O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

6 komentářů

  1. 1

    Jan Salava

    Moje zkušenost s možností VDSL bondingu je, bohužel, tato: Stránky Cetinu uvádějí pro mou adresu (malá vesnice 100 km jihovýchodně od Prahy) dostupnou rychlost VDSL 8Mb/s bez bondingu. To „respektují“ všichni poskytovatelé a víc nenabízejí, Kromě O2. To má asi jiné – neveřejné – informace a proto mi nabídlo tarif 20 Mb/s. Zkusil jsem to, Realita je sice okolo 12 Mb/s, ale i to je na místní poměry paráda. Ještě tak VDSL bonding, to by bylo fajn. Protože jsme měli v objektu kdysi až 10 pevných linek a tak jsem si myslel, že to mohlo jít. Tvrdil mi to ostatně i technik, který VDSL linku zprovozňoval a říkal, že vše už připravil na to – jen si zažádat a nainstalovat ten terminátor. Jenže O2 tvrdí, že VDSL bonding u mne nejde a že se případně mám obrátit na Cetin přímo. Ale ten se mnou odmítá jako koncovým uživatelem komunikovat a odkazuje mne zpět na O2. Tu kvadraturu kruhu řešit neumím. Napadá mne už jen řešit to tak, že si u O2 objednám (třeba na manželku) další připojení a pak ho zruším a tím snad i je přesvědčím, že sem opravdu vede dvojí připojení.

    1. 1.1

      Ing. Petr Mlejnek

      Vaše zkušenost je nemilá, ale snad se to brzy srovná. Ta spolupráce Cetin + O2 je v podstatě nová, takže sami pořádně nevědí, co mají vědět. A do toho ještě ten bonding… Jinak možná by Vám pro O2 od Cetinu stačilo nějaké vyjádření, že tam vede více vedení, třeba by to pochopili.

      1. 1.1.1

        Jan Salava

        Cetin mi už odpověděl: drátů je sice dost, ale na tak pomalé lince jako k nám vede nejde bonding realizovat.

        1. 1.1.1.1

          Ing. Petr Mlejnek

          Děkuji za informaci, třeba k vám časem natáhnou optiku. :-)

  2. 2

    Ondřej Kal

    Já mám doma naštěstí od CETINu už optiku, takže bonding osobně nevyužiju. Ale mám kamaráda, kterému dost pomohl. Fakt stačila jedna návštěva technika a dostal se na skoro 100 Mb/s a je spokojený. Pokud máte tu možnost, určitě Terminátora a bonding doporučuji.

    1. 2.1

      Ing. Petr Mlejnek

      Děkuji za informace. Ano, optika je budoucnost a i tu CETIN hodně rozšiřuje. Jen tak se ale na každého nedostane, takže bonding super „dočasné“ řešení.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz