O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

11 komentářů

  1. 1

    Ondřej Klíma

    Dobrý den, prosím o radu ohledně televize/monitoru. Momentálně používám stolní PC napojené na starší televizi Samsung. Využíváme tuto sestavu ke sledování filmů na internetu – Youtube, Netflix, prohlížení internetových stránek a hraní her (v podstatě jenom The Elder Scrolls online, Kingdom come). S využitím jako klasické televize nepočítám. Prosím o radu, zda dosluhující Samsung vyměnit za nějaký Herní Monitor, či Televizi? Prioritou je především sledování filmů, možnost dobrého hraní a úhlopříčka cca 32 palců. Děkuji, hezký den. Klíma.

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, neplánujete-li obrazovku používat pro standardní TV vysílání, určitě bych volil raději monitor, který má oproti televizím obecně lepší odezvu, input lag i frekvenci. Cenově nejlákavějším řešením je AOC Q3279VWFD8. Máte-li dostatečně výkonný počítač, můžete zvážit i Samsung C32JG56 s kvalitnějším VA panelem a vyšší obnovovací frekvencí, což je synonymum pro ostřejší a netrhaný obraz zejména ve hrách.

      1. 1.1.1

        Ondřej Klíma

        Děkuji za odpověď, ten AOC vypadá jako jasný favorit.

  2. 2

    David

    Dobrý den, v horizontu 2 měsíců bych rád koupil TV (65 – 70 palců), podmínkou je aby byla Android, což výběr dost zužuje a cena do 30k Kč. Do oka mi padla Philips 70PUS7304. Můžu poprosit o názor na ni, popř. nějakou lepší alternativu? Díky moc.

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, určitě může být, každopádně osobně bych ve stanoveném rozpočtu spíše volil Sony Bravia KD-65XG8505. Je to sice dražší a o něco menší televize, ale má 100Hz LCD panel a také kvalitnější podsvícení. Navíc tato TV disponuje také výkonnějším procesorem a větší pamětí RAM (3 GB vs 2 GB u Philipsu), což se pro náročný systém Android rozhodně hodí.

      1. 2.1.1

        David

        Děkuji moc za tip, kamarádi mají SONY a jsou spokojeni, škoda že nemá Ambilight, ale je fakt, že 100 hz panel je určitě výhoda.

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          Ano, Ambilight je paráda, ale přeci jen lepší obraz a plynulejší fungování je důležitější. Na druhou stranu rozdíl v ceně je značný, takže i ta Philipska se určitě vyplatí. Je to tedy spíše na vás, kolik do toho chcete dát.

  3. 3

    David Beneš

    Dobrý den, mohu se zeptat na hlavní rozdíly těchto 2 televizí? nemohu se rozhodnout kterou z nich… a popřípadě, kterou byste si vybral Vy? 65″ Samsung UE65RU7092 vs 65″ LG 65UM7100PLA. Díky

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, obě televize jsou za dané peníze super a obecně srovnatelné, osobně bych ale šel spíše do Samsungu, neboť preferuji VA panel a Edge podsvícení. Navíc se mi i lépe používá OS Tizen než WebOS.

  4. 4

    David

    Dobry den. Co rikate na Philips 70PUS6724? Je ted za 14000. Dekuji

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vím o ní jen za cca 16 000 Kč, tj. to bych za 14 tis. bral spíše Samsung UE65RU7172. Pokud ale můžete mít za těch 14 tisíc onen Philips, tak proč ne, je to největší možná TV za tyto peníze. :-)

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz