O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

30 komentářů

  1. 1

    Luboš

    Prosím Vás, potřebuji poradit, sháním NTB do 12-13 tisíc a zalíbil se mi Lenovo IdeaPad 310-15ISK, má i3 6100U, samozřejmě Full HD display, grafiku Nvidiu GeForce 920MX, ale pouze 4GB RAM, ale za to DDR4. Notebook by byl primárně využit na školní účely na vysoké škole a dlouhou výdrž, ale občas bych si na něm chtěl něco zahrát. Tak se ptám, jaké hry bych na tom šly a po případně nějakou jinou alternativu k tomuto NTB.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, novinka Lenovo IdeaPad 310 80SM00YECK určitě patří k těm zajímavějším notebookům v této cenové kategorii. Z pohledu cena / výkon je ale o něco výhodnější volbou Acer Aspire E15 NX.MVREC.006, který má sice starší, ale výkonnější procesor i grafickou kartu. Mezi těmito dvěma modely bych se tedy rozhodoval – oba jsou dobrou volbou.

  2. 2

    Maroš

    Dobry den, a co napr. herni notebooky s AMD procesorem a grafickou kartou? Ak jsou stolni pc s AMD cpu a gpu levnejsi, nebude to same i u notebooku? Napr. APU A10 nebo FX a grafika R9? Dekuju za odpoved

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za trefný dotaz. V řešené cenové hladině od 19 000 Kč výše se však bohužel na českém trhu nenachází žádné výkonnější řešení s procesorem či grafickou kartou od AMD, než je to nejlevnější ve článku uvedené. Respektive Intel Core i5-6200U je výkonnější, než „nejvýkonnější“ řešení od AMD v podobě procesoru AMD A12-9700P, a stejně tak NVIDIA GeForce GTX 950M je výkonnější, než AMD Radeon R9 M370X. V následujících vyšší cenových hladinách tedy bohužel nemá vůbec smysl o řešení s AMD uvažovat.

  3. 3

    Vasek

    Dobry den, uvazuji o koupi noveho notebooku do 20 tisic. Vyplati se priplatit za nejaky notebook nez vyse uvedeny Acer Aspire E15 NX.GDZEC.001? Na ntb budu prevazne pracovat ve photoshopu, illustratoru, obcas strih videa a hudby + klasika web, filmy, hry minimalne. Idealni parametry procesor i5 nebo i7 (asi lepe vykonnejsi variantu HQ), 8GB ram DDR4, dedikovanou grafiku, displej IPS min. 15″, nejlepe kombinace disku ssd+hdd nebo s jednim volnym slotem na disk. Dekuji za radu.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, uvedený Acer nemá IPS displej, který by se vám pro práci s grafikou určitě hodil, tj. doporučil bych vám spíše novinku Lenovo IdeaPad 510 80SV003WCK s nejmodernějším i7 procesorem a SSD. Pokud byste raději větší magnetický disk, nabízí se o něco levnější verze Lenovo IdeaPad 310 80SV003UCK.

      1. 3.1.1

        Vasek

        Děkuji za odpověď, pokud byste se měl rozhodnout mezi Vámi nabízenými a Acer Aspire V15 NX.G66EC.005 který bych měl možnost sehnat za zmiňovaných 20 tisíc? Acer nemá IPS, má ale výkonnější procesor a grafickou kartu.

        1. 3.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Pokud můžete mít uvedený Acer za 20 000 Kč, tak je to rozhodně výhodné pořízení a asi bych oželel i ten IPS displej. ;-)

  4. 4

    Roman

    Dobrý den, v současné době řeším herní notebook pro syna (do 20 tis. Kč) a ve výběru mám Acer Aspire F15 NX.GD6EC.002. Doporučil by jste tento model? Děkuji za odpověď.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, toto je ta nejlepší možná volba – jedná se o stejný notebook, jako ten první ze článku, jen má navíc malý SSD.

      1. 4.1.1

        Roman

        Dobrý den, kdybych navýšil rozpočet na 22 tis. Kč vyplatil by se více tento notebook Lenovo IdeaPad Y700 80RU001JCK oproti mnou zmiňovanému Acer Aspire F15. Děkuji předem za Vaši odpověď.

        1. 4.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Ano, pokud vám to rozpočet umožní, tak se z mého pohledu příplatek vyplatí, jelikož získáte výkonnější 4jádrový procesor a o něco větší SSD.

  5. 5

    Alex

    Dobrý den, přál bych si nějaký herní notebook do 15000 hlavně na hraní hry World Of Tanks. Přemýšlel jsem o tomto: Lenovo IdeaPad 100 80QQ00ALCK ale nevím zda to bude dostačující. Děkuji za odpověď.

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v této nižší cenové relaci bych vám doporučil Acer Aspire E15 NX.MVREC.006 – je to výkonnější model než vámi uváděné Lenovo a zahrajete si s ním WoT pravděpodobně i na střední detaily velmi přijatelně.

  6. 6

    Alf

    Dobry den. Zvažuji koupi Macu a rozhoduji se mezi MacBookem a MacBookem (PRO) 13″ v základu bez TouchBaru. No a s ohledem na rozdíl v ceně (cca 6000) mě zajímá Váš názor zda má či nemá smysl si ty peníze za novinku připlatit či nikoli.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel nevím, které přesně modely myslíte, nicméně osobně nejsem velkým fanouškem nového touchbaru. Funkčnost je to určitě velmi zajímavá (v podstatě dle vašeho nastavení libovolná), vždy však značně individuální. Tj. jedna věc je si na něco takového zvyknout a nastavit si to dle vlastních představ, a věc druhá je poté fakt, že takto bude fungovat pouze váš počítač. Pokud si tedy na něco takového zvyknete, bude vám to pro změnu chybět u ostatních (např. pracovních nebo stolních) počítačů. Osobně bych tedy za něco takového nepřiplácel.

      1. 6.1.1

        Alf

        Tak tímto je tedy rozhodnuto. Moc děkuji za Váš názor a Vaše články vubec, mnohokrát mi přispěly k rozhodnutí, kterých jsem NElitoval a snad to vyjde i tentokrát;-) Ještě jednou děkuji Alf

        1. 6.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Rádo se stalo, jsem velice rád, že jste s obsahem mého webu spokojen. :-)

  7. 7

    David Beneš

    Dobrý den, sháním herní notebook cca do 42 000 tisíc (není problém trochu víc) jediné co bych tak potřeboval tak je opravdu velký displej takže 17,3″ jaký notebook byste mi doporučili?

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, nejlépe mi pro vás vychází MSI GE72VR 6RF-204CZ – maximální výkon na větší obrazovce.

  8. 8

    Alex

    Dobrý den, nesmírně si cením vaší práce a omlouvám se že vám píší znovu, ale nemohl byste mi doporučit ještě nějaký herní notebook možná s výkonnějším procesorem na diskuzích sem četl že procesor je slabý a tak vás ještě jednou prosím. Předem děkuji za odpověď :)

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z mého pohledu je výkon procesoru přiměřený použité grafické kartě, nicméně pokud byste chtěl o stupeň výkonnější řešení, mrkněte na Lenovo IdeaPad 310 80SV003UCK – nabídne jak výkonnější procesor, tak grafickou kartu (samozřejmě ale za vyšší cenu).

  9. 9

    Jirka

    Dobrý den, chystám se koupit NTBK HP Pavilion Gaming 17-ab000 E9P37EA za necelých 26 000 Kč. Chci display 17,3 na občasné hraní, multimédia a jinak nijak náročné programy. Nechci aby NTBK vypadal jako herní :) Myslíte že je to za tuto cenu dobrá volba? Díky za odpověď.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, za dané peníze je tento model jednoznačně nejlepším 17palcovým řešením. :-)

  10. 10

    Jana

    Dobrý den, mám dotaz… chtěla bych pro syna notebook do 13000 Kč. Aby si na něm zahrál aspoň nějaké hry, zkouknul film s možnosti připojit k Tv a měl DVD mechaniku. V teto oblasti nejsem zběhlá, proto bych ocenila radu.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za tyto peníze je jednoznačně nejvýkonnější volbou Acer Aspire E15 NX.MVREC.006, popř. pokud vám to rozpočet dovolí, můžete také mrknout na HP modely ze článku o noteboocích do 15 000 Kč.

  11. 11

    Josef Malinek

    Vaše stránky pravidelně sleduji a moc jim fandím, protože ten svět elektroniky mě zajímá, ale nejsem schopen tomu věnovat dostatečné množství času. Můj dotaz: V kategorii do 25000 bych se osobně zajímal i o MSI GP72 6QF-451XCZ nebo je to blbost? S pozdravem Josef Malinek – Jeseník.

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji vám. Hloupost to určitě není, jelikož z pohledu výkonu je tento model za dané peníze skvělou volbou. Ve výběru do 25 tis Kč jsem jej nicméně neuvedl, jelikož je bez licence na operační systém, což je teoreticky dalších 2500 Kč navíc. Oproti tomu ale také nutno uvést, že má větší 17,3palcový displej, což může být pro někoho prioritou. Z tohoto důvodu vám tedy děkuji za doplnění. :-)

  12. 12

    Eva

    Dobrý den, mám dotaz ohledně výběru nového notebooku. Byly mi doporučeny herní notebooky, protože mají dobrou grafiku, nepotřebuji ji však kvůli hrám, ale kvůli programům na malování (jako ArtRage nebo SketchBook Pro). Je pravda, že mám hledat mezi herními? Pokud ano, doporučil byste mi prosím nějaký kolem 15 tisíc (max. kolem 17 tis.)? Děkuji.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v této cenové kategorii bych se nebavil přímo o herních noteboocích, nicméně je pravda, že pro náročnější grafické programy je lepší grafická karta vhodná. Osobně bych vám tedy doporučil velmi povedený notebook HP 15-ba072 Y5K38EA nadstandardních parametrů, včetně rychlého SSD disku. O něco výkonnější ale také dražší alternativou by poté mohl být Lenovo IdeaPad 310 80SV003UCK.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz