O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

28 komentářů

  1. 1

    Filip

    Dobrý den, pardon že odbočuju od televizí. Potřebuji se zeptat, jestli se vyplatí mobil Samsung Galaxy S8?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v některých eshopech se dá sehnat i s cenou okolo 13 000 Kč, což je určitě super pořízení, každopádně v této cenové relaci je také velmi lákavou novinkou Honor 10, na který také určitě mrkněte. Případně je výhodným pořízením ještě o generaci starší ale stále parádní Samsung Galaxy S7 Edge okolo 10 000 Kč.

  2. 2

    Zdeněk Svoboda

    Dobrý den, trošku mimo téma – mám 6 let starou televizi, která neumí digitální vysílání, chtěl bych k ní koupit DVB-T Set Top Box který umí převést digital na analog ale nedokážu se v tom vyznat. Signál mám vedený pozemním vysíláním a všude mi nabízejí pouze na anténu. Můžete mi prosím doporučit nějaký slušný za přijatelné peníze? Děkuji Svoboda

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, se set-top boxy bohužel nemám příliš velkou zkušenost, nicméně tak jako tak bych nekupoval nic zbytečně drahého. Jako rozumná volba se mi jeví například EMOS 170 HD T2 HEVC H.265, který má jako výstup jak moderní HDMI, tak starší Scart, tj. neměl by být problém připojit jej v podstatě k jakékoli televizi + ke standardní anténě, kterou jste doposud používal pro DVB-T.

      1. 2.1.1

        Zdeněk Svoboda

        Děkuji, problém je, že nepoužívám anténu ale pozemní připojení od kabelovky. Zkoušel jsme koupit normální na anténu a to nefunguje.

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Tudíž potřebujete DVB-C set-top box, nikoli DVB-T (když to máte přes kabel). Zde doporučuji obrátit se na vašeho poskytovatele kabelové TV, který vám jistě dá vhodné doporučení řešení, které s jejich vysíláním nejlépe funguje.

  3. 3

    Petr

    Dobrý den, omlouvam se ze píšu mimo téma ale tohle je první téma ktere jsem našel ještě otevřené. Poprosil bych o radu či doporučení na mobilni telefon. Jednalo by se o průměrnou cenu okolo 10 000, pokud by cena presahla ze nějaký kousek ktery si to zaslouží tak to vadit nebude. Vypozoroval jsem zatím jen kousky Xiaomi Mi Mix 2. U kterého mě zajima či výkon opravdu zastini kvalitu fotaku (občas si rad poridim fotku ci video z nějakého pohoří) a nebo Honor View 10. Nove trendy moc nestíhám sledovat proto bych se rad zeptal, zda na trhu se neukryva ještě nějaký pěkný kousek. Jedna se o pracovní telefon takže vydrz baterie je vitana zároveň s čistým chodem při multiaskingu. Potřeba mit v provozu vic aplikaci. Občasné video/foto a nakonec občasná hra. Děkuji mnohokrát a přeji hezký den

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Xiaomi Mi Mix 2 je s aktuální cenou okolo 10 000 Kč výborný telefon, nicméně jeho netradiční design nemusí sednout úplně každému. Jeho fotoaparát je velmi slušný a určitě vás nezklame, viz ukázkové obrázky z recenze. Na současné poměry standardnějším telefonem je žhavá novinka Honor 10, který je v současné době mým favoritem v této cenové relaci (fotí o něco lépe, než zmiňovaný View 10). Zvážit ale můžete také sice starší, ale stále špičkový Samsung Galaxy S7 Edge, který fotí výborně, je voděodolný a přitom se dá sehnat také za částku okolo 10 000 Kč.

  4. 4

    Pavlína

    Dobrý den, ráda bych vás požádala o radu ohledně výběru notebooku, cenově okolo 14000 Kč. Používám ho zejména při studiu, často cestuji, proto jsem uvažovala o ultrabooku. Dá se v této cenové relaci pořídit nějaký kvalitní? Předem moc děkuji za odpověď.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, dle vašeho zadání mi pro vás vychází jako nejvhodnější HP ProBook 430 3DN84ES. Malý a poměrně rychlý 13,3palcový notebook s velmi slušnými parametry. O něco větším řešením je poté 14palcový model Lenovo IdeaPad 510 80TK00DLCK, má však trochu slabší procesor. Největším klasický velkým řešením je 15,6palcový notebook Acer Aspire 3 NX.GYYEC.001. Ten má pro změnu výkonnější procesor, ale zase nižší operační paměť.

  5. 5

    Mário Jinoch

    Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jak hodnotíte TV TCL U55X9006 nebo model X1 TCL U65S9906 s úhlopříčkou 65 palců? Doporučil byste její nákup? A jak hodnotíte poměr cena-kvalita? Děkuji.

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z pohledu parametrů to jsou za dané peníze výborné televize. Druhá zmíněná je doporučována ve článku. Záleží, jak moc jste náročný a co od TV očekáváte. V televizích je operační systém Android, který lze z pohledu synchronizace s vaším Google účtem brát jako výhodu, nicméně obecně je to poměrně náročné a ne moc odladěné řešení. Pokud tedy očekáváte od televize plynulejší chod, volil bych raději Panasonic, Samsung či LG. Na druhou stranu pokud máte blízko k produktům od Googlu, TV s Androidem se vám bude také jistě líbit.

  6. 6

    Radim

    Dobrý den, sháním herní monitor do cca 7000,- naposledy tady mate srovnání z přelomu roku 2017/18 kdy mate nejlepší volbou MSI Gaming Optix G24C. Stále to platí nebo byste mě doporučil něco jiného?

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, buď ten a nebo spíše Samsung C24FG73, který byl v kategorii do 8000 Kč a nyní je za výborných 6500 korun. :-)

  7. 7

    Michal

    Dobry den, mel byste tip na tv s uhloprickou v rozmezi 110-125 cm a porizovacimi naklady kolem 20.000 +\- 10%. Dekuji

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, výhodným pořízením je bezesporu letošní nový model Samsung UE49NU7172 s VA panelem, který poskytuje krásný obraz (zejména v tmavších scénách). Pokud by vás lákala prohnutá obrazovka, můžete také zvážit loňský model Samsung UE49MU6272 s podobnými parametry. Máte-li ale v plánu umístit televizi do nějakého světlejšího prostoru + často ji sledovat z úhlu, byl by vhodnější IPS panel. NA horní hranici stanoveného rozpočtu se nabízí parádní LG 49SJ810V.

  8. 8

    Nejkolkol

    Dobrý den, vybírám nový mobilní telefon cca. do 5000 Kč. Rád bych v telefonu viděl USB-C, NFC, a nejlépe čistý Android. Bohužel jsem zjistil, že žádný takový telefon neexistuje. Z telefonů se mi v hledáčku objevilo HTC U Play. Asi po roce, co je na trhu se dá koupit za peníze, které jsou za tu výbavu celkem zajímavé. Jediná věc, která mě trochu zaráží je Android 6.0. Navíc po pátrání na internetu se mi nepodařilo zjistit, jestli je vydaná oficiální aktualizace. Zajímalo by mě, jestli o tom máte nějaké informace a co si myslíte o tomto telefonu. Předem děkuji

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, jelikož telefon vyšel s Androidem 6 tak předpokládám, že minimálně 7 na něj bude, ale bohužel to nemohu na 100 % potvrdit. Dle vašich požadavků mi jako cenově nejpříznivější řešení vychází Samsung Galaxy A5 2017 za cca 6000 Kč. Pokud bychom měli splnit i ten požadavek na čistý Android, pak je tou správnou volbou ještě o něco dražší Nokia 6 2018. Naopak chcete-li se vejít do rozpočtu, považuji za nejlepší volbu Nubii z posledního článku o nejlepších mobilech do 5000 Kč.

  9. 9

    Veronika Kubelková

    Dobrý den, chci se zeptat jestli máte zkušenost s mobilním telefonem Doogee Homtom S8. Dále se chci zeptat jaký byste mi jinak doporučil telefon do 5000 Kč. Upřednostňuji dobrý foťák a velkou uživatelskou paměť. Děkuji

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, zmíněný Homtom není parametrově vůbec špatný, nicméně má slabší procesor a právě onen fotoaparát není žádná velká paráda. Pro má aktuální doporučení mrkněte do článku o nejlepších mobilech do 5000 Kč, kde bych vám z pohledu fotoaparátu doporučil uvedenou Nubii nebo Xiaomi Mi A1. Případně také mrkněte na nejžhavější novinku Xiaomi Redmi Note 5 Global, která také nefotí špatně.

  10. 10

    Jakub

    Dobrý den, omlouvám se za komentář mimo téma. Řeším dilema s koupí nového telefonu. Vybírám mezi Asus ZenFone 5 ZE620KL Dual SIM a Huawei P20 Lite 4GB/64GB Dual SIM. U Asusu se mi líbí více výbava, u Huawei zase menší rozměry a samozřejmě cena. Chtěl bych hodně fotit, fotky následně upravovat. Pracovat s videem, audiem (včetně jeho nahrávání) také. Pocitově více věřím Asusu, ale neuchvacuje mě již tolik cenovka. Bylo by fajn, kdyby nějakých pár let vydržel v provozu bez problémů. Proto se obracím s prosbou zjistit vítěze těchto dvou modelů na Vás.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, oba telefony jsou za dané peníze dobrým pořízením. Pokud bych je měl srovnat, volil bych raději Asus, který má celkově lepší parametry – zejména výkonnější procesor a lepší fotoaparát. Na druhou stranu je to opravdu velký mobil a ne úplně každému sedne do ruky. Z tohoto pohledu je lákavější právě Huawei, který je do jedné ruky či kapsy praktičtější. :-)

  11. 11

    Turbik

    Dobry den, chcel by som si nechat pradit medzi dvoma TV: LG 55UJ6307 vs Samsung UE55MU6172 pripadne nieco ine. Poziadavka 4K, velkost 55-65´´ a wifi. Dakujem

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za dané peníze jsou obě televize super pořízením. Obecně má o trochu lepší obraz Samsung s VA panelem, nicméně je zase o něco dražší. Pokud vám to rozpočet dovolí, volil bych Samsung, v opačném případě ale levnější LG s IPS panelem určitě nezklame.

  12. 12

    Pavel

    Dobrý den, chtěl bych poprosit o doporučení TV s úhlopříčkou 47 až 50″ (s WIFI a zrcadlením mobilu) s cenou tak do 15k? Nějak se v té záplavě ztrácím… Předem moc děkuji

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, dle vašich požadavků je z mého pohledu nejlepší volbou Samsung UE50MU6172.

  13. 13

    Jan

    Rád bych se Vás chtěl zeptat na Váš názor na tuto televizi LG 49SK8100PLA.

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, v cenové relaci do 30 000 Kč rozhodně jedna z nejlepších co se kvality obrazu týče. Pokud ji budete častěji sledovat z různých úhlů, tak super volba. O něco lepší obraz má z mého pohledu televize Samsung UE49NU8002 s VA panelem, ten má však horší pozorovací úhly. Zvážit ale také můžete Philips 49PUS8503, kde ono osvětlení Ambilight je prostě paráda. Jako poslední si také dovolím zmínit ve článku uvedenou TV LG 55EG9A7V, která je sice „jen Full HD“, ale onen krásný OLED panel to plně vynahrazuje.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz