O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

11 komentářů

  1. 1

    Tomas

    Dobrý den, zapadl by i tento počítač Lenovo IdeaPad 320 81BG000JCK? S cenou 15490?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, určitě, za ty peníze je to parádní notebook, jen ho již skoro nikde nemají…

  2. 2

    Nika

    Dobrý den, uvažuji o koupi notebooku Asus VivoBook X512UA-EJ040T. Potřebuji notebook vhodný na nošení (nízká hmotnost) a na práci – kancelářská práce – a aby zvládal spoustu otevřených oken a aplikací. Myslíte, že je tento vhodný?

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, za dané peníze je to povedený notebook a je ideální právě na vámi uvedené použití. :-)

  3. 3

    Pavel

    Dobrý den pane Mlejnek! Díky moc za srovnání, která už několik let děláte! Máte skvělé články! Před pěti lety jsem si koupil ThinkPad E440. Původně jen na práci, ale nakonec jsem na něj nainstaloval Heroes of the Storm, WotLK WoW a HoMaM 3 Horn of the Abyss. Nechal jsem jej v původním stavu. Jediný upgrade kvůli práci byl RAM na celkových 8 GB – kvůli nutnosti otevírat více panelů v Chrome. Hodilo by se i víc, ale 8 stačí. Dnes mi ale v NTB něco cvaklo a začal se obrovský přehřívat. Kromě toho už mám tady opotřebenou klávesnici – Q,W,Y,B vynechávaji, tak jsem je musel vycvaknout. Tak si říkám, že bych koupil NTB nový. Ideálně alespoň stejně výkony jako e440 (aby zvládl alespoň HotS). Pokud by mohl mít 8GB RAM a SSD disk bylo by to ideální. Stejně tak aby se hodil na práci v posteli, na gauči a nevadilo, že není položený na stole (pevném povrchu) – aby se taky časem nepřehříval. Poradíte nějaký? Ideálně kolem 10.000? Stačí dvoujádro. 8 GB RAM. SSD. Nebo Intel Opt. Tichý. Chladný. Klidně jen 14 palců. Stačí rozumná integrovaná grafika. Hlavní použití práce v Chrome a Office. V zimě pak rekreační hraní strategii zmíněných nahoře. Díky moc za radu!

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji moc za pochvalu. :-) Každopádně co se týče vašich aktuálních požadavků, tak tam toho asi bohužel moc nevymyslíme… Jako nejlevnější použitelné řešení mne napadá Acer Aspire 3 NX.GY9EC.004, ten je však nad rozpočet. Nechcete-li tolik utrácet, tak bych se spíše pokusil nechat váš stávající stroj opravit, případně si pořídit nějaký „nový“ z druhé ruky.

      1. 3.1.1

        Pavel

        Dobrý den pane Mlejnek! Díky moc za tip! Podle vašich článků jsem ještě vybral: Lenovo IdeaPad 320 81BN007QCK (v případě, že by tam šla založit ta 4GB RAM, co mám v E440?) Pak jste v jednom článku doporučoval: Acer Aspire 5 NX.H57EC.001 (akorát ten je teď za 16.000). A dvakrát Acer: Acer Aspire 3 NX.GY9EC.004, Acer Aspire 5 NX.H5AEC.001. Případně když by Notebook mohl být až kolem 10-14tis., který byste vybral? Uvědomil jsem si, že bych ideálně chtěl bez numerické klávesnice – nikdy ji nepoužívám – i když na počítačích je. Ale to je detail a nejspíš se přizpůsobím, když bude třeba. Důležitější je 8GB RAM. Rychlý disk – protože ten se zdá být jediná věc, která je kdy vytížená na 99%. Chladný notebook. Přátelský k použití mimo stůl. A schopný jednou za čas utáhnout starší strategii / HotS. Díky za bližší vysvětlení vaší volby!

        1. 3.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, chcete-li se držet s cenou níže, pak je super volba HP 14-dk0003 6VU35EA. Menší notebook bez oné numerické klávesnice, ale přesto s poměrně slušnou integrovanou grafickou kartou, která na méně náročnější hry stačí. Pokud byste chtěl ale lepší zážitek ze hraní her, volil bych určitě dedikovanou grafiku, kde jako rozumný notebook přichází v potaz třeba Acer Swift 3 NX.GQWEC.001. Ten vámi zmiňovaný Acer má stejnou grafickou kartu, ale jen magnetický disk, což by notebook poměrně brzdilo. :-( A jinak co se týče práce s notebookem třeba na pohovce nebo v posteli, tak určitě doporučuji dát pod něj nějakou desku – stačí kus kartonu, ať se nepřehřívá.

  4. Na tento článek je odkazováno z příspěvku: Nejlepší notebooky do 20 000 Kč - červen 2019 | Cena-Vykon.cz

  5. 4

    Naděžda

    Dobrý den. Sháním notebook, který není úplně kancelářský. Tím myslím aby šla nainstalovat nějaká hra a jela a jinak běžné užití. Je to pro 15letou dceru. Děkuji moc za radu

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych volit notebook s dedikovanou grafickou kartou. Z cenově nejpříznivějších řešení je z tohoto pohledu lákavý ASUS X570ZD-DM121T.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz