O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

2 komentáře

  1. 1

    Dana

    Dobrý den, vím, že se můj dotaz netýká tohoto článku, ale nenašla jsem žádnou jinou již neuzavřenou diskuzi. Dle Vašich komentářů a článků je vidět, že mobilním telefonům opravdu rozumíte, a proto bych si velice vážila toho, pokud by jste mi mohl pomoct vybrat ten nejlepší telefon v poměru cena – výkon. Již dlouhou dobu jsem toužila po iPhone 5S, ovšem až teď když přišlo na objednávání jsem se sama sebe zeptala “proč právě tento telefon, není to jen kvůli té značce?“, a došla jsem k tomu, že to nejspíš bude ten důvod. Tak jsem hledala dál telefon, který by si zasloužil, abych do něj investovala. Nechci žádný telefon, co mi vydrží rok a poté ho budu muset vyměnit za nový. Z Vašich článků jsem si vybrala 4 telefony, které mě opravdu zaujaly: LG G3 D855 32GB, HTC One M8s, Samsung Galaxy S5 Neo G903F a právě v tomto článku zmiňovaný Meizu PRO 5. Mám otázku společnou pro všechny tyhle telefony (snad mimo Meizu PRO 5), je možné aktualizovat Android na verzi 5.1? Jak si tyhle telefony vedou mezi sebou? Který z nich je podle Vás nejlepší? Který jiný telefon s podobnými funkcemi by jste mi doporučil? Ještě jedna otázka navíc: Jakou předpokládáte cenu nejnovějšího HTC One A9? Děkuji za Váš čas. Pešlová

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za vaše dotazy. :-) Kdybych to měl vzít postupně: Android 5.1 dostanou (dostaly) podle mne všechna uvedená zařízení, jelikož ani jedno z nich není více jak dva roky staré. Z uvedených telefonů bych jednoznačně vyzdvihl onen Meizu PRO 5. Vyniká jak výkonem, tak vzhledem. V porovnání s ním ostatní neurazí, ale také příliš neoslní. Má to však bohužel dva háčky. První, menší, je ten, že Meizu nepodporuje všechny české LTE frekvence – pouze některé. Druhým, větším háčkem, je bohužel fakt, že operační systém Flyme pohánějící Meizu telefony přestal v nejnovějších verzích podporovat češtinu (jelikož Meizu telefony nejsou na český trh oficiálně distribuovány), což je pro českého uživatele velké mínus. Kdy Meizu podporu češtiny obnoví bohužel nevím. Co se týče HTC One A9, tak cenu si netroufám odhadnout, nicméně myslím si, že HTC cenou nepřekvapí, tj. vzhledem ke svým parametrům bude telefon spíše dražší. Shrnuto a podtrženo, pokud bych vám měl já vybrat telefon, byl by to Huawei P8. Výkonnostně skvělý a moderní telefon s krásným vzhledem a z oficiální české distribuce. Věřím, že s volbou tohoto telefonu budete velice spokojena a ani vás nebude mrzet, že nemáte „krásný“ iPhone. :-)

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz