O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

31 komentářů

  1. 1

    Jakub Chvojka

    Super porovnání, veskrze se dá se vším souhlasit, až na Xiaomi Redmi Note 3 Pro, neboť nepodporuje paměťové karty a je to pouze dual Sim bez hybridniho slotu + bez 100% funkčního LTE. To Xiaomi bohuzel nezvládlo. J.Ch.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za komentář. Ano, máte pravdu, u tohoto telefonu nelze využít obě možnosti najednou – tj. uživatel je nucen se rozhodnout buď pro Dual SIM, nebo druhý slot na SIM kartu využít pro kartu paměťovou.

  2. 2

    Martin

    Přijde mi škoda v této cenové relaci nezmínit LG Nexus 5X. Jeho cena šla od jeho podzimního uvedení na trh razantně dolu a nyní se nechá pořídit za 7300 Kč a to v 16 GB variantě. Pro koho by to bylo málo tak ve verzi s 32 GB se nechá sehnat za 8500 Kč. Co do kvality fotografií může mu konkurovat snad jen již zmíněný LG G4 a plusem je samozřejmě i výborná odladěnost optimalizace celého prostředí.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za doplnění. Ano, i tento telefon je za dané peníze skvělou volbou. Osobně bych jej však vzhledem k parametrům a výkonu zařadil až za P9 Lite. Máte ale pravdu, že pro příznivce čistého Androidu je tento smartphone ideální.

  3. 3

    KNOOA

    Dobrý den poradil byste mi herní monitor do max. 3500. děkuji

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, se zaměřením na slušný obraz a co nejnižší odezvu bych vám doporučil Acer S242HLCbid. Za ty peníze opravdu výhodné pořízení.

      1. 3.1.1

        KNOOA

        Děkuji za odpověd a za radu

    2. 3.2

      Dobrofej

      Takový není :D

  4. 4

    Vojta

    Taky bych chtěl podotknout Lenovo P90, je dobrý jak cena/výkon, tak vydrží baterie, za 7000 Kč.

  5. 5

    anonym

    Dobrý den chci se zeptat zda by se tam dal zařadit i Lenovo Vibe S1?

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, zařadil bych jej po bok P9 Lite. Větší operační i uživatelská paměť určitě potěší, částečnou nevýhodou by však při náročnějším používání mohla být poměrně malá kapacita baterie.

      1. 5.1.1

        anonym

        To sice ano ale pokud někomu nevadí mít mobil častěji na nabíječce mobil to špatný není.

        1. 5.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Souhlasím. :-)

  6. 6

    Marek Grycz

    Zdravím. Nevím jestli jste zapomněl, nebo jste měl jiné důvody nezaradit LG G Flex 2 H955? S cenou necelých 7 000 a výbavou lepší než většina uvedených je to podle mně nejlepší mobil na trhu v téhle cenové kategorii.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za doplnění. LG G Flex 2 bych zařadil po bok LG G3. Některé parametry má lepší (výkonnější procesor, prohnutý displej), jiné však pro změnu horší (nižší operační i uživatelská paměť, menší rozlišení displeje).

  7. 7

    Tom Jicek

    Dobrý den, prosím jaký je Váš názor na novinku UMI Super? Děkuji za odpověď.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z pohledu parametrů se za dané peníze telefon jeví opravdu výborně. Osobní zkušenost však s těmito telefony zatím nemám (pokusím se co nejdříve napravit), otázkou pro mne tedy především zůstává, jak kvalitní bude displej a celkové dílenské zpracování – to bývá u takto levných a na první pohled lákavých telefonů nejčastější problém. Jinak určitě potěší podpora FDD LTE v 800MHz pásmu, které používá O2 a T-Mobile.

  8. 8

    Kuba

    Dobrý den, kdybych si měl vybrat mobil do 8 tis. volím Samsung Galaxy A5 2016 nebo ze starších Sony Xperia Z3. Galaxy a5 2016 – bezchybné zpracování, display o třídu výš než tady uvedené telefony, extrémně rychlé nabíjení, nadprůměrná výdrž na jedno nabití, perfektní foto, slot pro paměťovou kartu, hardware sice papírově slabší (ne o moc než Honor 7 nebo P8), ale nadstavba pěkně odladěná a reakce perfektní. Omlouvám se že zním jako reklama na Samsung, ale myslím že je to nejlepší volba za tyto peníze – tel. nemá prakticky žádnou chybu, u ostatních bych našel spoustu chyb :).

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za doplnění. Ano, i tato novinka si své zmínění určitě zaslouží. U nového telefonu za tyto peníze bych sice již čekal alespoň 3 GB operační paměti a ideálně 32 GB paměti interní, na druhou stranu to je v případě modelu A5 vykoupeno především zmíněným perfektním zpracováním a krásným displejem. Osobně bych jej tedy zařadil po bok Xperie M5.

  9. 9

    Pepa

    Pěkné, ale rád bych věděl kde v CZ distribuci a v osvědčeném obchodě seženete G4 nebo P8 DO 8K. (počítám do toho i Max-shop, sice dobré zkušenosti, ale pořád šedivky). To že na heuréce tyto ceny jsou, ale u e-shopů kde bych si neobjednal ani toaletní papír. Lepší by bylo to psát do popisků že cena „začíná na“ a nebo uvádět ceny CZ distribucí.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za relevantní připomínku. Máte naprostou pravdu, cena české distribuce tohoto telefonu aktuálně je 10 000 korun. E-shopy, které mají P8 s cenou nižší, prodávají modely z EU distribuce, tj. např. dovezené z Polska. V tom však z pohledu uživatele nevidím žádný problém, jelikož EU distribuce se v případě Huawei rovná CZ distribuci a v telefonech není naprosto žádný rozdíl (HW ani SW). Pokud tedy telefon zakoupíte ve spolehlivém e-shopu (např. vámi zmíněném), kromě ušetřených peněz se nemusíte vůbec ničeho obávat, jelikož i záruku vám musí prodejce uznávat dle českých zákonů.

  10. 10

    Petr

    Dobrý den, mohl bych se v souvislosti s tímto článkem zeptat na Váš názor na telefon Lenovo Moto X Play? Děkuji.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v porovnání s 5,5palcovými telefony ze článku se jedná o parametrově slabší model (především nižší operační i interní paměť). Osobně bych si raději počkal na zmíněné Lenovo Vibe K5 Note.

  11. 11

    Roman

    Dobrý den, můžete doporučit tel. pro volný čas – fotoaparát, který umí dobré foto, hry, videa a aplikace, s velkou výdrží a cenou do 5 tis. děkuji

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz článek o mobilech do 5000 Kč. Doporučil bych vám uvedené Lenovo P70.

  12. 12

    Zdeněk Bíca

    Dobrý den. Prosím, jaký je Váš názor na Hyundai Cyrus HP554O? Hlavně v kvalitě pořízených fotografií a či snese srovnání a moc nezaostává např. za LG G3? i celkový Váš názor. Děkuji Vám za případnou odpověď. Z. Bíca.

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel s tímto telefonem nemám osobní zkušenost nicméně troufám si říci, že lépe než LG G3 fotit nebude. Na druhou stranu jeho cena je o něco nižší, tudíž se nemusí jednat o špatnou volbu. Dovolil bych si však ještě upozornit, že dle stránek prodejců tento telefon nepodporuje 900MHz LTE frekvenci, což je nemilé především pro klienty Vodafonu.

  13. 13

    Tereza

    Dobrý den. Mohl byste mi prosím poradit telefon který bych si měla vybrat. Vůbec se v tom nevyznám.Teď mám Sony Xperia M4 Aqua a jsem s ním hrozně nespokojená. Strašně se mi seká a celkově je hrozně zpomalený. Nejsem náročný uživatel v podstatě mobil používám jen na volání sms hlavně fotky a internet ale bohužel můj telefon na to nestačí :-( mám ho necelý rok a nerada bych zbytečně vyhodila peníze za telefon se kterým bych měla stejné problémy jako mám s tímhle. Předem moc děkuji za odpověď.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud chcete bezstarostný a kvalitní telefon (nejen) pro běžného uživatele, tak bych vám doporučil rozhodovat se mezi ve článku uvedeným Huawei P8 v komentářích zmíněným Samsungem Galaxy A5 2016. Výkony obou modelů jsou pro vaše použití více dostatečné a jejich operační systémy odladěné.

  14. 14

    Anonym

    Dobry den, myslíte si že se stále vyplatí koupě iphonu 5s 32gb? Děkuji za odpověd

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z mého pohledu určitě ne (když už, tak jedině z druhé ruky). Jedná se o téměř tři roky starý model, který s nejnovější verzí iOS není zrovna nejsvižnější. Raději zvolte nejnovější a ne o moc dražší Apple iPhone SE 16GB.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz