O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

16 komentářů

  1. 1

    Milan Sadil

    Mohu dotaz z příbuzného tématu – Nejlepší levný mobil – léto 2019? Konkrétně by mě zajímalo Vaše doporučení mobilu v cenové kategorii plus mínus 3500 Kč. V srpnu jste uváděl jako hlavní tip Xiaomi Mi A2 Lite. Ten není již víceméně možné sehnat a pokud ano, pak za cenu 4500 Kč a více. Jaký mobil byste doporučil místo něj?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, doporučil bych hned pod ním uvedený Redmi 7.

  2. 2

    Tomáš D.

    Dobrý den, omlouvám se, že píši sem, ale diskuze v dané sekci je již pozastavena. Měl bych dotaz k článku o ultraboocích do 30 000,-. Chtěl jsem si pořizovat MSI PS63 Modern 8RD-265CZ, bohužel se ale asi tři týdny po vydání Vašeho článku přestal prodávat. Mohl byste prosím poradit jiný, jemu podobný a ve stejné cenové relaci? Možná přidám nějakou korunu a pořídím Asus UX534FT-A9002T. Mám za to, že by měl být o trochu lepší, ale nevím, co čekat od sekundárního dotykového displeje. Jaký na něj máte názor? Je to užitečná pomůcka, nebo se může jednat o věc, která časem způsobí třeba různé problémy (poruchovost apod…)? Nebo byste mi případně navrhl jiný ultrabook podobných kvalit do ceny 35 000? Moc děkuji za odpověď

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, psát články o noteboocích je za trest, ta dostupnost se mění ještě rychleji, než u telefonů. :-( Co se týče nejlepšího „herního“ ultrabooku, tak ano, ten vámi zmiňovaný model vychází nejlépe. Onen sekundární displej mi přijde jako zbytečnost, ale třeba v něm zalíbení najdete. Asus se v podstatě opičí po Applu, ale z mého pohledu to přináší přesně to, co píšete – potenciální problémy jak s HW, tak SW. Na druhou stranu cenu notebooku to očividně neovlivňuje, jelikož i tak je nejlepší v dané cenové relaci. Levnější alternativou bez druhého displeje je Asus UX533FD-A8047T, tento model má ale i slabší grafickou kartu, takže poměr cena / výkon je v podstatě srovnatelný.

  3. 3

    Frederik

    Dobrý večer, omlouvám se, že píšu pod jiné téma. Chtěl bych poradit s výběrem soundbaru k televizi Samsung UE55NU7372. Televize bohužel nedisponuje bluetooth, takže mi nezbývá nic jiného, než použít optiku. Nevíte zda bude fungovat vypínaní / zapínaní soundbaru společně s TV s tím, že by se ovládala hlasitost s ovladačem na televizi, když zvolím toto zapojení? Na Samsung stránkách jsem se dočetl, že by to jít mělo avšak, když jsem se ptal na podpoře a zmínil ten soundbar co zmiňuji dole tak mi řekli, že to nepůjde, takže jsem z toho celkem zmatený. Sám jsem našel tyto dva kandidáty, ale nejsem si jistý, který vybrat: 1. Samsung HW-K335 a 2. Philips HTL1510B. Který z nich asi bude lepší volbou? Popřípadě nevíte zda by se do této cenové kategorie (+/- 3000 Kč) nenašla nějaká alternativa?Děkuji.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro automatické spouštění soundbaru společně s TV + ovládání hlasitosti je ideální připojení přes HDMI ARC. Nabídka levných soundbarů je nyní celkem tragická, ale co jsem koukal, tak cenově nejpříznivějším 2.1 řešením je Philips HTL1520B/12. Konkrétní kombinaci s vaší TV bohužel vyzkoušenou nemám, ale fungovat by to dle mého názoru mělo.

      1. 3.1.1

        Frederik

        Dobrý den, velice děkuji za vaší odpověď. Vidím, že na model Philips HTL1510B je momentálně příznivá sleva. Koukám správně, že tento model se liší od toho Vámi zmiňovaného pouze v počtu portů a funkci ARC, takže bez této funkce tedy nebude možné soundbar ovládat za pomocí ovladače od televize? Děkuji.

        1. 3.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, ano, přes HDMI ARC funguje to ovládání nejlépe, tj. doporučil bych soundbar s touto konektivitou.

  4. 4

    Frederik

    Dobrý den, nakonec jsem se rozhodl, že ještě navýším rozpočet na 5000,- byl mi doporučen soundbar YAMAHA YAS-107. Co si o něm myslíte? Bohužel nemá subwoofer. Je možné, že v této cenové kategorii naleznu něco lepšího? Velice děkuji za Váš názor.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Pokud máte místo na subwoofer, určitě bych primárně hledat 2.1 řešení. Za mě Philips HTL3310/10 nebo Samsung HW-R550/EN.

  5. 5

    Tonda

    Dobrý den, chtěl bych se optat na bluetooth sluchátka do uší kolem 1000,-Kč. Máte nějaké doporučení? Děkuji za odpověď

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, volil bych Niceboy HIVE podsie, Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic nebo JBL Tune 115BT. Podle toho jaké (jak velké) řešení chcete. Mým favoritem je ona poslední možnost.

  6. 6

    Leon

    Dobrý den, chci si koupit telefon, mám Samsung Galaxy J3 2016 a nevím jaký, můžete mi poradit? Chtěla bych nějaký do 10 000 KČ a měl by umět fotit kvalitní fotky, jak přední kamerou, tak i zadní. Děkuji za odpověď

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, viz obsah článku. :-) Doporučil bych hned první uvedený Xiaomi.

  7. 7

    Michaela

    Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat. Chtěla bych menší telefon, vím, že to není tato cenová relace, ale vybírám mezi Nokia 4.2 a Samsung A40, jaký je Váš názor? Byl mě nabídnut nakonec Huawei P20, za „výhodnou cenu “ 9.500,-, viděla jsem, že se dá sehnat i levněji. Pustit se popř. i do tohoto? Moc děkuji.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, mrkněte na článek o malých mobilech, je v podstatě stále aktuální. Z prvních dvou uvedených bych volil určitě Samsung Galaxy A40. Z dražších telefonů je mým favoritem Xiaomi Mi 9 SE. Huawei P20 by také mohl být, dá se koupit již okolo 9 000 Kč.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz