O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

7 komentářů

  1. Na tento článek je odkazováno z příspěvku: Nejlevnější ovládání garážových vrat / brány mobilem = Sonoff | Cena-Vykon.cz

  2. 2

    Tomáš

    Dobrý den, předem se omlouvám, že píši sem, ale do kategorie pro notebooky již nemohu napsat. Prvně bych Vám chtěl poděkovat za prima stránky se srovnáváním (využito při výběru telefonu) – a moc pomohl, díky. :-) Druhá věc, se kterou se na Vás obracím se týká nákupu domácího/kancelářského notebooku pro mé rodiče. Jako dárek k Vánocům bych jim chtěl pořídit nějakou zlatou střední cestu na večerní „internetování“ v obýváku (sledování webů, videí, filmů, fotek apod. :D). Ideálně by mohl mít podsvícenou klávesnici a dostatečnou výdrž. Zároveň bych byl rád, kdyby byl trošku živější – aby vydržel a stačil držet krok na 5 let a více. Cenovku nechám na Vás. Předpokládám, že zlatý střed bude nejspíš někde kolem 8 – 14k. Předem děkuji T.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát za pozitivní zpětnou vazbu. :-) Co se týče notebooku, tak jako nejlevnější řešení bych doporučil HP 250 2HG65ES. Díky SSD disku se jedná o slušně svižný notebook za rozumné peníze. Pokud by vám nevadilo trochu připlatit, volil bych HP 15-db0037 4MW08EA s lepším procesorem a dvěma pevnými disky. Pokud byste vyžadoval tu podsvícenou klávesnici, tak bych doporučil Lenovo IdeaPad 330 81F5003SCK. Oproti předchozím notebookům má ale menší operační paměť a tudíž mi nepřijde obecně tak výhodný. V případě potřeby se ale ona paměť dá v budoucnu dokoupit.

      1. 2.1.1

        Tomáš

        To lenovo vypadá dobře. Podsvícená klávesnice se jim bude jistě hodit. Ještě jsem našel velmi podobný notebook Acer Aspire 5 NX.GTPEC.003. Poraďte prosím, jak a o kolik by šla případně navýšit (např. u těchto dvou zmíněných modelů)? Předem děkuji T.

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Ano, tento Acer určitě také může být. Má dokonce výkonnější procesor. Paměť by u něj měla jít navýšit až na 20 GB, kolik je ale slotů k dispozici bohužel nevím, to výrobce neuvádí. Tak jako tak to ale určitě půjde a v budoucnu se to dá vyřešit. U Lenova to bude podobné.

          1. 2.1.1.1.1

            Tomáš

            Mnohokrát děkuji, Vaše rada rozzáří nejeden úsměv na Vánoce. :-) Když Vás už mám „na drátě“, mohl bych ještě obtěžovat otázkou, který set top box s DVB-T2 je dobrý nebo je to v zásadě fuk (umí to samé)? Předem děkuji T.

            1. Petr Mlejnek

              Děkuji za pozitivní zpětnou vazbu. :-) Set top boxy jsem zatím bohužel nějak moc nezkoumal, ale zbytečně moc bych za to neutrácel, volil bych např. Thomson THT712.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz