O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

25 komentářů

  1. 1

    Daniel

    Zdravím vím že se to sem nehodí ale sestavil jsem si toto pc. Nejsem žádný expert proto se ptám vás, jestli mi bude vše fungovat jak má. Má to být herní pc do těch 20 tisíc. Předem moc děkuji za odpověď.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vhodnější by bylo použití novější verze základní desky pro garantovanou podporu použitého procesoru, např. Gigabyte GA-B250M-DS3H. Dále pokud bude počítač vyloženě na hry, určitě bych sáhl po výkonnější grafické kartě – ASUS DUAL-RX480-O4G. Také bych volil efektivnější zdroj Seasonic SS-500ET F3 a určitě musíte zvolit paměti typu DDR4 (nikoli 3), tudíž Patriot Extreme Performance Viper 4 DDR4 8GB 2400MHz PV48G240C5K. Mají sice menší kapacitu, ale také cenu. Díky tomu si můžete dovolit onu výkonnější grafickou kartu. Další paměti můžete v případě potřeby časem dokoupit.

      1. 1.1.1

        Jiří Navrátil

        Petr Mlejnek ano sice když si koupí ty ramky Patriot Extreme Performance Viper 4 DDR4 8GB 2400MHz PV48G240C5K. tak si bude potom moci dovolit tu lepší grafiku, ale je tady jeden problém, vy jste napsal cituji „Dále pokud bude počítač vyloženě na hry“ tak nevím jak moc mu bude 8 GB ram stačit na nové a modernější hry, to by musel takovéto ramky koupit 2x což by ho vyšlo ještě dráž než kdyby zvolil ty ramky Kingston HypeX Fury 16 Gb (i když je to jen DDR3).

        1. 1.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Myšleno to bylo tak, že na hraní současných titulů při Full HD či Quad HD je 8 GB RAM dostatečných, respektive rozdíl v herním výkonu oproti sestavě se 16 GB je minimální. Při hraní na 4K by to již smysl dávalo, ale to budou už zmíněnou sestavu brzdit jiné komponenty… Za mě bych tedy nyní pořídil 8 GB RAM a onu lepší grafiku.

  2. 2

    Vojtěch

    Dle mého bude muset Intel po vydání AMD Ryzen R5, R3 zlevnit své stávající procesory o 40 % minimálně. Nedávno jsem se díval, jak AMD procesor za 15 tisíc si dává procesor od Intelu za 30 tisíc. :D

    1. 2.1

      Superman

      Stejně bych řekl že spousta lidí ani tak nezmění názor na AMD a zůstanou u Intelu..

  3. 3

    Adam

    Moc hezký sepsáno. Celkem jsem se utvrdil v tom, že jsem si koupil dobrý procesor (i7-7700K) teď myslím za tu cenu. Po prezentaci o Ryzenech jsem si ho málem běžel koupit.

  4. 4

    Petr

    Dobrý den,Chtěl bych se zeptat na sestavu pc.Vím že se to sem možná nehodí,ale i přesto se chci zeptat. Sestavuji si svůj první pc a chtěl bych se zeptat jestli je tento pc vhodný nejsem znalec a tak potřebuji radu od profesionála.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, takto to poskládat určitě můžete, jen operační paměti bych vám doporučil s lepším časováním a v Dual Channelu, aby byly rychlejší (např. výše uvedené Patriot).

  5. 5

    Matěj

    Dobrý den, jelikož komentáře u notebooku jsou uzavřeny tak to s prominutím hodím sem. Chtěl sem se zeptat, jak by ste po HW stránce zhodnotil notebook Lenovo IdeaPad 310 80SM00DYCK? Myslíte že bude mít nějaký problém se hrou counter strike global offensive na vyšší detaily?

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za dané peníze to je super notebook, každopádně na nějaké velké hraní to bohužel není. V CS:GO na vyšší detaily počítejte tak s cca 45 FPS v průměru.

      1. 5.1.1

        Matej

        A mohl byste mi doporucit neco stejne ci vice vykonejsiho za stejne penize?

        1. 5.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Bohužel nemohl, za tyto peníze jste vybral dobře, resp. notebook s výkonnější grafickou kartou nenalezneme… Jedině něco z druhé ruky alespoň s GeForce 940M.

  6. 6

    Štěpán Balcařík

    Dobrý den, Váš web mi byl již mnohokráte velice dobrým rádcem při výběru spotřební elektroniky, ať již mobilního telefonu, nebo např. herních sluchátek. Takto přímo se na Vás obracím ale poprvé, neboť mám v úmyslu si pořídit herní PC za cca 20 tisíc. Váš článek o nej sestavách do 20 tisíc z podzimu mi byl zčásti nápomocen, ale půl roku je již nějaká doba a tak bych Vás chtěl požádat, zda-li byste se nekouknul, jestli mnou vybraná sestava nemá někde nějaký zádrhel, půjde seskládat a bude po složení fungovat. Děkuji za Váš čas a práci, kterou zde na stránkách odvádíte. S pozdravem a přáním všeho dobrého Štěpán Balcařík

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát za pozitivní reakci, velmi mne to potěšilo! Každopádně co se týče vaší sestavy, nemám co dodat, je parádní a nic bych neměnil. Zdraví PM

  7. 7

    Adam

    Dobrý den, mimo téma.. Jaký máte názor na monitor AOC Q2577PWQ? Po 7 letech chci výměnu za BenQ G2320HDB. V hledačku mám ještě AOC Q2778VQE, ale TN panel už asi dnešní době nechci.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, oba tyto modely jsou cenově velmi zajímavé. Osobně však v prvním případě považuji QHD na 25 palců skoro moc (je to ale opravdu věc vkusu), v druhém případě si poté říkám když už TN, tak alespoň s vyšší frekvencí. V této cenové relaci považuji za nejzajímavější řešení ultra-širokoúhlý LG 29UM58, popř. pokud trváte na QHD, přemýšlel bych o 27palcovém IPS na způsob BenQ GW2765HE.

      1. 7.1.1

        Adam

        Už těch 7500 je dost. „Osobně však v prvním případě považuji QHD na 25 palců skoro moc“ tzn. 25palcu je na QHD uz malá úhlopříčka? Ano, taky bych raději 27 a víc ale ta cena to limituje. A jinak ten LG je pěkný, uvažoval jsem o něm, ale pak jsem ho v obchodě viděl reálně a Ne. Ještě na aukru prodávají Acer G257HUsmidpx za 4000 + má ještě jeden rok záruky.

        1. 7.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Tak onen Acer za 4000 Kč je opravdu paráda, pokud tam není žádný háček, stojí to minimálně za vyzkoušení. :-) A jinak ano, myslel jsem to tak, že QHD je na 25 palců skoro moc. Ale rozhodně to není nic hrozného a je to především o zvyku… osobně mám např. Full HD na 13,3 palcovém notebooku a také jsem si na to zvykl. Pokud tedy nevezmete ten Acer, volil bych vámi zmíněný 25palcový AOC.

  8. 8

    Miroslav Činčara

    Dobrý den, myslíte, že do této sestavy se daný zdroj hodí nebo byste vyměnil za jiný, lepší, nejlépe v podobné cenové relaci. Za kvalitnější zdroj jsem si ochoten trochu připlatit. Popřípadě, co byste pozměnil na sestavě. Předem díky. Č.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v současné době bych pro nový PC s cenou okolo 15 000 Kč volil konfiguraci z nedávného článku. Pokud se chcete dostat s rozpočtem níže, můžete zvolit levnější procesor Intel Pentium G4560 a grafickou kartu z vašeho návrhu sestavy.

  9. 9

    Luboš

    On benchmark je jedna věc, ale většinou se výkonnostní rozdíl mezi 7700 a 1700 ryzenem pohybuje do 10 fps (kdo potřebuje – vyjma profesionálních hráčů – místo 100 fps 110 fps?). Na druhou stranu je ryzen v celkovém výkonu, pro grafické práce zejména, naprostý král. Obecně si myslím, že Ryzen trpí tímhle srovnáním s i7 7700, protože jsou to procesory stavěné za úplně jiným účelem.

  10. 10

    TvoJeMaMa

    Chtěl bych se zeptat jestli jsou paměti RAM (PATRIOT Viper 4 Series DDR4 8GB (2x4GB) 2400MHz) vhodnou volbou do levného pc do 13 000 Kč. Nad 2000 Kč pro RAM se mi moc nechce. Přemýšlím ještě o Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14. zakladní deska – Gigabyte GA-B250M-DS3H

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, vámi uváděné první paměti jsou ideální.

  11. 11

    KOCHREN

    i7 7700K je jednoznačně na hry nejlepší je to však taky hlavně frekvencemi. RYZEN procesory maj brzdu na 4GHz (vyráběno na procesu určeném původně k tvorbě ARM procesorů a pamětí). Hry bývaj dodnes 1,2-4 vláknové… většinou neumí využít více jader. Takt na takt na tom AMD není špatně a jde o zbrusu nový procesor, který se ještě musí vyladit (jak SW tak HW). Nicméně ten rozdíl ve hrách není katastrofální v některých hrách žádný. R7 1700X s 1800X se nevyplatí brzda je tak jako tak na 4GHz zato R7 1700 je super kousek… jde taky k 4GHz a výkonu má na rozdávání a to i do budoucna.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz