O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

31 komentářů

  1. 1

    Ondra

    Dobrý den, chtěl bych prosím poradit nějaký monitor za max 4000… Nejlépe IPS panel a 24 palců. Využíval bych ho především k hraní her, děkuji :)

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z IPS panelů za tuto cenu bych volil buď LG 24MP57VQ nebo o trochu dražší ale s lepší odezvou Acer G247HY. Oba monitory mají jak HDMI, tak DVI digitální vstup.

      1. 1.1.1

        Ondra

        Ještě bych se chtěl zeptat, u toho Aceru… Jak to je s tím displayem? Dočetl jsem se, že má prý rozlišení 2560×1440, je to plus? Jde to nějak změnit na fullHD? Jak to bude ve hrách, půjdou hrát ve 2K? A jde to poznat oproti fullHD? Předem děkuji, v monitorech se neorientuji.

        1. 1.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Tak to jste se pravděpodobně proklikl na špatný model. Já měl na mysli UM.QG7EE.009 za částku okolo 4000 Kč. Onen 2K model má označení UM.QG7EE.005 a je o 2000 Kč dražší. Ale jinak proč ne, vyšší rozlišení je lepší = jemnější obraz. U 24palcového monitoru to však určitě nepovažuji za nutnost.

          1. 1.1.1.1.1

            Ondra

            Je to normálně Full HD, měli to špatně napsané, děkuji.

  2. 2

    Veronika

    Dobrý den, prošla jsem články o levných tabletech, ale bohužel většina z doporučovaných už nejsou v prodeji. Poradíte mi prosím tablet do 4000 Kč, který má možnost mobilního internetu? Předem děkuji

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ve vámi stanoveném rozpočtu se nabízí v podstatě pouze jediná rozumná varianta, kterou je Lenovo IdeaTab A8 59-407771 s 3G modulem. Pokud byste však chtěla tablet i s hojně rozšířeným 4G internetem, doporučuji si 1000 Kč připlatit a pořídit model Lenovo IdeaTab A8 ZA050039CZ s LTE.

      1. 2.1.1

        Veronika

        Moc děkuji a jaký je rozdíl mezi 3G a 4G? Opravdu se v tom nevyznám, takže předpokládám, že dostanu od operátora nějakou sim kartu s internetem…

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Novou SIM kartu dostanete od operátora určitě i s podporou 4G internetu. Stručně řečeno je 4G rychlejší, než 3G, více např. na Wikipedii. V ČR je však především hlavní rozdíl v tom, že pokrytí 4G síti je větší, než 3G, tj. pro lepší signál na cestách je určitě vhodnější tablet se 4G (LTE).

          1. 2.1.1.1.1

            Veronika

            Moc děkuji za odpověď a radu!! :-)

            1. Petr

              S tim pokrytim bych si tak jisty nebyl. Je to ruzne dle operatoru. T-Mobile ma hodne dobre pokryto 3G po cele republice. Vodafone zase vynika svou 900MHz „LTE“ siti temer kdekoliv (tuto frekvenci vsak neumi kazdy HW). O2 ma od kazdeho neco. Rozhodne bych nesouhlasil s „lepsim“ pokrytim 4G.

            2. Petr Mlejnek

              Dobrý den, děkuji za připomínku, nicméně vycházím z dat ČTÚ, který o tom dle mého názoru ví nejvíce. T-Mobile pokryl 3G sítí (nebavíme se zde o ještě pomalejší 2G) přibližně polovinu republiky, O2 a Vodafone poté pouze cca třetinu. Tj. máte pravdu, že T-Mobile je na tom z tohoto pohledu lépe, na téměř celorepublikové pokrytí 4G sítí u všech operátorů (viz lte.ctu.cz/pokryti) to však ani zdaleka nemá.

  3. 3

    Jan Pokorný

    Dobrý den, nemohl byste mi prosím říci něco o smartphonu Asus ZenFone Selfie ZD551KL? Vyplatí se jeho koupě? Cena/výkon mi přijde výborná, ale rád bych znal názor od Vás. Děkuji

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za ty peníze je to bezkonkurenčně nejlépe vybavený telefon. Za výkonnostně srovnatelnou variantu lze považovat asi jen levnější Huawei Honor 6, ten však nemá plnou podporu českých LTE frekvencí. Jedinou výtku k telefonům od Asusu mám snad jedině k poměrně měkkému plastovému okraji okolo displeje, jež se deformuje i při sebemenším pádu. Pokud se však k telefonu budete chovat hezky, sám od sebe se onen okraj nezničí. ;-)

  4. 4

    David Janík

    Dobry den. Chtel bych po vanocich poridit TV minimalne 32″, full HD, ktera by byla vhodna i ke hrani her na PS4. Rozpocet je 10.000 Kč, pripadne si i priplatim. Poradil byste mi nejakou ze zde zminenych TV nebo i jinou? Dekuji za odpoved.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám ve článku uvedenou 32palcovou LG.

  5. 5

    Ondřej

    Dobrý den jakou tv byste mi doporučil na hraní videoher na cílovou vzdálenost cca 1,5m? Děkuju za odpověď

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz předešlý dotaz, taktéž onu 100Hz LG.

  6. 6

    Milan

    Dobrý den, prosím o radu, který ze dvou tel. Sony Bravia KD-43X8309C nebo Panasonic TX-43CX750E je lepší v obrazu, zvuku a ve vlastním nastavení obrazu (např. jednotlivé barvy)?

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel nemám ještě osobní zkušenost s novou řadou televizorů Sony s Androidem, nicméně vzhledem ke srovnatelným parametrům obou televizorů bych osobně spíše volil trhem prověřený Panasonic.

  7. 7

    Robert

    Dobrý den, vím, že se to moc k tématu nehodí. Ale chtěl bych prosím poradit s koupí tabletu 2v1 okolo 9000 Kč. Koukal jsem se na Asus T100TAM-BING-DK013B nebo Lenovo IdeaTab MiiX 3 10 80HV0052C ale osobně musím přiznat, že s v tom moc nevyznám, takže bych chtěl poradit popřípadě, který říci by byl dobrý? Využitý by byl převážně na kancelářskou práci a takové to normální užívání. Předem děkuji za názor a radu.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, obecně bych pro častější používání jako tablet volil Lenovo, pro větší využívání v podobě notebooku poté Asus. Malý 10palcový Full HD displej a OS Windows u Lenova se mi však nejeví jako šťastná kombinace, doporučil bych tedy spíše onen Asus.

  8. 8

    Jakub

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký telefon byste volil kolem 7 a půl tisíc maximálně. Koukal jsem například na LG G Flex 2 H955 u CZC ho mají za sedm a půl tisíce. Dále mě napadl Huawei P8 Lite. Jaký telefon byste mi doporučil vy? Nechce se mi kupovat tzv. čínské telefony jako je například Xiaomi. Spíš nějakou více ověřenou značku. Ještě mě napadá Lenovo P70. Ale v telefonech se moc nevyznám tak si nechám poradit od vás. Předem děkuji.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud vám to rozpočet dovolí, tak bych šel do LG, jelikož má již Full HD displej, jehož jemnost obrazu u 5,5palcového telefonu určitě oceníte. Z rozměrově menších telefonů s Full HD poté ještě můžete popřemýšlet o Huawei P7, což je také super volba. Jinak Huawei P8 vs Lenovo P70 viz článek o mobilech do 7000 Kč.

      1. 8.1.1

        Jakub

        Děkuji za odpověď. Asi se tedy budu přiklánět k LG.

  9. 9

    Petr

    Mel bych dotaz ke zkusenostem uzivatelu s TV LG. Tchanovi jsem vybral nejaky lepsi model (tusim 650V, bez 3D). Vse OK, ale byl problem s plynulosti obrazu. Mel jsem pocit, jako by byl obraz zrychleny (coz samozrejme nemuze byt). Nema s tim nekdo podobnou zkusenost? Jako by televize pul vteriny vynechavala snimkovani a pak to chtela temi snimky dohnat v druhe polovine sekundy. Zvuk/obraz byl ale synchronizovany. Signal byl z anteny, SD. Diky za info.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, a tento problém nastává i při obrazu z jiného zdroje? Např. počítače či přenosného disku? Abyste identifikoval, jestli je problém v obrazu (jeho nastavení), nebo v jeho zdroji. Tak jako tak vám doporučuji obrátit se přímo na podporu LG, jistě vám pomohou problém identifikovat.

  10. 10

    Jana

    Dobrý den, chceme si k Vánocům nadělit novou televizi a zvažujeme buď Vámi uváděnou LG 43LF540V nebo LG 43LF5400. Můžu poprosit o váš názor? Děkuji.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych spíše tu první uvedenou, jelikož druhá zmíněná je starší model bez podpory digitálního příjmu DVB-T2 (a S2).

  11. 11

    Roman

    Dobrý den, vrátím se k výše zmiňovaným telefonům LG G Flex 2 H955 a Huawei P7. Váhám který z nich si pořídit. Telefon často využívám jako navigaci v autě, často fotím, denně párkrát kouknu na email a internet, občas video na you tube. Žádné složitější hry nehraju. U LG mám trochu strach z přehřívání. Podle recenzí pak dojde ke ztlumení jasu dipleje, což může být při zapnuté navigaci docela problém (čitelnost displeje na slunci). Huawei P7 má podle recenzí horší fotografie při horších světelných podmínkách. Jaký byste mi doporučil? Moc bych stál o váš názor. Díky předem.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, oba telefony jsou si svými parametry velmi blízké, tj. v podstatě jediný významný rozdíl spatřuji v úhlopříčce displeje, podle čehož bych se rozhodoval. Osobně bych volil spíše menší P7, který má dle mého názoru hezčí zpracování a lepší displej, je to však opravdu velmi individuální názor. Za horšího osvětlení fotí hůře… to ale každý telefon. Jinak do vašeho výběru bych si ještě dovolil doplnit Meizu M2 Note 16GB. Jedná se o velmi povedený telefon podobných parametrů, navíc za nižší cenu. Jediná nevýhoda tohoto phabletu je, že má pouze částečnou podporu LTE.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz