O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

31 komentářů

  1. 1

    Petr

    Uvažoval jsem o tomhle, překvapuje mě, že ho tu nemáte. Samsung Galaxy Core Prime G360

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za doplnění. Za mě tento model špatný není, nicméně má méně kvalitní displej. Mimo to také cena jeho oficiální české distribuce začíná až na 4000 Kč (levněji se dá pořídit, ale jsou to většinou polské dovozy).

    2. 1.2

      Favotic

      Nevím, co nechápete na slovech „do 3000 Kč „? Tento stojí 3200 Kč.

  2. 2

    adam

    Proč není místo LG L Fino například LG D390n F60? Myslím, že je to zajímavější volba, nemá sice 8Mpx fotoaparát, ale přesto se svými 5Mpx fotí velice slušně, mají ho dva členi rodiny jako první smartphone a myslím, že za tu cenu byl bezkonkurenční v této velikosti.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za zmínění, měl jsem jej také v užším výběru. Vzhledem k jeho nižší ceně je to v poměru cena / výkon skvělá volba, nicméně ve „vyšší“ cenové relaci do 3000 Kč jsou ve článku uvedené telefony lepší. Model F60 převyšují především kvalitou obrazu, jelikož tento model nemá displej postavený na technologii IPS.

  3. 3

    Silvia

    Dobrý deň, chcem Vás poprosiť, chystám sa po 2,5 roku kúpiť si nový telefón a stále nie som pre nejaký konkrétny rozhodnutá. Na investovanie mám cca 700 € a bola by som rada, keby mobil, ktorý si zakúpim slúžil aspoň znovu tak 2,5 roka. Momentálne mám Sony Xperia T, od kedy sú farbené displaye mám stále SONY, takže som už zvyknutá na ovládanie a všetko. Neviete mi nejak poradiť? Rozmýšľam aj nad Iphone, že vraj nesekajú tak ako androidy, ale neviem. V každom prípade ďakujem.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud jste již zvyklá na Sony a nechcete měnit, tak aktuálně bych se rozmýšlel asi jedině mezi novým Sony Xperia Z5 či jeho menší verzí Z5 Compact. Telefony jsou to určitě pěkné, osobně mi přijde ale jejich cena vysoká… za ty peníze bych si již opravdu možná raději koupil onen iPhone 6. Kdybych vám měl ale za sebe poradit super telefon za rozumné peníze a s hezkým designem, byl by to Huawei P8, popř. jeho lepší verze P8 Dual. Za mě opravdu ideální telefon, kterému nic nechybí, nevidím tedy důvod, proč za něco jiného platit více.

      1. 3.1.1

        Silvia

        Ďakujem pekne za odpoveď. Ešte otázočka, je aj výkonne porovnateľný s vyššou triedou? Inak prezrela som všetky možné dôveryhodné eshopy a elektroobchody v Nitre a máme tu dostupný jedine 16GB v cene 460 eur, čo mi príde veľmi malá pamäť. :/

        1. 3.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Ano, tento telefon jednoznačně patří výkonem i designem do té nejvyšší třídy. Jinak co se paměti týče, tak tu si můžete prostřednictvím paměťové karty rozšířit až o dalších 128 GB.

  4. 4

    Ondra

    Dobrý den, trošku mimo soudek, ale rád bych vás poprosil o radu. Nemůžu se rozhodnout mezi Vodafone Smart Ultra 6 a Huawei P7/P8 Lite. Vodafone má podle mě na papíře lepší výkon, ale je to strašně ošklivý pádlo. Je tam zas takový rozdíl oproti Huawei? A který model by jste mi spíš doporučil? P7 nebo P8L? Od mobilu chci co nejplynulejší systém, dobrý foťák a občas hraju Hearthstone pokud znáte, tak aby to na tom šlapalo :). Na baterce zas tak nezáleží, jsem zvyklý na Lumiu 920 s 2000 MaH a v nejhorším můžu řešit powerbankou.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, já bych šel aktuálně do nejnovějšího P8 Lite, což je super telefon za rozumné peníze, výkonnostně na Hearthstone určitě dostačující. :-) Ten Vodafone vypadá díky svým parametrům určitě velmi zajímavě, je to ale takový „plasťák“. Pokud si však na vzhled nepotrpíte, je to v poměru cena / výkon super volba.

  5. 5

    Martin

    Dobrý den, můžete mi poradit jaký si mám vybrat telefon? Moje požadavky jsou min. 2GB RAM, 5″ displej, podpora karet do 64 GB, rozlišení min. HD, min. 4x procesor, co nejdelší výdrž baterie, max. cena cca 6000 Kč. Děkuji

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s přihlédnutím k té výdrži baterie je pro vás úplně ideální Lenovo P70.

  6. 6

    Eliška

    Dobrý den, zvažuji koupi mobilního telefonu Samsung Galaxy Core Prime VE G361. Četla jsem si komentář nahoře, souhlasím s tím, že G360 má horší displej a myslím, že i celkovou kvalitu. Naproti tomu Samsung G361 je o něco lepší. Proto mě překvapuje, že ho tady nemáte.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, oba tyto Samsungy jsou v podstatě totožné. Vámi uvedený model se liší tuším pouze jiným (ale stejně výkonným) modelem procesoru a v základu vyšší verzí operačního systému Android.

  7. 7

    Pavel Alenka

    Chci se zeptat jestli budete dělat nějaké testy s telefony na platformě Windows? dekuji

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jelikož jsou tyto telefony obecně parametrově slabší, než konkurenční „Androidy“, tak přímo článek o mobilech s Windows aktuálně neplánuji. Pokud bych vám však měl v této cenové relaci doporučit smartphone s Windows, byl by to model Microsoft Lumia 535, popř. jeho verze Dual na dvě SIM karty.

  8. 8

    Marek

    Dobrý den, vím že se jedná o úplně jinou cenovou relaci, ale zajímal by mě váš názor na tenhle telefon, porovnání cena/výkon, OnePlus 2. Jaké jsou klady a zápory tohohle telefonu? Děkuji za odpověď

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tento smartphone se v brzké době chystám zmínit v jednom článku, nicméně za mě nyní ve stručnosti: Obecně je to super telefon, skvělé parametry, podpora veškerých (českých) LTE, apod. Za nevýhodu by jistě někteří uživatelé mohli považovat absenci NFC a infračerveného portu, pokud však tyto technologie neplánujete na nic využívat, nevýhoda to vlastně není. Za největší problém pro českého uživatele však momentálně považuji jeho cenu v ČR, která je značně přestřelená (okolo 15 000 Kč), jelikož z různých zahraničních portálů se sklady v EU lze mobil v 64GB verzi pořídit okolo 10 000 Kč. Pokud jej tedy koupíte v zahraničí za tyto peníze, je to super kup, v opačném případě bych si ho však v českých podmínkách momentálně nekupoval. Poznámka na závěr… mohl by být o něco hezčí. :-)

  9. 9

    Petr K

    Dobrý den. Chtěl bych si koupit mobil na volání, sms, navigací, občas fotky, s dual sim. Přecházím z tlačítek. Mám vyhlédnutý Acer Liquid Z410 nebo Lenovo A2010 Dual (jen TFT). Oba mají české LTE, jsou již do 3 t. Zvažoval jsem Honor 4c, Lenovo 6000, ale ty jsou již dražší, nebo bez LTE. Když bez LTE, tak třeba Honor Holly? Líbil se mi Sony E4g dual, ale zde nebyl v prodeji a ZOPO 330, 350 nemá všechny české LTE. Nehraji hry, žádné stahování programů, snad jen ty mapy. Je nutné nebo vhodné LTE? Jinak bych uvažoval o Huawei Honor Holly. Radši spíše menší 4,5 max. 5,0 palců. Cena by mohla být do 4000 kč.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, LTE je fajn, nicméně i bez něj vám na většině míst poběží ne zas o tolik pomalejší HSPA+. Tak jako tak zmíněné Lenovo LTE v podstatě nepodporuje, má jen dvě frekvence, které se u nás nepoužívají. U Aceru chybí podpora 900MHz frekvence, tu používá primárně Vodafone. Za mě tedy pokud nemáte Vodafone a oceníte spíše 4,5palcový telefon, tak bych volil onen Acer Liquid Z410, v opačném případě bych šel do parametrově lepšího Huawei Honor Holly.

  10. 10

    Dita

    Dobry den, prosim o Vas nazor na iGET Zeta a o porovnani s telefonem Honor Holly. Diky.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, svými parametry jsou to modely srovnatelné, iGet má teoreticky výkonnější procesor, Honor má pro změnu větší interní paměť. Osobní zkušenost s modelem Zeta sice nemám, nicméně za mě bych určitě raději volil o trochu levnější Honor Holly od globálně fungující společnosti Huawei (má větší důvěra ve značku).

  11. 11

    Iva

    Dobrý den, uvažuji o koupi notebooku Lenovo IdeaPad Z50 80EC0052CK. Mohl byste mi prosím doporučit 17″ notebook velmi podobných parametrů za podobnou cenu? Předem děkuji za Vaši odpověď.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, od společnosti Lenovo jedině Lenovo IdeaPad Z70 80FG00CDCK. Je sice o 2000 Kč dražší, ale o to výkonnější. Levnější variantou s Full HD displejem je poté asi jedině Acer Aspire E17 NX.MVBEC.001, ten je však zase pro změnu parametrově slabší, tj. raději bych si připlatil.

  12. 12

    Jirka

    Dobrý den, zajímám se o telefon do 8000 Kč, hlavní požadavek je dual SIM, co jsem zatím našel je Lenovo P70, Huawei P8 Lite. Co by jste doporučil vy? díky

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vybral jste nejlépe, jak jste mohl. Oceníte-li větší výdrž baterie, volte Lenovo, jste-li spíše pro elegantnější vzhled a kovový rámeček, tak Huawei.

  13. 13

    Tara

    Dobrý den, omlouvám se za dotaz trochu mimo téma – hledám mobil, který nemusí být do 3 tisíc; cena kolem 5000 by vyhovovala. Mám špatnou zkušenost se Sony Xperia (3 roky starý, přesný typ nevím). Neuvěřitelně se seká, je pomalý, SMSky nefungují spolehlivě (některá nepřijde vůbec, jiná přijde 50x). Jsem z toho zoufalá. Byl mi navržen systém Windows Phone s tím, že by měl v tomto ohledu být spolehlivější, tzn. neměl by se sekat, zpomalovat, stále dokola vyžadovat spousty aktualizací, atd. To zní moc dobře, přesto se ale většina lidí stále shoduje na Androidu. Nevím tedy, co si mám myslet a čemu dát přednost. S Windows by mě lákala buďto Nokia Lumia 735 nebo Microsoft Lumia 640 LTE (přijde mi, že kvalitnější displej má 735, je to možné?). Se systémem Android mě láká Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB. Můžete mi, prosím, poradit? Děkuji

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, osobně se kloním také k Androidu, jelikož smartphone dělají chytrým především chytré aplikace, a u Microsoftu je jejich nabídka značně omezená. Za mě bych tedy volil buď uvedený Asus, nebo např. o trochu menší Xiaomi Redmi 2 Enhanced 2GB RAM s uživatelsky velmi přívětivou úpravou Androidu nadstavbou MIUI. Co se týče Lumií, tak máte pravdu, displej 735 je na oko hezčí, jelikož používá kontrastnější technologii OLED.

  14. 14

    R

    Dobrý den, pane Mlejnku, prosím Vás, chtěla bych koupit k Vánocům synovi odolný mobil, pracuje venku. Bohužel na tyto telefony nejsou vůbec dobré recenze. Připadají mi tak nějak „nedotažené“! Koukala jsem na Samsung Galaxy Xcover 3 G388F, CAT mě poměrně při čtení recenzí zklamal snad nejvíc. Co byste mi doporučil Vy? Děkuji za pomoc mějte se hezky.

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel je to přesně tak, jak píšete a v podstatě jedinou použitelnou volbou je i z mého pohledu vámi uvedený Samsung. Ani s ním však uživatelé nejsou příliš spokojeni. Můj názor je tedy takový, že je lepší pořídit si levnější telefon obdobných ba dokonce lepších parametrů, než kupovat dražší, odolný, ale „nefunkční“. Tj. doporučil bych vám např. Huawei Honor 4C.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz