O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

45 komentářů

  1. 1

    Barbora Dluhošová

    Dobrý večer, mohla bych Vás poprosit o radu? Potřebovala bych koupit tablet do 3 tisíc, který by měl sloužit pouze na SKYPE a případně prohlížení fotek, pro nenáročného uživatele – starší osobu. Mohl byste mi, prosím, poradit? Omlouvám se, že píšu k tématu, které je zaměřeno na něco úplně jiného, ale u tabletů jsou komentáře již uzavřeny. Předem Vám velmi děkuji za Vaši ochotu a čas.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s přihlédnutím především k minimální ceně bych vám doporučil Alcatel OneTouch PIXI 8 WiFi. Za ty peníze je to ten nejvýhodnější tablet, který lze nyní pořídit. Pro vaše použití bude určitě dostatečný.

  2. 2

    David

    Dobrý den, který mobil do 5000 kč, do 5 palců, by byl vhodný dárek pro manželku? Aby měl kvalitní fotoaparát, byl spolehlivý, slušná výdrž baterie. Žádné hry by na něm určitě nehrála. Využívala by ho i na internet přes wifi připojení. Děkuji.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z pohledu fotoaparátu + baterie bych jako ideální volbu viděl první uvedený Redmi 3S Global.

  3. 3

    David

    Dobrý den, jaký mobil by byl vhodný pro manželku do 5 tisíc kč, do 5 palců. Aby byl telefon spolehlivý, kvalitně zpracovaný, měl dobrý fotoaparát a slušnou výdrž baterie. určitě na něm nebude hrát hry. Využívá mobil ještě přes wifi k internetu. Děkuji

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, rozhodoval bych se mezi ve článku uvedeným Xiaomi a Asusem, kde bych vzhledem k přihlédnutí k fotoaparátu volil prioritně Xiaomi.

  4. 4

    Vláďa

    Dobrý den, omlouvám se za hoodně velký offtopic, ale komentáře u ultrabooků jsou již locknuty. Uvažuji o koupi ulrabooku Asus UX303UB-C4017T jednalo by se mi převážně kancelářskou práci s občasným „hranim“ Aerofly RC 7 Bude na to notebook stačit? jako o alternativě uvažuji o HP Envy 13-d102 W7B01EA. Předem díky za odpověď a ještě jednou se omlouvám.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano uvedený Asus je perfektní volbou, který si díky dedikované grafické kartě s danou hrou bez problému poradí. HP je také výhodný model, má však pouze sdílenou grafickou kartu, tj. zde byste se pohyboval opravdu na hranici minimálních požadavků.

  5. 5

    Kamil

    Dobrý den, jak by jste ohodnotil Lenovo Vibe K5 Plus ve srovnání s jeho větším bratříčkem Note? Chtěl jsem Note ale nedopatřením objednal plus a teď přemýšlím jestli si ho ponechat a nebo vrátit..

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud jste s telefonem spokojen, tak nevidím důvod měnit. Každopádně osobně bych volil určitě raději Note, jelikož má větší operační paměť, kterou v případě dnešních aplikací určitě využijete.

      1. 5.1.1

        Kamil

        Děkuji za vaši odpověď, již jsem dle vašeho tipu koupil noťas a jsem spokojen.

        1. 5.1.1.1

          Petr Mlejnek

          To rád slyším, děkuji. :-)

  6. 6

    Marek

    Dobrý den, děkuji Vám za pěkný článek, osobně mi chybí pouze UleFone Power (ač je pravda, že je velmi podobný Oukitelu). Pěkný den

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, to já děkuji vám za doplnění, ano, uvedený mobil také jednoznačně patří k těm nejlepším mobilům do 5000 Kč. Oproti Oukitelu ztrácí jen v nižší uživatelské paměti, to však díky slotu na microSD karty není nic zásadního.

  7. 7

    Pavel

    Dobrý den, jaký svižný 5 palcový mobil do 3000 Kč s nejlepším foťákem by jste mi doporučil. Děkuji.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz článek o mobilech do 3000 Kč. Za nejsvižnější považuji první uvedený Doogee, za ten s nejlepším fotoaparátem poté druhé zmíněný Oukitel. Mezi těmito dvěma bych tedy doporučil se rozhodnout.

  8. 8

    Jiří Trávníček

    Dobrý den, nebyl by nějaký mobil, který má NFC? Děkuji

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to asi jedině LG X screen K500N, popř. loňský Huawei P8 Lite či Sony Xperia M4 Aqua.

  9. 9

    MÍŠA

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na telefony Prestigio. Cena do 5tis. a foto 13Mpix. Děkuji

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel nevím, který konkrétní model máte na mysli, nicméně osobně neznám žádný, který bych upřednostnil před ve článku uvedenými mobily.

  10. 10

    Milada

    Dobrý den jaký telefon do 5000,- vybrat pro syna (13 let), samozřejmě kvůli hrám? Většinu her stahuje, takže asi větší paměť. Děkuji Milada

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to syn určitě ocení maximální výkon a větší displej, tj. volil bych poslední uvedený Xiaomi (ideálně v té lepší Pro verzi).

  11. 11

    Michal S.

    Dobry den. Mohu se zeptat na vas nazor na telefon Doogee F5? Jeste se mi take libi Doogee Y300, ale vim, ze je slabsi. Ale zas je peknejsi. Libi se mi prave takovy styl telefonu. Ostre hrany a rovna zada od kraje ke kraji. Nebo vedel byste o nejakem podobnem vykonejsim telefonu, ktery je pekny jak Doogee Y300 s cenou do 5000,-? Dekuji. Michal S.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Doogee F5 je s cenou kolo 4000 Kč určitě zajímavou volbou a pokud se vám líbí i vzhledově, nebál bych se jej zvolit. Y300 je parametrově horší telefon, a to i včetně kapacity baterie, tj. ten bych vám osobně spíše nedoporučil.

  12. 12

    Tomáš

    Zdravím, tento dotaz je k minulému tématu, které jsem objevil pozdě :D. Jaký nejlevnější procesor by neomezoval výkon RX 460? Měl jsem v plánu koupit Athlon X4 880K BE. Díky za odpověď.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak samozřejmě čím výkonnější procesor pořídíte, tím více je schopen pomoci GPU s herním výkonem. Každopádně jako ideální a zároveň nejlevnější společník se mi pro RX 460 jeví AMD FX-4300 – na hry výkonnější než vámi uvedený model, navíc s ještě příznivější cenou.

  13. 13

    Hans

    Dobrý den, rád bych úvodem poděkoval za práci kterou děláte, články mi při vybírání dost pomohli, a to především v oblasti počítačových sestav. U telefonů řeším problém, který jistě řeší i spousta dalších lidí. Hledá telefon s displejem menším než 5″. Porovnáváte novinky v různých cenových kategoriích, ale jen ty velké „plácačky“ a to je škoda. Bylo by možné napsat podobné porovnání pro menší telefony? Pěkně prosím. Vybrat slušný telefon s 4 – 4,5″ displejem je k uzoufání a nechce se mi věřit, že by bylo na trhu k mání jen Sony Xperia Z5 Compact s cenovkou, která už je daleko za hranicí průměrného uživatele.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji vám, jsem rád, že se vám články líbí. Co se týče situace ohledně menších mobilů, tak je přesně taková, jak píšete. Takto malé, cenově přijatelné a zároveň (na dnešní dobu) výkonnostně dostatečné telefony prostě nejsou, tudíž není moc o čem psát. Jako jediný přijatelný telefon s úhlopříčkou 4,5palců mne napadá snad jen Samsung Galaxy A3 A300F. O trochu větší možností se 4,7palcovým displejem je ještě Xiaomi Redmi 2 Enhanced 2GB/16GB, popř. Coolpad Torino S. S posledním uvedeným však nemám osobní zkušenost, tj. netroufám si jej doporučit. Uvedený Samsung či Xiaomi však považuji pro běžného uživatele za dobrou volbu.

  14. 14

    Kryštof

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli mobil Asus ZenFone 3 Max ZC520TL má dobrý GPS signál a jestli je vůbec na hry předem děkuji za odpověď. :) Kryštof

    1. 14.1

      Kryštof

      Zapoměl jsem se zeptat jestli by na tom šlo Pokemon GO. Moc děkuji za tenhle drahocenný čas a omluvám se. Kryštof

    2. 14.2

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, s prioritním využitím na hry bych určitě upřednostnil výkonnější Xiaomi nebo Honor, každopádně i na Asusu si bez problému zahrajete Pokemon GO či HearthStone, zkoušel jsem. :-)

  15. 15

    Vláďa

    Dobrý den, chystáte se ještě uvézt nejlepší mobily do 8000 Kč podzim 2016? Popřípadě který byste mi doporučil. Děkuji

    1. 15.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pravděpodobně nikoli, jelikož i v této o něco vyšší cenové hladině bych doporučil ve článku uvedený Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3GB/32GB Global, popř. v minulém článku zmíněný LG G4 H815, který má také stále relevantní parametry a skvěle fotí.

  16. 16

    Ivana

    Dobrý večer ,který mobil je lepší – Huawei P8 Lite nebo Samsung Galaxy J5. Bude to můj první dotykový mobil, hodně volám, píšu a fotím. Díky za radu. Ivana

    1. 16.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše použití bych doporučil spíše Samsung Galaxy J5 2016, jelikož má větší kapacitu baterie. P8 Lite by vám při častém volání dost možná ani ten den nevydržel.

  17. 17

    Markéta R.

    Dobrý den, potřebovala bych poradit. Vybírám mobil pro manžela do 6 tisíc korun. Jeho požadavky jsou – aby se tam vešlo co nejvíce kontaktů, které se dají ukládat do skupin, aby šlo celým skupinám odesílat sms. Internet též bude využívat, případně poslouchat přes sluchátka i přídavný repráček muziku. Hry hrát určitě nebude.

    1. 17.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám ve článku uvedený Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3GB/32GB Global. Ten bez problému splní všechny vaše požadavky (jen sluchátka nejsou součástí balení, ale to v dnešní době téměř u žádných telefonů).

  18. 18

    Kryštof

    Dobrý den pardon že Vás tak otravuji, ale chtěl bych se zeptat jestli byste mi nemohli složit tohle LYNX Grunex Gamer 2017, 10462339, samozřejmě aby to bylo levnější teda co vím tak když si složíte PC je to pak levnější. Děkuji mockrát. Kryštof

    1. 18.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, na první pohled bych řekl, že tento PC by se dal z podobných (ne-li o něco lepších) komponent poskládat i o pár stovek levněji, nicméně počítačové sestavy na míru doporučuji pouze v rámci placených služeb, jelikož se jedná o poměrně dost časově náročnou záležitost. Jistě chápete. Pokud byste měl však zájem, neváhejte mne kontaktovat.

  19. 19

    Jan

    Dobrý den chtěl bych mobil do 5000 Kč a aby měl celkem slušný fotoaparát, displej do 5,2 palců, ale spíše 5 palců. Občas na hry a na internet. (Honor, Huawei, Asus, Samsung, Lenovo) Děkuji Jan

    1. 19.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz obsah článku – doporučil bych vám první zmíněné Xiaomi, popř. Honor 7 Lite.

  20. 20

    Jan

    Dobrý den, jaký vybrat telefon do 4 tisíc s kvalitním fotoaparátem? Celkem mi jako dobrá volba přijde Huawei Y6 II Compact, jaký byste doporučil vy? Děkuji za odpověď

    1. 20.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, buď ten, nebo Lenovo Vibe K5. Fotí více méně stejně, u Huawei vidím výhodu v (z mého pohledu) lepší úpravě systému, u Lenova naopak v trochu větším výkonu a baterii.

  21. 21

    Marcelka

    Dobrý den, ráda bych se zeptala na dárek pro svou dceru, který telefon by byl nejlepší – potřebuje kvalitní fotoaparát, dlouhá výdrž baterky, a aby utáhl i hry?

    1. 21.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych vám první uvedený Xiaomi Redmi 3S Prime / Global. Má slušný výkon i fotoaparát, nadstandardní baterii a vzhledově vaši dceru také jistě nadchne. :-)

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz