O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

46 komentářů

  1. 1

    Honza

    Dobrý den, vím, že to sem vůbec nepatří, ale nenašel jsem, kde bych se Vás, Petře, mohl zeptat. Přijde mi, že se opravdu vyznáte :) Nevíte náhodou, čím bych mohl ochladit můj procesor AMD FX-6300, aby se nepřehříval? Předem děkuji a omlouvám se.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bez většího taktování je určitě dostačující Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2, pokud chcete taktovat, tak například mohutnější SilentiumPC Fortis 2 XE1226.

  2. 2

    Martin

    A kde máte v tom vašem žebříčku iPhone 6?? Telefony stejně neposoudíte jenom podle jednoho benchmarku a ceny. Co třeba např optimalizace systému? A ta dělá hodně a zvlášť u čínských telefonů na ni dost často kašlou. Prostě tam dají nějaký vykonný hardware a na software kašlou stejně jako na kvalitu. Jednoduše podle takového žebříčku by se nedalo vůbec nijak orientovat.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za komentář. Máte pravdu, nedá se to srovnávat a proto to také nesrovnávám. Jinak iPhone 6 dosahuje v AnTuTu skóre okolo 48 000, což není vůbec špatné. A co se týče té kvality, tak v Číně se vyrábí i iPhony, takže věřte, že když Číňané chtějí, vyrobí i kvalitní „Android“. :-)

  3. 3

    Ondřej Černý

    Dobrý den jakou by jste mi doporučil televizi do 10 000 kč? Potřebuju dobré rozlišení na PS3

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s maximální úhlopříčkou se nabízí Sony Bravia KDL-40R455, z vybavenějších televizí poté především Samsung UE32H6200.

  4. 4

    Zdenda

    Dobrý den, nemůžu se rozhodnout. Co je podle vás lepší? Buď Apple iPhone 6 64GB nebo Sony Xperia Z3+? Děkuji za odpověď a prosím napište i důvody. Děkuji.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z těchto dvou modelů bych určitě volil raději iPhone 6. Ona Xperia je sice svými parametry výrazně lepší, tyto parametry však neumí nikterak výrazněji „prodat“. Pro pohodlnější uživatelské používání a celkovou lepší kvalitu zpracování bych tedy volil onen iPhone.

  5. 5

    Matěj

    A co mobil tak do 9 tisíc? Zaujal mě Meizu MX4 nebo Meizu MX4 Pro, jen nevím jak to je s tím LTE ale jsem u T-mobile a ten má na stránce že je pokrytá skoro celá ČR tím nejrychlejším internetem, což by měl být ten 1800 mhz. Jinak také mě zaujal Huawei P7 a Samsung I9506 Galaxy S4 nebo LG D802B G2 ale u kterého mě vadí celkem vzhled a to že je to kus „Plastu“ Jinak jsem četl že tam praská konstrukce nebo co. Co by jste mi doporučil vy?

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz nedávný článek o smartphonech do 8000 Kč. Za mě pokud vám to rozpočet dovolí, tak bych šel do MX4 Pro, jinak určitě Huawei P7, který má skvělý poměr cena / výkon, elegantní zpracování a kompletní podporu LTE. Co se týše T-Mobile, tak ten svou LTE síť provozuje tak cca z 90 % na 800 MHz.

      1. 5.1.1

        Matěj

        A co třeba mě ještě napadli tito kandidáti, Samsung G850 Galaxy Alpha a Nokia Lumia 930, nad meizu už nepřemýšlím kvůli LTE, ještě jsem přemýšlel nad xiaomi ale taky lte frekvenci nemá tu základní ta LTE verze a má jen 16gb. A 64gb verze je už moc drahá. Jinak s4ku jsem také vyškrtl aj lg. tudíž rozmýšlím jen nad alphou, lumií a huaweiem. Jinak alpha je za 8200 na gigamall.cz už má 550 recenzí na heurece takže celkem ověřený ale nevím pořádně jak je to s tou evropskou distribucí a hlavně aby mi neposlali americkou verzi samsung galaxy alpha g850a. jinak jde mi o fotoaparát, plynulost, design. ještě mě napadá přidat k výběru Sony Xperia Z2.

        1. 5.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, za mě stále Huawei. Nejlepší poměr cena / výkon, slušné parametry, líbivý design, povedený systém. Galaxy Alpha určitě hezký, ale parametrově to není žádná sláva a cena také nic moc, v Lumii je Windows, tj. podpora služeb od Googlu nulová a Z2 parametrově super, cena přijatelná, ale systém a displej nic moc.

  6. 6

    Martin

    Dobrý den, je Asus ZenFone 2 ZE500CL dobrá volba v poměru cena/výkon nebo se mám porozhlédnout po nějakém jiném mobilu? Něco dražšího rozhodně nehledám.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, velmi dobrá volba. Jako jediná alternativa menších rozměrů a s podporou Dual SIM mne napadá Xiaomi Redmi 2 Enhanced.

  7. 7

    Veronika

    Dobrý den, ráda bych si pořídila nový telefon, ale mezi značkami se moc nevyznám. Nedávno mě zaujal Samsung I9505 Galaxy S4, ale ten je mimo mé finační prostředky. Navíc jsem poněkud náročný zákazník co se týče parametrů i vzhledu. Nejdůležitější je pro mne asi dobrý foťák (nad 5 Mpx) a displej s vyšším rozlišením a barvami, ale zase nechci aby se mi telefon každou chvíli sekal. Takže i výkon je důležitý (ram min. 1 Gb a rom min. 4 Gb, ale lepších by bylo 8 Gb). Nevíte, zda existuje takovýto telefon s cenou do 5 000 Kč (spíše do 4 000 Kč). Předem děkuji za odpověď a Hezký zbytek dne.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz. předešlý dotaz. Osobně bych vám doporučil to Xiaomi. Z o trochu levnějších modelů se mi poté jako nejlepší volba pro vás jeví Honor 4C, který se vám bude v bílém provedení určitě velmi líbit.

  8. 8

    Martin

    Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit ohledně koupi nového telefonu. Váhám mezi dvěma telefony. Samsung A300F Galaxy A3 nebo Apple iPhone 5. Co byste mi doporučil? Děkuji za odpověď.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to záleží, jestli chcete Android nebo iOS. Obecně bych se však v této době přikláněl spíše k tomu Samsungu, jelikož iPhone 5 je jíž tři roky starý model, navíc zrovna tento byl tuším nejporuchovější vůbec.

  9. 9

    Tomáš

    Dobrý den, rád bych nějaký už lepší mobil do těch 10 000… chtěl bych aby mi vydržel přes několik roků a hlavně se nesekal. Jedna z priorit by mohla být i fotoaparát :). Děkuji za odpověď.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Xiaomi Mi4 LTE 16GB, popř. dražší Huawei P8 či novinku Lenovo Vibe Shot.

  10. 10

    Jarek

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli byste mi nemohli doporučit nějaký telefon do 10 tisíc. Předem děkuji

  11. 11

    Pupendo

    Jaky je podle vas nejlepsi telefon do 5000 Kc? Potrebuju vykonny fotak a at ma telefon vysoke rozliseni displaye a tak?? Prosim… Predem diky za odpoved

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z rozměrově standardních telefonů (5 palců) bych se rozhodoval mezi smartphonem Honor 4C a Asus Zenfone 5 16GB. Z phabletů poté viz nedávný článek (volil bych Xiaomi nebo Lenovo).

  12. 12

    David

    Dobrý den, nechci velký telefon a rozhoduji se mezi Sony Xperia Z3 Compact a Apple iPhone 5. Co by jste mně doporučil a proč. A nebo ještě něco jiného v podobné velikosti a ceně? Děkuji.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz jeden z předešlých dotazů, tj. osobně bych určitě doporučil tu Xperii. Jedinou alternativou pro ni by mohl být Samsung G850 Galaxy Alpha, což je taktéž elegantní smartphone kvalitního provedení.

  13. 13

    Vojtěch

    Dobrý den, právě jsem před koupí nového telefonu. Pořádně nevím, co si vybrat, ale chtěl bych telefon do 15 000 Kč. Mým favoritem je Sony Xperia Z3, doporučil byste mi něco jiného, případně proč? Předem děkuji za odpověď.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Z3 je slušný telefon, v této cenové hladině bych však již možná raději volil vybavenější Samsung G920F Galaxy S6. S cenou o trochu níže je poté skvělým telefonem nový Huawei P8, který je parametrově i kvalitativně srovnatelný. Ten se mi tedy jeví v poměru cena / výkon jako nejlepší volba.

  14. 14

    Martin

    Dobrý den, chci se zeptat, dlouho jsem snil o iPhonu, ale najednou mi to přijde zbytečný, investovat tolik tisíc do mobilu, i když se jeví jako nejlepší, ale v nejvýkonnějších ho neuvádíte. Tak jsem brouzdal po internetu a narazil jsem na Lenovo S90, které mě dost zaujalo, ale má jen 1,2 ghz na 2GB. Pak si ještě hodně chválí Xiaomi. Jaký mobil byste mi tak do 8000 doporučil vy, děkuji :)

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz nedávný článek o smartphonech do 8000 Kč. Doporučil bych vám Huawei P7, popř. Xiaomi Mi3. Pokud vám to však rozpočet dovolí, pořiďte si rovnou Xiaomi Mi4 LTE 16GB, ten se dá již kolem těch osmi tis. také sehnat. Jinak Lenovo S90 je vzhledově pěkné (opravdu velmi podobné iPhonu 6), ale za ty peníze to není parametrově žádná sláva (slabší procesor, nižší rozlišení displeje).

  15. 15

    Verca

    Dobrý den, poradíte mi s výběrem? Ráda bych si koupila telefon do 8 000,-Kč. Využívám hodně internet a foťák. Zatím jsem uvažovala nad Sony Xperia Z1 Compact, Lenovo P70, LG D802A G2 a Xiaomi Mi3 64GB. Poradíte mi prosím, který z nich zvolit nebo mi navrhněte jiný model. Děkuji

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz předešlý dotaz. :-) Doporučil bych vám Xiaomi Mi4, popř. Huawei P7. Za ty peníze nejlepší (a asi i nejhezčí) volby.

  16. 16

    Lenka

    Dobrý den, prosím, co znamená, pokud tel nemá LTE? Není tím vybavený Huawei P7. Je tento model kompatibilní s iPhony? Jde z iCloudu natáhnout např. kontakty do OS Android? Chci do telefonu investovat max 8 tis s DPH, nový iPhone 5 nedoporučujete, tak hledám vhodnou variantu. Děkuji.

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud telefon nemá LTE, využívá pro přístup k internetu zpravidla HSPA+, což je technologie pro mobilní telefony s více než dostatečnou rychlostí (až desítky Mb/s). Jinak vámi uvedený Huawei LTE má a dokonce podporuje všechny v Česku používané frekvence. Jinak dostat kontakty z iCloudu do Google účtu je poměrně snadné, viz. návod na oficiálních stránkách Androidu.

  17. 17

    Jakub

    Dobrý den, rozhoduji se koupit telefon do 7 000 Kč a zaujali mě tyto 2 modely Huawei P8 Lite a Lenovo P70 takže by mě zajímalo, který telefon by jste doporučil popřípadě nějaká alternativa? Mé požadavky: LTE, 16GB vnitřní paměť+pam. karta, 13+5Mpix, 5″, Android 5 a byl bych rád za OTG a NFC, jelikož každý z těchto telefonů má buď to nebo to tak se nemůžu rozhodnout. Děkuji za odpověď.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za mě určitě P8 Lite, jelikož je vzhledově mnohem hezčí a Huawei má z mého pohledu povedenější i úpravu Androidu. Pokud vám však na vzhledu nesejde, P70 je určitě také dobrá volba, především díky mnohem větší kapacitě baterie. Co se týče LTE, tak zde má P70 malý mínus pro klienty Vodafone, jelikož nepodporuje jejich nejpoužívanější 900MHz frekvenci. Pro O2 a T-Mobile je to však bez problému. A na závěr NFC a OTG. Technologie hezké, ale ve výsledku je stejně pravděpodobně nepoužijete. Za mě NFC vůbec, OTG občas, ale spíše jen jako demonstraci toho, že to jde, tedy nic, bez čeho bych se neobešel.

  18. 18

    aneleh

    Dobry den, chtela jsem se zeptat na váš názor ohledně HTC One Mini 2 (M8). Už druhým rokem vlastním HTC One Mini a jsem s ním spokojená až na praskání platového rámečku. Velikost telefonu mi maximálně vyhovuje, ale přesto bych si chtela pořídit novy HTC one mini 2. Ale slyšela jsem, že fotky z toho nic moc. Co byste mi doporučil. Díky za odpověď.

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, špatný telefon to není, nicméně za ty peníze mi přijde rozhodně škoda, že nemá hezčí a barevnější IPS displej a že má pouze 1 GB operační paměti. Osobně bych vám doporučil například levnější a výrazně lepší Xiaomi Redmi 2, 2GB, který je ve výsledku rozměrově stejný, ale má větší displej. Zajímavou alternativou by poté mohl být elegantní Samsung A300F Galaxy A3.

  19. 19

    dohnal

    Dobrý den, můžete mi prosím říct, jestli existuje tablet s OS Windows, ze kterého by se dalo telefonovat? Myslím telefonovat přes normálního operátora, ne internetová telefonie, skype a pod. Samozřejmě s použitím handsfree.:)) Případné GSM by také nebylo špatné. Děkuji.

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za zajímavý dotaz, nicméně napadají mne pouze tyto dva phablety s Windows Phone: Nokia Lumia 1520 a Nokia Lumia 1320.

  20. 20

    Ondra

    Dobrý den, jaký telefon byste mi doporučil do 4000? RAM min:1GB ROM min:8GB fotak nad 5mpx, dobrý displej a baterie aby mela kapacitu aspoň 2000MAh ještě bych chtěl 4G/LTE ale není to tak dulezite android 4.4.1. a vyšší procesor quad-core spíš od qualcomu nějakej snapdragon třeba 410. předem děkuji. Ondra

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jednoznačně bych vám doporučil Honor 4C. Kromě LTE splňuje vaše požadavky na jedničku.

  21. 21

    Vít Černý

    Dobrý den jakou byste mi doporučil tv do 10k. Televize musí mít internet, Full HD, a vhodnou frekvenci pro konzolové hry. A měl by to být samsung. Děkuji za brzkou odpověď. Víteček

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Samsung UE32J5502 – splňuje všechny vaše požadavky.

  22. 22

    Ivana

    Hezký dobrý den. Po šesti letech mi odchází Stará Dobrá Nokia 6700c. Jsem plně spokojená: funkce, design, min. problémů nebo oprav. Z množství smartphonů – porovnávání, recenzí mi už jde hlava kolem. Doporučil byste mi Accent A500, nebo něco jiného. Potřebuji hlavně volat, občas foto, občas mail a mám invalid. důchod, takže ve stejné cenové kategorii. Díky za odpověď.

    1. 22.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, v uvedené cenové relaci je onen Accent tou nejlepší volbou. Se 4jádrovám procesorem, 1 GB operační paměti a líbivým 5palcovým IPS displejem věřím, že bude pro vaše použití určitě dostačující. Jako jediná cenově podobná alternativa mne napadá jedině Zopo ZP320.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz