O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

32 komentářů

  1. 1

    Martin

    Dobrý den co myslíte nad touhle sestavou?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sestava povedená, za mě bez připomínek.

  2. 2

    Mira

    Ahoj, budeme nějak chladit?

  3. 3

    Mira

    Aha už to vidím :)))

  4. 4

    Ondra

    Dobrý den, rád bych se zeptal na výběr nového mobilního telefonu do 10 tisíc. Nějak se nemohu rozhodnout který by byl ten pravý. Předchozí mobil jsem měl Samsung galaxy S4. Tím pádem bych rád určitě 5 palec Full HD nebo větší, ocenil bych i slušný výkon ale co vybrat v dnešní době 4, 6, 8 jádro? 2 nebo 3 GB RAM. Podle čeho se vůbec řídit u výkonu? Také bych rad nějaký slušný foťák. Zaujalo mě pár mobilu např. Lenovo Vibe Shot, Honor 7 nebo Samsung Galaxy S5 Neo. S Honorem a Lenovem nemám zkušenosti ale nebráním se žádným změnám. Určitě bych nechtěl vrazit to mobilu 10 tisíc když za 8 a pul můžu mít stejně muziky. děkuji předem za rady.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz nedávný článek o nejlepších high-endových smartphonech. Se zaměřením na fotografování bych vám doporučil LG G4 H815, popř. levnější a parametrově ne o moc slabší LG G3 D855 32GB. Jsou to však již 5,5 palce.

  5. 5

    Michal

    Dobrý den, chtěl bych si pořídit nový počítač na kterém bych rozjel hry jako: DayZ Standalone, Arma 3 popřípadě Arma 2 alespoň na střední detaily a v nějaké přijatelnější ceně. Pokud by to šlo tak něco do 20-25tisíc mohl by jste mi prosím poradit? Děkuji za odpověď. Přeji hezký den.

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, sestava ze článku si s uvedenými hrami bez problému poradí. Pokud byste raději počítač levnější, můžete se inspirovat sestavou za 18 000 Kč z listopadového článku. I ta by uvedené hry měla zvládat. Chcete-li doporučit počítač vyloženě na míru, tak to je vzhledem k časové náročnosti možné pouze v rámci placených služeb. V případě vašeho zájmu mne samozřejmě neváhejte kontaktovat.

  6. 6

    Kamil

    Vím že to sem nepatří ale vážně bych byl rád kdyby jste mi poradili s výběrem herního notebooku s cenou +- 46000. Preferoval bych 17 palcovou úhlopříčkou.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz článek o herních noteboocích. V ideálním případě bych vám doporučil zvolit uvedený Asus za 50 000 Kč. Pokud byste rád s cenou trochu níže, tak se nabízí taktéž 17palcový MSI GE72 6QF-007CZ.

  7. 7

    Lukáš

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně této mnou sestavené sestavy, protože Vaše sestava je na mne moc drahá, mohl by jste mi prosím poradit? Sedí počítač? Má optimální výkon na hry? Dalo by se ušetřit? Děkuji za odpověd. :) Lukáš

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, osobně bych doporučil vyměnit onen 8jádrový procesor za výkonnější 6jádro za stejné peníze (AMD FX-6350) a v souvislosti s tím pořídil o trochu výkonnější zdroj (Zalman ZM600-GSII). Jako drobnost na závěr bych poté doporučil vyměnit skříň za nějakou s USB 3.0, tedy např. Zalman ZM-T3.

      1. 7.1.1

        smolik

        Dobrý den, začal nový semestr a já bych potřeboval nějaký nový notebook, protože ten starý pomalu dosluhuje. Rád bych se vešel cca do patnácti tisíc. Preferuji nějaké rozumné vyvážení mezi baterií a výkonem, ale výkon je asi důležitější (rád bych si i něco zahrál). Co na tohle téma napsat srovnání, nebo byste mi doporučili? Předem děkuji

        1. 7.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, nejlépe mi pro vás vychází notebook Acer Aspire E15 NX.MVREC.003 za krásných 16 000 Kč. Z mého pohledu mu nic nechybí – šlušně výkonný procesor i grafická karta, nadstandardních 8 GB operační paměti a Full HD displej. Co více si za tyto peníze přát. :-)

  8. 8

    Honza

    Já bych tam pár věcí vyměnil za levnější, tím pádem bych tak 5 000 ušetřil. Například intel za AMD, pak 16GB RAM za bohatě stačících 8GB RAM a pro mě by je 1TB HDD zbytečnej, takže by mi stačilo i 500 GB.

  9. 9

    Dominik

    Dobrý den, děkuji za perfektní stránky. Vybírám notebook cca 12 000 pro běžné užívání bez her, a v článcích, kde jste v těchto cenových relacích doporučovat, už jsou vaše návrhy převážně vyprodané. Mohl by jste mi poradit, jaké ntb se teď dají sehnat výhodně v poměru cena výkon? požadavek je 15,6″ a preferuji antireflexivní displej. Děkuji

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za váš dotaz – ano, bohužel modely na trhu notebooků se tak rychle točí, že nestíhám psát. Co se týče vašich požadavků na notebook, tak vzhledem k antireflexní úpravě displeje mě aktuálně napadá v podstatě pouze jeden model – Asus F540LA-DM022T. Za ty peníze skvělé pořízení s Core i3 procesorem a Full HD rozlišením.

  10. 10

    jan

    Místo grafiky bych tam dal MSI GTX 960 GAMING 4G, místo toho CPU AMD FX-8350 je lepší v benchmarku ram 16 je zbytečný stačí 8 max 12. Ty **** na co tak dobrá základovka stačí nějaká za patnáct stovek. Proč tam je takovej zdroj stačí koupit 500w za pětistovku…

  11. 11

    Jan Aubrecht

    Dobrý den, předem se omlouvám, že píšu sem, ale komentáře na stránce nejlepších počítačů do 18 tisíc (listopad) již nejdou psát komentáře. Chtěl bych se tedy zeptat, zda u varianty za 15 tisíc šel vyměnit procesor na AMD FX-8300.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, tento procesor můžete také bez problému použít.

  12. 12

    severus

    Zajímavé tady to vypadá, že nejlepší zboží mají na A…a.cz moc hezký Affiliate

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za relevantní poznámku. „Nejlepší zboží“ si můžete koupit kdekoli, to je přeci na vás. Za mě nezbývá než dodat, že při psaní mých článků se neomezuji pouze na nabídku Alzy, v drtivé většině případů však uvedené produkty Alza nabízí… je to přeci jen největší e-shop u nás, takže se není čemu divit.

  13. 13

    Ivica

    Dobrý den, co takhle nějaké nejlevnější sestavy pro Oculus Rift? Případně, dalo by se z této šunky vytvořit nějak rozumně PC pro Oculus? Děkuji

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s Oculusem zatím bohužel nemám osobní zkušenost, nicméně vzhledem k oficiálně uváděným minimálním požadavkům si Oculus žádá spíše něco na způsob výše uvedené sestavy, tj. s vaším PC ani po upgradu pravděpodobně bohužel neuspějete. :-(

  14. 14

    Jakub

    Dotaz se týká článku o sestavě do 18 000 Kč. Dobrý den, bylo by možné nahradit levnější variantu procesorem AMD FX-8350? Bylo by to kompatibilní?

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, tento procesor můžete bez problému použít.

  15. 15

    Jirka

    Zdravím chtěl bych se zeptat jestli tato sestava je na oculus rift dost výkonná maximální cena je 35 000. :)

  16. 16

    ........

    Dobrý den, uvažuji že bych si koupil tuto sestavu… Nepotřebovalo by se dokoupit ještě chlazení, síťová karta, zvuková karta nebo něco dalšího?

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, základní chladič procesoru je součástí jeho balení, tj. nutné to není, ale pořídit lepší samozřejmě můžete (viz odstavec Doplňky). Síťová i zvuková karta je součástí základní desky, tj. to dokupovat také nemusíte, a ani nic dalšího.

  17. 17

    Zbyněk

    Dobrý den, co si myslíte o této sestavě. Chtěl bych jí používat na hry + natáčení.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pořizujete procesor umožňující taktování, tj. pokud jej chcete taktovat, potřebujete ještě nějaký lepší chladič. Dále bych určitě zvolil levnější (ale nikoli horší) základní desku (např. Asus Z97-PRO GAMER) a ušetřené peníze vložil do lepšího SSD (viz článek) a do výkonnějších pamětí (Kingston HyperX Savage DDR3 8GB). U pamětí je z pohledu výkonu výhodnější koupit 2x 4 GB a poté dokoupit další 2x 4 GB.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz