O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

19 komentářů

  1. 1

    Vit

    Dobrý den, mohu se zeptat v čem je lepší Xiaomi Mi 8 než Xiaomi Redmi Note 7? Děkuji

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Note 7 podporuje paměťové karty, má jack na sluchátka a větší baterii. Ve všem ostatním je lepší Mi 8 (výkon, displej, fotoaparát, NFC…).

  2. 2

    Filip

    Dobrý den, mám jednu malinkou otázečku, jestli se vyplatí koupit Mi 9 SE nebo Mi 8?

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vyplatí se oba. :-) Z pohledu celkových parametrů bych volil spíše lépe vybavený Xiaomi Mi 8, ale pokud chcete o něco levnější či rozměrově menší kousek, tak Xiaomi Mi 9 SE.

  3. 3

    Dita

    Dobry den, rada bych si nechala poradit pri vyberu mezi uvedenymi telefony. Muj pozadavek je kladem na kvalitni fotografie a NFC. Mam moznost u sveho operatora ke smlouve tento vyber: Huawei Nova, Nova 3, P20 lite, Samsung Galaxy A50, A3 a A70. Dle Vasich clanku je top Xiaomi mi8, ale ten bohuzel v nabidce vubec neni :( Dekuji za odpoved

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, záleží samozřejmě na vašem rozpočtu, jelikož i z tohoto pohledu jsou to telefony odlišné, nicméně nejlepší je Samsung Galaxy A70. Pokud chcete cenově příznivější kousek, tak bych šel do Samsung Galaxy A50.

  4. 4

    Lukáš

    Dobrý den, přečetl jsem a zhlédl jsem nespočet recenzí, ale stále se nemohu rozhodnout mezi Honor 20 Pro nebo Xiaomi Mi 9. Popřípadě mezi Honor 20 nebo Xiaomi Mi 9 pokud by se ten upgrade na Pro nevyplatil. Děkuji za radu.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, můj názor na tyto telefony je v podstatě částečně zachycen v nedávném srovnání těch nejlepších mobilů současnosti. Jen k mému údivu šly zaváděcí ceny Honorů dolů, takže o to výhodnější nyní jsou. Například 13 000 Kč za Honor 20 Pro s 8 GB RAM a 256 GB úložiště mi přijde naprosto extrémní paráda. Fakticky je to ale samozřejmě o 30 % více, než za Honor 20, který je velmi podobný. A k tomu navíc Xiaomi Mi 9, který je s cenou přesně mezi… Z mého pohledu jsou nyní všechny telefony srovnatelně výhodné a záleží na vás, kolik chcete utratit. Příplatek za každý lepší kousek má smysl. Osobně bych asi volil onen nejlepší model Honoru, neboť patří do absolutní špičky z pohledu fotoaparátů a zároveň je to rozměrově přijatelný telefon s luxusní baterií.

      1. 4.1.1

        Lukáš

        Děkuji moc! Vážím si Vás a vaší odpovědi.

        1. 4.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Rádo se stalo. :-)

  5. 5

    Pavel

    Dobrý deň, uvažujem nad Asus ZenFone 5Z a Xiaomi Mi 9 SE. Ktorý?

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, z pohledu celkových parametrů jsou to telefony srovnatelné… Ve vzájemném porovnání je Asus výkonnější, Xiaomi ale o něco lépe fotí. Osobně bych volil Xiaomi, neboť je díky nižší ceně výhodnější.

  6. 6

    Verru

    Dobrý den, jaky mate nazor na huawei p30 lite a nova 3? Porad premyslim do ktereho z nich mám jit. Ted mam huawei p20 lite (jen tak pro srovnani). Dekuji za Vas nazor :)

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Huawei Nova 3 je výkonnější, Huawei P30 Lite má o trochu lepší foto výbavu… Osobně bych raději volil první zmíněný, jelikož rozdíl ve fotoaparátech není nijak markantní a navíc Nova 3 je i levnější. :-)

  7. 7

    Patricie

    Dobrý den, uvažuji o koupi Huawei Mate 20 Pro, hodně lidí ho chválí, někteří kvůli displeji ho nedoporučují. Jaký na něj máte názor vy? Nebo co podobného byste doporučil? Děkuji za odpověď. Patricie

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, za aktuální cenu okolo 12 000 Kč mi přijde Mate 20 Pro jako super mobil. Každopádně jako zajímavou alternativu za srovnatelné peníze bych uvedl žhavou novinku Honor 20 Pro. Není sice voděodolný, ale má výrazně větší paměť a k tomu také lepší výbavu na fotografování.

  8. 8

    Jakub

    Dobrý den, momentálně jsem se už téměř rozhodl jít do mobilu řekněme střední třídy (co se týče parametrů za odpovídající cenu), do Xiaomi Redmi Note 7 4GB/64GB. Jediná nevýhoda, kterou na něm vidím je NFC a za druhé se chci zeptat jestli se zde uvedený telefon při (trochu) náročnějším používání výrazně nepřehřívá (vím o Xiaomi Mi 8, ale výkonnější telefon nepotřebuji). Děkuji :-)

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, při používání navigace + nabíjení se telefon zahřívá, ale pokud ho ještě k tomu nemáte na přímém slunci, tak se nepřehřeje. Při hraní her a maximálním využití výkonu se také zahřeje, ale opět to není nic problémového. Při běžném používání se Note 7 celkem nudí a je tedy chladný. Pokud chcete srovnatelný telefon s NFC, primárně bych asi přemýšlel o modelu Honor 8X.

      1. 8.1.1

        Jakub

        Děkuji moc

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz