O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

22 komentářů

  1. 1

    Tomáš

    Kde máte JiaYu S3 (Advanced)? 5,5″ Display, 3GB RAM, Octa core, Grafická karta totožná s Samsung Note 4. 13MPX fotoaparát, přední 5MPX, Výborné stereo reproduktory, hodně hlasité a poslech i při zvýšené hlasitosti je výborný! Jediná nevýhoda je plastové tělo. Musím také zmínit 3000mAh baterii. S telefonem jsem maximálně spokojen a myslím, že by zde měl být také zařazen.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za doplnění, máte pravdu, v základní i ve vylepšené 3GB verzi se jedná v poměru cena / výkon o super telefon. Z těchto méně známých čínských telefonů lze poté zmínit také například Kingzone Z1, kde je pravda že trochu postrádám kvalitnější IPS displej, ale na druhou stranu kompletní podpora LTE (i Vodafonu) může být pro některé uživatele tím rozhodujícím faktorem.

  2. 2

    Tomáš

    Dobrý den, chtěl bych se optat na radu na smartphone, který by měl splňovat tyto požadavky – displej max 5 palců, dobrá čitelnost z displeje na sluníčku, rozlišení 1280×720 (není nezbytnou podmínkou), LTE podporované českými operátory, dual sim, uspokojivý fotoaparát (alespoň 8mpx), cenové rozpětí mezi 4000-6000, RAM spíše 2GB. Uvažuji nad Lenovo P70, ale docela mě zarazila ta výhodnost na Mobilmania.cz, proč je tam pouze 2,6/6? Přijde mi za ty peníze celkem našláplý. Dále také uvažuji Xiaomi Redmi 2 Enhanced, ale ten nepodporuje 800 Mhz LTE, což je docela problém :) Díky za tvojí radu, mMěj se hezky, Tomáš

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Ahoj Tomáši, je pravda, že neúplného LTE je u Xiaomi škoda, na druhou stranu i předchozí technologie HSPA+ je pro mobilní telefon více než dostatečně rychlá. Výhodnosti na Mobilmánii si nevšímej, nevím na základě čeho tam tyto údaje kalkulují, ale ono Lenovo je v této cenové hladině jedním z nejlepších telefonů vůbec, takže za mě určitě výhodná koupě. Pokud tedy sneseš větší telefon a využiješ větší baterku, šel bych do Lenova, pokud pro změnu oceníš menší rozměry a upravený Android nadstavbou MIUI, tak Xiaomi.

  3. 3

    Petr

    Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu, sháním pro manželku menší mobil, displej 4.3 – 4.6, odolnější, trochu kvalitnější foťák, RAM min. 2 GB, vnitřní pamět min. 16 GB. Celkem se nám líbí Sony Xperia Z1 Compact, neporadil by jste nám nějakou levnější alternativu tohoto mobilu (cca. okolo 5 tis. Kč)? Děkuji za informaci.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v nižší cenové hladině mne napadá jedině Samsung Galaxy S4 Mini VE (s 1,5 GB RAM). Za ty peníze slušně výkonný telefon kvalitního provedení.

  4. 4

    Mirek

    Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o řadu ohledně výběru smartphonu. Na telefon mám cca. 9000 korun. Nějaké zvláštní požadavky nemám. Zatím je mým největším kandidátem Lenovo Vibe X2, zajímalo by mě co si o této volbě myslíte.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, telefon hezký, nicméně na 5palcový smartphone má na můj vkus malou baterii, tj. volil bych raději také luxusně vypadající Xiaomi Mi4 LTE 16GB či o trochu levnější, ale parametrově srovnatelný Honor 6.

  5. 5

    Petra

    Dobry den, chtela bych jen malou radu. Libi se mi Huawei G7 a Huawei P8 Lite. Prijdou mi az na par rozdili skoro stejne, i cenove. Ktery bude podle vas lepsi? Dekuji

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak hlavní rozdíl je především v úhlopříčce displeje, tj. pokud byste raději větší displej, tak G7, pokud menší, tak P8 Lite. Za mě bych však v této konfiguraci volil raději elegantnější a menší P8 Lite.

  6. 6

    Radka

    Dobry den, mám telefon HTC Desire 500. Jsem s nim nespokojena z duvodu, neprehrava vsechny videa stazene, seka se, ma malou interni pamet, rychle se vybiji obcas se i prehriva. Ne všechny aplikace jdou ulozit na SD kartu, coz je problem. Uvazuji nad výkonnějším a větším mobilem. Hodne me laka Samsung N910 Galaxy Note 4, Lenovo K3 Note, Lenovo P70. Porad čtu ruzne recenze a neumim se rozhodnout.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud vám to rozpočet dovolí, tak Note 4 je určitě super volba. Za zajímavou alternativu pro něj poté považuji Huawei Mate7, což je ještě větší phablet s větší kapacitou baterie. Z cenově příznivějších bych poté přemýšlel o LG D855 G3 32GB či ještě levnějším uvedeném Lenovu P70. Jinak co se týče přehrávání těch videí, tak se nemusíte vázat na standardní přehrávač videí v zařízení, ale můžete si stáhnout libovolný multimediální přehrávač z Google Play.

  7. 7

    Klátil

    Dobrý den :) Chtěl bych poradit s výběrem smartphonu. Přemýšlel jsem nad Lenovo P70, Huawei G7 nebo Huawei P8 Lite. Moje požadavky jsou do 6500 Kč, co nejlepší foták jak přední tak zadní, a aby rozjel i náročnější hry, android 5, a displej 5 palců a víc :) Prosím poradte jaký z těchto telefonů je podle vás nejlepší a kdyžtak přihodte i alternativu. Děkuji :)

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za mě určitě P8 Lite, nicméně pokud si tolik nepotrpíte na vzhledu a více oceníte větší baterii, tak P70.

  8. 8

    Iva

    Dobrý den, hledám smartphone do 5000,- s kvalitním fotoaparátem, velkou pamětí, s dobrým výkonem a baterií. Momentálně se rozhoduju mezi Lenovo A6000 a Honor 4C. Poradíte mi? Nebo byste mi doporučil něco jiného?

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, aktuálně určitě Honor 4C.

  9. 9

    jerry

    Dobry den, prosim o radu do ceho jit po Lg nexus 5, vyhovuje mi cisty android, ale z NEXUSU 6 uz nemam tak ok pocit jako z predchozich generaci bohuzel. Takze LG G4? Nektery ze samsungu rady S5? S6? rozpocet do 15 tis cca, dekuji.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz nedávný dotaz u článku o nejvýkonnějších telefonech současnosti. Všichni renomovaní výrobci smartphonů mají svou úpravu Androidu, tj. jde jen o to, která vám bude sympatická nejvíce. Z těch zmíněných telefonů bych vám osobně nejvíce doporučil Huawei P8. Pokud vám nevadí větší telefon, tak poté bych volil ve článku zmíněný Xiaomi Mi Note (či maximálně výkonnou Pro verzi).

  10. 10

    Jarda

    Ahoj, proč doporučujete Huawei P8 Lite před Huawei G7?? chci se jen zeptat protože jsem velice na vázkách a chci telefon co bude svižnej nebude mi všechno trvat rok atd. Díky za odpoved. Cena kolem tech 7 000

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, osobně ocením spíše elegantnější a menší řešení s podporu dvou SIM karet, nežli větší displej (ale se stejným rozlišením) a větší baterii.

  11. 11

    Jáchym

    Dobrý den, sháním telefon kolem 5 000 s opravdu co nejlepším možným výkonem cena výkon a objevil jsem Lenovo K3 Note. V ČR se dá sehnat za 4 800, disponuje 8 jádrovým procesorem, který pracuje na vyšší frekvenci než Lenovo A7000 a má vyšší rozlišení displeje. Myslíte, že je to vhodná volba? Či víte o telefonu ještě výkonnějším? (Jde mi hlavně o procesor, velikost displeje a RAM)

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nejsem si úplně jist, jak je to s českou lokalizací ROM tohoto modelu, jelikož u nás není oficiálně distribuován, nicméně máte pravdu, z pohledu vámi preferovaných parametrů je to to nejlepší. Ze srovnatelných zajímavých modelů mne napadá především velmi povedený Meizu M1 Note 16GB, je však cenově trochu výše.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz