O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

18 komentářů

  1. 1

    Honza

    Dobrý den Petře, v první řadě bych Vám chtěl moc poděkovat za články, které píšete. Nejednou jsem se jimi inspiroval. Chtěl jsem se Vás zeptat, proč není ve výběru třeba HP 250 G7 nebo Lenovo IdeaPad S145-15IWL. Sám teď pokukuji po noteboocích s cenovkou do 15 000, abych vyměnil HP ProBook 4540s, který už pokulhává. Notebook používám především na úpravu fotografií a prohlížení webu. Děkuji Vám za odpověď.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji, jsem velice rád, že se pravidelně inspirujete. Možností je samozřejmě celá řada. Primárně bych vám doporučil notebook uvedený ve článku na prvním místě, jelikož má nejvýkonnější procesor. Z vámi uváděných modelů by se dalo přemýšlet o druhé zmíněné možnosti. Procesor je sice lehce slabší, ale máte tam dedikovanou grafickou kartu. Její výkon však není příliš odlišný od grafické karty integrované v procesoru, takže v tom osobně zas tak velkou přidanou hodnotu nevidím.

  2. 2

    Jan

    Bohužel notebook HP 15s-fq1900 8PV10EA momentálně žádný obchod nemá v nabídce.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Měl by být do týdne na Alze.

      1. 2.1.1

        Lukas Poskocil

        Řekl bych, že na základě vašeho doporučení prudce stoupl zájem o tento model (HP 15s-fq1900 8PV10EA) a tak ho zdražili o dva tisíce. :-)

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Děkuji za lichotku, ale jen kvůli mému článku to snad nebude. :-) Tak jako tak je to na prd, nechce se mi to moc přepisovat, snad se notebook brzy objeví v dalších eshopech a cena se vrátí na původní hladinu.

  3. 3

    Baru Fialová

    Dobrý den, máte tady pěkný přehled, snad byste mi mohl poradit. Hledáme notebook malý, displej klidně 11 palců. Máme ho na cesty, budeme na něm pouze psát texty, brouzdat po webu a dívat se na pohádky :-) Čili nemáme velké požadavky na výkon, ale zase bychom ocenili bytelnou konstrukci a nízkou cenu. Moc díky!

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, levným a kompaktním notebookem s kovovým šasi je Acer Swift 1 NX.GZLEC.002. Parametry jsou sice velmi základní, ale na běžné používání to stačí. Vzhledem k minimálním rozměrům ale nelze mít ani přehnaná očekávání na výdrž baterie. Druhou možností je „firemní“ Acer TravelMate B118 NX.VHPEC.001 s menším displejem a větší výdrží.

  4. 4

    David

    Díky za Vaše články a hodnocení!

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Moc děkuji, jsem rád, že se líbí. :-)

  5. 5

    Baru Fialová

    Moc děkuju!!! BF

  6. 6

    Jan

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli když si koupím výše zminovany Acer Aspire 3 NX.HF8EC.001, tak k tomu musím dokoupit i office, nebo jestli už je to rovnou v PC. Omlouvám se za blbý dotaz, ale opravdu netuším, jak to chodí.

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, Office v ceně Windows bohužel není, tj. je třeba jej dokoupit nebo používat nějakou free alternativu, např. LibreOffice.

  7. 7

    Jan

    Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem notebooku, používán by byl pouze na práci s emailem a MS Office, žádné hraní her. Jeden z parametrů je SSD (128 GB dostačující), finanční limit je 12 tisíc. SSD z důvodu svižnosti aktualizací, zapínání OS atd. Předem děkuju! Btw mám podle cena-vykon poskládaný stolní PC a je to bomba, také děkuji!

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji moc za vaši pozitivní zpětnou vazbu, velmi mne potěšila. :-) Co se týče notebooku, tak jako nejlevnější řešení mne napadá Lenovo IdeaPad S340-14API. Výkonnějším v rámci rozpočtu je Lenovo IdeaPad S340-14IWL, popř. Lenovo IdeaPad S145-15IWL s větším displejem i diskem, ale TN panelem.

  8. 8

    Petr

    Dobrý den, můžete mě prosím poradit? Notebook 17,3 ne na hraní her. Požadavek SSD min 250 a numerická klávesnice. Cena 17-20 tisíc. Děkuji

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, zvolil bych Dell Inspiron 17 N-3793-N2-512S s celkově nejlepšími parametry v tomto rozpočtu.

      1. 8.1.1

        Pert

        Děkuji jsem lajk, ale přesně na ten jsem myslel. Tak jste mě potěšil.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz