O autorovi

Ing. Petr Mlejnek

Zakladatel webu Cena-Vykon.cz, celoživotní nadšenec do informačních a komunikačních technologií, ale také milovník aktivních sportů všeho druhu.

Podobné články

19 komentářů

  1. 1

    Tommy

    Dobrý den, sestavíte mi prosím počítač do 25 000 Kč včetně Windowsů?

    1. 1.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, počítač za tyto peníze bych poskládal takto, s tím, že máte slušný základ do budoucna a v případě potřeby většího herního výkonu můžete vyměnit jen grafickou kartu (například po jejich zlevnění).

  2. 2

    maty

    Dobrý den, co říkáte no mnou sestavenou herní sestavu do 20 000 Kč? Je bez case, ale do stanoveného rozpočtu se dá sehnat nějaký lepší už i s chlazením. Popřípadě měnil byte něco?

    1. 2.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, takto váš PC poskládat můžete, nicméně osobně bych volil spíše sestavu z předcházejícího komentáře. Bez OS vyjde na cca 22 000 Kč a máte tam jak lepší grafickou kartu, tak procesor. Plus PC skříň v ceně. Toto lehké navýšení rozpočtu se vám z dlouhodobého hlediska rozhodně vyplatí.

  3. 3

    Patrik

    Dobrý den, prosím Vás, co říkáte na Lenovo ZUK Z2.

    1. 3.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, parametrově suprový telefon, který se dá u nás sehnat za velmi rozumnou cenu. Pokud se však nepletu, tak není určen pro evropský trh a tudíž nepodporuje u nás nejrozšířenější 800MHz LTE frekvenci. To je rozhodně velká škoda a proto bych v této cenové relaci doporučil spíše Xiaomi Redmi Note 4 4GB/64GB Global.

  4. 4

    Roman

    Chybí mě tam LG G6, který se u LG.cz dá sehnat již pod 13 tis. Kč.

    1. 4.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, děkuji za doplnění, máte naprostou pravdu – i tento model se dá nyní sehnat z oficiálního eshopu za krásných 13 000 Kč, což je parádní pořízení.

  5. 5

    Jakub

    Dobrý den, sice to není k tématu, ale chtěl bych se zeptat na herní PC sestavu do 40 000,-. Předem děkuji.

    1. 5.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, článek na toto téma aktuálně připravuji, měl by vyjít tento týden (článek o nejlepším PC do 40 000 Kč).

  6. 6

    Matthias

    Galaxy S7 by sem podle mě vůbec neměl patřit protože jeho optimalizace je tak špatná že je pomalejší než Honor 7 Lite. Honor 9 parametrově dobrej mobil ale Huawei někde udělal chybu a to takovou že mobil má po deseti minutách hraní přes 40 stupňů celsia. Takže jeho výkon je potom mnohem nižší než předtím. Jedinej dobrej mobil tady je OnePlus 5.

  7. 7

    Jakub

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaky telefon byste doporučil do 9000? Jde mi o výkon, o značku a o fotoaparát, přemýšlel jsem nad Huawei P10 Lite, díky za radu.

    1. 7.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, ano, uvedený Huawei je určitě dobrou a spolehlivou volbou. Od této společnosti ale také mrkněte na Honor 8, což je sice loňský, ale v podstatě o třídu vyšší model, který se dá sehnat za srovnatelné peníze. Skvělý poměr cena / výkon má dále ještě Xiaomi Redmi Note 4 4GB/64GB Global, který je dokonce levnější. Z pohledu co nejlepšího fotoaprátu bych v rámci stanoveného rozpočtu popřemýšlel také o LG G4 H815, což je dokonce dva roky starý model, ale parametrově stále velmi slušný.

  8. 8

    J.L

    Dobrý den, tak nějak vím, že jsem ve špatné kategorii, ale měl bych prosbu a dotaz. Chtěl jsem si koupit nový tablet, nejlépe 2v1 do 6000 ale sám jsem nerozhodný, protože značky většinou neznám a parametry se zdají slabé. Doporučili byste mi nějaký takový 2v1 tablet? A nebo nějaký hodně výkoný? K otázce: Co se stalo s Nvidia Shield K1? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem J.L

    1. 8.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, zařízení 2v1 do 6000 Kč opravdu bohužel nepořídíte, snad jedině z druhé ruky a to i tak maximálně jak píšete – s mizernými parametry. V rámci tohoto rozpočtu tedy doporučuji pořídit spíše lepší tablet, kterým je Huawei MediaPad M2 8.0 Wi-Fi 3GB/32GB s aktuální cenou okolo 6500 Kč. NVIDIA Shield K1 již není a bohužel ani nebude. Výroba byla pravděpodobně ukončena, jelikož je celosvětově vyprodaný, a ani nástupce není plánován. :-(

  9. 9

    Daniel M.

    Dobrý den, co zvolit za mobilní telefon do této cenové kategorie? V mém případě S7 nepřipadá v úvahu, jelikož nemám rád nadstavbu od Samsungu a na XDA a jiných fórech se na úkor tohoto modelu objevilo dost problémů. Přemýšlel jsem o LG G6, ale prodeje se moc nepovedli skrze jejich „oholení“ evropké verze a použití starších komponentů. Takže od toho asi ruce pryč že? U OnePlus 5 se také vyskytly určité problémy s displejem atd. Momentálně nejvíce v úvahu připadá Honor 9, ale oproti Honor 8, mně ta změna a vylepšení nepřijde zase tak razantní. Jiný model mě nenapadá. P10 je už přes cenové maximum a nic jiného mě nenapadá. Víte o něčem?

    1. 9.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud vám nesedí nadstavba OS od Samsungu, tak bych určitě doporučil Honor 9. Je sice pravda, že oproti jeho předchůdci se zas tak velkých změn nedočkal, i tak si jich však cením – o něco lepší fotoaparát, větší baterie, snadnější ovládání díky čtečce/tlačítku na přední straně. Kdyby byl za cenu Honoru 8, tak by to bylo samozřemě lepší, ale i tak se to dá přežít. :-) Jinak LG G6 je také parádní mobil, na můj vkus však již s moc velkým displejem a zároveň malou baterií. Ze zajímavých telefonů v této cenové relaci ještě můžete zvážit ASUS ZenFone 3 ZOOM ZE553KL. Parametrově velmi lákavý mobil, snad jen s jedním nedostatkem – procesorem sřední třídy. Pokud si však zas tak nepotrpíte na maximální výkon a oceníte například větší baterii, tak je to s aktuální cenou okolo 12 000 Kč super volba.

  10. 10

    Adam Olejník

    Dobrý den, potřeboval bych poradit. Budu si chtít koupit nový telefon do 15 000 Kč a vůbec nevím který. Toto srovnání mi lehce pomohlo, ale furt je tu rozdíl 2000 Kč. Je to moje první velká koupě a tak chci, aby byla tou nejlepší. Abych byl trochu více specifický, tak nejvíce mi jde asi o fotoaparát, ten je pro mě na prvním místě. Omlouvám se, že nemohu být víc konkrétní, sám v tom mám zmatek. Předem děkuji za odpověď.

    1. 10.1

      Petr Mlejnek

      Dobrý den, pokud je vaší prioritou fotoaparát, tak je v daném rozpočtu stále nejlepší volbou Samsung Galaxy S7 Edge.

Komentáře jsou již uzavřeny.

Copyright © 2012–2024 Cena-Vykon.cz