O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

8 komentářů

  1. 1

    Petr

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat… jaký notebook byste doporučil při následujících požadavcích: nejdůležitější požadavek: při běžné nenáročné práci co nejvíc tichý – ideálně bezhlučný; IPS Full HD (Antireflexní); 8GB RAM; numerická klávesnice. Nebude sloužit pro nic náročného, jen internet, ms office, a jiné nenáročné aplikace. Moc děkuji za tip!

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, dle vašich představ a požadavků bych vám doporučil notebook Lenovo ThinkPad Edge E590 20NB005GMC. Jedná se o firemní model s velmi dobře řešeným chlazením, které se při nízké zátěži vypíná. I v zátěži ale notebook patří k těm tišším.

      1. 1.1.1

        Petr

        Dekuji Vam moc za odpoved!!! Jeste nez jste odpovedel, E590 jsem koupil. Jen model 20NB005SMC s procesorem i3. Tak doufam, ze i tato verze bude stejne ticha jako 20NB005GMC. Bude? :-)

        1. 1.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Ano, je to stejné řešení. :-)

  2. 2

    Petr

    Dobrý den, doufám, že nevadí, že se budu ptát zde. Ale mohl byste mi poradit, který nejlepší tablet v poměru cena/výkon do 10 tisíc zakoupit? Požadované vlastnosti: 4 GB paměti (kvůli multitaskingu, grafickým programům,…), 10″ a hlavně využití a podporu dotykového pera, kvůli kreslení. Děkuji, s pozdravem Petr

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz obsah stránky o aktuálně nejlepších tabletech. Primárně bych určitě volil iPad 2019, jelikož jak systém iPadOS, tak obecně aplikace v ekosystému Applu fungují s dotykovými pery nejlépe. Chcete-li Android, přichází v potaz jedině Huawei MediaPad M5 10 nebo Samsung Galaxy Tab S5e a k tomu nějaký kompatibilní stylus / pero. Zde ale bohužel žádné osvědčené konkrétní řešení nemám.

      1. 2.1.1

        Petr

        Dobrý den, děkuji za odpověď. Bohužel dle mých informací a co jsem studoval, tak zmíněné tablety nepodporují využití a podporu pera. Mohu se zeptat na názor tablet Lenovo Yoga Book ZA150053CZ?

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, bohužel osobní zkušenost s tímto zařízením nemám, ale podprůměrně výkonný procesor a hlavně žalostných 64 GB jako pevný disk je pro Windows 10 Pro strašně málo, takže bych se tomuto „notebooku“ raději vyhnul.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz