s úhlopříčkou cca. 12″ a druhou variantu s úhlopříčkou 14-15″. Děkujeme Vám velmi za odpověď a Váš čas.

    1. 24.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro toto použití by to tedy pravděpodobně chtělo nějaký ultrabook. Jako první mne napadá model Lenovo IdeaPad Flex 2 14 Black, který by měl být dostačující, má slušnou výdrž na baterii a je za rozumnou cenu. Pokud byste trvali na menších rozměrech, nabízí se podobný 12palcový model Lenovo IdeaPad Yoga 2 11 Silver. Na závěr se poté dá ještě přemýšlet o lepší kousku v podobně ultrabooku Lenovo IdeaPad U330 Touch Orange, který má udávanou výdrž na baterii až 10 hodin.

  25. 25

    Honza

    Dobrý den chci si koupit notebook do 10000 kč jen tak pro zábavu na zahradě když není práce, doma mám PC. Je dotykový displej poruchový? Jaký by jste mi doporučil. Děkuji za odpověď. Honza

    1. 25.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše použití si myslím, že by vám mohl stačit buď 13palcový Acer Aspire S1-311 NX.MRTEC.003 nebo 14palcový Acer Aspire E14 NX.MRUEC.002. Pokud byste raději něco kvalitnějšího a většího, nabízí se poté klasický 15,6palcový Fujitsu Lifebook A512 VFY:A5120M72A2CZ. Osobně si ale myslím, že by pro vás byl spíše ideální nějaký tablet. Viz. např. nejlepší tablety do 5000 Kč. Co se týče dotykových displejů u notebooků, tak nijak extra poruchové nejsou, spíše uživatelská přívětivost Windows 8 není ideální.

  26. 26

    Pavel

    Dobrý den, prosím o radu, z jakých tabletů byste vybíral. Sháním tablet na „kancelářskou práci“ – manažerské věci, synchro s google kalendářem, realitní věci, OS Android, cca 10 palců, cena cca 10.000,- Děkuji. PN.

    1. 26.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jednoznačně bych šel do tabletu Lenovo Yoga 10 59-411057 (nebo jeho verze s 3G: Lenovo Yoga 10 59-411687) – praktické provedení a extrémní výdrž baterie.

      1. 26.1.1

        Pavel

        Dobrý den, je prosím Vás rozdíl oproti tomuto tabletu: Lenovo Yoga 10 59-412193 pouze v barvě, nebo i ve výbavě? Děkuji.

        1. 26.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, jen barva… jsou dostupné dvě – stříbrná a zlatá.

  27. 27

    Jakub

    Dobrý den,chci koupit nějaký notebook do 15000 a to vyloženě na hraní her. Můžete poradit. Jinak fakt už nevím na všechno tolik recenzí a názorů, že se v tom úplně ztrácím děkuji.

    1. 27.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, rozhodoval bych se mezi vyloženě nejvýkonnějším do 15 000 Kč, notebookem Acer Aspire E15 NX.MQ0EC.001 a modelem Asus X555LN-XO003H, který má sice méně výkonný procesor, ale o to lépe je zpracovaný.

  28. 28

    Martin

    Dobrý den, mohl byste mi prosím poradit nějaký notebook okolo 15000 na práci v grafických editorech jako Adobe Photoshop a pod? Děkuji za odpověď, Martin

    1. 28.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám ten ve článku uvedený jako první. Full HD rozlišení 8 GB operační paměti a slušné 4 jádro určitě využijete.

  29. 29

    hana

    Dobrý den, potřebovala bych poradit při výběru prac. notebooku do 13 tis. Využití je běžné kance. práce, internet, zvuk. záznam, video. Přála bych si, aby byl notebook tichý, svižný, měl numer. klávesnici a netrpěl občasným převozem. Preferuji značky, které dávají i pro firmy záruku 24 měs. (acer). Děkuji

    1. 29.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych kvalitní „firemní“ notebook Lenovo E540 20C600HUMC. Pokud byste trvala na Aceru, tak model Acer TravelMate P253-M NX.V7VEC.021. Každopádně co se té záruky týče, tak tuším že to si určuje prodejce, nikoli výrobce.

  30. 30

    Pavla

    Dobrý den, mám dotaz přemýšlím jestli koupit herní notebook a nebo jenom nějaký s lepší grafikou ty herní mi přídou předražené a mě zas o tak velkou grafiku nejde jen abych na něm alespoň něco rozjela, proto bych se chtěla zeptat jestli zrovna Lenovo IdeaPad Z50 80EC0050CK tento není tím vhodným cena musí být do 15 000 kč za každý lepší tip budu velice ráda (vůbec se v notebookách nevyznám proto se obracím na vás předem děkuji :)

    1. 30.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám spíše také ve článku uvedený Lenovo IdeaPad Z50 59-432383, který má výkonnější grafickou kartu, která rozjede i nejnovější hry, byť na snížené detaily.

  31. 31

    Zdeněk

    Dobrý den. Prosím o porovnání notebooků Lenovo IdeaPad Z50-75 a Z50-70 v cenové relaci za cca 11000 Kč bez operačního systému (OS) – kromě rozdílu v OS – zejména mi jde kromě běžného MS OFFICE i „lehké“ renderování videa v max rozlišení 1280 x 720 tj. doporučení, který notebook je na toto lepší (zejména mi jde o porovnání procesoru a grafické karty: Z50-75: Proccesor: AMD FX7500 2,1 GHz, grafická karta: AMD Radeon R7 M260 – 2048 MB. Z50-70: Proccesor: INTEL Core i3 Haswell – 4010U – 1,7 GHz, grafická karta: AMD Radeon R5 M230 – 2048 MB. Operační paměť: u obou notebooků shodná: DDR 3, 4 GB, 1600 MHz). Případně můžete mi doporučit jiný v podobné cenové relaci (resp. do cca 13000 Kč – bez OS) od HP nebo DELL? PS: Porovnání stolních počítačů a notebooků (počet snímků za sekundu) jsem kromě Vašich odpovědí nikde jinde na internetu nenašel. Děkuji. Fakt super. S pozdravem, Zdeněk.

    1. 31.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro úpravu videa je nejdůležitější procesor (a operační paměť), z tohoto důvodu bych tedy volil první uvedený notebook s fyzickým 4jádrem od AMD, kterým na tom bude lépe, než ono 2jádro od Intelu… samozřejmě za předpokladu, že vámi používaný software podporuje vícejádrové procesory. Od Dellu mne nenapadá nic, od HP jedině model HP ProBook 450 E9Y51EA.

  32. 32

    major12

    Dobrý den, můžete mi, prosím, doporučit solidní notebook pro běžného uživatele (ne hry) v cenové relaci 7500 – 9000 kč. Např. HP 250 K3W99EA, Lenovo B590 59-422099, nebo mi doporučíte nějaký jiný? Za odpověď děkuji a přeji úspěchy v novém roce. Luboš M.

    1. 32.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, takže 4 GB operační paměti, Windows 8 v ceně a co nejvýkonnější procesor… rozhodoval bych se mezi vámi uvedeným Lenovem a notebookem Asus X553MA-SX376H. Oba slušné modely za rozumné peníze, Lenovo je trochu těžší, ale má pro změnu větší výdrž na baterii.

  33. 33

    levandule

    Dobrý den, prosím o radu. Chci si koupit ntb do 13500,- a uvažuji nad Lenovo E540 20C600HUMC a nebo Lenovo B5400 59-399298, co by jste mi doporučil? Děkuji

    1. 33.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám spíše první zmíněný z „firemní“ modelové řady ThinkPad, která slibuje kvalitnější zpracování.

  34. 34

    Bruno

    Zdravím, vybral jsem si tento NTB: Asus X751LK-T4008H. Přijde mi jako rozumný kompromis cena – výkon, díky procesoru a kartě. Ale obecně se ASUS notebooky neprodávají tolik jako např Acery? HP nebo Lenova, tak jsem nenašel dostatek recenzí. Má tento NTB nějaké výrazné nedostatky, které jako amatér mohu přehlédnout? Díky

    1. 34.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, máte pravdu, za ty peníze je to bezkonkurenčně nejlepší 17palcový notebook do 20 000 Kč. Rozhodně bych se ho nebál. Recenze na něj však zatím žádné nejsou, jelikož tento model není momentálně dostupný, snad ale brzy bude.

      1. 34.1.1

        Bruno

        Díky, nehledal jsem dogmaticky 17 palec, ale spíš i7, 8GB RAM, a alespoň GTX 850. Hledal jsem v 15,6, ale pak jsem našel tento s lepšími parametry než srovnatelné patnáctky a za dobrou cenu. Původně jsem chtěl ACER V15 s GTX860, ale ten je bez mechaniky, kterou chci a externí jsou zase peníze navíc. Chci aby notebook sloužil alespoň 5 let jako ten současný bez postupného zpomalování – asi by pomohla přeinstalace systému, ale chci si udělat radost. Věřím, že Asus je dobrá značka – zajímalo by měl jak je to se šasi – kvalita zpracování.

        1. 34.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Ze své zkušenosti mohu říci Asus před Acerem, ale je to samozřejmě různé u různých modelových řad.

  35. 35

    Jana

    Dobrý den Pane Mlejnku, chtěla bych se zeptat jaký notebook by jste mi doporučil. Jsem bězná uživatelka, internet, filmy, jednoduché hry, poslouchání hudby, věci do školy a práce. Chtěla bych aby co nejméně topil (ráda se s tím válím :D) Cenový limit mám stanovený okolo 10.000-12.000 tisíc. Dosud již 5 let pužívám notebook SONY VAIO takže musím uznat, že je to takový můj miláček a sony bych se určitě nebránila. Ale jsem otevřená možnostem. Děkuji

    1. 35.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, myslím, že by pro vás byl ideální Asus X550LAV-XX798H. Hezký, se sdílenou grafickou kartou a moderním procesorem (minimální hřání), za rozumné peníze. Na válení akorát. :-)

  36. 36

    Michal

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat co si myslíte o notebooku Lenovo G50 80E300PYCK, popřípadě jaký byste mi v podobné cenové hladině doporučil? Děkuji

    1. 36.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za ty peníze slušný notebook. Jako jediná zajímavá alternativa mne napadá Fujitsu Lifebook A512 VFY:A5120M72A2CZ, který má lepší procesor a matný displej, na druhou stranu ale zase postrádá hybridní disk. Tak jako tak bych se rozhodoval mezi těmito dvěma.

  37. 37

    Jiří

    Dobrý den. Sháním notebook do cenové relace max 15 000 mělo by se jednat v podstatě o úsporný výpočetně středně výkoný stroj na grafiku nekladu důraz s architekturou Haswell TDP 15W. Využití internet, hudba, běžná práce, žádné 3D editory ani hry. Jediná podmínka je panel IPS. Bohužel v téhle cenové relaci sou myslím dva notebooky s IPS a jedním z nich je Toshiba Satellite L50-B PSKT4E-01J00XCZ. Co si o tomhle konkrétním modelu myslíte popřípadě zkuste mi doporučit v cenové relaci 15 000 jiný. Děkuji

    1. 37.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, myslím, že k vzhledem k vaší podmínce na IPS je tento notebook jediná rozumná volba. Zajímavou alternativou by mohla být jedině novinka Acer Aspire V7-582PG NX.MBTEC.008, ta však na tom není výkonnostně o moc lépe, ale cenově je výš – v poměru cena/výkon bych šel tedy určitě do té Toshiby.

  38. 38

    Honza

    Dobrý večer, rád bych znal Váš názor. Sháním 17-ti palcový notebook, který bych měl jak na kancelářskou práci, tak i na sledování filmů a hraní méně náročných her. Peněžní limit mám kolem 13 000 Kč. Známý mi doporučil Asus X75VB-TY007H. Je to dobrá volba nebo by jste zvolil jiný typ a případně si radši i něco připlatil? Děkuji.

    1. 38.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, známý vám doporučil dobře, resp. lépe bych nevybral. Pro vaše použití ideální – dostatečný výkon za rozumné peníze.

  39. 39

    Tomáš

    Dobrý večer Petře, potřebuji 17-ti palcový notebook, zaměřený na hraní her, běžné domácí užívání, nějaké ty úpravy fotek, word atd. Rozlišení 1600 x 900 (pokud bude vyšší jedině dobře:-)), zřejmě slušnou grafiku, solidní procesor. Pokud možno s OS a kdyby byla podsvícená klávesnice jedině dobře:-) třeba i matný displej :-). Preferuji značky Asus, Lenovo a HP ale nebráním se jiným alternativám, klidně si od Vás nechám poradit více možností. To vše do ceny 18 000 Kč. Zatím mne zaujal Asus X751LN-TY066H ale u tohoto produktu mě malinko odrazuje menší otáčky pevného disku (5400ot/ min). Moc děkuji za pomoc při výběru

    1. 39.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Asus X751LN-TY009H – stejná série, jen dvojnásobná operační paměť a 7200otáčkový disk. :-)

  40. 40

    František

    Dobrý den, rád bych si koupil nějaký mininotebook, hledám nejlepší poměr cena/výkon. Už jsem trochu hledal a zatím mi do oka padl tento Lenovo IdeaPad Flex 10 59-411457 a tento Asus X200MA-KX335H. Co na ně říkáte? Máte nějaký lepší návrh v této cenové kategorii +- nějaká ta tisícovka? Děkuji za radu.

    1. 40.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v poměru cena/výkon je na tom určitě lépe to Lenovo, resp. je to notebook sice o trochu horší, nicméně cena je také nižší. Osobně bych však pravděpodobně volil raději Asus, neboť v případě takto levného notebooku bude ten bez dotykové obrazovky rozhodně méně problematický. Jiná varianta mne nenapadá, jedině ještě onen Asus v černé barvě – Asus X200MA-KX321H.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz