O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

22 komentářů

  1. 1

    Peter

    Dobrý den, pročítal jsem si váš článek o tabletech do 6000 a rád bych se zeptal, změnila se od té doby nějak situace? Např. jsem narazil na Lenovo Tab 3 10″ ZA0X0017CZ, které je parametrově v každém (až na trošku menší baterii) lepší než Lenovo Yoga Tab 3 10″ Wi-Fi 16GB ZA0H0057CZ za prakticky stejnou cenu (bez slevy jen +500 dražší). Hledám tablet spíš jako pomocníka na práci – maily, dokumenty (excel), web… Děkuji a s pozdravem, Peter

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, vámi objevený Tab 3 je z pohledu parametrů určitě výhodnější volbou. Největší přidanou hodnotou onoho Yoga tabletu je praktické provední, nicméně oproti druhému talbetu nyní opravdu ztrácí, takže se za dané peníze moc nevyplatí.

  2. 2

    Miroslav

    Dobrý den, omlouvám se že to dávám sem, ale chtěl bych se zeptat jestli tato sestava bude fungovat a jestli na ní půjdou hrát hry jako lol, csgo, battlefield 3, rust, díky za odpověď :)

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, takto to můžete poskládat, v sestavě žádný problém nevidím. S uvedenými hrami si určitě poradí, v těch náročnějších však počítejte se sníženými detaily.

      1. 2.1.1

        Sniter

        A kdybych chtěl hrát něco náročnějšího co bych měl změnit?

        1. 2.1.1.1

          Petr Mlejnek

          V ideálním případě vyměnit grafickou kartu za některý z modelů s čipem RX 570. Tyto karty jsou však aktuálně beznadějně vyprodané, tj. do herních sestav střední třídy doporučuji GeForce GTX 1050 Ti, viz například sestava uvedená v komentářích u posledního článku.

          1. 2.1.1.1.1

            Sniter

            Takže třeba takhle? Jinak děkuji za odpovědi, cením si toho.

            1. Petr Mlejnek

              Ano, takto může být. :-)

  3. 3

    Marek

    Dobrý den potřebuji poradit s výběrem notebooku do 18 000 Kč. Převážně do školy a na hraní moba her a jiných nenáročných her. Chtěl bych, aby to byla 15.6 a ideálně s Full HD rozlišením. Aktuálně mám vybraný HP Omen 15-ax006 1MA03EA. Je to dobrá volba? Nebo byste mi doporučil jiný?

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, vybral jste jak nelépe to šlo – ano, tento notebook je ta nejvýkonnější možná volba v daném rozpočtu. :-)

  4. 4

    Kaja

    Mohu se zeptat na Vas nazor na acer aspire 7? Recenzi tohoto stroje moc neni a když ano tak se dost rozchazeji. Jde mi hlavne o to, zdali je dostatecne chlazení. Dekuji

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, tyto ultrabooky jsou relativně kompaktní ale zároveň slušně výkonné… to s sebou bohužel opravdu přináší vyšší teploty při dlouhodobějším zatížení. Tj. notebooky z této řady jsou vhodné spíše pro občasné náročnější používání, nežli například pro časté hraní počítačových her. Pro tyto účely bych doporučil spíše některý z notebooků Acer Aspire VX15.

  5. 5

    Jiří marvan

    Ad Dell, skutečně jsou to notebooky nabité technologií, ale dle recenzí jinde mají strašlivé tn displaye. Váš komentář?

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, rozhodně bych neřekl strašlivé… Jsou to prostě TN panely (jak píšete), nikoli IPS. To jim však vzhledem k ceně a ostatní výbavě nelze příliš vyčítat.

  6. 6

    Martina

    Dobrý den, naše 11ti letá dcera by chtěla notebook – zatím s počítačem skoro nepracovala, měla k dispozici starší stolní počítač a tablet (většinou jen občas koukla na internet, youtube, jednoduché hry), na mobilu kouká na videa, poslouchá hudbu, baví jí hry, natáčí videa, je hodně kreativní, teď půjde na 8letý gympl. My s manželem používáme počítače hlavně pracovně (já jako praktický lékař mám Dell XPS 13, protože potřebuji řešit lidi i na návštěvách, ale je výborný i v ordinaci), manžel má ASUS podobné kategorie jako mám já. Naše počítače jí půjčovat nechceme, kupujeme si raději dražší, ale aby vydržely. Nedokážeme říci, co je racionální koupit takové holčičce – dobrý poměr cena/výkon – aby to chvíli vydrželo, nebylo moc těžké, nebylo pomalé, hry bude hrát asi jen příležitostně, ráda píše knihy – zatím psala na Web Padu, ale v mobilu už jí to nevyhovuje. Cena – asi do 20 tisíc Kč – ale není to moc? nebo je lepší koupit něco levnějšího a model za 2 roky vyměnit? Omlouvám se, že to neumím blíže specifikovat, jsme s manželem jen uživatelé, můžete prosím poradit? S pozdravem a děkuji za Vaše zajímavé recenze

    1. 6.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za velmi zajímavý dotaz. Záleží na tom, jak vaše kreativní dcera s věcmi zachází. Pokud umí být na dražší věci opatrná, rozhodně bych se nebál pořídit ji i dražší notebook, kde je parametrově i vzhledově zajímavou novinkou Lenovo IdeaPad 320 80XL0075CK. Ideální stroj jak na práci, tak na občasné hraní. Pokud má však vaše dcera k věcem spíše „standardní dětský přístup“ :-), poté bych volil raději levnější notebook, například HP 15-ba072 Y5K38EA – za dané peníze také parádní stroj vhodný jak pro práci, přehrávání multimédií, tak pro méně náročné hraní.

  7. 7

    Lukáš

    Dobrý den, sháním notebook do 8000, který by případně zvládal i nějaké ty hry. Jsem v tomto oboru laik, a proto jsem se rozhodl poptat se zde. Předem díky za odpověď.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro alespoň přijatelné herní zažitky to chce dedikovanou grafickou kartu, kde z nejlevnějších notebooků vyniká Acer Aspire E15 NX.GDWEC.035 s GeForce 940MX. Cenově jsme však bohužel o něco výše, tj. pokud byste se chtěl držet stanovného rozpočtu, doporučuji se podívat po nějakém podobném řešení z druhé ruky.

  8. 8

    Alf

    Dobrý den. Vaše články sleduji, mnohdy se Vašimi radami držím a inspiruji a bylo by fajn, pokud by jste se třeba mohl zaměřit i na chromebooky třeba v nějakém článku. Vážně teď nad pořízením nějakého testovacího kusu uvažuji a zajímal by mě Váš pohled na daný HW, nerad bych šlápl uplně vedle, tak jestli třeba nemáte nějaké osobní zkušenosti. Přeji pohodový den a mnoho zdaru ve Vaší práci ;-)

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji mnohokrát za váš pozitivní komentář. :-) Co se týče chromebooků, tak před dvěma lety jsem článek na podobné téma napsal, ale s moc velkou čteností se nesetkal, podobný tedy zatím neplánuji. Je to škoda, chromebooky jsou povedené řešení pro méně náročné uživatele, navíc za velmi rozumnou cenu. V zahraničí jsou tyto stroje v celku populární – přehrávání mediálních souborů z internetu a práce online jsou běžná věc. U nás však toto zatím příliš nefunguje, tudíž se chromebooky moc neprosazují. Pokud ale rád pracujete s produkty Google, chromebook rozhodně stojí za vyzkoušení. Mezi aktuálně zajímavé kousky patří tyto dva modely: Acer Chromebook 11 NX.G85EC.001 – jakýsi větší tablet s klávesnicí za minimální peníze, nebo Acer Chromebook 13 NX.GL4EC.002 – chromebook na úrovni notebooku, tj. praktické 13palcové provedení s Full HD rozlišením a větším úložištěm.

  9. 9

    Petr

    Dobrý den, jsu student a přemýšlím o novém ntb od 15 do 20 tisíc, priorita ale pro mě je aby mi dlouho vydržel. Jsu nenáročný uživatel, zvyklej hrát LoL a WoT na nízké detaily. Co by jste prosím doporučil v tomto případě? Děkuji.

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pro vaše použití se mi jako vhodný notebook jeví ve článku uvedený Lenovo IdeaPad 510 80SV00RBCK. Pokud byste rád notebook z (teoreticky) kvalitnější firemní řady, tak s cenou lehce nad 20 000 Kč je velmi doboru volbou Dell Vostro 5468-8139.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz