O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

8 komentářů

  1. 1

    Lukáš

    Dobrý den, rád bych si koupil nový notebook pro obyčejného uživatele (internet, prohlížení fotek, hudba, filmy, žádné náročné hry), cenově do 10000 Kč. Rád bych, aby byl co nejrychlejší a tichý, s číselnou klávesnicí a CD mechanikou. Nějak se v tom nevyznám, ale jak projíždím internet, tak mě zaujaly tyto dva: Toshiba Satellite C55D-A PSCH2E-014017CZ a Lenovo G50 80E300PYCK. Mohli byste mi prosím poradit, který z nich je lepší nebo doporučit ještě nějaký jiný? Děkuji.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych určitě to Lenovo, které je na tom výkonnostně lépe. Pokud by vás zajímala alternativa s komponentami od Intelu, tak se nabízí Fujitsu Lifebook A512 VFY:A5120M72A2CZ, který by na tom měl být trochu lépe co se týče výdrže na baterii.

      1. 1.1.1

        Lukáš

        Děkuji za odpověď. Ještě bych se chtěl zeptat, jaký je rozdíl v rychlosti například oproti Lenovo B590 59-374009 a Lenovo G50 80G000K8CK. Jestli by nestačil třeba ten za 8000 Kč? Když se dívám na srovnání, tak tam je rozdíl akorát ve velikosti paměti (1TB by byl určitě fajn, ale pro mé potřeby by stačilo i těch 500 GB) a v procesoru – je velký rozdíl 2 GHz vs. 1,83 GHz? Jinak mi připadá, že to je prakticky totožný notebook, tak jestli se vyplatí si ty 2000 Kč připlatit?

        1. 1.1.1.1

          Petr Mlejnek

          První uvedený je na úrovni toho Fujitsu, tj. určitě také dobrá (a dokonce levnější) volba. Druhů uvedený má již výrazně slabší procesor. Nejde jen o jeho frekvenci a počet jader, ale také o technologii výroby, ten bych tedy již nedoporučil a raději si těch 1000 Kč připlatil za výrazně výkonnější model.

  2. 2

    Pekloslav

    Dobrý den. Hledám tablet do šesti tisíc pro běžné použití (brouzdání po internetu, hraní nenáročných her, koukání na videa, psaní poznámek, aplikace pro cvičení,) Budu rád, když se nebude sekat, dovede se nabíjet z počítače a bude mít operační systém android. Uvítám výdrž i stylus, ale není podmínkou. Můžete mi prosím poradit? Nejprve mě lákal tento tablet svou výdrží Lenovo Yoga Tablet 8 3G 16GB stříbrný ale četl jsem na něj katastrofální kritiku, že má hnusně předělaný operační systém (navíc pouze jen 4.2.) s kterým nejde nic dělat, že se seká a má mizerný zvuk ve sluchátkách. Lákal mě i tento EVGA Tegra NOTE 7 ale četl jsem, že se hned rozpálí a začne brutálně sekat. Pomůžete mi prosím vybrat nějaký idealní?

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ty Yoga tablety od Lenova si každý chválí, jste první, od koho slyším kritiku… Každopádně ve vámi stanoveném rozpočtu bych určitě raději pořídil ten z nové řady, konkrétně Lenovo Yoga 8 59-426327 – Full HD rozlišení a Android 4.4. Alternativou by pak mohla být také novinka Asus MemoPad 7 ME572C-1A002A, což je tablet 7palcový. Pokud byste byl však ochoten ještě 500 Kč připlatit, určitě bych vám doporučil Xiaomi Mi PAD 16 GB. To je dle mého názoru aktuálně jeden z nejvýhodnějších tabletů vůbec.

  3. 3

    M. S.

    Dobrý den, sháním tablet, cenu úplně neřeším, spíš účelnost pro internet a dostatečnou mobilitu (rád bych dal zařízení do větší kapsy u bundy). Jako bonus vidím hardwarovou klávesnici a sympatické je mi i pero pro psaní/kreslení na displeji. Uvažuji o Apple iPad mini Retina WiFi 3G 32GB, ale už je to na mě horní hranice finančních možností. Druhou možností je Apple iPad Mini 16GB WiFi 3G, což je cenově o dost lepší. Třetí možností je Asus MemoPad 7 ME572CL-1A027A, nejlevnější varianta z tabletů. A čtvrtou variantou je phablet Samsung N7505 Galaxy Note 3 Neo LTE. Mojí prioritou není telefonování, ale spíš co nejmenší velikost. Pro Apple hraje možnost dokoupení spousty příslušenství jako Bluetooth klávesnice a per pro psaní na displeji, já však nejsem Applista. Pro Asus vyváženost celku, ale hůř se shání příslušenství. Možná je nejlepší ten Galaxy Note Neo, ale nepotřebuji z toho volat, tak nevím, jestli jde, abych tam narval datovou SIM jen s datovým tarifem.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ty iPady jsou dle mého názoru pro vaše použití poměrně velké… 8 palců je již „do kapsy“ celkem dost. První uvedený sice patří ve své kategorii k tomu nejlepšímu, ale za ty peníze… Druhý uvedený je již starší model, kde vidím hlavní mínus v nízkém rozlišení. Novinka od Asusu se mi pro vás jeví jako ideální volba. Praktické rozměry, skvělé parametry a super cena. Phablet od Samsungu jistě láká elegantním provedením, malými rozměry a stylusem. Na druhou stranu za ty peníze to také v dnešní době není žádná bomba a za parametrově srovnatelný a výrazně levnější lze považovat např. Xiaomi Redmi Note LTE. Jinak ano, u phabletů můžete používat jen datovou SIM. Co se týče klávesnice, tak Apple klávesnici si můžete spárovat s libovolným zařízením (i androidím) a stylus lze k tabletu také snadno dokoupit.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz