O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

24 komentářů

  1. 1

    Prokop

    Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat který telefon si do 17000 mohu koupit? Šel by s hardwarovými tlačítky? Děkuji

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tak to asi jedině BlackBerry PRIV nebo BlackBerry KEYone. :-)

  2. 2

    Mike

    Zdravím, chci se zeptat, jaký monitor se 4K byste mi doporučil k PS4 Pro? Cena do 15k. Díky za odpověď, Mike

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ve stanoveném rozpočtu je z mého pohledu nejlepší volbou Samsung U32H850 s Quantum Dot, o něco levnějším řešením je poté AOC U3277PWQU.

  3. 3

    Honza

    Dobrý den, v první řadě bych chtěl poděkovat za tuto opravdu užitečnou stránku. Přeji, ať se Vám daří i nadále. Rád bych se však zeptal, hledám telefon do 5000 s úhlopříčkou okolo 5″ (žádné pádlo) s použitelným foťákem, rozumně rychlým chodem a kvalitní konstrukcí (v rámci možností). Jsem si vědom, že se nejedná o příliš štědrý rozpočet, ale jsem omezen firemním limitem, snažím se tedy najít co nejrozumnější řešení. Tato kategorie mi přijde poměrně nabitá a zvláště po nedávném veletrhu se objevilo pár zajímavých telefonů, které mi rozhodování příliš neulehčují. Děkuji za odpověď, Honza

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji vám za pozitivní zpětnou vazbu, velmi mne potěšila. :-) Co se týče zmíněné cenové relace, tak zde je mým aktuálním favoritem Honor 9 Lite. Jedná se sice o telefon s o něco větším displejem, jelikož má však malé okraje, tak jako celek zas tak velký není. Pokud byste však chtěl vyloženě telefon s menším displejem (pro snazší používání jednou rukou), tak bych volil jistotu v podobě modelu Huawei P10 Lite.

  4. 4

    Petr

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat na notebook HP 15-bs026 1TU43EA. Hledám jen trochu rychlý a spolehlivý notebook za cca 15 000 Kč. Děkuji

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za dané peníze to je slušný notebook, zéjména kvůli těm dvěma pevným diskům… Pokud však mohu doporučit, připlatil bych 1000 Kč za model HP 250 1WY25EA. Tento notebook má sice pouze jeden disk (SSD), nicméně s větší kapacitou. Navíc ale notebook disponuje také výkonnějším procesorem, dvojnásobnou operační pamětí a také Full HD displejem, což je za dané peníze opravdu paráda!

  5. 5

    Martin

    Dobrý den, uvažuji o koupi 17,3 notebooku na domácí činnost, žádné hry jenom filmy a internet nejdřív jsem uvažoval Lenovo IdeaPad V110 80V200D7CK ale potom jsem objevil Lenovo IdeaPad V320 81B6000BCK, nemá sice OS ale má full hd. Nebo byste mi doporučil ještě nějaký jiný cena tak do 14000,- díky moc za radu, Martin

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, ten druhý uvedený model je za dané peníze super volbou. Na velký 17,3palcový displej se Full HD určitě hodí.

  6. 6

    Erik

    Dobrý den, mohu se zeptat který z těchto notebooků je nejlepší na dělaní videí a publikování videí? Neboli který notebook do 11 000 kč je na to nejlepší 😊?

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v této cenové relaci se bavíme spíše o noteboocích na běžné užívání. Editace videí je poměrně náročná záležitost, pro kterou jsou vhodnější výkonnější stroje, např. v jednom z předcházejích komentářů zmíněný HP. Pokud však nechcete překročit stanovený rozpočet, tak za jedinou použitelnou volbu považuji Lenovo IdeaPad 320 80XV00L3CK s nadstandardní RAM.

  7. 7

    Luk

    Dobrý den. Jsem laik. Dcera ma iPhone 5 16GB. Využito má cca 12 GB a už jí hlásí nedostatek místa v úložišti. Zvažuje koupi iPhone 6 a neví jestli ji bude stačit 32 GB nebo radši prošetřit a vzít 64 GB. Bude si ho platit z vlastního rozpočtu do 10 000 a musí mít Apple. Díky za odpověď.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, větší úložiště je vždy lepší, jelikož v případě iPhonů se nedá nikterak rozšířit. Doporučuji tedy buď Apple iPhone 6 64GB nebo kompaktnější provedení Apple iPhone SE 64GB.

    2. 7.2

      Luk

      Děkuji za odpověď. Jinak jsem si na základě vaší recenze koupil telefon Xiaomi Redmi Note 4 4GB/64GB Global. A jsem nadmíru spokojený. Budu vás vysledovat a určitě vás doporučím.

      1. 7.2.1

        Petr Mlejnek

        Děkuji vám, jsem velice rád, že jste spokojen. :-)

  8. 8

    Jonáš Novák

    Dobrý den hledám notebook na příležitostné hraní her, do 15 000. Nejlépe s úložištěm 1 T nebo i méně. Chtěl bych si na něm zahrát hry Fortnite, Pubg, Cs go je to možné? Zaujal mě notebook z vašeho článku nejlepší ntb do 15 000, konkrétně Asus aspire 5. Je to dobrá volba? Nebo mi doporučíte jiný? Ps: na jaké detaily by rozjel tyto hry a na kolik fps? Mockrát děkuji za pomoc

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, ve stanoveném rozpočtu je ve zmíněném článku uvedený Acer stále tou nejlepší možnou volbou. Tak jako tak se ale jedná o velmi základní řešení, které není na náročnější hraní (např. PUBG) vhodné a i na minimální detaily budete mít problém dosáhnout na nějaké rozumné FPS. Doporučuji se spíše podívat na stroje alespoň s GTX 1050, což je ale bohužel cenová relace od 20 000 Kč výše.

  9. 9

    Tomáš M.

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký mobil byste mi doporučil do nějakých 7000 Kč. Požadavky: android, min. 3GB RAM a 32 GB ROM a obstojný fotoaparát. Pak spíše výhody: IR, NFC, 3,5 Jack. Ve výběru mám Huawei P10 Lite, Honor 8 nebo Xiaomi s nižší cenovkou. Nebráním se ani jiným doporučením. Děkuji za odpověď.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, povedeným a moderním telefonem je v této cenové relaci Huawei Mate 10 Lite. Dobrým pořízením je ale také určitě vámi zmiňovaný Honor 8, což je sice starší model, nicméně bývalá vlaková loď se super parametry (včetně fotoaparátu).

      1. 9.1.1

        Tomáš M.

        Děkuji za odpověď, Mate 10 Lite už taky přišel v úvahu, ale přišel mi už dost velký. Přemýšlím, že o něco navýším rozpočet a pořídím novější Honor 9. S EU distribucí vyjde na necelých 8 tisíc a specifikacemi by mohl konkurovat ještě pár let dopředu.

        1. 9.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Ano, Honor 9 je s aktuální cenou okolo 8000 Kč výborným pořízením. Vhledově je to sice taková „klasika“, ale i to je z mého pohledu praktičtější než „bezrámečkové“ telefony.

  10. 10

    Karel

    Dobrý den, jsem student a hodně cestuju. Potřebuji si koupit mobil a k tomu tablet nebo ultrabook. Rozhoduju se mezi iPhonem 6S a iPadem nebo Samsungem A8 (Huawei P10) a nějakým ultrabookem…. kterou kombinaci doporučujete nebo nějakou jinou? Děkuji

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jako mobil bych vám doporučil Honor 9 (v podstatě praktičtější a levnější verze Huawei P10). Pro práci a studium na cestách je poté určitě rozumná volba slušnější ultrabook, např. Asus S410UA-EB093T či Acer Swift 3 NX.GQJEC.002. Pokud nebudete příliš potřebovat klávesnici a jde vám jen o větší displej na čtení, můžete místo ultrabooku zvážit Apple iPad Wi-Fi 32GB.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz