O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

18 komentářů

  1. 1

    Rogue Soul

    Omlouvám se že tu jsem a zase otravuji. Můžu mít nejnižší detaily u hry Overwatch a mít počítač do 10 000 Kč? Předem děkuji za odpověď.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano i s PC za 10 000 Kč je Overwatch bez problému hratelný. Na min. detaily při Full HD to vidím průměrně na 65 FPS.

  2. 2

    Dan

    Dobrý den. Mám notebook asus rog za cenu okolo 30 tisíc. Moje grafická karta je 950M ale mám s ní problémy. Při hraní se často sekne a i když se během třeba sekundy odlagne, tak obraz u některých her zůstane zaseknuty a pomůže až restart hry. Nevíte co s tím dělat? Děkuji

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud nepomůže přeinstalování ovladačů na novější / starší, či radikálnější přeinstalování celého OS, doporučuji notebook reklamovat, jelikož to je pravděpodobně nějaká chyba přímo v grafické kartě (nestabilní frekvence jádra či RAM, nedostatečné napájení).

      1. 2.1.1

        Dan

        Dobrý den. děkuji za návrh co by mohlo pomoct. Přeinstalování OS už jsme zkoušely. Zkusíme ještě přeinstalování ovladačů a pak uvidíme. Poslední dobou se mi dokonce stává, že se počítač úplně sekne bez nějaké odezvy. Mohl bych čekat hodinu a s pc by se nic nestalo. Jediné řešení je vždy restartovat celý pc což u moba her je problém (lol, cs:go,… a další) Je mi docela líto ostatních hráčů kterým nechtěně zkazím hru.

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, naprosto chápu. V tomto případě určitě doporučuji reklamovat, když ani kompletní přeinstalování OS nepomohlo.

  3. 3

    Tomas

    Dobrý den, doporučil byste mi i nejlepší notebook na hraní her do 20,000,-. Děkuji

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za velmi výhodných 17 000 Kč se dá pořídit Acer Aspire E15 NX.GDWEC.006 s výkonnější grafickou kartou (GTX 950M). Popř. pokdu vám to rozpočet dovolí, můžete zvolit vyloženě herní stroj MSI GL62 6QD-035XCZ s ještě výkonnější procesorem a kvalitnějším IPS displejem. Zda však bohužel není v ceně operační systém.

  4. 4

    Marie Konečná

    A co notebook Packard Bell řady easy note? Zajímá mě poměr cena výkon, když už jsem nucena měnit.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, máte na mysli Packard Bell ENLG81BA-C5RD Black (NX.C44ES.001)? Ano, za dané peníze je to slušný notebook, nicméně s těmi výše uvedenými se především z pohledu výkonu (procesoru) nemůže rovnat.

  5. 5

    Aleš Puchmeltr

    Dobrý den, velmi oceňuji Vaší poradnu, která dává laikům možnost ušetřit dlouhé hodiny pročítání recenzí. Uměl byste mi doporučit několik přístroj z kategorie ultrabook, 13.3-14 palce, 17-21tis., k běžnému nehernímu použití (multimedia, internet), preference rychlosti, výrobce Dell, Asus, Lenovo či HP? Děkuji moc. Aleš P.

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji vám. Co se týče vašeho dotazu, tak mi pro vás nejlépe vychází Asus UX303UA-R4027T. Notebook minimálních rozměrů, ale zároveň dostatečného výkonu i pro náročnější práci. Navíc s kovovým šasi. Pokud byste využil dotykovou obrazovku, můžete jako alternativu vzít v potaz Dell Inspiron 13 N5-7359-N2-01, který má displej kvalitnější, ale o to méně kvalitní šasi.

  6. 6

    Lenka

    Dobrý den, velice se omlouvám tento dotaz patří k mobilům. Hledám mobil do cca 5 tis. hlavní požadavky jsou displej do 4.8 (menší je lepsi), lehký, velká výdrž baterie, Android 5 a vyšší, rádio FM, slot na kartu, 4G mimo velká města. DĚKUJI

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, dle vašich požadavků mne napadá jediná volba, a to Samsung Galaxy A3 2016 A310F. Skvěle vybavený a spolehlivý telefon, s cenou však blíže 6000 Kč. Osobně ale rozhodně doporučuji si připlatit ať máte vše, co požadujete.

  7. 7

    Karel

    Dobrý den, uvažuji o koupi 15,6 Ntb Lenovo B51 80LM0096CK za 15.990,- který je o 1000,- dražší oproti vámi doporucovanemu HP 15-ac133 V4N41EA. Má však navíc SSHD 8 GB. Má smysl připlácet za Sshd 8 GB? Který byste doporučil? Chci ho na práci a internet, žádné stříhání videa ani hry. Také se chci zeptat, jestli má smysl vyšší rozlišení displeje 1920 oproti 1366?

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, připlácet si za hybridní disk v tomto případě nemá z mého pohledu smysl. To už si spíše rovnou kupte za 2000 Kč 240GB SSD a celý disk si vyměňte. Jinak v případě rozlišení displeje je v dnešní době určitě ideální volit Full HD, jelikož většina aplikací a webový stránek je právě pro toto rozlišení nejlépe optimalizovaných.

  8. 8

    Jirka

    Zdravím, uvažuji nad výměnou svého notebooku za novější model, ale rád bych sáhl po ultrabooku. Cenovou hranici jsem si stanovil max. 20000 a i tak bych bral radši kolem těch 17000. Každopádně, využití by bylo hlavně do školy, čili kancelářské programy, internet a filmy. Hry nehraji takže mi o herní výkon vůbec nejde. Byl bych, ale rád za dobré reproduktory a více portů USB. Měl byste nějaký tip? Děkuji.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz jeden z předešlých dotazů. Doporučil bych vám uvedený Asus – dostatečný výkon, parádní výdrž baterie a kompaktní rozměry – pro studenta ideální. Pokud byste raději něco cenově příznivějšího a s klasickými rozměry, volil bych ve článku uvedený notebook HP.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz