O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

12 komentářů

  1. 1

    Tibor

    Ve výčtu není zmíněn tento, ovšem mohu doporučit. AOC 24G2U.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Děkuji za doplnění, máte pravdu, rozhodně jeden z nejlepších monitorů za 4000 Kč. Osobně bych tento IPS monitor zařadil hned za onen VA model ze článku.

  2. 2

    Pepa

    Dobrý den, hledám monitor na práci s grafikou a občasné hraní her – nepotřebuji zas tak vysokou frekvenci (100Hz bude stačit) kolem 35. palců, prohnutý a ideálně IPS s HDR. Případně jiný panel, ale aby nezkresloval barvy, když pohnu hlavou – zkoušel jsem MSI Gaming Optix MAG341CQ a tam to bylo hlavně u šedých odstínů hodně znatelné. Doporučil byste něco pod 20 000 Kč? Díky

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, UW-QHD monitor s nejlepším obrazem a cenou do 20 000 Kč je podle mě Samsung C34F791. Psal jsem o něm někdy před dvěma lety cca a stále jsem lepší neobjevil. :-)

      1. 2.1.1

        Pepa

        Dobrý den, mě VA panely moc nesedly – vadí mi při tak velké uhlopříčce změna barev už jen při pohybu hlavy (u toho MSI jsem si toho všímal dost, hlavně u šedých barev) a bojím se, že tím bude trpět i tento Samsung. Neměl byste doporučení na něco s IPS panelem? :) Díky

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Pokud IPS s podobnými parametry, tak mne napadá jen jediné řešení a to výše uvedený Dell Alienware AW3418DW.

  3. 3

    Petr

    Dobrý den, má smysl kupovat monitor pro hraní FPS her na Playstation 3, popřípadě jaký? Předem děkuji za odpověď.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro hraní na konzoli bohatě stačí Full HD a 60 Hz, jelikož PS3 stejně větší rozlišení a více než 60 FPS neumí + hodí se určitě integrované reproduktory. Můžete zvolit např. druhý první monitor z tohoto článku (Acer), popř. AOC G2460VQ6 s rychlejším TN panelem.

  4. 4

    Martin

    Dobrý den, poskládal jsem si nový PC na hraní her a chci se zeptat, jaký monitor by jste doporučil. Mám 4 podmínky. 1. 32 palců, 2. pokud možno doba odezvy 1 ms, 3. rozlišení: 2560 x 1440 px, 4. FreeSync jelikož mám MAD GK 5700XT. Předem děkuji za pomoc s výběrem. Klidně může být i více návrhů a radám se nebráním. ;-)

      1. 4.1.1

        Martin

        Dobrý den, jeste jednou dekuji za radu. koukal jsem jeste na monitory a chci se zeptat na funkci HDR, kdyz uz chci kupovat monitor, tak pokud mozno i s touto funkci. Koukal jsem primo na model ASUS TUF VG32VQ bohuzel moc monitoru HDR a s mimy požadavky jsem nenašel. Je ta funkce HDR dobry, nebo je to zbytecnost děkuji za odpoved.

        1. 4.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Dobrý den, ano, tento vámi uváděný monitor určitě může dávat smysl, jelikož máte grafikou kartu od AMD. Každopádně co se týče HDR, tak této technologii u monitorů zatím příliš velkou váhu nedávám. Moc her „skutečné“ HDR nepodporuje a i když ano, tak obraz se může na první pohled zdát hezčí / kontrastnější, ve skutečnosti ale může docházet k horší viditelnosti objektů v tmavých odstínech, což pro hráče kompetitivních her není žádoucí. Pokud je rozdíl v cenách monitorů malý a plánujete-li hrát tituly podporující HDR, určitě lepší zvolit HDR monitor. V opačném případě ale z mého pohledu nemá smysl za HDR připlácet.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz