O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

26 komentářů

  1. 1

    Robin

    Dobrý večer mám dotaz ne přímo k tomuhle článku tak se omlouvám. Četl jsem chvalu na Xiaomi přemýšlím nad Xiaomi MI3 64GB a Xiaomi MI4 16GB chtěl bych se zeptat jestli je velký rozdíl mezi těmito telefony kromě paměti a co by jste mě doporučil. Do ted jsem vlastnikem Samsung S3 Nebo případně co by jste mě doporučil v ceně do 9 tis. Děkuji Za odpověd Robin Daněk

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, měl jsem Mi3 – super telefon, ale 16 GB mi nestačilo. Nyní mám Xiaomi Mi4 64GB a nemohu si jej vynachválit, jelikož má díky kovovému rámečku výrazně odolnější konstrukci a ten 1GB operační paměti člověk také využije. Cenově je však tato verze již výše. Abych tedy odpověděl na váš dotaz – z vámi uvedených modelů bych volil spíše Mi3, nicméně zvážil bych ještě Huawei Ascend P7, jakžto skvělou alternativu s LTE, viz nedávný článek o nejlepších smartphonech do 8000 Kč. Má sice v základu také jen 16 GB paměť, ale lze ji rozšířit paměťovou kartou (to u top modelů Xiaomi nelze).

  2. 2

    Kašpárek

    Mohu jeste pozadat o vas nazor – samozrejme vztazeno k Microsoft Lumia 640 – na Nokia Lumia 830?

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Lumia 830 má sice větší interní paměť a o trochu lepší fotoaparát, ale jinak jsou to v podstatě totožné telefony. Tj. osobně bych za tento model nebyl ochoten zaplatit o cca 2000 Kč více.

  3. 3

    Alena

    Dobry den, chtela bych se zeptat chci kvalitni fotoaparat rozmyslim o Samsung A300F Galaxy A3 nebo Samsung G800 Galaxy S5 Mini jaky je vas nazor? Nebo doporucite jiny? Dekuji predem za odpoved

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Samsungy fotily vždy skvěle – i tyto modely jsou povedené. Zadní kamery jsou u obou smartphonů srovnatelné, tu přední má však A3 lepší, a komu ještě disponuje elegantnějším zpracováním v podobě kovového rámečku – volil bych tedy ten.

  4. 4

    Alena

    A co to rozliseni u te A3 neni male? A neni mozne se dostat na baterku :-( Bude syn hrat hry a koukat na pohadky je to dostacujici?

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Skutečné rozlišení zařízení (tj. to, jak zařízení vykresluje systém a aplikace), je u smartphonů do 5 palců zpravidla 360×640 pixelů, tj. rozlišení displeje vám poté udává jen jemnost obrazu – tu má S5 mini sice vyšší, ne však o tolik, aby to znamenalo nějaký výrazný rozdíl. Pro vaše použití (pro syna) mi tedy A3 přijde vzhledem ke kvalitnější konstrukci stále nejideálnější. A baterku? Tu přeci není třeba vyndávat…

  5. 5

    alena

    dobry den, chci se zeptat jaky telefon Samsung A300F Galaxy A3 nebo Sony Xperia Z1 Compact? který ma lepší fotoaparát a jaky vy doporučujete

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, lépe fotí Z1 Compact.

  6. 6

    Martina

    Dobrý den, omlouvám se, že má otázka není úplně k tématu, ale velice stojím o Váš názor. Jak hodnotíte telefony BenQ, konkrétně BenQ T47, tedy pokud máte nějakou zkušenost ohledně této značky. Předem moc děkuji za Vaší odpověď.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, se smartphony toho výrobce bohužel nemám osobní zkušenost, nicméně jelikož BenQ je v oblasti smartphonů nováčkem, podpora těchto produktů nebude asi ideální. Svými parametry poté s cenou okolo 5000 Kč není model BenQ T47 také nikterak výjimečný. Tj. s LTE za tuto cenu bych volil raději LG D620 G2 Mini.

  7. 7

    R.fatka

    Mám 640 xl lte a správně napsána sms přijde bez diakritiky. Co s tím? dekuji

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, „problém“ by mohl být v tom, že máte nastaveno posílání zpráv bez diakritiky (nižší náročnost na počet znaků SMS zprávy).

  8. 8

    Dany

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ne přímo k tomuto článku. Chtěl bych se zeptat, jaký mobil do 5000 Kč byste mi doporučil. Nejvíce přemýšlím nad Sony Xperia M2 či Sony Xperia E4g a Lenovo A6000, ale jiné mobily jsou také velmi zajímavé. Moc Vám děkuji za odpověď.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, přihodil bych ještě 500 Kč a pořídil jeden z těch dvou v následujícím komentáři uvedených modelů. Z levnějších se mi poté jako nejlepší koupě stále jeví Huawei Honor 3C.

  9. 9

    Jan

    Jak vidíte Honor 4C?

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tento telefon nepodporuje LTE, díky tomu má však o to lepší ostatní parametry. LTE není nutnost, HSDPA či 3G je pro běžné používání více než dostatečné, tj. s cenou okolo 4500 Kč je Honor 4C super volba.

  10. 10

    Marek

    Dobry den, chcel by som vas poprosit o vas nazor. Aj na zaklade vasich clankov som sa rozhodol vybrat si medzi telefonmi Zenfone 5, Honor 3c a napokon Lumia 640 LTE (zvazujem aj XL verziu). Honor je z nich myslim najlacnejsi a pri tom som nan pocul vela chvaly. Zenfone ste oznacili v jednom clanku za najlepsiu kupu do 5 000 kc, no vraj s baterkou to nie je pri vacsej zatazi ziadna slava (ale vraj bude mat lepsi OS?). No a vsimol som si, ze lumie maju napr mensiu RAMku, hoci ta mensia Lumia tiez stoji pomerne malo. Ak by ste mali tieto telefony porovnat, ktory by ste mi odporucili, pripadne preco? Vopred vam dakujem.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, no tak abyste toho neměl málo, za mě bych okolo 5000 Kč aktuálně volil Xiaomi Redmi 2 Enhanced, tj. vylepšenou verzi tohoto povedeného smartphonu (2 GB RAM a 16 GB uživatelské paměti), či novinku s větším displejem v podobě mobilu Asus ZenFone 2 ZE500CL 2GB/16GB.

  11. 11

    Mirek

    Dobrý den. Jaky mate názor na os. android a os. win. Váhám mezi Nokia Lumia 930 a Sony Xperia Z3 Compact. Chtěl bych lepší foto. Kladnější recenze jsou na nokii ale nevím v čem je který lepší rozdil v pár stokorunách neni duležitý. doposud mám xperii U aje to děs. Displej na slunci nic neni vidět. Sám se vypína, atd.. dekuji za odpoved.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za mě bych šel určitě do Androida, jelikož je pro něj dostupno mnohem více aplikací, než pro Windows. Navíc Z3 Compact má nejen kvalitní fotoaparát, ale také IPS displej, tj. oproti vašemu stávajícímu telefonu si rozhodně velmi polepšíte.

  12. 12

    drago

    Dobrý den, mohl byste mi doporučit mobil kolem 8000 Kč? Chtěl bych aby měl kvalitní fotky i za horšího osvětlení, dobrou výdrž baterie a alespoň trochu kvalitní konstrukci. Ze značek mě zaujaly nokia / microsoft, huawei, xiaomi, LG, HTC. Děkuji vám za odpověď.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz nedávný článek o smartphonech do 8000 Kč, kde bych dle vašich požadavků upřednostnil Xperii Z1, popř. menší Z1 Compact. Z jiných modelů bych poté ještě přemýšlel o novince Huawei P8 lite, má však poměrně malou kapacitu baterie.

  13. 13

    Karla Marcínová

    Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně výběru telefonu. Rozhodla jsem se už pro značku Nokia. Ale netuším, jaký typ vybrat. Jsem klasický uživatel, chtěla bych, aby byla možnost slušných fotek, ale hlavně potřebuji, aby byl menší, užší do ruky. Poradíte mi, jaký typ vybrat? Předem děkuji za odpověď.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud Nokii, tak v současné době asi již jedině Nokia Lumia 735, popř. Nokia Lumia 730 s podporou dvou SIM karet.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz