O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

30 komentářů

  1. Na tento článek je odkazováno z příspěvku: 5 nejlepších mobilů do 10 000 Kč - podzim 2018 | Cena-Vykon.cz

  2. 2

    Anonym

    Dobrý den, myslíte si, že je dobré pořídit si LG G6 v roce 2018 nebo radši něco novějšího (např. Huawei P20 Lite)? Telefon do 7000 Kč.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, zmíněný Huawei je spíše taková stylovka, má ale svoje výhody, např. Dual SIM či větší uživatelskou paměť. Osobně bych ale z těchto dvou volil spíše LG, jelikož je výkonnější a lépe fotí (přeci jen je to bývalá vlajková loď). Něco mezi je poté novinka Xiaomi Redmi Note 6 Pro, který má celkově výborné parametry a super cenu. LG má ale stále o něco málo výkonnější procesor a lepší fotky.

  3. 3

    Ferdinand

    Dobrý den, potřeboval bych radu. V nejbližší době budu muset koupit nový notebook. Požadavky, které mám: 4K displej, 512+GB disk, i7 a 16GB RAM a co nejlepší výdrž na baterii a samozřejmě kvalitní zpracování. Mám zde zatím tyto kandidáty, ale nevím který z nich si vybrat popřípadě zda je v této cenové kategorii – do 35000,- nějaký lepší (ve svých kandidátech mám i nějaké dražší, o kterých, pouze přemýšlím. Jelikož mi přijde lepší si něco připlatit, pokud to tedy za to stojí). Zde jsou kandidáti: Lenovo IdeaPad Yoga 81C3001RCK, Dell Inspiron 15 N-7570-N2-714, Lenovo IdeaPad 720 81BV000YCK. U toho Dellu mi připadá lepší si připlatit 6000 a koupit už rovnou tento HP Spectre x360 15-df0003 5GZ48EA, avšak zde mi ale nevyhovuje čas dodání jelikož, ještě není upřesněn. Jako každý bych asi vybral nejlepší variantu v poměru cena-výkon:) Děkuji.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z požadavků je velmi limitující to 4K rozlišení, které není příliš běžné, jelikož na relativně malých displejích notebooků je to celkem zbytečnost. Jistě ale k tomu svůj důvod máte. :-) Volil bych buď třetí (nejlevnější) Lenovo, nebo ten druhý Dell – sice dražší, ale s větším displejem, RAM i výkonnější grafickou kartou. Ten notebook od HP je velmi lákavý, ale jak to bude s jeho dostupností bohužel nevím. Jinak parádní notebook za přijatelné peníze je Asus VivoBook Pro 15 N580GD-FI105T, má ale „jen“ 256GB SSD.

  4. 4

    Ondrej

    Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli byste mi doporucil nejaky notebook babicce do 5000 kc. Potrebovala by ho na skype a nejake blbosti na internetu. Koukal jsem se +- na internetu a pripadaji mi v teto cenove relaci vsechny notebooky stejne. Dekuji moc

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za tyto peníze bych určitě nový notebook nedoporučil – jsou to nepoužitelné věci hned od chvíle pořízení. :-( Doporučuji mrknout se na nějaké notebooky z druhé ruky, tam se kolem 5-7000 Kč dají pořídit pro běžného uživatele slušné notebooky.

  5. 5

    Matěj

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký byste si vybral telefon do 4000 Kč?

  6. 6

    Petr

    Dobrý den, mám otázku trochu mimo téma, ale rád bych se zeptal odborníka na názor. Chci si koupit herní monitor s cenou okolo 30 000 a jako laik bych koupil Dell AW3418DW. Je to dobrá volba, když bych si představoval od monitoru 21:9, G-Sync, alespoň 100 Hz, odezvu do 5 ms a zakřivenou obrazovku? Děkuji za odpověď.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, přesně tento monitor bych doporučil. Je to jeden z aktuálně nejlepších monitorů vůbec. Rozhodně ale také zvažte Samsung C34F791. Nemá sice G-SYNC, ale disponuje lepším displejem s Quantum Dot, má integrované repro a k tomu všemu aktuálně opravdu velmi luxusní výprodejovou cenu 18 000 Kč.

      1. 6.1.1

        Petr

        Děkuji za tip, podíval jsem se i na ten Samsung C34F791 a když jsem pročetl recenze tak prý u VA panelů je velký problém s ghostingem, tak bych asi preferoval IPS. Když jste psal, že je ten Dell jeden z aktuálně nejlepších, jaký monitor je podle vás nejlepší?

        1. 6.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Když to zúžíme, tak ten Dell. :-) Prohnutý Ultra Wide Quad HD, 120 Hz a G-SYNC. Pokud máte grafickou kartu od Nvidie, je toto ta nejlepší možná volba bez omezení rozpočtu.

  7. 7

    Xiaomi

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat na notebook, ale nějak jsou komentáře u článku s notebookem uzavřeny. Chtěl bych si koupit Xiaomi Mi air 12,5. Chtěl jsem se zeptat, zda je kvalitní, jestli není nějak poruchový. Používal bych ho jen na sledování filmů nebo na práci ve Photoshopu. Hry bych na něm určitě nehrál. Děkuji za odpověď.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, mobily od Xiaomi jsem měl v ruce téměř všechny, notebook ale žádný. :-) O kvalitu zpracování bych se nebál, nicméně tyto notebooky jsou v současné době určeny pouze pro čínský trh. V notebooku tedy nenaleznete Windows s češtinou a ani nebude mít českou klávesnici. Obojí se sice samozřejmě dá řešit, ale jsou to zbytečné starosti navíc. Doporučil bych tedy spíše nějaké konvenčnější, ale velmi podobné řešení, např. Asus UX430UN-GV103T.

  8. 8

    Jim

    Nesouhlasím. LG V30 má nástupce LG G7 za 11 tisíc. A nádherný OLED displej nemá, jedná se o jeden z nejhorších OLED displejů na trhu (google V30 blue OLED). Dále chybí pocophone, který s cenou do 9 tisíc a 3,5 mm jackem určitě konkuruje i telefonům za 13 tisíc. A co se focení týče žádná zmínka o Google Pixel 2, který stojí přesně 13 tisíc a barvami strčí do kapsy i P20 Pro, který neumí ani 4k stabilizaci nebo 4k 60 fps. Jediné co pixel nemá je 3x optický zoom. Výzkum trhu na tenhle článek odhaduju na slabou hodinu. Neříkám to často, ale tohle bych uměl napsat taky a líp vzhledem k zákazníkům.

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za reakci. LG G7 je ve článku uvedený jako alternativa ke Galaxy S8, tj. rozhodně jeden z TOP telefonů v této cenové relaci (jen nemá svůj vlastní obrázek, proto jste ho asi přehlédl?). Umístnění odpovídá tomu, že i já jej řadím nad zmíněný LG V30, který je až na konci. U V30 jsem odstranil slovo „nádherný“ před OLED. Máte pravdu, že to v tomto případě nebylo úplně výstižné. Co se týče Pixelu 2, tak ten skutečně z mého hledáčku unikl. Pravděpodobně z toho důvodu, že se u nás oficiálně neprodává a tak je dohledatelný pouze v několika méně známých eshopech. Aktuální cena je opravdu v rámci rozpočtu, do článku jsem jej tedy doplnil pod Huawei P20. Každopádně pokud jste schopen psát články v tomto duchu za hodinku, neváhejte mne kontaktovat, takto efektivní spolupracovník by se mi velmi hodil!

  9. 9

    Filip

    Zdravím jaký mate názor na Blackview BV9500 Pro chtěl bych si ho pořídit ale váhám.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, bohužel s tímto telefonem osobní zkušenost nemám, takže těžko soudit. Hledáte-li nějaký odolný telefon, tak to může být cesta, já osobně ale nejsem velkým zastáncem „z výroby odolných“ mobilů. Spíše bych doporučil nějaký voděodolný (např. Samsung Galaxy S7 Edge) a na něj si koupit pořádné pouzdro. :-)

  10. 10

    Jirka

    Dobrý den, prosím o radu. Chci nový mobil,ale nevím jaký. Xiaomi Mi 8, Pocophone F1 nebo Huawei Nova 3. Předem děkuju za radu i odpověď.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z pohledu celkových parametrů bych doporučil Xiaomi Mi 8, pokud ale oceníte větší interní úložiště či 3,5mm jack na audio, pak bych volil Novu 3.

  11. Na tento článek je odkazováno z příspěvku: Nejlepší mobil do 7000 Kč - podzim 2018 | Cena-Vykon.cz

  12. 11

    Arny

    Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na TV Philips 58PUS6203/12, z pohledu laika výborný poměr výkonu a ceny, je něco zásadnějšího, co této TV chybí? Moc děkuji

    1. 11.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, za aktuální cenu 12 000 Kč to je hodně lákavá „obří“ telka. :-) Upozornil bych snad jen na operační systém Saphi. Je to novinka od Philipsu, takže na něj není tolik „chytrých“ aplikací, jako například na Android. Na druhou stranu je toto rozhraní výrazně svižnější. Pokud tedy vyloženě nehledáte televizi s možností instalace co nejvíce aplikací, tohoto modelu bych se rozhodně nebál!

  13. 12

    Golias

    Dobrý den, chtěl bych radu ohledně koupi mobilního telefonu cena do 15 000 Kč výkon, kvalitní fotky, amoled displej. Děkuji

    1. 12.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz stránka s nejlepšími fotomobily. Doporučil bych vám uvedený Samsung Galaxy S9.

  14. 13

    maci

    Dobry den, chtela bych poradit, mam jiz dva roky Oukitel K6000 Pro, a premyslim o novem telefonu. S vetsim displayem, protože hur vidim, a mou 6000 mah baterii, mam za den kaput. Pouzivam na vse, cely den wifi, hry, maily, sms, volani, facebook, zkratka plně vyuzit. Jaky telefon byste mi poradil? Notebook ani tablet nechci, vyhovuje mi vse v jednom. Dekuji za radu! Cenou se zatim nezabyvam 😀

    1. 13.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, možností je mnoho, mrkněte na článek o mobilech do 7000 Kč. Zde bych vám vzhledem k požadavku na větší baterii doporučil první uvedenou Nokii, popř. v závěru zmíněný Xiaomi Redmi Note 6 Pro.

  15. 14

    Luboš

    Dobrý den. Můžete mi trochu poradit, váhám s koupí telefonu huawei nova 3, xiaomi mi 8 a samsung galaxy note 8. Děkuji za názor.

    1. 14.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, záleží, co preferujete. Xiaomi má celkově super parametry, Nova 3 oproti němu trochu slabší foto, ale zase větší baterii. Note 8 je kategorie sama pro sebe. Je to již hodně velký telefon, ale jestli hodláte používat onen stylus, tak proč ne. :-)

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz